DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhabalar herkese, birkaç gün önce KCC’ye dosyamı Bangkok’a taşımak istediğime dair forumda gördüğüm taslak emaillerden birini kullanarak bir email attım; ancak bugün böyle bir geri dönüş aldım:
“* Thank you for your inquiry.
When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed.
Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)
If you must change your address or interview location again after you have submitted your
DS-260, you will need to write to…* diye gidiyor email. KCC’ye email atmamı istiyor kısaca, ama zaten ben bunu yaptım, dönüş olarak neden tekrar böyle bir email alıyorum?Yani ben zaten DS-260 formumu ilk gün doldurdum, acaba taşıma isteğimi mi anlamadılar? Tekrar bir taşıma maili mi atmalıyım? Bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim, teşekkürler…
-
@zakaria selamlar, problem olacagini dusunmuyorum, sonucta tekrardan bir giris-cikisiniz olmayacak o ulkeye. Ek olarak sabika kayitlarinin gecerlilik suresi 2 yil diye biliyorum ama bir teyit etmek lazim.
-
Bu senenin excel tablosu geçtiğimiz senelerdeki gibi doluluk oranının düşük olmasının sebebi nedir sizce?
Ortalama 600+ kişi doldururken henüz 250 kişi bile olmamışız. Geçtiğimiz senelerde de böyle yavaş yavaş mı doluyordu? İki hafta olacak açıklananı çünkü.
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar iyi günler dilerim. Aklıma takılan bir soru mevcut. Numaralarımız Current olduktan sonra vize verilip verilmiyceği kesin degil bunu biliyoruz. Ancak eger ki numaramiz Bültene girdiyse ve vize verilicekse ortalama olarak kaç gün/hafta icinde vize tarihleri veriliyor? Bunu anlamanin ej kolay yolu gecmis senelerdeki Cut-off ile Exceldeki mulakat tarihlerini karsilastirmak midir? Tesekkurler
-
@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar iyi günler dilerim. Aklıma takılan bir soru mevcut. Numaralarımız Current olduktan sonra vize verilip verilmiyceği kesin degil bunu biliyoruz. Ancak eger ki numaramiz Bültene girdiyse ve vize verilicekse ortalama olarak kaç gün/hafta icinde vize tarihleri veriliyor? Bunu anlamanin ej kolay yolu gecmis senelerdeki Cut-off ile Exceldeki mulakat tarihlerini karsilastirmak midir? Tesekkurler
2023 ve 2024 Excel tablosunda Mülakat mail tarihi (2NL) ile hemen yan sütunda mülakat tarihi yazmakta. Bu bilgilere bakarak aradaki zamanı öğrenebilirsiniz.
-
Hocam merhaba, formumu doldururken küçük bir hata yaptığımı fark ettim. Ben İngiltere’de yaşıyorum ve burda çok fazla kullanılmasa da bölge, yani state, isimleri bulunmakta. Ben formda adresimi girerken Tr’deki mantığa aklım gittiği için hem city hem de state kısmına şehrin adını yazmışım, trdeki merkez-şehir gibi düşünerek. Bana o adres üzerinden bir posta vs göndermeleri gerektiğinde veya ilerde pasaportumu gönderdiklerinde şu an ki haliyle de kullanılabilir çünkü state adı dışında diğer adres bilgilerim doğru ve burada amerika gibi bariz bir eyalet sistemi yok ancak kasım ayında yaptığım başvuruda state adını doğru, ds 260da ise bulunduğum şehir olarak yazdığım için bir farklılık oluşmuş gibi görünecek eğer karşılaştırılırsa. Ufak bir hata da olsa bunun için dosya açtırmama gerek olur mu yoksa bunu dosyam buraya taşındığında ya da interview günü konsolosluğa gittiğimde mi düzelttirmeliyim? Teşekkürler.
-
@onuru teşekkür ederim
-
@Peyk74 eğer schengen bölgesine seyahat sıkıntınız yoksa diğer ülkeleri de tercih edebilirsiniz.
DSv25 verilerini kontrol edip size uygun olan konsolosluğa taşıyın dosyanızı.
viyana tercihi, talihlilerin son yıllarda çok fazla deneyime sahip olunduğu ve bütün sürecin (sağlık muayenesi gibi) detaylarına hakim oldukları için tercih edildi.
elbette konsolosluk çalışanlarının dv basmak istemesindeki arzuları da cabası.. -
@ekoko1 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@Uğur-Çelik eğer bahsettiğiniz uygulamalardan hesap dökümü ve imza sirküleri alabiliyorsanız elbette gösterebilirsiniz.
-
@demetdemirsf imkan olsa bu cn ile formu doldurmadan atın dicem de o mümkün değil.
sizin için mail atmanız gereken en erken tarih dündü.. -
@burakszgun bahsettiğiniz ankara son 2 yıldır 5K'ya bile gelememiş ayazıyla ünlü başkentimiz değil mi?
karar sizin ama; beklerseniz 1 ekim 2026 sonrası ankara'ya anca Anıtkabir'i ziyaret edip dönüşte aspava yapmak için gidersiniz.
bol şans.
-
@uonur26 bu sizin kapıdaki cbp memuruna seyahat amacınızı nasıl ifade ettiğiniz ile alakalı.
şu ana kadar açıklamasını doğru yapan kimse sorun yaşamadı. -
@burakcan şimdiden mutluluklar.
20 mayıs sonrası doldurabilirsiniz, hiçbir sorun olmaz.
ama bu cn ile ankara'dan mülakat almanız zor, bu başlığın 4. iletisini inceleyin, size uygun olan ülkelere dosyanızı taşıyabilirsiniz.Ayrıca bu süreçte danışmanlık hizmeti almaya gerek var mı, yoksa işlemleri kendim yürütebilir miyim?
düğünde gelin hanımefendiye takılacak altınları, "biz hayrını göremedik kardeşim al sen gör" demek istemiyorsanız "danışman" kisvesi altındaki örgütlerden uzak durmanızı tavsiye ederim.
forum, vizenizi en güvenli ve sorunsuz almanızı sağlayacak en doğru kaynak.
yeter ki iyi takip edin. bol şans.. -
yoksa ekim gibi duruma bakıp, ondan sonra mı taşınmalı?
bu cn ile elinizi çabul tutmazsanız bakacağınız tek durum; vizesini almış arkadaşların paylaştıkları instagram durumları olur..
-
@conk tebrikler.
excel listesini ve imzanızı güncelleyin lütfen. -
Ülke kotası mutlak suretle dolmak zorunda mı acaba ? Yani, belirlenen sayıdan saha az kişiye vize basılıp gerisi eklenebilir mi, buna ihtimal var mı ?
elbette değil. sonuçta ankara hiçbir zaman ülke kotasını doldurmuyor.
ancak; ciddi sayıda dosya taşınan ülkelerde, hali hazırda o ülkenin vatandaşları da mülakat gireceği için kota ve haliyle konsolosluk kapasitesi de dolabilir.dosyanızı bir konsolosluğa taşımış olmanız, o ülkeden mülakat alacağınız anlamına elbette ki gelmez.
-
Bunun dışında orda çalıştığıma dair herhangi bir belge hazırlamam gerekiyor mu ?
elbette. bu başlığı detaylıca inceleyin..
ilgili ülke / ülkelerden polis raporu almalısınız.https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/
-
@gnollzy süreç daha yeni başladı.. çok normal.
bazen insanlar sonuçlarını çok geç öğreniyor, bu da etkili.DV2025'ten bir arkadaşımız kazandığını daha geçen hafta öğrendi, DV2026 çekiliş sonucunu kontrol ederken yanlışlıkla DV2025'i yazıp..
düşünün, sürecin bitişine 2 ay kaldı, daha yeni öğrendi kazandığını.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.