Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.1k 953

• @Erdem-Yıldız Basit hocam, Forumda takip ettiğim kadarıyla birçok insan evini, arabasını satmış, altınlarını bozdurmuş. Bu süreçten geçen pek çok kişinin deneyimlerini okudum, siz de mutlaka okumuşsunuzdur. Şimdi siz, evini arabasını satmış ve hâlâ bu süreci sürdüren insanlara hitap eden bir sayfada kendi olumsuz deneyiminizi paylaştığınızda, sizce bu insanlar az da olsa etkilenmez mi? Bence etkilenirler.

• Arkadaşlar konu çok farklı yerlere gelmeye başlıyor. Bu söylediklerim okuyanlara ders olur belki benim gibi heves edip gerçekleri görür ona göre hazırlanıp gelirler ya da gelmezler. Ben kimseye sakın gelmeyin demiyorum. Sadece bütün sevdiklerinizi, sevdikleriniz yoksa bile, varsa düzenli işinizi bırakıp buraya gelmek veya zaten işiniz yoksa 0 parasız buraya gelmek akıl mantık işi değil. Gelecekler buna dikkat etmeli. Eğer tanıdığınız yoksa buraya gelmek için sizin gerçekten büyük bir paraya ihtiyacınız olacak. Burda yaşayan hiç kimse hayatım sorunlu her şey berbat diyip durumunu kötülemez. En sonunda yine kendi bildiğinizi yapacaksınız dikkatli olun. Türkiye de bunca yıl diş sıkan adamın dişleri zaten kırılmıştır. Bir daha diş sıkarsa maddi ve manevi açıdan yine içeri girersiniz. Buraya yazıyorum çünkü benim sürecim diğer arkadaşlara da yol gösterir daha dikkatli seyahat ederler. İnsanların benim dediklerimle moralini bozacaklarını düşünmüyorum ekstra bilgilendirme her zaman iyidir

• @rasitcenngiz evi arabası altını olan insanlar için değil yazdıklarım. Tekrar okursanız anlarsınız

• @alparslan34 Kardeşim senin bu yazdıklarını okuyunca içim yandı, öfkelendim. Çünkü senin yaşadığın şey Amerika'nın kötülüğü değil, senin beceriksizliğin ve hazırlıksızlığın. Açık konuşayım, senin yaptığın hem büyük bir sorumsuzluk hem de binlerce insanın hakkına girmek. İnsanlar yıllarca uğraşıyor, para biriktiriyor, dil öğreniyor, yıllarını veriyor bu fırsat için. Sen ne yaptın? Green Card çıkınca bavulu toplayıp 'hadi ben gidiyorum' kafasıyla gittin. Ne doğru düzgün planın var, ne tanıdığın var, ne birikimin. Sonra da beş gün içinde dönüp “böcek var, yürüyemiyorum, araba yok” diye ağlıyorsun. Ne sandın? Amerika Disneyland mi? Kimse sana kırmızı halı sermiyor orada.

Sen hayatın boyunca bir kere dişini sıkmamışsın belli ki. 5 gün ya, 5 GÜNDE ülke mi görülür? İnsan ne sokakla tanışır, ne sistemle, ne fırsatla. Sen daha sabah kahveni içemeden akşam bilet bakmaya başlamışsın.

İnsan bu kadar mı kırılgan olur? Bu kadar mı romantik hayallerle yaşar? 'Zengin olamadım', 'araba alamadım', 'evde böcek var'… Ya sen gerçekten hazırlıksızsın. Ve bu senin kendi kişisel dramın. Zaten kötüye yormak istesek, Türkiye'de de sokakta yürüyemiyorsun, ev kiraları uçmuş, işsizlik diz boyu. Ama senin kafanda tek gerçek “Amerika bana anında her şeyi versin.” E versin, sen kimsin kardeşim?

Bu yaptığın sadece kendine değil, başkasına da zarar. Birileri sana hakkını helal etmez, bil. Sen o vizeyi aldığında belki gerçekten sabreden, mücadele eden, plan yapan biri elendi. Onun şansı gitti. Ve sen ne yaptın? 5 günde çöpe attın. Şu anda yazdığın bu postla da hem kendini avutuyorsun hem de insanları gereksizce karamsarlığa itiyorsun. Bunu yapmaya hakkın yok. Şunu yazsan kimse bir şey demezdi: “Hazır değildim, hatamı gördüm, döndüm.” Ama sen kalkmış bir ülkenin yaşam kültürüne sallayıp edip kendi beceriksizliğini sistem hatası gibi anlatıyorsun. Yok öyle yağma.

