Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A Muscat - Umman DV2024’de dosya taşıma kabul etmedi, DV2025’de KCC aracılığıyla taşınan dosyalardan sadece 1 tanesine mülakat verdi. Geçmiş yıl excel dosyaları incelerken irdelemeniz ve mülakat deneyimlerini okumanız sürecinize katkı sağlayacaktır, Muscat’ı da bu mesajım doğrultusunda tekrar değerlendirmenizi öneririm. Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@svgusl, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar, ben de 2 kere dosya taşıma maili atmama rağmen aşağıdaki yanıtı aldım. Olumlu yanıt alana kadar mail atmamız mı gerekiyor?

Thank you for your inquiry.
    When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)
    If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.
    If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.

Sorularınıza cevap alabilmek için imzanızı buradaki gibi düzenleyin.
    Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2831

2xxx CN ile Ankara’da planlıyorsanız mülakatınızı, sağlık kontrolü için tek yetkili kurum olan Unganlar’ın web sitesini ve geçmiş yıl uygulamalarını forumdaki arama butonundan kontrol etmeniz iyi olacaktır. Unganlar sağlık kontrolü öncesi başka kurumlarda yaptırılan aşı ve antikor testleri ile ilgili bazen ılımlı yaklaşmayabiliyor.

• @Murat-Dündar Abimin demem istedigi gec kalmadan işleriminizi yapmaniz gerektigini söylemek istemiş

• @onur12 Mülakat icin en önemlisi saglik raporunu mülakattan önce alabiliyor olmanız. Bunuda garantiye almak icin en gec cikicak sekilde ayarlama yapiyorlar. Mülakat tarihiniz açıklandığı zaman saglik raporu icin tercih ediceginiz hastaneyle konuşup aksiyon alabilirsiniz. Ama mülakatlara gore en az 10-14 gun kadar sürmekte.

• @Abdullah-Kılıçaslan Hayirli olsun dilediginiz her sey kolaylikla olur umarım

• @conk CN numaralari yüksek olan kişilerin farkli durum aciliyetlerinden dolayı konsoloslukla iletisime gecip kabul edilmeleri tarafindan yapilmaktadir.

• @harun-can Boyle yapmaniz daha iyi olucaktir herhangi bir uyuşmazlığı sorucaklari icin mantikli bir aciklamasi yoksa bos yere kendinizi strese sokmanin anlami yok diye düşünüyorum

• liseden mezun oldum ancak henüz üniversiteden mezun olmadım,ds260 formunu doldururken highest level of education completed kısmına devam eden üniversitemi eklemeli miyim? Sadece lise olarak mı kalmalı yoksa devam eden üniyi ekleyeceksem date of attendance to kısmına ne yazmalıyım ?

• @mhmtkz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gnollzy Diploma üniversitenizdedir büyük ihtimal, benimki orada çıktı

Zaten ilk aklıma gelen oydu, gidip sordum belgeyi gösterdi kopyasını almışlar arşive imzalamışım orijinalini elden teslim aldım diye. Sonrasında taşınırken falan kayboldu muhtemelen.

• @gnollzy Yapılıcak işlem ülkeden ülkeye değişmekle birlikte. Okulunuza giderek "Aslı Gibidir" belgesi almak bazen ilçe milli eğitime yönlendiriyorlar. Bunun dışında ulaşabilirseniz Lise Traskipritinize ve e-Devletten QR Kodlu diplomanızı çıkartmanız olucaktır. Genelde hicbirinde gerek olmasada Noter onaylı apostil yapabilirsiniz. Çünkü size sorular sorabilirler en kolay bu soruyu geçmenin yolunun bu olduğuna inanıyorum.

• Başvurumuzu farklı bir yere taşımak isterken KCC'ye yalnızca şuraya taşımak istiyorum şeklinde mail atmak yeterli mi yoksa mazeret de sunmak gerekir mi? Mazeret gerekirse nasıl bir şey söylemek gerekir?

Ayrıca cutoff gelmeden birden fazla taşıma yapmak mümkün müdür?

• Arkadaslar ufak bir soru, heryerde lise diplomasi yazmakta ancak net bir bilgi bulamadigimdan buraya yazmak istedim.
    Amerika'da oldugum icin lise diplomami bulmak biraz zor olacak. Ancak elimde original universite diplomam var, Amerika'ya gelirken yanimda transkriptlerimle beraber getirmistim. Bunu kabul ederler mi? Uygun bir baslik var ise bununla alakali onu da gonderirseniz sevinirim

• @iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gnollzy Yapılıcak işlem ülkeden ülkeye değişmekle birlikte. Okulunuza giderek "Aslı Gibidir" belgesi almak bazen ilçe milli eğitime yönlendiriyorlar. Bunun dışında ulaşabilirseniz Lise Traskipritinize ve e-Devletten QR Kodlu diplomanızı çıkartmanız olucaktır. Genelde hicbirinde gerek olmasada Noter onaylı apostil yapabilirsiniz. Çünkü size sorular sorabilirler en kolay bu soruyu geçmenin yolunun bu olduğuna inanıyorum.

Orijinali yok ama görsellerdeki gibi ön tarafında mavi damgalı ve aslı gibidir yazılı arkasında da incelendi yazılı olan 3 adet sıradan a4 kopyası mevcut. Muhtemelen taşınma sırasında kayboldu şu ana kadar da hiç lazım olmadığı için hiç fark etmedim bile.

Image

Image

• @conk Merhaba. Dosyanızı hangi ülkeye taşıyacağınıza karar verdiniz mi? Aklınızda hangi ülke var.
    Fikir almak için soruyorum çünkü bizim de dosya numaramız yüksek..

• @gucarslan merhaba case number 16xxx lerde gecen sene hangi ayda girdi bu siradaki numaralar nasil ogrenebilirim yada bilginiz varsa paylasirmisiniz lutfen ?

• @iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@conk CN numaralari yüksek olan kişilerin farkli durum aciliyetlerinden dolayı konsoloslukla iletisime gecip kabul edilmeleri tarafindan yapilmaktadir.

Nasıl bir aciliyet örnek verebilir misin?

• Arkadaşlar merhaba, 2026 case numaram 8k ve mail atarak hongkong'a taşıdım dosyayı. Daha sonrasında baba olacağımı öğrendim 🙂 Şimdi sizlere bir sorum olacak. Mülakat tarihi verildiğinde bebek ya doğmamış olacak ya, ya son aylarda olacak yada doğmuş olacak. Her senaryoda sorun var.
    1- Bebek doğmamış olursa ona green kart vermeyecekler ve onun için başvuru vs uğraştırıcı bir süreç olacak.
    2- Doğuma son aylar kala randevu verirlerse gitmek çok zor olur sonuçta orada yine baya bir vakit kalacağız riskli bir durum.
    3- Doğduktan sonra hemen randevu gelirse çocuk çok küçük olduğu için yine pek sağlıklı olmaz yolculuk.
    4- (En çok istediğim seçenek) Mülakatların bitimine yakın bir tarih vermeleri, Ama case number'a göre sanki daha erkene verecekler gibi gözüküyor.
    Şimdi asıl sorum randevu tarihi verildikten sonra konsolosluğa mail atarak böyle böyle bir özel sebebimiz var deyip en azından çocuk 5-6 aylık oluncaya kadar ki tarihlere randevumuzu düzenleyebilir misiniz diye biliyor muyum? Bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim.

• @aed99 Benim de 🙂 Korkuyorum ama gülüyorum da

Benzer Başlıklar

• 180
  • 83
  • 12173
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |