• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. B_E_L_G_I_N
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 51
    • En İyi 19
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

B_E_L_G_I_N

@B_E_L_G_I_N

93
    İtibar
    138
    Profil Görüntülemeleri
    51
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

B_E_L_G_I_N Takip etme Takip Et

B_E_L_G_I_N tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar 🙂 😀 😃 🙂 bunca olumsuzluklardan sonra kızımla birlikte şu an newyorka indik şükürler olsun. Biz 29una bilet almıştık onu iptal ettik ve geldik memur çok kibardi bize çok bisey sormadı sarı zarfları inceledi ama gülerek sakalasarak adresimizi bile kendi söyledi ve kaşeyi basti 🙂 bilginiz olsun yanınızda yemek varmi sigara varmi dedi hosgeldiniz dedi 🙂 inşallah herkesin kolaylaklikla geçmesi dileğiyle

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      B
      B_E_L_G_I_N
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar merhaba şükürler olsun süreci tamamladık ve bu süreçte kazandığımız andan itibaren yesilkartforum dan faydalandim hakkınızı helal edin özellikle @Serapp Hanım birebir mesajlara döndü teşekkür ederim. Dosya taşıma yasasından önce dosyamızı taşıdık.Bangkok Konsolosluğu ve bize e‑posta ile mülakat günümüzü söyleyen bir mail attı, kac kisi gelecegimizi sordu (oturum izni sormadı)ve geri dönüş yapmamı istedi.
      Mülakatımızı 18 Kasım olarak planladılar, hastane randevumuzu hemen 12 Kasım’a aldık.
      Biz, dosyamız taşınmadan önce Bangkok'ta bir tercümanla, Emre Bey (66839368849) ile anlaştık. Tüm işlemlerimizi orada onunla birlikte yürüteceğimizi kararlaştırdık.
      Uçuş ve Konaklama
      İzmir kalkışlı – İstanbul aktarmalı, direkt Bangkok uçuşunu Thai Havayolları üzerinden aldık. İki kişilik gidiş–dönüş toplam 74.000 TL tuttu.

Konaklama için Agoda üzerinden hastaneye yakın olması nedeniyle Tango Vibrant otelini tercih ettik. İlk 6 gün için 8.000 TL ödedik.

Hastane Süreci
      Hastane randevusu günü Emre Bey ile buluştuk. Hastanede iki adet fotoğraf ve ds260i, antikor testlerini, asi kartini cevirileriyle istediler, sonra belli kontrolleri yaptırıp beklemeye başladık. Doktora girip evraklarimizi incelemesini bekledik.
      Eksiklerimizi hastanede tamamladık. Aşıları isimleriyle görmek istiyorlar. Benim difteri-tetanoz aşım çocuk dozu olduğu için yetersizmiş, yeniden yaptılar. Kızımın aşıları tamdı.
      Muayene ücretleri:
      Ben: 10.800 Baht (aşı ücreti dahil)
      Kızım: 15.000 Baht
      Sorun yoksa iki gün sonrasına zarf alma günü veriyorlar. Faturanız ve pasaportlarinizla gidip alıyorsunuz verdikleri tarihte. Biz de iki gün sonra zarfımızı aldık.
      İkinci Otel ve Ulaşım
      Haritadan bakınca ilk otelin konsolosluğa uzak olduğunu fark ettik ve konsolosluğa yakın ikinci bir otelde 9 gün konaklama icin Bölge pahalıydı; 18.000 TL ödedik.Fakat 3 gun sonra iptal edip ilk otele geri döndük.Genel olarak ulaşım çok yoğun. İstanbul’un trafiğini abartmıyorum 4–5 ile çarpın. Yine de Grab ve Bolt ile her yere rahatlıkla gidiliyor. Biz genelde motor taksi çağırdık. En fazla 10 dakika içinde hızlıca istediğimiz yere ulaşabiliyoruz.
      Yemek konusunda da küçük bir tavsiye:
      “Yemek yerim” demeyin 🙂 Yanınızda mutlaka krem peynir, zeytin ezmesi, konserve gibi atıştırmalıklar getirin. Biz de hiç inanmıyorduk yiyemeyecegimize ama günlerin çoğunda kfc ve mcdonalds, pizza tercih ettik, çok nadir güzel doyurucu yemekleri bulabiliyorsunuz.
      Konsolosluk Günü
      Mülakat günü Emre Bey’le konsoloslukta buluştuk. Güvenlikten geçerken:
      Sigarayı ve çakmağı çöpe attırıyorlar.
      Elektronik eşyaları kilitli dolaba koyup anahtarını size veriyorlar.

Ödenen Ücret:

Kişi başı 330 USD konsolosluk vezne ücreti.
      İstenen Evraklar:
      DS-260 onay sayfası
      Pasaport
      2 adet fotoğraf
      Doğum belgesi (orijinal + çeviri)
      Adli sicil (edevletten arsivli İngilizce çıkarmamız yeterli oldu)
      Evlilik cüzdanı (evliyseniz – çevirisiyle)
      Diploma (orijinal + çeviri)
      Çocuk için: doğum belgesi, adli sicil, pasaport, 2 fotoğraf ve çeviriler
      Tayland ile Türkiye arasında apostil anlaşması yok, bu yüzden apostil istemiyorlar. Noter tasdiki de istemiyorlar. Fotokopi istemediler, banka dökümü sormadılar. Ayrıca ustravel kaydı da sorulmadı.

Kızımın Yaşı ve CSPA (Child Status Protection Act)
      DS‑260’ı doldurduğumuzda kızım 20 yaşındaydı. Mülakat günü ise 21 yaşını geçmişti. Buna rağmen hiçbir şekilde yaş konusu sorulmadı. Verilen vizede “21 yaş çocuk koruma yasasından faydalanıyor” şeklinde özel not düşülmüş.
      Mülakat Görüşmesi
      Bize yemin ettirdiler. Ortam çok sakin ve güleryüzlüydü. Evraklara baktı, bazı notlar aldı. Soruları tercümana yöneltti. Bana sadece diplomamı hangi yıl aldığımı sordu. Her şey şakalaşarak ilerledi. Sonrasında vizemizi onayladı ve bastı.

Topladığımız birçok evrak, fotokopi, çeviri, banka dökümü… hiçbiri istenmedi.
      Pasaport Teslimi
      18’inde sabah mülakata girdik, 19’unda vizemiz basıldı. 20’si sabah “pasaportunuzu alabilirsiniz” maili geldi. Biz öğleden sonra gördük ve gidip aldık. 17.00’ye kadar açık.
      Teslim noktası tek bir yer: Aramex. Eger metroyla gidecek olursaniz Hua mak istasyonunda inip 2,5 - 3 km taksi veya yürüyerek gidebilirsiniz. Başka şube yok.
      Tüm herkese kolay gelsin inşallah herkes sorunsuz atlatır vizesini alır.

B
      B_E_L_G_I_N

@Serapp ssn numaramız gün içerisinde gelecekmiş. Yanında kaldığımız arkadaşa mail geldi gün içerisinde mektubunuz teslim edilecek diye içeriğine baktı ben ve kızımın ssn numaraları var

B
      B_E_L_G_I_N

Merhabalar kcc maili geldi 18 Kasım

B
      B_E_L_G_I_N

@Serapp evet çok insallah guzel olacak ve sizi tanimasam da hep anacagim sagolun her soruma cevap verdiniz.Ve forum parayla alamayacagimiz hizmeti sağladı bize hepinize teşekkür ederim :))))

B
      B_E_L_G_I_N
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhabalar 21 aralikta giris yaptik 18 aralikta odemeyi yapmıştık geldikten 15 gün sonra ssnler geldi 2 şubatta green kartlarimiz geldi umarim herkesin sorunsuz tamamlanır

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      B
      B_E_L_G_I_N
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@mhmtkz 🙂 gerçekten çok sakin geçiyor gülerek bekledik dediğim gibi sakalasarak aldık öncesin de çok gerildik otelde gezerken ama orda hiç öyle hava yok 3 5 dk 🙂 kolay gelsin sizede