Son sözüm: Amerika kimseye cennet değil, ama senin gibi insanlara da göre değil. Amerika, sabredene, planlayana, tutunana göre. Güçlü olana göre. Sen oraya hiç gitmemişsin aslında. Uçağa binmişsin ama kafan bavulda kalmış. Duygularınla değil, aklınla hareket etseydin belki şu an farklı bir yerde olurdun. Ama geçmiş olsun. Bari başka insanların umudunu çalma.

• @BERKE-Güngöroğlu KARDEŞİM asıl sen yanlış anlamışsın okumanda problem var sanırım. Parası olan adama dediklerim dokunmaz, bunca zaman biriktiren varsa mal varlığını satan insan ilk geldiğinde zaten sorun yaşamadan atlatır süreci. Benim, bizim gibi hiç bir şeyi olmayıp gelenler için dediklerim tamamen kimsenin hakkına falanda girmiyorum sen becerikli ol orda yaşa bu üslupla seni almamaları lazım aslında da neyse.

• @alparslan34 bu deneyiminizi süreç başlığında değil de https://yesilkartforum.com/forum/topic/4926/abd-ye-yeni-taşınmış-göçmenlerin-i̇lk-aylardaki-deneyimleri başlığında paylaşmanız daha iyi olacaktır. Kişisel önerilerim re entry permit alıp daha sonra deneyebilirsiniz ya da bir meslek edinmek isterseniz militarye katılıp uber gibi geçici işler yerine gerçek bir meslek sahibi edinip tutunabilirsiniz.

• @alparslan34 Yok hocam, ben genel bir değerlendirme yaptım. Sizi yargılamak gibi bir niyetim yok, sonuçta kendi sürecinizle ilgili en doğru kararı siz verirsiniz. Sadece demek istediğim, deneyiminizi yanlış başlık altında paylaştığınızdı. Yanlış anlaşılma olmasın; ne bir suçlama ne de yargılama söz konusu. Neyse, konu gereğinden fazla uzadı. Sağlıcakla kalın.

• @alparslan34 Türkiye de ne iş yapıyordunuz. Kaç yaşındasınız.

• @alparslan34 Sen hâlâ meseleyi tam idrak edememişsin. ‘Benim gibi parasız gelenler için söyledim’ diyorsun ya, işte sorun tam da burada. Amerika’ya gitmeden önce neyle karşılaşacağını az çok bilmek zorundasın. Bu bilgiye ulaşmak zor değil. Gidip de beşinci günde 'evlerde böcek var, yürüyemiyorum, evsizler peşimde' diye dönen birinin tek anlattığı şey kendi hazırlıksızlığı olur. Paran yoksa iki kat planlı olacaksın. Tanıdığın yoksa üç kat güçlü duracaksın.

Amerika'da sıfırdan gelip tutunmuş milyonlarca insan var. Üstelik sadece bugün değil; 20 sene önce cebinde 1000 dolarla gelip kendi işini kuran, fabrika açan, çocuklarını okutmuş insanlar var. Şimdi de hâlâ, Uber yaparak başlayıp iki üç yıl içinde IT sektörüne giren, hem kendini kurtaran hem ailesine destek olan binlerce kişi var. Onlar ne sistemden yakındı ne böcekten, ne evsizden. Çünkü geldikleri şeyi ‘savaş’ gibi gördüler, sen ise ‘tatil’ gibi.

Göç, Netflix dizisi değil. Yolda yürürken müzik çalmaz, kimse alkışlamaz. Ama emek verirsen, yılmazsan, zamanla o müziği sen çalarsın.

Sonuç olarak: Sorun ne Amerika, ne para, ne böcek. Sorun sende başlıyor, sende bitiyor. Ve sen, bu gerçekle yüzleşmeden ne burada huzur bulursun ne orada yol alırsın. Umarım söylediğim şeyler sende biraz cesaret yaratır ve bu kararından dönersin. En azından biraz savaş 🙂

• @BERKE-Güngöroğlu Siz önce Amerika’ya girin 1000 dolarla geçinin bakalım görelim sizi sonra yazarsınız buraya mücadelenizi. Başkalarının neler yaptığını anlatmak yerine 🙂 parası olmadan mücadele edenler sokakta yatıp kalkıyor öyle büyüyor neden kendimi öyle bir duruma sokayım ben ? Bol bol okuyun siz en iyisi

• @alparslan34 5xxx CN ile Ankara’ya güvenmeyip vizesini Hong Kong’a kadar gidip alan birinin bu kadar çabuk pes etmesine ve hazırlıksız olmasına takıldım ben sadece.
    Gerisi olabilir.

