Selam arkadaslar, ben de Seattle'dan sorunsuz giris yapabildim. Detayları sonra paylasirim
mhmtkz tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Selam arkadaşlar,
Foruma ilk borcumu ödeme zamanı geldi. Bangkok sürecimizde hastane, mülakat ve şehir deneyimlerimizi paylaşmak istiyorum. Daha önce defalarca anlatılan şeyleri tekrar etmeyeceğim; özellikle çocukla gidecekler ve eşinde travel ban olanlar için farklı veya kritik gördüğüm noktaları vurguluyorum.Hastane (Bumrungrad) Deneyimi
Hastane iletişimimizi WhatsApp üzerinden yaptık. Kısa süre sonra gerekli bilgileri isteyen bir e-posta gönderiyorlar ve randevuyu net tarih-saat ile onaylıyorlar. Tavsiyeleri, mülakattan yaklaşık 1 hafta önce randevu almak. Biz 8 gün önce aldık.
Aşı konusunda en çok zorlanacağımı en baştan biliyordum ve gerçekten öyle oldu. Benim aşı kartım yoktu. Hangi aşıların gerektiğini daha önce detaylıca paylaşan @Flight101 deneyiminden baktım. Türkiye’de Hepatit B ve grip aşısını oldum, kalanları Bangkok’a bıraktım.
Kızım (11 aylıktı) için özellikle eksik aşı kalmaması için Türkiye’de tamamlamaya çalıştık çünkü Tayland’da yaptırmak istemiyorduk. Sadece grip aşısı eksik çıktı onu da Türkiye’de yaptırdık; yüksek ateş yaptı. İyi ki Bangkok sıcağında yaptırmamışım dedim. Çocuklu ailelere ilk tavsiyem bu olsun.
Eşim Türkmenistan vatandaşı ve aşı kartı vardı, çevirisini yaptırmamıza rağmen pek işimize yaramadı. Ayrıca Türkiye’de yabancılara ASM konusu ve alternatif hastane durumları net olmadığı için onun aşılarını Bangkok’a bıraktık (bu kısmı çok detay araştırmadım, kontrol etmek isteyenler araştırsın).
Hastane günü
Randevu 8–11 arasıydı ama biz 8 olmadan gittik; iyi ki de öyle yapmışız. İşlemler öğleden sonra 3–4’e kadar sürdü (kişiye göre değişebilir).
Doktor benim Hepatit B aşımda “pediatric” ibaresine takıldı. 3 doz olduğumu söylememe rağmen yeniden olmamı istedi; ancak aşı bölümüne geçtiğimde bu dozu yapmadılar.
Bende eksik çıkanlar: MMR ve Tdap-IPV
Eşimde eksik çıkanlar: Tdap-IPV, Varicella, Hepatit B (adult) ve grip aşısıKızım uykudaydı, doktor kısa bir gözlem ve hafif dokunma ile muayene etti, detaylı bir inceleme yapmadı. Aşısı eksik çıkmadı. Onun işlem ücreti toplam 3250 THB oldu.
Ulaşım – Uçak ve Basinet
Tarihler netleşince uçak bileti aradım. Ufaklıkla ilk defa bu kadar uzun uçuş yapacağımız için THY’yi tercih ettik. Biraz araştırınca basinet (bebek yatağı) için iki koşul olduğunu öğrendim:
-
Extra legroom olan basinet takılabilen koltuklardan yer almak
-
THY’yi arayıp basinet talebinin onaylanması
“İlk gelen kapar” mantığı var ama biz, örneğin, dönüş biletini 3 gün kala almamıza rağmen sorun yaşamadık.
Gidişi gündüz, dönüşü gece yaptık.
