Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

Arkadaşlar CİMER'e yazdım greencard sonuçlarını bir ay erken açıklayın sabredemiyoruz artık diye. Geri dönüş bekliyorum sizi de bilgilendireceğim 😃 😃

• Bütün forumdaşlarıma sevdikleri ve aileleriyle birlikte iyi bayramlar dilerim,herşey gönlünüzce olsun.

• Herkese iyi bayramlar. Şu bayramlara amerikada girelim yeter aa

• İyi bayramlar 🙂 Vay be nisan ayına gelmişiz. Son 34 gün.

• Beklemeyince çok çabuk geçti zaman... Zaman bence şimşek hızında geçiyor farkında değiliz

• Bir yandan İngilizce çalışıyorum, bir yandan da KPSS'ye hazırlanıyorum.

• @aku İngilizce eğitim mi alıyorsunuz, nasıl çalışıyorsunuz?

• @mertq Özer Kiraz videoları ve kitapları ile kendim çalışıyorum.

• Merhaba benim turist vizem var. Şuanda Azerbaycan'da yaşıyorum. Green card kazanırsam süreci Amerika'da nasıl devam ettirebilirim. Bunun bana olumlu veya olumsuz nasıl bir etkisi olur.

• artık dayanamıyorum enerjim kalmadı. bir tane hayatımız var o da bu berbat yerde geçti. bu sene 29 yaşına girdim. hiç ümidim yok. umarım gitmek isteyen iyi insanlar gider mutlu olur.

• ⭐⭐

@baba-yaga herşeyden önemlisi hayırlısını istemeniz olacak hayatınızın iyi olması içinde çaba sarf etmeniz gerekecek yanlış anlamayın türkiyede birşeylerin kendiliğinden iyi olmasını beklemek doğru değil dünyanın hiç.bir yerinde değil amerika gittiğinizde herşey düzelmeyecek türkiyede yaptığınız mücadeleyi orada da yapacaksınız karşılığı size daha iyi olacaktır zaten bir.çok insanda bu yüzden gidiyor yaptığı yada yapacağı mücadelenin karşılığı almak için bunuda ufak bir şansa bağlamayın amerika sizin için hayırlı olacağını düşünüyorsanız gitmek için bir çok yöntem var yada türkiyede de hayatınızı düzene sokmak için yapabilecekleriniz var umarım herşey istediğiniz gibi olur

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@baba-yaga Bu ülkede büyük bir kesim inanın ABD'de de ki çoğu insandan çok daha güzel bir yaşam sürüyor. Adam Amerika'da 10 saat uber yapıp, bütün sevdiklerinden uzakta yaşam mücadelesi verirken, burada büyük bir kesim anne, babadan kalma miras ile gerek yurtdışına tatile de gidiyor, gerek hiçbir yeme içmekten mahrum kalmıyor, gerekte hiçbir siyasi ya da ekonomik sıkıntıyı umursamıyor. Kendimi bildim bileli ABD için hayal kurarım ve hala da kuruyorum. Hala çok gitmek istiyorum fakat ''yıllarca bu ülkeden gidersem her şey güllük gülistanlık olacak'' yanılgısına kapıldım. Dünyanın neresinde olursan ol yaşadığın sıkıntılardan kaynaklı her zaman mutluluğun başka bir yerde olduğuna inandırıyor insan kendini. İnsan belirli bir noktada '' elimdekiler bunlar, daha fazlası için çaba gösterip, dua edeceğim ama şu an elimdekiler bunlar ve bunların değerini bilmeliyim'' demeli. Sizin için demiyorum yanlış anlamayın genel olarak söylüyorum çünkü ne durumda olduğunuzu bilmediğim için hakkınızda yorum yapamam. Sadece örnek vereyim 1 sene boyunca üniversitemin en güzel bir yılında kız arkadaşımla aynı evde kalmıştık ve şu yaşıma kadar en güzel 1 yılım olmuştu fakat o sene durmadan ABD'ye gitmeyi düşünüyordum, durmadan haritalara bakıyor, kendimi ABD'de hayal ediyordum. Şimdi geriye dönüp baktığımda aslında abd'de olacağımdan çok daha mutluydum orada zaten. Fakat kendimi ve psikolojimi yaşadığım zor zamanlarda ABD'yi kurtuluş olarak çok fazla şartladığım için o anın değerini de kaçırıyor oluyordum. Burada da kira derdin varsa orada da olacak. Orada da hayat boyunca mücadele vermek zorunda kalacaksın. Sadece bazı koşullar çok daha rahat ve güzel olacak fakat çoğu şeyden de feragat etmiş olacaksın gittiğinde. Özellikle yıllarca çekilişe başvurup bu sene kazanıp gittiğinde umduğunu bulamayan, hayal kırıklığı yaşayan çok kişi oldu. O yüzden kardeşim öncelikle temennim hakkında her şeyin en güzeli olması ve mutluluğu lütfen çok uzaklarda arama. Çünkü mutluluk içinde başlıyor önce.

• Sona az kaldı umarım hayırlı olur 🙂

• Çok kısa bir süre kaldı herkes ara ara heyecanlanıyor mutlaka açıklama günü bir başka güzel oluyor zaten ama bence çıkana kadar plan yapmayın derim zaten zaman çok çıktıktan sonra herkes için gönlünden geçenin en güzeli olsun inşallah umarım bu sene hepimize o yazı çıkar ekranda.HBRS.777

• @Atlantis00 bu ülkede ne kadar çabalarsan çabala olmuyor. Yıllarca çabalıyan insanlar en fazla 3+1 ev, araba ve tatil gitmek dedikleri şeyi yapabiliyorlar. Bazıları basit şeylerden zevk alıyor kız arkadaşla aynı evde yaşamak bazıları için en güzel şey olsa bile gayet normal. Ben insanların orada herşey güllük gülistanlık, hiçbir sorun yok, herşey mükemmel, hayatım harika olacak dediğini duymadım insanlar güzel bir hayat yaşamak istiyor. Bu ülkede büyük bir kesim ABD'de de ki çoğu insandan daha iyi bir hayat sürmüyor saçmalama. burada büyük bir kesim miras ile ABD'ye gezmeye gitmiyor saçmalama.

• Iyi bayramlar ve iyi sanslar herkese

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@baba-yaga Abd'yi de bu ülkeyi de çok yanlış benimsemişsin dostum. Bu ülkedeki büyük çoğunluk ülkenin kaymağını çok güzel yiyor. Muhtemelen çok kısıtlı bir çevren olduğu için böyle düşünüyor olabilirsin ama ne abd'de herkes aşırı mutlu ve mükemmel hayatlar yaşıyor ne de bu ülkede herkes mutsuz ve geçim derdi yaşıyor. Abd'ye gitmeden önce herkes senin gibi konuşup gittikten sonra ne kadar ciddi ciddi konuştuklarını geçmiş yazıları okudukça anlarsın. Kurtuluş da abd'de değil sadece şu an ki sıkıntılarını atlatabilmek için abd'yi gözünde bir kurtarıcı yapmışsın ve bir gün kurtarıcına ulaşabilme düşüncesi şu zamandaki sıkıntılarını atlatmana yardımcı oluyor ve tekrar dediğim gibi sen zor durumdasın ve bu ülkeden kurtulmak istediğin için çoğu kesimin böyle olduğunu sanıyorsun fakat hayat twitter'da gördüklerinden ibaret değil inan bana. Ülkenin yarısından fazlası lüks içinde yaşıyor sadece bunu belli edecek hayatlar yaşamıyorlar. Dolandırıcılara milyon liralarını kaptıran insanlara bakabilirsin özellikle. 3 kuruş paraları yokmuş gibi olur hepsi. Bir de3+1 ev, araba, tatile gitmek hayatta başına gelebilecek en lüks ve güzel şeylerden biri dostum. Küçük şeyler de değil. Küüçük şeylerden zevk alamıyorsan zaten hayattan zevk alabileceğini de sanmıyorum. Neyse dostum hakkında en güzeli olsun dediğim gibi. Umarım bütün hayatını tek kurtuluşun abd olduğunu düşünerek, şu anın içindeki güzellikleri kaçırarak yaşamazsın. Bir dönem yaşamış biri olarak söylüyorum. Sağlıcakla

• Bu ileti silindi!

• @Atlantis00 "Türkiye’de 10 işçiden 6’sı asgari ücretin yüzde 20 fazlasının altında çalışıyor."

"2023 yılı itibarıyla tüm özel sektör işçilerinin yüzde 48,9’u asgari ücret komşuluğunda ücretlerle çalışıyor."

Al oku türkiyenin yarısı asgari ücret kazanıyor. Daha fazla cevap vermeyeceğim çünkü mantıklı bir insan değilsin çok saçmalıyorsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@baba-yaga hanginizin haklı veya haksız olduğu önemli değil ama size karşı kendi düşüncelerini nazikçe dile getiren bir kişiye karşı bir önceki mesajınızdada bu mesajınızdada saçmalıyorsunuz, mantıklı bir insan değilsin gibi tabirler kullanarak cevap vermeniz hiç doğru değil. mantıklı olmasa bile en azından insanlarla saygılı bir biçimde konuşmasını biliyor bu daha önemli bence

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |