Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @guloo3510 doğruyu söylemek gerekirse randevu ile gitmedik.O hastanede çalışan ve eşimin arkadaşı olan bir doktor arkadaş hastanenin enfeksiyon hastalıkları bölümü ile önceden irtibata geçti.HK aşı listesini yanımızda götürerek bakılmasını istediğimiz aşıların antikorlarının bakılmasını istedik.Bu forumda aşılar konusunda çok güzel bilgiler derlemiş arkadaşlarımız var.

• @erttas selamlar, öncelikle hayırlı olsun. Neden AP’ye bırakılmıştınız acaba?

• ⭐⭐⭐

@srdr Selamlar..E devletten alınan adli sicil, tarihçeli ikametgah ve vukuatlı nüfus belgeleri 30 gün geçerliliğe sahiptir.. Belgelerin altında son geçerlilik tarihi yazmaktadır.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertkanozyurek uyenin gecmis iletilerini kontrol ederseniz aciklamasi var konuyla ilgili

• Merhabalar, kktc de öğrenciyim ve ikamet ettiğim evde sözleşme yapmadım 1.5 senedir, doğal olarak da ikametimi resmi olarak gösteremiyorum, Türkiye de gösteriyorum. Bu saatten sonra ev sahibiyle sözleşme yapıp konsolosluğa bildirsem problem yaşar mıyım geç bildirdiğim için yoksa ds-260 da okulu belirttiğim için evi/ikametgahı belirtmesem de olur mu? Hem ev, hem okul hem de işle uğraşmaktan mantık kuramıyorum zaman zaman, basit bir durum soruyorsam kusuruma bakmayın.

• @ugursway @Serapp
    To: [email protected]
    Subject: M77 - NON-RESIDENT TRANSFER - [Your Full Name]

Last Name: [Your Last Name]
    First Name: [Your First Name]
    Visa Case Number: 2025EUXXXXX
    Country of Citizenship: Turkey
    Country of Residence: [Current Country of Residence, Turkey]

Dear Immigrant Visa Unit,

I am a Diversity Visa 2025 selectee, and my case number is 2025EUXXXXX. My interview is currently assigned to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey. However, due to the high demand and appointment backlog at the Ankara Embassy, I would like to request a transfer of my case to the U.S. Embassy in Vienna.

I hold a Special Passport (Service Passport) issued by the Republic of Turkey, which allows me to travel to Austria without requiring a visa. I have no travel restrictions and am fully prepared to attend my interview in Vienna as soon as an appointment is available.

I kindly request your assistance in transferring my case. Please let me know if any additional documents or steps are required for this process.

Attachments:
    • Copy of my Special Passport (Service Passport) – First Page
    • DS-260 Confirmation Page

Thank you for your time and support. I look forward to your response.

Sincerely,
    [Your Full Name]
    [Your Email Address]

Şeklinde gönderdim. Buna binaen tekrardan aynı maili atmak için ne kadar süreyle atarsam spama düşmem veya sağlıklı olur?

• @DenizMaths, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Burak3445 18 yaş altı bu aşıyı olmak zorunda değil sanırım
    Malesef deniz hanım 12 yaşında oğluma bu aşıyı geçen ay yaptılar

• ⭐⭐⭐⭐

@furqi konsolosluğa neyi belirteceksiniz? Konsolosluğun sizin ikamet ettiğiniz adresle bir işi yokki zaten ds formunda ikamet ettiğiniz güncel ve geçmişe dönük adresleri yazdınız

• @furqi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, kktc de öğrenciyim ve ikamet ettiğim evde sözleşme yapmadım 1.5 senedir, doğal olarak da ikametimi resmi olarak gösteremiyorum, Türkiye de gösteriyorum. Bu saatten sonra ev sahibiyle sözleşme yapıp konsolosluğa bildirsem problem yaşar mıyım geç bildirdiğim için yoksa ds-260 da okulu belirttiğim için evi/ikametgahı belirtmesem de olur mu? Hem ev, hem okul hem de işle uğraşmaktan mantık kuramıyorum zaman zaman, basit bir durum soruyorsam kusuruma bakmayın.

Merhaba, hicbir degisiklige gerek yok, boyle ilerletebilirsiniz surecinizi. Sizden belge olarak ikametgah istemiyor Konsolosluklar. Zaten mulakatta da ogrenci oldugunuzu sorarlar, KKTC’de okudugunuzu soylersiniz. Karisiklik yaratmaya gerek yok.

@ugursway @Serapp
    To: [email protected]
    Subject: M77 - NON-RESIDENT TRANSFER - [Your Full Name]

Last Name: [Your Last Name]
    First Name: [Your First Name]
    Visa Case Number: 2025EUXXXXX
    Country of Citizenship: Turkey
    Country of Residence: [Current Country of Residence, Turkey]

Dear Immigrant Visa Unit,

I am a Diversity Visa 2025 selectee, and my case number is 2025EUXXXXX. My interview is currently assigned to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey. However, due to the high demand and appointment backlog at the Ankara Embassy, I would like to request a transfer of my case to the U.S. Embassy in Vienna.

I hold a Special Passport (Service Passport) issued by the Republic of Turkey, which allows me to travel to Austria without requiring a visa. I have no travel restrictions and am fully prepared to attend my interview in Vienna as soon as an appointment is available.

I kindly request your assistance in transferring my case. Please let me know if any additional documents or steps are required for this process.

Attachments:
    • Copy of my Special Passport (Service Passport) – First Page
    • DS-260 Confirmation Page

Thank you for your time and support. I look forward to your response.

Sincerely,
    [Your Full Name]
    [Your Email Address]

Şeklinde gönderdim. Buna binaen tekrardan aynı maili atmak için ne kadar süreyle atarsam spama düşmem veya sağlıklı olur?

Mailiniz cok uzun olmus, yine de birkac gune donus alirsiniz diye duyunuyorum. Sayet alamazsaniz detaylari kisaltip yeniden gondermelisiniz.

Benim size yillarca gri (hizmet) pasaportu kullanmis biri olarak bir sorum olacak, hizmet pasaportu ile giris yaparken, bazi ulkeler ozellikle gorevlendirmenize dair ekstra evrak gormek isteyebiliyorlar. Hizmet pasaportunu ozel giris icin kullanirken sorun yasama ihtimaliniz olabilir mi? Seytanin avukati olmak degil amacim ama lutfen bunu da goz onunde bulundurun, Turk vatandaslarina karsi AB ulkelerinin vize ve ulkeye giris tutumu malum.

• @Umut-Yoldaş merhaba,
    Bu konuyu günlerdir araştırıyorum ve çözdüm sayılır. Öncelikle istenen listedeki aşıların tamamı her yaş grubu için istenmiyor I, buna dikkat ederek başlayın. Bazı arkadaşlar tüm listeyi istenen olarak düşünüyor. Benim de antikor testinde sadece 2 aşıya bağışıklığım çıktı. Kalanlara çıkmadı ve e nabızda tetanoz ile hepatit B dışında aşı kaydım da yok. Şöyle ki aşıların çoğunu çocuklukta olduk ve ben hatırlıyorum buna rağmen görünmüyor. Antikor testinde çıkmayabilir dedi doktorlar. Bunu çözmek için 2 yol var.
    1.si şunu yapabilirsin çocukken nerede aşı olduysan oranın il / ilçe sağlık müdürlüğünü arayıp kayıtlarının e nabız a aktarılmasını isteyebilirsin, fakat ne kadar zamanda yaparlar ve bu isteğe ne cevap verirler bilmiyorum, ben de bunu yarın deneyeceğim, tanıdığım bir doktor ve e nabız çağrı merkezi bana bu tavsiyede bulundu. Aktarımdan sonra aile doktorundan kaşeli imzalı çıktı alırsın( hatta yanıma İngilizce adlarını da yazabilir). Eksiğin varsa ve antikor testinde çıkan aşın olur ise onu da yanına alırsın( Türkçe de olsa sorun olmaz anlıyorlar)

1. Si listede senin yaş grubun için istenen aşıları, antikor testinde bağışıklığın çıkmayanları çocukken olmuş olsan bile tekrar olabilirsin. Bunun dökümlerini yine sağlık ocağında imzalı alıp götürebilirsin. Sağlık ocağında
      **4lü TETRAXIM (Absorbe Difteri, Tetanoz, Bogmaca (Aselüler, Bilesen), Çocuk Felci (inaktif)) bir de
      **5li PENTAXIM (Haemophilus influenzae tip b konjuge asisi ve Adsorbe Difteri, Tetanoz, Bogmaca (hücresiz, bilesen) ve Çocuk Felci (inaktif) Asisi) aşıları var. Bunlar büyük oranda istenen aşıları kapsıyor. Sanırım bir de ayrıca tekli Oral Polio (canlı aşı) ağızdan damla yaptıranlar var, ben hamile olduğumdan canlı aşı yaptıramıyorum. Belki siz bunu da tercih edebilirsiniz.
      Burada bi uyarım var, Forumda bir arkadaş tetraxim çocukluk çağı aşısı diye Hk nın kabul etmediğini söylüyor, ben Viyana ya bunu sormadım, yine öğrenirsem güncellerim sizi.
      Yine Viyana covid i ve influenzayı şart koşuyor influenza kolay burda yaptırırsınız, covid ise burada da bir şekilde bulunabilir dedi doktor bana, ama orda yaptırırsınız en kötü.

Son olarak şuna da dikkat etmenizi öneririm
    Mesela ben tetanoz aşısı oldum, e nabızda var bu kaydı Viyana ya sorduğumda bana td olmuşsun difteri ve tetanoz ok ama tdap pertussis (boğmaca) görünmüyor bunu olmalısın dedi. Eğer eski kayıtları işletebilirsem bunu öyle çözmüş olacağım. Yani td oldun diye tdap tamamını olmuş saymıyorlar.

Bilginize

• @deebee
    Keşke yardımcı olabilsem ancak yeşil pasaportu ailemden dolayı aldığım için bahsettiğiniz konuda herhangi bir bilgi sahibi değilim.

• @Emre-Kurtulmuş ds-260 formunu doldururken kıbrısta öğrenciydim. Dolayısıyla aslında kıbrısta ikamet ederken resmiyette bunu gösteremediğim için e-devlette ne yazıyorsa onları belirttim. Sonradan bir değişiklik olursa belirtebildiğimi biliyorum ve bu değişikliklere bu saatten sonra kıbrısta kaldığım evi resmi olarak göstermeli miyim? Bu konuda takılma ihtimali olursa problem yaşamamak işin önlem almak istiyorum.

• @gizemctr aa evet günlere dikkat etmedim ben hiç, belki benden de ikinci dozları isterler, ama Td için isteyeceklerini sanmıyorum çünkü e-Nabız sisteminde 10 yıl önce 6 doz vurunduğum Td aşıları görünüyor (bebeklik aşılarım değil, okulda vurulanlar). 10 yıl önce vurunduğum 6 dozluk Td aşısı "primer seri" olarak değerlendirilir, dün vurunduğum Tdap aşısı da 10. yılda vurulan rapel doz olarak değerlendirilir diye düşünüyorum. Bakalım doktor ne diyecek ben de merak ettim. 🙂

• @zerooo Hong Kong'daki Dr. Nicolson oral polio aşısını kabul etmiyor, enjeksiyon olanı (IPV) tercih etmelisiniz. Viyana/Dr. Molnar için durumu bilmiyorum ama TR'de Polio olmanızı önermem çünkü TR'de enjeksiyon formunda Polio yok dedi eczaneler. Ancak Tetraxim, Adacel Polio, Boostrix Polio gibi karma aşılarının içinde IPV (enjeksiyon/inaktive polio) olabiliyor ki Tetraxim de çocukluk aşısı (DTaP, Tdap değil) olduğu için yine problem yaratabilir. Zaten Adacel Polio ve Boostrix Polio aşılarını da yine muhtemelen TR'de bulamazsınız.

• @asdf olmadık istenmedi yaş aralığına göre

• @mertkanozyurek yurtdışı adli sicil belgesini mülakat gününe kadar alamamıştım.

• ⭐⭐⭐⭐

@furqi yeşil pasaport regular pasaport olarak geçiyor, forumda konu ile ilgili başka başlıklarda konusu geçmişti. Buna ilave olarak dosya taşımada pasaportunuzun hangi kategoride olduğu önemli değil, geçerli bir pasaportunuz olması önemli. Diğer formu kullanıcılarının da tavsiye ettiği üzere daha kısa bir email ile talebinizi yenilemeniz faydalı olacaktır. Bol şans

• @furqi adres beyanını geç bildirmenin cezası var Avustralyada bedeli 10 dolar. Halihazırda KKTC’de öğrenci olduğunuz için direk konsolosluktan randevu alıp gidip öğrenci belgenizi de yanınıza götürerek adres beyanında bulunabilirsiniz sözleşmeye falan gerek yok.

@deebee
    Keşke yardımcı olabilsem ancak yeşil pasaportu ailemden dolayı aldığım için bahsettiğiniz konuda herhangi bir bilgi sahibi değilim.

Pasaportunuzun rengi yesil ise sorun yok, hizmet pasaportu denilen pasaport gri renkli olan ve bir gorevlendirme ile yurtdisina cikiyor olmaniz gerekiyor. Gri pasaportla giris yapacaksaniz, pasaport polisi sizden gorevlendirme evraki isteyebilir dedim.

Sizin orneginizden de anlayacaginiz gibi, olabildigince kisa yazin ki maili bizim ya da Konsoloslugun kafasi karismasin.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 642
  • 83
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |