Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• Tekrar soruyorum ama ödeme yapan arkadaşlar, mülakattan önce ödeme yapmanın bir avantajı var mı? Neden mülakattan önce ödeme yapıldığını anlayamadım

• Merhaba,

Göçmen olmayan B2 vize türü için Eylül 2024 tarihide ödeme yaparak Ekim 2026 tarihine mülakat randevusu aldım. Mayıs 2025 te yapılan sistem değişiklğinde sisteme girip bilgilerimi claim ederek sisteme giriş yaptım. Temmuz 2025 ve Ağustos 2025
    tarihlerinde yeni sisteme girdiğimde randevumu yedinden düzenleme seçeneği aktiti ve ara ara girip kontrol ediyordum fakat Eylül 2025 te sisteme girdiğimde bu seçenek kayboldu ve başvuruya devam et diye bir seçenek üzerinde de
    basşvuruyu kapat yeni basşuru diye bir seçenek vardı. Başvuruya devam et seçeneğine tıklayınca çdeme adımına yönlendiriyor ödemem Eylül 2024 tarihli tutardan 7700TL gibi bir tutarı ödenmemiş gösteriyordu. Talep açtığımda randevumun aktif sistemde
    göründüğünü Ekim 2026 olarak görüntüledikleri cevabını aldım. Daha sonra geçen hafta yani ekim 2025 içerisinde ek randevu kontenjanı açılacaı ve sisteme girip randevu tarihimi erkene çekme ihitimalimin olduğuna dair bir mail aldım.
    Sisteme bir çok kez girdim ama randevum sistemde görünmüyordu, randevu tarihini değiştirme ile ilgili talep açtım ama cevaplanmadı. Ben de ek kontenjanları kaçırmayım diye düşünerek sistemde başvuruyu kapat dedim fakat mail ile Ekim 2026 tarihli
    randevunuz iptal edilmiştir diye bir mail geldi.
    Şu anki durumda tamamen randevum iptal edilmiş mi oluyor? Bu durumu düzeltebilir miyim. Ödemeyi Eylül 2025 te yaptığım için 1 yıl geçti bu yatırdığım tutar yanmış mı oluyor? Ayrıca yeniden başvuru açıp ilerlemek istediğimde 1 yıl önce doldurduğum DS-160
    belgem geçerli olur mu yeniden mi doldurmam gerekiyor?
    Açıkcası biraz yeni sistemi tanımamanın azizliği ile yaptım.
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Daha önce yanıtlandıysa göremedim ama ben ustraveldocs sistemine kayıt oldum tüm aşamaları doldurdum fakat case number girdiğimde ( son aşamada ) numarayı kabul etmiyor. Mail attım ama henüz bi dönüş alamadım bu durumda ne yapmalıyım?

• ⭐⭐⭐⭐

@Soparalil, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Daha önce yanıtlandıysa göremedim ama ben ustraveldocs sistemine kayıt oldum tüm aşamaları doldurdum fakat case number girdiğimde ( son aşamada ) numarayı kabul etmiyor. Mail attım ama henüz bi dönüş alamadım bu durumda ne yapmalıyım?

Sorularınıza cevap alabilmek için önce imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

İmza için buradaki örneğe bakın.

Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

• Ben kayıt oldum şubeden fakat ödeme ekranı çıkmıyor. Premium location olarak seçtiğimden dolayı mı? Ve mülakattan önce ödeme yapmak gerekli mi?

• @teoman-erbey selamlar biraz geç gördüm kusura bakmayın. ellerinde veya sitelerinde bir taslak vardır. burada aile bireyleri olduğunda nüfus kayıt örneği ile halledebiliyorsunuz. 18 yaş altı kişiler için imza gerekmeyebilir ama emin olun onlar da ne yapacağını bilmiyorlar. yetki belgesi genelde, pasaportu almaya yetkilendiren kişinin bilgilerini ve pasaport sahibinin bilgilerini içeren basit bir dilekçe. o yüzden hazır taslak olabilir. pasaport sahibinin kimlik fotokopisi ve alacak kişinin kimlik fotokopisi olması gerekiyor. damga vb. kısmını anlayamadım muhtemelen çeviri hatası olabilir.

• herkese merhaba,

Eşim ve ben 4 Kasım'da ABD B1/B2 vizesi için ortak bir randevu ayarladık ve vize görüşme onay formunda tek bir onay numarası belirdi. DS-160 formumda bulunan onay/barkod numarası, randevu almak için kullandığımız numarayla eşleşiyor, ancak eşimin DS-160 onay/barkod numarasıyla eşleşmiyor. İki adet ödeme gerçekleştirdim ve tek onay numarası ile ödedim. Ekte de bilgilerinize sunulmuştur. Acaba bu herhangi bir soruna yol açar mı?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Merhaba siteye üye oldum ama barkodlu sayfa bi türlü cıkmadı sadece UID ile işlem yapılabilir mi transactionCompleted ı tıkladığımda gene aynı yerde kalıyor internet sayfası ilerlemiyor bir türlü.

• @GFRKARTAL sorularinizi asamalar basliginda sormaniz daha net ve kolay bir sekilde cevap almanizi saglar.

USTravelDocs icin barkodlu belge alinamamasi mulakatta bir problem teskil etmiyor. transaction completed gordugunuz sayfayi PDF olarak kaydedip veya ekran goruntusunu alip ciktisini alabilirsiniz.

• @CaliGirl-0, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Selam arkadaşlar. Annem ve babam Mart'ta mülakatlarını tamamladılar. Belge eksikliğinden dolayı süreçleri tamamlanmadı. Bugün yeni sisteme kayıtlarını açtım. İkisinin de vize türü IR5 normalde, ama yeni sistemde anneme C53, babama B31 yazmışlar saçma bir şekilde. Diğer bilgiler doğru. Bu vize türünün düzeltilmesi için bir şey yapmak gerekiyor mu? Yoksa bu şekilde kalsa da işlemler sorunsuz yürüyor mu?

@İrem-Cuarto @ozgurs @nazmi4343 Merhabalar. Burada okuduğum kadarıyla aynı problemi yaşamış ve süreçlerinizi tamamlamışsınız. Yukarıda sorduğum soruyla ilgili deneyimlerinizi paylaşmanız mümkün mü?

Ayrıca eski sistemde PTT eve teslim hizmetini seçip ödemesini yapmıştım. Fakat o ödeme tarafıma iade edilmedi.

• @CaliGirl-0 ben yeni sitede tekrar dosya açıp dv1 olarak düzeltmiştim vize türünü ama bu seferde dosya numaramı kabul etmediği için tamamlayamamıştım(fakat ana sayfada vize türüm dv1 olarak gözükmeye başlamıştı) dosya açma işlemini. Bende eski sisteme göre başlık yazısı hazırlayıp ptt ile göçmen vize birimi dikkatine diye yollamıştım pasaportumu(mesaj geçmişimden bulabilrsiniz). Ne yazık ki ptt ödemesini ben de alamadım, lanet olası vfs ye adrese teslim için tekrar ödeme yaptım.

• @ozgurs Yani ben şu an müdahale etsem mi yoksa öylece bıraksam mı bu vize türü sorununu bilemiyorum. Yanlış bir şey yapıp işleri iyice karıştırmaktan da korkuyorum.

• @CaliGirl-0 yeni sitede bir ticket(yani sorun bildir gibi bir menüydü) açma ekranı vardı oraya mutlaka bu sorununu yaz biraz geç dönüş yapıyorlar ama en azından belki bir yardımı olur.

Ama eksik belge tamamlama ile ilgili süreçleri araştırmanı tavsiye ederim. Yanlış hatırlmıyorsam benim ptt kargo ile yolladığım zamanlar benzer süreçte olup belgelerini vfs ofislerine teslim edenler vardı, yanıltmıyım seni ama forumda bir araştır istersen. Site yanlış bilgi versede onlardaki kayıtlar doğrudur merak etme. Benim vize türümde evlat edinilen çocuk vizesiydi mesela 🙂 ama elçilikteki kayıtlar esas tabiki

• @ozgurs Teşekkür ederim. 🙏🏻

• DS ve randevu teyitindeki barkod uyuşmazlığı nedeniyle randevuya alınmayanlar nasıl bir yol izledi acaba vize ücretini tekrar ödemeden yeni randevu alabilen var mı?

• @ucangeyik merhaba başka bir sorum daha olacaktı ben pasaportlarımı hala alamadım teslim adresi olarak Maltepe ups seçmiştim. Ancak şimdi bugün vfs globalden randevu oluşturdum ödemesini gerçekleştirdim. Bana herhangi bir geri dönüş olmadı bu süreci biliyor musunuz pasaportlarımıza hala ulaşamadık

• H1B vizesi için randevu almaya çalışıyorum (ABD'de ikamet ediyorum, yazın gelip alacağım vizeyi), bu kadar saçma bir sistem daha görmedim.
    Ödeme ekranında kartla ödemeyi seçerken bir sürü seçenek çıkıyor, iş ödemeye gelince sadece mastercard ile ödeme kabul ediyor. Cash ile interview öncesi ödeyim diye düşünüp cash'i seçince de git yarın VFS'ye öde diyor. Türkiye'den birinin mastercard'ını kullanmaktan başka bir alternatif bilen var mı?

• @mutlu234 Amerika da kullandığın mastercard ta olabilir ama başka seçenek yok. Bankaya gitsen de ödemede sorun çıkıyor ödeyemiyorsun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |