@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@Emrah-Borazan arada bir yokla abi ozletme kendini

-
GÜNAYDIN.... Mutlu ve hayal dolu bir hafta sonu olsun

-
@hashirama özlediğiniz fark edince bir şeyler karalıyorum işte:)
-
Dünkü haberleri gördükten sonra cidden bu leş ülkeden bir an önce gitmek isteyen herkesin en kısa zamanda başarıya ulaşmasını dilerim. Uyuşturucu problemi her geçen gün daha da artacak bu gidişle. Koşar adımlarla ortadoğu bataklığının içine sürükleniyoruz. Bir kurtarıcı bile çıkıp gelse bu ülkenin düzelmesi nereden baksanız 15 yıl alır. Özellikle gençlerin bir an önce yasal bir yolla bu ülkeden gitmeleri geleceklerine yapacakları en büyük yatırım olacak. Kimisi bu dediklerime kızabilir ama 43 yaşında nispeten iyi bir çocukluk ve gençlik yaşamış birisi olarak geldiğimiz hal cidden mide bulandırıcı. Hepimiz için hayırlısı olsun.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Kesinlikle.. Kuzeninim eşi 2 yıl önce evlilik yoluyla Fransa'ya gitti ve bu süreçte dilini de geliştirmesine rağmen asla iş bulamıyor sanırım Türkiye'ye dönecekler
-
@dilaradrk Dönsünler valla Türkiye cennet....
Şaka bir yana 2 yıldır iş bulamıyor bana daha çok 2 yıldır iş beğenmiyor gibi geldi ama siz bilirsiniz
-
@T-C-Kubilay-Dikici kacak mültecilerin is bulamamasi avrupayi kötü yapmiyor zaten kim kacak birisine is versin ki? üstüne dili de yokmus is bulamamasi cok normal degil mi sizce de? Legal degilsin dil yok muhtemelen bi vasfi da yok olur da bi denetim tarzi bir sey olsa ve kacak isci calistirildigi tespit edilse is verenin basi agriyacak kim neden ise alsin? kacak gitmeyin gidecekseniz de bari dil ögrenin meslek ögrenin diye bosuna söylemiyor insanlar bunlar da yeni moda oldu galiba 0 hazirlik ile kacak gidip sonra burasi kötüymüs yaaav diyip millete kötülüyorlar
(bu arada lafim size degil yanlis anlasilmasin) barcelonadaki yerel halkin ayaklanmasini da cok normal gördüm düzensiz göcün türkiyeyi ne hale getirdigini herkes biliyor dolayisiyla oranin halki da ayni duruma düsmek istemiyor. -
@rezanclz Portekizde vs artık yabancılara ev verilmiyormuş diye duydum kiraları artırıyormuş yabancılar

-
@Riethian Sözleriniz tüm kafamdaki düşünceye eş değerde gerçekten ellerinizden öperim

-
@newbie97 bir arkadasim su an guarda da erasmusa gitti gayette piyasa fiyatinda ev tuttu kendine bahsettiginiz seyi kacaklar icin yapiyorlardir ya da merkezi yerlerdir
-
Greencard süreci oldukça yorucu bir süreç ama talihli olmak bile büyük bir şans. Tüm arkadaşlara şans diler, sizlerden de benim DV25 sürecim için iyi dileklerinizi beklerim

-
good bye!
-
@rezanclz lizbonda diye duymuştum ben birkaç ay önce
Talep olunca doğal olarak fiyatta artıyordur en büyük örnek bizim ülke
Geçen bir sahibindene girdim konyanın bir yerini seçtim 2+1 toki evine 15bin tl kira istiyorlardı gerisini siz düşünün. Şehir dışı toki evi bu fiyattaysa konyanın içi kim bilir nasıldır... Sahibinden de böyle değişik yerlerin fiyatlarına bakarım ben hep
-
@newbie97 konyada yaşayan biri olarak oturduğum konumda kiralar 25k başlıyor yeni tutacaksan 50 60 kadar çıkıyor
2018 de 1300 tl tuttum 2023 de ev sahibim 2500 den 10bine çıkarmak istedi üstüne asgari ücrete iki kere zam geldiği için yılda ikikez memura yapılan zam oranında zam yapmak istedi içimden gerekli cevabı verdim sesli olarakta kibar bir dille hukuki süreci başlata bilirsiniz dedim %25 zam yaptım sonuç 2024 tahliye taahhüt namesi olduğu için tahliye kararı çıktı üst mahkemeye itiraz etmek yerine evi satın almak istediğimi ilettim evi satın aldım
-
@rezanclz kesinlikle katılıyorum belli bir yaşın üstüdür körü körüne bir ülkeye gidilmez
-
@T-C-Kubilay-Dikici Ben ankara da toki de oturuyorum bizim burada bile kiralar 15 bin yani şaşırıyorum bazen. Deprem öncesi 3 bin tl idi kiralar depremden sonra birden bire 7 bine fırlamıştı sırf toki ve ankarada diye. Zam gele gele 15 bin oldu ama şehrin dışında baya
Bundan 3 sene önce buraların kirası 600 700 tl felandı
-
@newbie97 maalesef çok fazla arttı kiralar şu dönemde kiracı olmak çok zor inanın o bir yılda dava sürecinde yaşadığım stresin haddi hesabı yok yazı geliyor şu tarihte duruşma avukat gidiyor görüşüyor 4 ay daha attı diyor 3 ay dan sonra acaba ne olacak diyerek geçti 1 yıl
-
o kadar unutmuşum ki az önce başvuruyu bitirdim çıkar inşallah :))
-
@T-C-Kubilay-Dikici Tahliye taahhütnamesi çok sıkıntılı hocam ancak noter onaylı değilse sahte diyerek süreyi uzatabiliyorsunuz veya onun üzerindeki tarihte önemli, evi kiralarken zorunda bırakıldım vs deseniz süresi de uzayabiliyor doğrusunu @lawyergirl bilir o bu tür davalara bakıyordu
Paranız varsa boşa endişe etmişsiniz hocam en fazla ev taşırdınız yaşadığınız strese değmezdi
-
Bu sene de başvuru yaptım bakalım çıkacak mı
Bu 3.basvurum
İlk ikisinde çıkmadı
Umarım yasal şekilde gideriz bir gün
Benzer Başlıklar
129
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k