Arkadaslar bugun pasaportumu Ankara VFS Global ofisinden teslim aldim ve neredeyse 20 aylik surecimizin sonuna geldim. Rakamla belirtmesi kolay olsa da beklemenin zorlugunu hepimiz biliyoruz, umuyorum ki burada bekleyen herkes en kisa surede surecini en kisa surede tamamlayip esine aileisne kavusur. Tum bu sureci eger bu platform ve yardimci olan deneyimlerini paylasan arkadaslar olmasaydi kendi basimiza yonetmemiz mumkun olmazdi. Bilgi ve deneyimlerini esirgemeyip yardimi dokunmus herkese tesekkurlerimi ve saygilarimi sunuyorum. Herkese bol sans diliyorum ve umudunuzu kaybetmedikce her seyin en beklenmedik zamanda ve iyi sekilde size gelecegini hatirlatmak isterim. Pasaport teslimati hakkinda bilgi verecek olursam eger, benim pasaportuma vize gecen cuma basilmisti VFS maili de ayni gun aksami gelmisti. Eve teslimat sureclerini bilmedigim icin ve birkac gun sonra ABD ucusumuz oldugu icin riske atmak istemedim ve kendim gidip aldim. Oglen 1.30 gibi gittim neredeyse hic sira yoktu 5-10 dk da iceriden teslim aldim. Ben ciktigimda insanlar gelmeye baslamisti iyi zamanda gitmisim. Gec kalmamaya calisin. Yakin tarihli ucusunuz varsa gidip elden almanizi oneririm. Arabayla gelenler icin Farilya is merkezinin hemen yanindaki otoparki kullanin fiyati cok makul, park yeri bulma sansi cok cok az etrafta. Tasinma sureclerimizden zaman buldukca gene tecrubelerimi paylasmaya calisirim bildigim konularla alakali. Herkese bol sans diliyorum tekrardan ve yolunuzun acik olmasini dilerim. Saglicakla kalin.
nazmi4343 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Arkadaslar bugun New York JFK havalimanindan ulkeye sorunsuz girisimizi yaptik. Pasaport sirasi biraz vardi officer ilk kez mi geldigimi sordu hayir dedim are you immigrating to US today dedi evet dedim sonra benle gel deyip arkadaki inceleme yapilan bir ofise goturdu orada uzun bir bekleyisten sonra cagrilip sadece gidecegim yeri teyit edip tamamdir dedi. Beklenen ortam biraz gergin sadece ama sakin olmaya calisin. Telefon, elektronik vs yasak. Ek olarak IST havalimaninda harc pulu odemedim, gorevli polis memuru yesil kartimin olup olmadigini sordu yesil kart vizem var dedim ama surece hakim olmadigini saniyorum pasaportta goster dedi gocmen vizesi bu yani oturumum var oraya gidince yesil kartim gonderilecek dedim tamam gec dedi. Boylelikle surecimizi sorunsuz tamamlamis olduk cok sukur. Bekleyen herkese bol sans ve her seyin hakkinizda en hayirlisi olmasini dilerim.
-
Arkadaşlar bugün saat 8 de görüşmem vardı vizem onaylandı 9’a doğru herşey bitmişti hızlı oldu. Basitti genel olarak nerede tanışıp ne zaman evlendiğimizi, joint sponsorum, eşim ve ailesiyle alakalı sorular sordu. Daha önce Amerikada yaşadığım için oranın da üzerinde durdu bir süre, neler yapıp nasıl kaldığımı ve sistemden uzunca süre background kontrol etti. 2. Yıl dönümümüze 1 ay kaldığı için CR1 vizesi alacaksın istersen 1 ay bekletelim pasaportunu burda sonra direk IR1 verelim daha iyi olur senin için dedi ama ben planlarımızı zaten yaptık bizim için önemli olan daha çok bu olduğu için daha fazla vakit kaybetmek istemedim reddettim. Bekleyen herkese bol şans dilerim..
-
Merhaba arkadaşlar, 16 aylık uzun bekleyişimizin ardından biz de bugün Uscis onayımızı aldık az önce. Sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Umarım bekleyen herkesin dosyası ve mülakat süreci bir an önce onaylanır, bol şanslar dilerim herkese.