Gece uçuşu teoride daha rahat olur diye düşündük ama dönüş çok kötü geçti. Sürekli hafif türbülans olduğundan basinet sökülüp takıldı, çocuk her seferinde uyandı. Bu tamamen çocuğa bağlı bir konu.Konaklama
Uzun süre kalacağımız için yemek yapabileceğimiz ve çamaşır yıkayabileceğimiz bir yer aradık. Hem hastaneye hem konsolosluğa yakın Arcadia Suites’i bulduk. Şansımıza çok temiz, sakin ve çocukla konaklamaya uygun bir oteldi. Üç hafta boyunca hiçbir sorun yaşamadık. Çalışanlar çok iyiydi. Çocuklu ailelere ikinci tavsiyem burası.
Mülakat Günü
Mülakat saatimiz 07.30 idi. Yarım saat erken gittik. Bizden sonra saat 08.00–08.30 randevulu kişiler bile o saatte gelmişti; sorun çıkmadı.
Önce belgeleri düzenletiyorlar, sonra ödeme kısmına yönlendiriyorlar.
Kişi başı 330 USD ödedim. Kartla ödenebiliyor, fakat her bir kişi için ayrı işlem alıyorlar.Evrak kontrolünde DV başvurularını başka vizelerden ayırıyorlar.
En merak ettiğim konu “highest level of education” idi. Ben DS-260’ta yüksek lisans belirtmiştim. Görevliye “lisans mı yüksek lisans mı vereyim?” diye sordum; yüksek lisans diplomasını istedi.Mülakat
Bize neredeyse hiçbir soru sorulmadı. Sadece:
– İlk evliliğim olup olmadığı
– Yüksek lisans diplomamı tekrar görme ve bazı bilgileri sisteme eklemeSonrasında onay verdi.
Eşim Türkmenistan vatandaşı olduğu için travel ban konusu kritikti. Mülakatta hiçbir şey sormayınca umutlandık ama forumdan biri daha önce benzer durumda olduğunu ve retin mülakattan sonra pasaport tesliminde geldiğini söylemişti.
Aynen öyle oldu.
3 Aralık’ta e-posta geldi:
“Pasaportlar hazır, salı veya perşembe 13.00–14.00 arasında alabilirsiniz.”4 Aralık Perşembe gittik.
İkinci gidişimde çantaya dikkat etmemişim, girişte tablet + powerbank olduğu için içeri almadılar, yakın bir sokaktaki güvenli emanete yönlendirdiler.Mülakat bankosunda görevli, eşimin vizesinin ret olduğunu söyleyip gerekçeyi yazılı olarak verdi.
Benim ve kızımın vizeleri onaylanmıştı.Pasaportlarımızı fiilen ikinci gelişte almış olduk.
Bangkok Hakkında Genel Deneyim
Biz ailece Bangkok’ta çok rahat ettik. Çocuklara inanılmaz saygı ve öncelik veriyorlar. Havalimanında bizi direkt fast track’ten geçirdiler.
Dikkat edilmesi gerekenler
Dışarısı çok sıcak, içeriler aşırı soğutuluyor.
Muhtemelen kızımızı böyle hasta ettik. Kapalı mekânlara girerken ekstra kıyafet şart.Yaya dostu bir şehir değil.
En iyi bölgede kalmamıza rağmen bazı yerlerde pusetle yola indik. İlk günden sonra çoğu yere taksi/grab ile gitmeye başladık.Yemek konusu çocuklu ailelerde kritik.
Biz Asya mutfağını sevdiğimiz için çok rahattık ama kızımız 1 yaşında olduğu için dikkatli davrandık.
Bangkok’un güzel yanı her mutfağı bulabilmeniz; Türk, Rus, Gürcü, Yunan, İtalyan restoranları hiç sorun olmadı.7/11 çocuklu aileler için neredeyse tamamen işlevsiz.
Özellikle bebek ürünleri yok.
En çok Tops Food Hall, Gourmet Market ve yer yer Tops Daily işimize yaradı.Grab hayat kurtarıyor.
Hem yemek hem market hem taksi için en pratik yol. Trafiğe göre ucuz da olabiliyor, pahalı da.Benim deneyimlerim bu şekilde.
Eğer atladığım bir detay varsa yorumlarda sorabilirsiniz; üstünden zaman geçtiği için bazılarını unutmuş olabilirim. -
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@melisbasdurmus bir guzel haber de benden, benimki de at bangkok gorunuyor...
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Selam arkadaşlar, yavaş yavaş mülakat tarihlerin belli olmasına yaklaştığımız şu günlerde amme hizmeti olarak Bangkok mülakat deneyimlerini AI yardımıyla derleyip pdf yaptım, ekte bulabilirsiniz. Bangkok’ta DV Mülakat Deneyimleri Özeti.pdf
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
@mhmtkz Selam tekrar. Seattle'dan girecek başka deli varsa diye detay vereceğim. İlk olarak pasaport kontrolüne gidiyorsunuz. Memur sıcak bir şekilde "congratulations" dedi ben o anda rahatladım zaten
Orada bana nerede kalacağım, ailem ve/veya arkadaşım olup olmadığı soruldu, bu kadar. Sonra kayıt için başka yere yönlendiriyor. Kayıt tamamlandıktan sonra sizi çağırıyorlar, verdiğiniz adresi ve telefonu teyit ediyorlar, damgayı basıp, tekrar çıkışta bir polise yönlendiriliyorsunuz. O da pasaportu okutup kapıyı açıyor. Welcome home... 
-
@melisbasdurmus hayirli olsun, ben de 25 kasima planlanmisim
-
Ben de 20 ocakta gidecektim ama son durumlardan oturu ucusu bu pazar gunune degistirdim.
-
@joseph-universe güzel haber, darisi basimiza.
-
@gucarslan Ben de buna destekleyici bir şey söyleyeyeyim, gerçek, yaşanmış :). Eşim tam olarak 2020 sürecini yaşamış, @gucarslan ın dediği gibi 1000 dolarını verdi, davalar açıldı vs, sonra da hiçbir şey olmadı. Şansa bana da çıktı, ben aynı golü yemek istemem, zira kendi evimde bir örneği var. Bir an önce ülkeye girip kartı bastırmak lazım o yüzden.
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Selam herkese, biz de 25inde mulakatimiza girdik, bize de diger deneyimlerde oldugu gibi 2-3 hafta sure verdiler. Kizim o gun hastaydi, ardindan hemen hastaneye gittik o yuzden henuz detaylari aktaramdim, uygun an buldugumda yazacagim. Ayrica, daha once de yazmistim hatirlayanlar olur; esim Turkmenistan vatandaşi, muhtemel ret yiyecek, onun da netlesmesini bekliyorum bir yandan.
mhmtkz tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@mhmtkz UPDATE: benim kart bugün teslim edildi...
-
RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@mhmtkz UPDATE: 29 Ocak itibarıyla "card was mailed to me" aşamasına geçti.
-
Merhaba, bende de card being produced aşamasına geçti. Dolayısıyla tam 1 ay bile olmadan bu aşamaya geçmiş oldu.
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
@mhmtkz UPDATE: Benim SSN geldi, yaklaşık üç haftada gelmiş oldu.
-
@bkio Seattle. Yapacak daha önemli bir işim yok şu an
ama yakında da döneceğim. Dolayısıyla başvuruyla ilgili problem varsa onu yeniden başlatıp dönmek isterim, geç gelmesi sorun değil... -
@Selimdiskaya52 aynı tarihlerde, hatta daha sonra girenlerin gelmeseydi ben de oyle dusunurdum
haftaya randevu alacagim vermezlerse walk in yapacagim, zira uc hafta olacak... -
@levent07 onu ben de yasadim maalesef, odemeyi yaparken uye olmadan odeme yaptigimiz icin diye dusunuyorum. Siz de uye olmadan mi yapmistiniz?
-
@aysegul Ben de 21'inde girdim, ne SSN'den ses var ne de GC'dan
Acaba yavaştan şüphelenmeli miyim