Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aliaytac41 bu bilgiye nerden ulaştınız bilmiyorum ama eşim ABD ehliyetini aldığı gün nolur nolmaz bir köşede bulunsun diye Uber’e başvuru yaptı ve aynı gün kabul edildi.
    Georgia eyaletindeyiz.
    Eyaletten eyalete farklılık gösterir mi bilmiyorum ama tecrübemiz bu şekilde.

• @MomisCan Evet evet eyaletten eyalete değişiklik olabilir, haklısınız. Düzelteyim ben de şimdi, teşekkür ederim.

• @aliaytac41 anlatmak istediğimde bu Uber yapmak ve dişimizi sıkmak 30 yıl boyunca hep sıktık dişimizi ben saldım başkası sıksın Allah hayırlı etsin. Başkasının hakkını yediğimi düşünmüyorum sonuç olarak buraya giriş yaptım ve düşüncem değişti . 1 yıl Uber bilginizde sanırım doğru değil.

• @alparslan34 Türkiye’de dişinizi sıkarak ancak anı kurtarırsınız. Ama burada dişinizi sıkarak gerçekten iyi standartlara sahip olabilirsiniz.
    Arada çok ciddi farklılıklar var.
    Buna değip değmeyeceği kararı tamamen size ait.
    Amacım elbette sizi vazgeçirmek değil ama doğru analiz etmekte fayda var.
    Hakkınızda hayırlısı olsun 🙏🏼🍀

• @alparslan34 Hayatınızın geri kalanında size başarılar diliyorum.
    Süreçten, -bence- kısa bir sürede kendi istediğiniz ile çekilmeniz burada bilgi almak isteyen kişilere çok faydalı olmayacaktır.
    Motivasyon düşürmek değil ama bir amacı yok söylediklerinizin. Almanya'ya geçen sene göç ettik eşim ve iki kedimle. Şimdi aynı aile Amerika'ya gitmeyi planlıyoruz. Ablam 11 sene önce tek başına gittiği Amerika'da çok düşük bütçesi olmasına rağmen parasını biriktirip yazılım kursuna gitti ve şu an eşiyle ve 2 köpeğiyle birlikte Long Island'da müstakil evlerinde yaşıyorlar. Eşiyle kursta tanıştılar, ve kurstan çok sonra sevgili oldular, evlendiler. Hala Greencard'ını alamadı. Biz de onların evlerinin alt katına gideceğiz.
    Bunun gibi bir sürü hikaye vardır, bilmediğimiz de sayısız zorluk vardır. İnanmazsınız biz de Almanya'da çok zor zamanlar geçirdik.
    Amerika size hayal satmıyor, her şey çok net aslında. Dil bilmeniz ve kalifiye olmanız yeterli, ancak yine de size yüksek bir pozisyon vaad edilmiyor.
    Herkesin hikayesi kendine göre zor ve özel.
    Süreçten çekildiyseniz, lütfen forumdan da çekilin 🙂

• @alparslan34 hocam bari bu konulardan rahatsız oluyorsunuz neden gidip vize aldınız kotayı doldurdunuz belki gidip orada hayat kuracak birinin kotasını almış oluyorsunuz anlam veremedim dünyanın hiç bir yerinde emek vermeden artı hemen zengin kim olmuş ta biz olucaz zaten onu düşünerek gitmeniz büyük bir hata olmuş neyse sizin kararınız yine de

• @MomisCan hocam haklısınız ama belki vize alıp geri dönecek insan olacak oraya gidio hayat kuracak kişinin kotasını almış oluyor bu gerçekleri bilmeleri gerektiğini düşünüyorum ki gidecek insana engel olunmasın , sadece bu yazıyı okuyup demoralize olacak insanlar varsa da hiç gitmesin daha iyi bence sonra 1 haftada geri dönülüyor

• @alparslan34 Hocam, bu başlık altında hâlâ Amerika’ya gitmemiş, oradaki hayatı henüz tecrübe etmemiş arkadaşlar var. Yani buradaki pek çok kişi, karşılarına çıkacak fırsatların neler olabileceğini ve bu fırsatları nasıl değerlendireceklerini henüz yaşayıp görmedi.
    Elbette kendi sürecinizi paylaşmanız kıymetli, ama süreci hâlâ devam eden arkadaşları demoralize etmeye gerek yok. Zaten bu tür deneyimlerin paylaşıldığı ayrı başlıklar da mevcut.
    Söylediklerinizi anlıyorum; benim de bir arkadaşım, "Amerika’da boş geçirdiğin her dakika sana eksi yazar, çünkü orada zaman doğrudan paradır" demişti. Hatta bazen ben de hesap yaptığımda, her seçenekte Türkiye’de daha çok para kazanıyorum, kenara daha çok para koyabiliyorum. Bu da beni kararsız bırakıyor.
    Ama sonra düşünüyorum: burada paranın aslında çok da bir anlamı yok. Amerika’da ise o para az da olsa bir karşılık buluyor. Üstelik dediğim gibi, daha önümüzde ne fırsatlar çıkacak bilmiyoruz bile.
    Bu yüzden sizin için kötü geçen bir süreci burada genellemek doğru değil. Zaten dediğimiz gibi bunun için ayrı başlık var.
    Size hayatınızda başarılar dilerim.

• @rasitcenngiz benim anlamadığım sadece 2-3 gönderi yüzünden demoralize olunuyorsa oraya gittiklerinde hemen pes edebilirler adam gayet şu şu konu beni rahatsız etti diyor belki bu konulardan dolayı belki gitmekten vazgeçecek insan olucak ki gerçekten orada yaşamayı düşünen birinin yolunu açmış olur bu kadar kolay demoralize olunmaması lazım

• @Erdem-Yıldız Evet, katılıyorum. Hepimiz subjektif deneyimlerimizi paylaşıyoruz.Bir başkasının deneyimi benim kararımı etkilemez, sadece bir pencere açabilir. Sonrasında o pencereden bakmak veya kapatmak yine bize bağlı 🙂

• @Erdem-Yıldız Basit hocam, Forumda takip ettiğim kadarıyla birçok insan evini, arabasını satmış, altınlarını bozdurmuş. Bu süreçten geçen pek çok kişinin deneyimlerini okudum, siz de mutlaka okumuşsunuzdur. Şimdi siz, evini arabasını satmış ve hâlâ bu süreci sürdüren insanlara hitap eden bir sayfada kendi olumsuz deneyiminizi paylaştığınızda, sizce bu insanlar az da olsa etkilenmez mi? Bence etkilenirler.

• Arkadaşlar konu çok farklı yerlere gelmeye başlıyor. Bu söylediklerim okuyanlara ders olur belki benim gibi heves edip gerçekleri görür ona göre hazırlanıp gelirler ya da gelmezler. Ben kimseye sakın gelmeyin demiyorum. Sadece bütün sevdiklerinizi, sevdikleriniz yoksa bile, varsa düzenli işinizi bırakıp buraya gelmek veya zaten işiniz yoksa 0 parasız buraya gelmek akıl mantık işi değil. Gelecekler buna dikkat etmeli. Eğer tanıdığınız yoksa buraya gelmek için sizin gerçekten büyük bir paraya ihtiyacınız olacak. Burda yaşayan hiç kimse hayatım sorunlu her şey berbat diyip durumunu kötülemez. En sonunda yine kendi bildiğinizi yapacaksınız dikkatli olun. Türkiye de bunca yıl diş sıkan adamın dişleri zaten kırılmıştır. Bir daha diş sıkarsa maddi ve manevi açıdan yine içeri girersiniz. Buraya yazıyorum çünkü benim sürecim diğer arkadaşlara da yol gösterir daha dikkatli seyahat ederler. İnsanların benim dediklerimle moralini bozacaklarını düşünmüyorum ekstra bilgilendirme her zaman iyidir

• @rasitcenngiz evi arabası altını olan insanlar için değil yazdıklarım. Tekrar okursanız anlarsınız

• @alparslan34 Kardeşim senin bu yazdıklarını okuyunca içim yandı, öfkelendim. Çünkü senin yaşadığın şey Amerika'nın kötülüğü değil, senin beceriksizliğin ve hazırlıksızlığın. Açık konuşayım, senin yaptığın hem büyük bir sorumsuzluk hem de binlerce insanın hakkına girmek. İnsanlar yıllarca uğraşıyor, para biriktiriyor, dil öğreniyor, yıllarını veriyor bu fırsat için. Sen ne yaptın? Green Card çıkınca bavulu toplayıp 'hadi ben gidiyorum' kafasıyla gittin. Ne doğru düzgün planın var, ne tanıdığın var, ne birikimin. Sonra da beş gün içinde dönüp “böcek var, yürüyemiyorum, araba yok” diye ağlıyorsun. Ne sandın? Amerika Disneyland mi? Kimse sana kırmızı halı sermiyor orada.

Sen hayatın boyunca bir kere dişini sıkmamışsın belli ki. 5 gün ya, 5 GÜNDE ülke mi görülür? İnsan ne sokakla tanışır, ne sistemle, ne fırsatla. Sen daha sabah kahveni içemeden akşam bilet bakmaya başlamışsın.

İnsan bu kadar mı kırılgan olur? Bu kadar mı romantik hayallerle yaşar? 'Zengin olamadım', 'araba alamadım', 'evde böcek var'… Ya sen gerçekten hazırlıksızsın. Ve bu senin kendi kişisel dramın. Zaten kötüye yormak istesek, Türkiye'de de sokakta yürüyemiyorsun, ev kiraları uçmuş, işsizlik diz boyu. Ama senin kafanda tek gerçek “Amerika bana anında her şeyi versin.” E versin, sen kimsin kardeşim?

Bu yaptığın sadece kendine değil, başkasına da zarar. Birileri sana hakkını helal etmez, bil. Sen o vizeyi aldığında belki gerçekten sabreden, mücadele eden, plan yapan biri elendi. Onun şansı gitti. Ve sen ne yaptın? 5 günde çöpe attın. Şu anda yazdığın bu postla da hem kendini avutuyorsun hem de insanları gereksizce karamsarlığa itiyorsun. Bunu yapmaya hakkın yok. Şunu yazsan kimse bir şey demezdi: “Hazır değildim, hatamı gördüm, döndüm.” Ama sen kalkmış bir ülkenin yaşam kültürüne sallayıp edip kendi beceriksizliğini sistem hatası gibi anlatıyorsun. Yok öyle yağma.

Son sözüm: Amerika kimseye cennet değil, ama senin gibi insanlara da göre değil. Amerika, sabredene, planlayana, tutunana göre. Güçlü olana göre. Sen oraya hiç gitmemişsin aslında. Uçağa binmişsin ama kafan bavulda kalmış. Duygularınla değil, aklınla hareket etseydin belki şu an farklı bir yerde olurdun. Ama geçmiş olsun. Bari başka insanların umudunu çalma.

• @BERKE-Güngöroğlu KARDEŞİM asıl sen yanlış anlamışsın okumanda problem var sanırım. Parası olan adama dediklerim dokunmaz, bunca zaman biriktiren varsa mal varlığını satan insan ilk geldiğinde zaten sorun yaşamadan atlatır süreci. Benim, bizim gibi hiç bir şeyi olmayıp gelenler için dediklerim tamamen kimsenin hakkına falanda girmiyorum sen becerikli ol orda yaşa bu üslupla seni almamaları lazım aslında da neyse.

• @alparslan34 bu deneyiminizi süreç başlığında değil de https://yesilkartforum.com/forum/topic/4926/abd-ye-yeni-taşınmış-göçmenlerin-i̇lk-aylardaki-deneyimleri başlığında paylaşmanız daha iyi olacaktır. Kişisel önerilerim re entry permit alıp daha sonra deneyebilirsiniz ya da bir meslek edinmek isterseniz militarye katılıp uber gibi geçici işler yerine gerçek bir meslek sahibi edinip tutunabilirsiniz.

• @alparslan34 Yok hocam, ben genel bir değerlendirme yaptım. Sizi yargılamak gibi bir niyetim yok, sonuçta kendi sürecinizle ilgili en doğru kararı siz verirsiniz. Sadece demek istediğim, deneyiminizi yanlış başlık altında paylaştığınızdı. Yanlış anlaşılma olmasın; ne bir suçlama ne de yargılama söz konusu. Neyse, konu gereğinden fazla uzadı. Sağlıcakla kalın.

• @alparslan34 Türkiye de ne iş yapıyordunuz. Kaç yaşındasınız.

• @alparslan34 Sen hâlâ meseleyi tam idrak edememişsin. ‘Benim gibi parasız gelenler için söyledim’ diyorsun ya, işte sorun tam da burada. Amerika’ya gitmeden önce neyle karşılaşacağını az çok bilmek zorundasın. Bu bilgiye ulaşmak zor değil. Gidip de beşinci günde 'evlerde böcek var, yürüyemiyorum, evsizler peşimde' diye dönen birinin tek anlattığı şey kendi hazırlıksızlığı olur. Paran yoksa iki kat planlı olacaksın. Tanıdığın yoksa üç kat güçlü duracaksın.

Amerika'da sıfırdan gelip tutunmuş milyonlarca insan var. Üstelik sadece bugün değil; 20 sene önce cebinde 1000 dolarla gelip kendi işini kuran, fabrika açan, çocuklarını okutmuş insanlar var. Şimdi de hâlâ, Uber yaparak başlayıp iki üç yıl içinde IT sektörüne giren, hem kendini kurtaran hem ailesine destek olan binlerce kişi var. Onlar ne sistemden yakındı ne böcekten, ne evsizden. Çünkü geldikleri şeyi ‘savaş’ gibi gördüler, sen ise ‘tatil’ gibi.

Göç, Netflix dizisi değil. Yolda yürürken müzik çalmaz, kimse alkışlamaz. Ama emek verirsen, yılmazsan, zamanla o müziği sen çalarsın.

Sonuç olarak: Sorun ne Amerika, ne para, ne böcek. Sorun sende başlıyor, sende bitiyor. Ve sen, bu gerçekle yüzleşmeden ne burada huzur bulursun ne orada yol alırsın. Umarım söylediğim şeyler sende biraz cesaret yaratır ve bu kararından dönersin. En azından biraz savaş 🙂

• @BERKE-Güngöroğlu Siz önce Amerika’ya girin 1000 dolarla geçinin bakalım görelim sizi sonra yazarsınız buraya mücadelenizi. Başkalarının neler yaptığını anlatmak yerine 🙂 parası olmadan mücadele edenler sokakta yatıp kalkıyor öyle büyüyor neden kendimi öyle bir duruma sokayım ben ? Bol bol okuyun siz en iyisi

Benzer Başlıklar

• 1917
  • 642
  • 153
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |