DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
liseden mezun oldum ancak henüz üniversiteden mezun olmadım,ds260 formunu doldururken highest level of education completed kısmına devam eden üniversitemi eklemeli miyim? Sadece lise olarak mı kalmalı yoksa devam eden üniyi ekleyeceksem date of attendance to kısmına ne yazmalıyım ?
-
@mhmtkz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gnollzy Diploma üniversitenizdedir büyük ihtimal, benimki orada çıktı
Zaten ilk aklıma gelen oydu, gidip sordum belgeyi gösterdi kopyasını almışlar arşive imzalamışım orijinalini elden teslim aldım diye. Sonrasında taşınırken falan kayboldu muhtemelen.
-
@gnollzy Yapılıcak işlem ülkeden ülkeye değişmekle birlikte. Okulunuza giderek "Aslı Gibidir" belgesi almak bazen ilçe milli eğitime yönlendiriyorlar. Bunun dışında ulaşabilirseniz Lise Traskipritinize ve e-Devletten QR Kodlu diplomanızı çıkartmanız olucaktır. Genelde hicbirinde gerek olmasada Noter onaylı apostil yapabilirsiniz. Çünkü size sorular sorabilirler en kolay bu soruyu geçmenin yolunun bu olduğuna inanıyorum.
-
Başvurumuzu farklı bir yere taşımak isterken KCC'ye yalnızca şuraya taşımak istiyorum şeklinde mail atmak yeterli mi yoksa mazeret de sunmak gerekir mi? Mazeret gerekirse nasıl bir şey söylemek gerekir?
Ayrıca cutoff gelmeden birden fazla taşıma yapmak mümkün müdür?
-
Arkadaslar ufak bir soru, heryerde lise diplomasi yazmakta ancak net bir bilgi bulamadigimdan buraya yazmak istedim.
Amerika'da oldugum icin lise diplomami bulmak biraz zor olacak. Ancak elimde original universite diplomam var, Amerika'ya gelirken yanimda transkriptlerimle beraber getirmistim. Bunu kabul ederler mi? Uygun bir baslik var ise bununla alakali onu da gonderirseniz sevinirim -
@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gnollzy Yapılıcak işlem ülkeden ülkeye değişmekle birlikte. Okulunuza giderek "Aslı Gibidir" belgesi almak bazen ilçe milli eğitime yönlendiriyorlar. Bunun dışında ulaşabilirseniz Lise Traskipritinize ve e-Devletten QR Kodlu diplomanızı çıkartmanız olucaktır. Genelde hicbirinde gerek olmasada Noter onaylı apostil yapabilirsiniz. Çünkü size sorular sorabilirler en kolay bu soruyu geçmenin yolunun bu olduğuna inanıyorum.
Orijinali yok ama görsellerdeki gibi ön tarafında mavi damgalı ve aslı gibidir yazılı arkasında da incelendi yazılı olan 3 adet sıradan a4 kopyası mevcut. Muhtemelen taşınma sırasında kayboldu şu ana kadar da hiç lazım olmadığı için hiç fark etmedim bile.
-
@conk Merhaba. Dosyanızı hangi ülkeye taşıyacağınıza karar verdiniz mi? Aklınızda hangi ülke var.
Fikir almak için soruyorum çünkü bizim de dosya numaramız yüksek.. -
@gucarslan merhaba case number 16xxx lerde gecen sene hangi ayda girdi bu siradaki numaralar nasil ogrenebilirim yada bilginiz varsa paylasirmisiniz lutfen ?
-
@conk CN numaralari yüksek olan kişilerin farkli durum aciliyetlerinden dolayı konsoloslukla iletisime gecip kabul edilmeleri tarafindan yapilmaktadir.
Nasıl bir aciliyet örnek verebilir misin?
-
Arkadaşlar merhaba, 2026 case numaram 8k ve mail atarak hongkong'a taşıdım dosyayı. Daha sonrasında baba olacağımı öğrendim
Şimdi sizlere bir sorum olacak. Mülakat tarihi verildiğinde bebek ya doğmamış olacak ya, ya son aylarda olacak yada doğmuş olacak. Her senaryoda sorun var.
1- Bebek doğmamış olursa ona green kart vermeyecekler ve onun için başvuru vs uğraştırıcı bir süreç olacak.
2- Doğuma son aylar kala randevu verirlerse gitmek çok zor olur sonuçta orada yine baya bir vakit kalacağız riskli bir durum.
3- Doğduktan sonra hemen randevu gelirse çocuk çok küçük olduğu için yine pek sağlıklı olmaz yolculuk.
4- (En çok istediğim seçenek) Mülakatların bitimine yakın bir tarih vermeleri, Ama case number'a göre sanki daha erkene verecekler gibi gözüküyor.
Şimdi asıl sorum randevu tarihi verildikten sonra konsolosluğa mail atarak böyle böyle bir özel sebebimiz var deyip en azından çocuk 5-6 aylık oluncaya kadar ki tarihlere randevumuzu düzenleyebilir misiniz diye biliyor muyum? Bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim. -
@aed99 Benim de
Korkuyorum ama gülüyorum da -
@Muhammed-Zengin Merhaba Tiflis çalışma ve oturma izni istiyor, dv sonrası çıkarılan çalışma ve oturma iznine sıcak bakmıyor.
-
@conk @burakszgun selamlar, dv2025 mulakat deneyimlerinde konusu gecmisti. Yanlis hatirlamiyorsam ilk vizelerini farkli yerlerden sonrada diger kalan aile uyesi icin ankaradan aliyorlardi. Daha onceki donemlerde de bu sekilde bir durum oldu.
Ekleme: simdi ceac sitesinden kontrol ettim, ilk vizeler viyanadan aliniyor sonrada geri kalan aile uyeleri icinde ankaradan aliniyor.
-
Merhaba,
KKTC tatilleri yurt dışına çıkış olarak belirtilmeli mi? Max. 1 haftalık otellerde yapılan tatillerden söz ediyorum, seyahat olarak. Pasaporta işlenmiyor çünkü ve formda da KKTC seçeneği bulunmuyor. Kimlikle giriş yapılabilen bir yer bizim için.
Bilgisi olan varsa ve daha önce bu şekilde formu doldurmuş biri yanıt verebilirse sevinirim teşekkür ederim. -
@RuhunGemisi öncelikle cevap için çok teşekkürler. yani doğru mu anlıyorum, eşimin pasaportunu güncel olarak çıkarttıktan sonra ds260 ı açtırtmadan da “spouse” olarak ekleyebiliyorum. Sadece benim medeni durum değişikliğimin yapılması gerekiyor ve dosya bunun için açılmalı. Ama bunu da randevu aldıktan sonra yapın diyorsunuz.
-
Arkadaşlar selamlar, dosyamı taşımak istiyorum, öğretmenim ve bordo pasaportum var. Diyelim ki viyana ya taşıdım dosyamı ve bana aralık ya da ocakta randevu verdiler, bu durumda hemen schengen başvurusu yapmam gerek. Ama problem şu ki vize başvurusunda iş yerinden yazı istiyor, eğitim öğretim dönemine denk gelen tarihlerde kurumun böyle bir yazıyı verebileceğini sanmıyorum. Bu durumu yaşamış olan ya da bu konuda herhangi bir görüş veya öneris olanlar bilgi verirlerse minnettar olurum herkese bol şans
-
@conk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@conk CN numaralari yüksek olan kişilerin farkli durum aciliyetlerinden dolayı konsoloslukla iletisime gecip kabul edilmeleri tarafindan yapilmaktadir.
Takıldığınız konular bunlar olmamalı, ayrıca başta bu başlık olmak üzere forumda bol bol gezinirseniz tüm sorularınızın cevaplarını bulacaksınız.
Size cevap vermek bana zor gelmiyor ama başlığı verimli kullanmak için çok önemli olmadıkça soru sormamak daha doğru olacaktır. Hassasiyetiniz için şimdiden teşekkürler.
Merak ettiğiniz konuyu bu mesajımda açıklamıştım:
https://yesilkartforum.com/forum/post/492324 -
Merhaba balkan ülkelerinden mülakata giren var mı acaba ?
-
Selamlar herkese,
DV26 talihlisiyim Case Number: 2026EU13XXX. Forumu okudum dosya taşımam gerekiyor BANGOK u kendime uygun gördüm. Ama son entrylere bakarak bazı arkadaşların mailine olumlu dönüş gelmemiş sadece bilgilendirici mailler gelmiş. Şimdiden direkt KCC ye yazıp taşıyabilir miyim yoksa mali yılı mı beklemem mantıklı olur. Birde daha öncesinden Work and Travel vize reddim var görüşmede GC almama engel olur mu teşekkürler. @gucarslan abi bilgiler için teşekkürler. -
@Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@conk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Takıldığınız konular bunlar olmamalı, ayrıca başta bu başlık olmak üzere forumda bol bol gezinirseniz tüm sorularınızın cevaplarını bulacaksınız.
Size cevap vermek bana zor gelmiyor ama başlığı verimli kullanmak için çok önemli olmadıkça soru sormamak daha doğru olacaktır. Hassasiyetiniz için şimdiden teşekkürler.
Merak ettiğiniz konuyu bu mesajımda açıklamıştım:
https://yesilkartforum.com/forum/post/492324Serap Hanım Kusura bakmayın ama size bir soru sorduğumu hatırlamıyorum. @iibrahimd nin cevabına istinaden ona sordum. O yüzden cevap vermenizi gerektiren bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Ayrıca belki bu durum beni yada farklı çekiliş sahiplerini de ilgilendirmekte bunun cevabını öğrenmek istemem yada istenmesi size göre çok önemli olmasa da belki bize göre önemli bir husustur. Kusura bakmayın. Hassas davranıp soru sormayız bir daha...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.