• @alparslan34 uber yapmak veya amazonda calismak istemiyorum dediniz ama orada ilk basta ne gibi bir is yapmayi umuyordunuz? Sonucta ne mezunusunuz bilmiyorum ama denklik vs almadan diplomaniz orada gecerli degil veya is tecrubesi referans vs yok zannediyorum ingilizceniz de cok ileri seviyede degildir. E sartlar boyleyken sifirdan baslamak gerekiyor, ilk baslarda gunu kurtaracaksiniz sonra baska islere gecersiniz yaptiginiz her isi basamak olarak kullanacaksiniz.

• Yakin Zamanda Vizesiz ulkelerden birine dosyasini tasiyabilen oldumu ? olduysa neresi ?

• @alparslan34 Hocam ABD'ye gidip 1.000 dolarla geçinebileceğini düşünen insana şaşarım ben. Taksitle araba, paylaşımlı oda, ehliyet masrafları vs derken en kötü haliyle 6 bin dolarla giriş yapmak lazım ki bunda bile sıkıntı yaşanabilir. Keşke dosya taşımaya para harcamak yerine dolar hesabınızda tutsaydınız. Bundan sonraki hayatınızın istediğiniz gibi olması dileğiyle.

• @mrcbyyrm, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@UVGT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba. Bizim de mülakat tarihimiz belli oldu (26 Ağustos 2025). Dün KCC'ye attığımız epostaya yanıt bugün geldi. Ayın sonuna yapılan bu planlamayı, geç dosya taşıma talebimize bağlıyoruz. Herkese süreçte bol şans diliyoruz.

Merhabalar

Bizim de 20xxx Case Number ile KCC'ye mail attım cevap bekliyorum. Biz de eşimle Bangkok'a taşımıştık. Eğer randevu alabilirsek sizinle aynı tarihlere denk gelebiliriz hocam iletişimde olalım 🙂

Arkadaşlar aynı gün içinde KCC'den cevap geldi 19 Ağustos tarih verildi çok şükür. Gerlen mailde diyor ki: "
    You will receive a notification letter by e-mail with in the next 7-10 days." 2NL bu bahsettiği gelecek olan mail mi oluyor? Bir de;

" Within 3-5 days after receiving the letter you will be able to log into dvprogragram website to verify your appointment date." yazıyor. AIS kaydı bu bahsettiği işlem mi oluyor? buna dair pek bilgi bulamadım

• @aliaytac41 1000 doları olan ben değilim arkadaş öyle yazmış lütfen okuyarak cevap verin .

• @3rdcaptain

Hayırlı olsun çok sevindim sizin adınıza, bişey sormak istiyorum peki Tiran konsolosluğu mülakat için herhangi bir şart koşuyor mu acaba ? Oturum v.s gibi, biz 2026 olarak sürecimize Viyana konsolosluğu üzerinden Schengen stresi ile devam ediyoruz, sizin bu tecrübeniz bizlere de örnek olabilir diye ilgilyle takipteyiz, umuyorum başarıyla sonuçlanır süreciniz 🙏

• @Aslan-3 Teşekkür ederim, normal şartlarda oturum istiyorlar. Ben şu an için Viyana'dan mülakat tarihi aldığımı fakat schengen reddi aldığım için gidemeyeceğimi belirttim. Onlarda bu sebebime karşılık olumlu dönüş sağladılar. Hiç beklemiyordum fakat oldu kısmet öyleymiş. Size tavsiyem schengen almak şu an Türk vatandaşları için tamamen kumar oynamak. Bana soracak olursanız en başından KCC aracılığı ile Bangkok'a taşıyarak en doğru tercihi yapmış olursunuz. Viyana ve Bangkok için maliyet çıkarttığımda arada yok denilecek kadar az bir fark vardı. Şimdiden sürecinizde bol şanslar dilerim...

• @3rdcaptain

Çok teşekkür ederim bilgiler için, hayırlı şekilde sonuçlanır inşallah hepimizin süreçleri .Size de ayrıca bol şanslar diliyorum.

• KCC aracılığıyla dosya taşıma işlemi ne zaman sona eriyor acaba bilglisi plan pls ?

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    517k Bakış
    H
    hasaanemree said: Herkese merhabalar Viyana 26 ağustos için mülakat tarihimi bugün 19 ağustos veya 2 eylül tarihlerine değiştirme maili gönderdi. 19 ağustos olarak güncellemesini yapacağım. Böyle bir mail alan başka talihliler var mı ? Cevap mail’inden sonra otomatik navigator yönlendirmesi olan mail geldi. Navigator’de ikamet adresi Avusturya olmaması nedeniyle uygun değildir uyarısı alıyorum. Bilgisi olan var mı ?
  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k