-
Arkadaslar merhaba dun unganlarda randevum vardi detayli anlatmak isterim yakinda randevusu olan arkadaslarin fikir edinebilmesi icin.
Benim randevum saat 10.20'de idi bi 10 dk oncesinde gittigimizde musaitti beklemedik once 4. kat unganlar ofisine cikmalisiniz pasaport ile asi belgesi istendi benden sadece, aile hekiminden aldigim asi belgemi kabul etti. Bundan sonra surec biraz bekledigimden farkli isledi, hemen yandaki bir kapidan girdim ve boy-kilo olcumu ardindan kiyafetlerimi cikarmam istendi sonrasinda doktor geldi bir hanimefendi birsuru soru sordu herhagi bir ameliyat gecirdin mi sigara alkol vb var mi gibisinden ve sonrasinda 6 adet asi yapti (3-4 tane yaptigini saniyordum ama surekli sorular sordugu icin farketmemisim bile). Bu kisim aslinda en son olacak diye duymustum gruptaki arkadaslardan, kan testi ve xray sonrasi ama bende once yapildi. Bu asamada 440$ yani 17.082 TL odeme yaptim, nakit TL ve kredi karti kabul ediliyor.
Ardindan 5. kata yonlendirildim blood test icin, orada kayit acildiktan sonra 1837 TL odeme yaptim bu blood test ve Xray'i iceriyor. Kan alma isleminden sonra 3. kata yani radyoloji bolumunun bulundugu yere inmemiz soylendi, burasi en cok bekledigimiz yer oldu, belki 1 saat beklemisizdir iceri girebilmek icin, calisanlarin bazilarinin molaya erken ciktigini duydum muhtemelen bu yuzden, nihayet cagrildiktan sonra 1 dk bile surmeden bitti Xray cok basit bir islem.
Xray'den sonra tekrar 4. kat unganlara gitmemiz soylendi gidip belgeleri teslim ettim ve onlar da lab sonuclari icin gun icinde 3'e kadar bana ulasmazlarsa bir problem yok demektir dediler. Cok sukur sorunsuz tamamlandi. 10.10 gibi girmistik 12'de ciktik ama xray bu kadar surmese muhtemelen 11.15 civari cikardik. Toplamda 18.919 TL odeme yaptik (yaklasik 490$) Randevusu olan arkadaslar icin yardimci olur umarim. Bu arada asilardan sonra herhangi bir halsizlik agri ates vb durumu olmadi bende, uzun yoldan gelecek kisiler soruyorsa eger, Otel icin Grand Silay Hotel'de kaldik fiyati gayet uygundu yuruyerek 25-30 dk aracla 10 dk unganlara onerebilirim.
-
@GH25 Çok teşekkürler umarım size de en yakın zamanda mail gelir, muhtemelen dediğiniz gibi bayram dolayısıyla ve geciken randevular sebebiyle olmuş olabilir. Geç olsun güç olmasın. Work and Travel gibi göçmen olmayan vize başvurularına randevu verilmiş de olabilir diye düşünüyorum yaz gelmesi sebebiyle, belki ondandır. Mail 5 buçuğa doğru geldi.
-
@Houstonian-Life Ben bugün çıktım sağlık muayenesinden girişte pasaport ile aşıları gösteren belge sordu aile hekiminden aldığım tetanoz vb aşıları gösteren belgeyi kabul etti, sorduğumda covid aşı kartı mı diye farketmez demişti ama ona rağmen zaten 6 doz aşı yaptılar bana. Pek işe yaradığını sanmıyorum isteseler bile ama aile hekiminize bir sorun e nabızda göremiyorum vs deyip yardımcı olacaklardır diye tahmin ediyorum.
-
Güncelleme: Akşama doğru VFS’den pasaportumun teslim alındığına dair e-mail aldım. Yeni sistemde pasaport teslimat süreci şöyle ilerliyor, ustraveldocs sitesinde eve teslimat veya pick up da seçseniz konsolosluk pasaportunuzu Ankara’daki VFS Global ofisine gönderiyor, eski sistem PTT gibi değil. Onlar da teslim alınca pasaportunuzu ister ofisimizden bedavaya alabilirsiniz ya da ev teslimatı için linke tıklayıp ödeme yapın şeklinde sizi bilgilendiriyor, sanırım 1000tl küsür bir ücret pasaport başına. Ben riske atmayıp Ankara’dan elden alacağım şahsen teslimat süreleri ne kadar sürer veya güvenilir bilmediğim için. Süreç hakkında durum böyle yardımı olur umarım. E-mail de şu şekilde:
Please be informed that your U.S. Visa documents are ready for collection at the below address from 14:00hrs to 18:00hrs Monday to Friday (official holidays excluded) at the below address.
Ankara - Farilya İş Merkezi, Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. No:8, Kat:1, No:4, Çankaya, Ankara, Türkiye
If you would rather have your documents returned via courier delivery, then please use the following link where you will leave your desired address for passport delivery:
-
@Refiks Ne demek Refik rica ederim, yardimim dokundu ise ne mutlu bana. Darisi senin ve bekleyen tum arkadaslarin basina olur insallah.
-
Tebrikler arkadaşlar, Amerika'daki hayatinizda başarılar dilerim yolunuz açık olsun.
nazmi4343 tarafından gönderilen son iletiler
-
@Refiks Ne demek Refik rica ederim, yardimim dokundu ise ne mutlu bana. Darisi senin ve bekleyen tum arkadaslarin basina olur insallah.
-
Arkadaslar bugun New York JFK havalimanindan ulkeye sorunsuz girisimizi yaptik. Pasaport sirasi biraz vardi officer ilk kez mi geldigimi sordu hayir dedim are you immigrating to US today dedi evet dedim sonra benle gel deyip arkadaki inceleme yapilan bir ofise goturdu orada uzun bir bekleyisten sonra cagrilip sadece gidecegim yeri teyit edip tamamdir dedi. Beklenen ortam biraz gergin sadece ama sakin olmaya calisin. Telefon, elektronik vs yasak. Ek olarak IST havalimaninda harc pulu odemedim, gorevli polis memuru yesil kartimin olup olmadigini sordu yesil kart vizem var dedim ama surece hakim olmadigini saniyorum pasaportta goster dedi gocmen vizesi bu yani oturumum var oraya gidince yesil kartim gonderilecek dedim tamam gec dedi. Boylelikle surecimizi sorunsuz tamamlamis olduk cok sukur. Bekleyen herkese bol sans ve her seyin hakkinizda en hayirlisi olmasini dilerim.
-
Arkadaslar bugun pasaportumu Ankara VFS Global ofisinden teslim aldim ve neredeyse 20 aylik surecimizin sonuna geldim. Rakamla belirtmesi kolay olsa da beklemenin zorlugunu hepimiz biliyoruz, umuyorum ki burada bekleyen herkes en kisa surede surecini en kisa surede tamamlayip esine aileisne kavusur. Tum bu sureci eger bu platform ve yardimci olan deneyimlerini paylasan arkadaslar olmasaydi kendi basimiza yonetmemiz mumkun olmazdi. Bilgi ve deneyimlerini esirgemeyip yardimi dokunmus herkese tesekkurlerimi ve saygilarimi sunuyorum. Herkese bol sans diliyorum ve umudunuzu kaybetmedikce her seyin en beklenmedik zamanda ve iyi sekilde size gelecegini hatirlatmak isterim. Pasaport teslimati hakkinda bilgi verecek olursam eger, benim pasaportuma vize gecen cuma basilmisti VFS maili de ayni gun aksami gelmisti. Eve teslimat sureclerini bilmedigim icin ve birkac gun sonra ABD ucusumuz oldugu icin riske atmak istemedim ve kendim gidip aldim. Oglen 1.30 gibi gittim neredeyse hic sira yoktu 5-10 dk da iceriden teslim aldim. Ben ciktigimda insanlar gelmeye baslamisti iyi zamanda gitmisim. Gec kalmamaya calisin. Yakin tarihli ucusunuz varsa gidip elden almanizi oneririm. Arabayla gelenler icin Farilya is merkezinin hemen yanindaki otoparki kullanin fiyati cok makul, park yeri bulma sansi cok cok az etrafta. Tasinma sureclerimizden zaman buldukca gene tecrubelerimi paylasmaya calisirim bildigim konularla alakali. Herkese bol sans diliyorum tekrardan ve yolunuzun acik olmasini dilerim. Saglicakla kalin.
-
Arkadaslar mulakatta goturulen belgelerin herhangi birini ABD tasinirken getirmemiz gerekiyor mu? Giriste sorulur mu? Bir de ulkeden yesil kart vizesi ile ciktigimiz icin havalimaninda yurtdisi cikis harci odeme zorunlulugumuz var mi?
-
Güncelleme: Akşama doğru VFS’den pasaportumun teslim alındığına dair e-mail aldım. Yeni sistemde pasaport teslimat süreci şöyle ilerliyor, ustraveldocs sitesinde eve teslimat veya pick up da seçseniz konsolosluk pasaportunuzu Ankara’daki VFS Global ofisine gönderiyor, eski sistem PTT gibi değil. Onlar da teslim alınca pasaportunuzu ister ofisimizden bedavaya alabilirsiniz ya da ev teslimatı için linke tıklayıp ödeme yapın şeklinde sizi bilgilendiriyor, sanırım 1000tl küsür bir ücret pasaport başına. Ben riske atmayıp Ankara’dan elden alacağım şahsen teslimat süreleri ne kadar sürer veya güvenilir bilmediğim için. Süreç hakkında durum böyle yardımı olur umarım. E-mail de şu şekilde:
Please be informed that your U.S. Visa documents are ready for collection at the below address from 14:00hrs to 18:00hrs Monday to Friday (official holidays excluded) at the below address.
Ankara - Farilya İş Merkezi, Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. No:8, Kat:1, No:4, Çankaya, Ankara, Türkiye
If you would rather have your documents returned via courier delivery, then please use the following link where you will leave your desired address for passport delivery:
-
Sistemde (ceac) vize durumum Administrative Processing’den ‘Issued’ olarak değişti bu sabah. Dün olacaktı aslında normalde ama Amerika’da resmi tatil olması sebebiyle konsolosluğun da kapalı oluşuyla bugüne kaldı. Akşama VFS’ten e-mail alırım diye düşünüyorum. Alınca bilgilendirme yaparım. Süreç ne kadar sürüyor merak edenler için yardımcı olur umarım.
-
@Houstonian-Life @Alfa-Centauri Tekrar DQ olma süreci olduğunu sanmıyorum şuan yüklenen belgeler zaten görüşme sırasında inceleniyor ben DQ olduktan sonra sürekli eklemeler yaptım paycheckler olsun tax transcriptler vs güncel dökümanlar, accepted olmadı sadece submitted göründü görüşme sırasında bakıp gördü officer muhtemelen sistemden, NVC incelemedi yani. Güncel halini yükleyin bu aralar sisteme belki üzerinden vakit geçtiği için görüşmeye güncelini de getirin diye böyle bir şey istemişlerdir emin değilim. Umarım sorunsuz halledersiniz.
-
@İrem-Cuarto Tebrik ederim yolunuz açık olsun. Benim de AP görünüyor bugün aldığım için daha, size mail geldi mi pasaportunuzun VFS’ye gönderildiğine dair? Genelde vize basıldığı gün gönderiliyor sanırsam.
-
@Malonjao Merhabalar teşekkür ederim darısı başınıza inşallah. O konuda bir problem yaşamadım herhangi öyle bir belge de istenmedi benden tek istenen belgeler ds260, evlilik belgesi orjinali, adli sicil, askerlik ve nüfus kayıttı. Belgeler 3 ay önce tarihliydi sorun olmadı kabul edildi. Bir tane de fotoğraf istendi. Fotoğrafın yeni tarihli olmasına dikkat edin geri çevrilenler oldu bugün 1 sene önce aldıkları ortaya çıkınca. Şimdiden başarılar dilerim size de.
-
@Seyduna Merhaba teşekkür ederim darısı başınıza inşallah. Yeni sistem bana pek mantıklı gelmedi şuan özellikle sisteme kayıt giriş ve pasaport teslimleri çok karışık bir vaziyette dün VFS Globale gittim Ankara’da çok fazla kişi bekliyordu büyük bir curcuna vardı pasaportunu bekleyen ayrı vize danışmanlığı alan ayrı. Bakalım nasıl teslim edilecek pasaportum ondan endişeliyim umarım sorun olmaz. Randevu kısmında bir farklılığı yok sistemin bizim için, sadece göçmen olmayan vizeler için daha iyi oldu diye duydum. Başarılar size de.