B
      B_E_L_G_I_N
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@Bora-Çiçek evet ben 2 hafta önce girdim 50 soru 40 yapınca bilgisayar geçtiniz diyor 🙂 ehliyetim geldi ama sıkıntı google çeviri sorulara da google çeviri ile çalıştım

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      B
      B_E_L_G_I_N

@melisbasdurmus merhaba kalacagınız yerın adres bilgisini nasıl yaptınız acaba otel adı verdınızmı nasıl bir mail attınız bilgi verebilirmisiniz

B
      B_E_L_G_I_N

@hkos81 merhaba 835 E Clements Bridge Rd, Runnemede, NJ 08078 harita uygulamasından aldim adresi ozaman arkadas götürmüştü. Eğer ehliyet 1 seneden az ise Road teste girdiriyorlar Kızımda bugun 15.20 de girdi gectin demisler 🙂 fakat islem yapmak icin saat geçmişti yarin tamamlayacağız ona farkli bisey derlerse yazarim.

B
      B_E_L_G_I_N

B_E_L_G_I_N tarafından gönderilen son iletiler

@mertcanaydin evet new jerseyde de oyle

B
      B_E_L_G_I_N

@hkos81 merhaba 835 E Clements Bridge Rd, Runnemede, NJ 08078 harita uygulamasından aldim adresi ozaman arkadas götürmüştü. Eğer ehliyet 1 seneden az ise Road teste girdiriyorlar Kızımda bugun 15.20 de girdi gectin demisler 🙂 fakat islem yapmak icin saat geçmişti yarin tamamlayacağız ona farkli bisey derlerse yazarim.

B
      B_E_L_G_I_N
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhabalar 21 aralikta giris yaptik 18 aralikta odemeyi yapmıştık geldikten 15 gün sonra ssnler geldi 2 şubatta green kartlarimiz geldi umarim herkesin sorunsuz tamamlanır

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      B
      B_E_L_G_I_N

@Bora-Çiçek evet ben 2 hafta önce girdim 50 soru 40 yapınca bilgisayar geçtiniz diyor 🙂 ehliyetim geldi ama sıkıntı google çeviri sorulara da google çeviri ile çalıştım

B
      B_E_L_G_I_N

@Serapp ssn numaramız gün içerisinde gelecekmiş. Yanında kaldığımız arkadaşa mail geldi gün içerisinde mektubunuz teslim edilecek diye içeriğine baktı ben ve kızımın ssn numaraları var

B
      B_E_L_G_I_N

@Ecesu ilk sistem yazdığınızda otomatik yazıyordu silip yazdık hızlı şekilde onaylamistik

B
      B_E_L_G_I_N

@tulay teşekkür ederim 🙂

B
      B_E_L_G_I_N

@Serapp evet çok insallah guzel olacak ve sizi tanimasam da hep anacagim sagolun her soruma cevap verdiniz.Ve forum parayla alamayacagimiz hizmeti sağladı bize hepinize teşekkür ederim :))))

B
      B_E_L_G_I_N

Arkadaşlar 🙂 😀 😃 🙂 bunca olumsuzluklardan sonra kızımla birlikte şu an newyorka indik şükürler olsun. Biz 29una bilet almıştık onu iptal ettik ve geldik memur çok kibardi bize çok bisey sormadı sarı zarfları inceledi ama gülerek sakalasarak adresimizi bile kendi söyledi ve kaşeyi basti 🙂 bilginiz olsun yanınızda yemek varmi sigara varmi dedi hosgeldiniz dedi 🙂 inşallah herkesin kolaylaklikla geçmesi dileğiyle

B
      B_E_L_G_I_N

@cantekin bana da mail gelmedi (Hotmail) ama kızıma mail geldi (gmail) kargo firmasini aradık benimkinin de orda olduğunu söylediler gittik oradan aldık

B
      B_E_L_G_I_N