Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.0k 770

  • herkese selamlar geçen sene saç ektirdim ve green card başvurusunda yüklenene fotoğraf ile pasaportumdaki fotoğraf kel :D halim bu herhangi bir sorun yaratır mı?
    şimdiden teşekkürler


  • Merhaba,
    Öncelikle kazanan herkesi tebrik ediyorum. Umarım hepimiz sorunsuz bir şekilde vizelerimizi alır ve Amerika’ya giriş yapabiliriz.
    Fakat aklımı kurcalayan bir konu var, belki bana ferahlatıcı bir cevap verebilecek biri çıkar. Askerlik tecilim Temmuz 2026’da bitiyor. Sıralamam 15 binlerde. Bu durum mülakat almamı veya yetişip yetişememi etkiler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mthra

    Sisteme yüklediğiniz fotoğrafa ve güncel fiziksel görünüşünüze bakınca siz olduğunuz anlaşılıyorsa sorun yok, güle güle kullanın ☺️


  • @Mert-A aynı ikilemi ben de yasamıstım formu doldururken acıkcası ama zaten türkçe karakter girmeye kalktıgımda sistem kabul etmediği icin, sistemin kabul ettigi sekilde olanı dogru sayıp devam ettim.


  • Bu ileti silindi!

  • @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @kemal85 Dünyada DV vizesi veren yaklaşık 152 konsolosluk var. Bunların çoğu, hatta birkaç istisna dışında neredeyse hepsi, oturumu olmayan kişilerin dosyalarına bakmak istemiyor. Kendi vatandaşlarının işlerini öncelikli görmek istiyorlar ve ekstra yük almak istemiyorlar.

    Örneğin, 2023 yılında FAM kuralı olmadığı için, KCC aracılığıyla rahatça dosya taşınamıyordu. Konsolosluklara mail atılıp adeta yalvar yakar “dosyamı alın” deniyordu, kimisi kesin bir dille hayır cevabı veriyor, kimisi ise yuvarlak yanıtlarla geçiştiriyordu. Aynı konsolosluklara defalarca sorular soruluyordu. Kısacası, o dönemde dosya taşımak gerçekten çok zordu. Oğlum için 66 ülkeye e-posta atmıştık. Bazılarına birden fazla yazdığımız için toplamda yaklaşık 200 e-posta yazmışızdır.

    Şimdi sizler daha şanslısınız, en azından rahatça dosya taşıyorsunuz ve taşındığında sorun olmayacağını bildiğimiz üç ülke var. Hiç yoktan iyidir.

    Bu üç ülkenin de ayrı zorlukları var. Viyana için Schengen vizesi gerekiyor, Hong Kong ve Bangkok uzak olduğu için çok masraflı oluyor, haklısınız.

    Burada seçim tamamen size ait. Risk alıp Tiflis'te bekleyebilir ya da tekrar taşıma yapabilirsiniz. Biz sadece yaşananları ve tecrübelerimizi sizinle paylaşıyoruz.

    Sürecinizde kolaylıklar dilerim.

    Serap Hanım yorum ve iyi dileğiniz için teşekkürler, ben dosyamı taşıdıktan sonra 3 konsolosun öncelikli olduğunu gördüm, konsoloslukların ikisi uzun uçuşlar olduğu için beni korkutuyor(2 saat uçunca bile çok bunalıyorum), viyana ise malum vize almak imkansıza yakın (ama yine de almaya uğraşacağım).

    KCC den de dosyamı taşımışken önce Tiflis'e yazayım malum kural değişti ona göre hareket ederim dedim ama sadece konsolosluğun paylaştığı listede bulduğum çevirmen bana nispeten düzgün bir cevap verdi ve sorun olmayacağını söyledi.

    Dosyamı tekrar taşımak isterim fakat ağustos kapıda cut-off olmadan olacak gibi de değil...


  • Herkese merhaba, sorumu doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum yönlendirirseniz çok sevinirim. Dosyamızı henüz current olmadan Viyanaya taşırsak ve bu süreçte Schengen almayı deneyip alamazsak ardından vizesiz (örn:Bangkok) bir ülkeye tekrar taşıma yapabilir miyiz ? Teşekkür ederim.


  • @Dogukan-Oge
    Merhabalar, evet dosyaniz current olmadan tekrardan KCC araciligiyla baska bir konsolosluga tasima yapabilirsiniz. Eger Schengen vizeniz current olduktan sonra olumsuz sonuclanirsa bu sefer direkt konsolosluklara email atarak dosyanizi tasimaya calismaniz gerekecektir, bu yol ise konsolosluklarin insiyatifine kaldigi icin cok daha ugrastirici ve zordur.


  • @Dogukan-Oge imzanızda bir güncelleme gerekli sanırım, cn 2025 değil de 2026 dır sanki :)


  • @ugursway ve @aysegul Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
    Ek bir soru olarak; Kesinlikle dosya taşıayacağız ancak BangKok ve Hong Kong arasında nasıl seçim yapılıyor ? Bu iki ülkenin avantajı ve dezavantajı nelerdir ?


  • Selamlar,
    Dosyayı Yurt dışıma taşınması konusunda karar verme sürecindeyiz, Buna istinaden hong kong yada bangkok arasında seçin yapmam gerekiyor.
    Bu noktada, Ulaşım, Konaklama, konsolostuk ve genel giderler açısından hangisi daha uygun ve kolay bir süreç. Bu konuda bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim.
    Araştırma yapıyorum sizlere de danışmak istedim.


  • @mustafa-berat-taşcı Bizde aynı durumdayız araştırmaya devam ediyoruz, eğer bilgi verebilirseniz çok seviniriz. İrtibatta kalabiliriz. Teşekkürler.


  • @mustafa-berat-taşcı
    Selamlar... Size şu başlık altındaki deneyimleri okumayı tavsiye ediyorum. İçeriğinde DV2025 talihlilerinin yazdığı Bangkok ve Hong Kong ta yaşadıkları, ulaşım, konaklama, yeme içme tavsiyeleri ve maliyet bilgileri yeralmaktdır.
    Sürecinizde başarılar.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri


  • @gucarslan bey öncelikle merhabalar, ilk Green Card başvuru anında yaşamış olduğumuz bu durumla ilgili ve sonucu ile alakalı sizinde yorumlarınızı almak isteriz, direk diskalifiye olma ihtimalimiz yüzde kaç? yada AP' ye mi kalabiliriz, yada konsolosluk inisiyatifi ile direk vizelerimizi alabilirmiyiz, çünkü eşim var olduğunu belirttim ancak bilgilerini doldurduğumu düşünüp direk çocuğumun bölümünü doldurup kaydetmişim. Fakat DS260 formlarımızda eşime de add applicant yaparak DS260 formu ekleyerek tüm ailemizin bilgilerini eksiksiz doldurarak hepimiz için ayrı ayrı DS260 formlarımızı kaydettik.


  • @Dogukan-Oge
    Bu ayrimi daha net yapabilmeniz icin forumda paylasilmis mulakat deneyimlerini okumaniz gerekmektedir. Ilgili konsolosluklarin adini forumda aratarak bu deneyimlere ulasabilirsiniz. Bu sekilde hem ne yapmak istediginize karar verebilir hem de surecinize daha iyi hakim olabilirsiniz.


  • @Dogukan-Oge rica ederim. Ben açıkçası 2025 mülakat deneyim başlığının tamamını okudum ancak yurtdışı deneyimleri atladım çoğu zaman, yüksek olasılıkla Ankara'da gireceğim için. Uzak doğu deneyimlerinden göz attıklarımdan aklımda kalan; HK diğerine göre bir tık daha pahalı kalabiliyormuş(belki konaklama vs konusunda olabilir emin değilim) ve bence en önemlisi HK lise diploması konusunda hassas, yani orjinal üniversite diplomanız elinizde olsa bile lise diplomasını görmek istiyorlar gibi bir durum olabiliyor. Dediğim gibi 2 konuda da çok emin olmamakla birlikte, deneyimleri okurken bunlara da dikkat edebilirsiniz diye aklımdayken yazmak istedim. Lütfen mülakatları okuyup, kendi süzgecinizden geçirin, zaten o aşamada siz en doğru kararı vereceksinizdir. Bunu yaparken geç kalmamanız en önemlisi, iyi şanslar.


  • Merhabalar, 2026 talihlisiyim ve diger talihlileri de tebrik ederim. Dosya numaram 25 binlerde, anladigima gore sira gelmesi icin dosyami baska bir yere tasimam gerekiyor. Sizce en mantikli secenekler neresidir? Dosyayi direkt KCC araciligiyla tasimak icin son tarih var midir? Ayrica bu surecte sansimizi artirmak icin Amerika veya Avrupa vizesine basvurmak mantikli midir? Tesekkurler!


  • Selamlar, 2025 deneyimlerinde Ankara'nın 82xx'lere mülakat verdiğini gördüm yanlış yorumalamadıysam. Herhangi bir özel durumları vs yoksa Ankara'nın bu sene performansı daha iyi diyebilir miyiz?


  • @mhmtkz gecen yıllara göre daha ıyı evet


  • @mhmtkz bence bu doğru bir yorumlama olmaz tamamiyle. Önemli olan kaç vize vermiş olacak sene sonunda. Fam yasası nedeniyle bir çok düşük numaralı kazanan bile vizesini almak için hemen taşıdı doğal olarakta ankarayı bekleyen küçük numaralarda yurtdışı konsolosluklarına gidince ankara vereceği randevuları daha yüksek numaralara ulaşmış gibi gözüktü diye düşünüyorum. Kesin kararı istatistikler açıklanınca görebiliriz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum