Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Adli sicil dokumunu e-devletten 10 ocakta cikarmistim,,mulakat gorusmesi 25 subatta,,dokumani yeni tarihli tekrar çıkarmalimiyim?

• merhabalar

dosyamı Hong Kong'a taşımak için visa navigator'u kullanarak mail atıyordum, navigator'de şöyle bir yazı var: ATTACH: Photocopy of Hong Kong ID/Macau card or landing strip. (Hong Kong kimlik kartınızın/Makao kartınızın veya iniş pistinizin fotokopisi.)

benden hong kong kimlik kartı yada iniş pisti fotokopisi istiyor ne yapmalıyım?

• Dr. Nicolson bana dönüş yaptı, güncelleme:

• Yetişkinler için Tetraxim (DTaP+IPV) aşısını kabul etmeyeceğini, bu aşının çocuklar için olduğunu söyledi. Tdap+IPV olmalıymışım. Birazdan Boostrix marka Tdap aşısı olmaya gideceğim, Polio'yu Dr. Nicolson'da olacağım.
    • TR'de sadece kızamık aşısını bulabilirsen üçlü karma yerine onu yaptırabilirsin dedi (kızamıkçık ve kabakulak antikor testim pozitif olduğu için).
    • e-Nabız yerine sadece aşı kartı kabul ediyor musunuz diye sordum doktor imzalı kaşeli olsun dedi, yani kabul ediyorlarmış. Neyse ki özel hastanede yaptırdığım aşılar hemen e-Nabız'a işlendi, dolayısıyla hem e-Nabız çıktısını hem aşı kartını götüreceğim.

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, Dr. Nicolson;

1. aşı geçmişi olarak yalnızca e-Nabız çıktısını mı kabul ediyor yoksa doktor imzalı & kaşeli aşı kartını da kabul ediyor mu?
    2. bir de çocukluk aşısı olarak geçen Tetraxim (DTaP+IPV polio) aşısını zar zor bulabildim, acaba bu aşıyı kabul ediyorlar mı yoksa bu çocukluk aşısı diyip sıkıntı ederler mi?
    3. MMR antikor testi yaptırdığımda mumps ve rubella değerim pozitif çıkarken yalnızca measles (kızamık) değerim pozitif çıkmıştı. MMR üçlü karma aşı vurdurmak yerine yalnızca kızamık aşısı vurdursam kabul ederler mi?

Forumdaki diğer deneyimleri okudum, sanırım bu üç sorunun cevabı da "kabul ederler, sorun etmezler" olacak ama Dr. Nicolson'da mülakata girenlerin ve bu sorduklarım gibi yapanların yine de teyit etmesi beni çok mutlu edecek. 🙏

• @Serapp hanım bende dosyamı taşımak istiyorum fakat benim cn daha current olmadı ben mailimi kcc ye atıcam kcc ye mail atarkendemi aynen bu dediklerinizi yazmalıyım cevaplarsanız çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐

Selamlar.
    Tdap, DTaP'dan daha düşük dozda aşı içerir. Bunun nedeni, Tdap'ın sadece bağışıklığı artırmak için kullanılması, bağışıklığı oluşturmak için kullanılmamasıdır.
    DTap ise bağışıklığı oluşturmak için uygulanır.
    Ülkemizde de bebeklikte DTaP ile bağışıklık oluşturulur, Tdap ile bağışıklığın yerleşmesi sağlanır...
    Dolayısıyla ikinci aşıyı olmanız size negatif etki yapmaz.

Hong Kong bildiğim kadarıyla Tdap+Polio kombinasyonu için Adacel Polio uygulaması yapıyor.
    Eğer Bu Adacel Polio ile tekil Polio aşısı arasında fiyat farkı yoksa gidip Boostrix e ekstra ücret ödeyip uygulatmayın.

• @Flight101 hocam çok teşekkürler bilgi birikiminizi paylaştığınız için. Dr. Nicolson'da Tdap 790 HKD, yalnızca Polio 160 HKD imiş. Bir de doktor Tetraxim çocukluk aşısı olduğundan belki e-Nabız'a işlemede problem çıkarabilir demişti. Doktorlar çocukluk aşısı Tetraxim'in yetişkinlere de vurulabileceğini söyledi ama yine de erişkin Tdap aşısını vurunmayı tavsiye ederim herkese, zaten benim vurulacağım Boostrix veya Adacel Tdap aşılarının prospektüsünde de yetişkinler için olduğu yazıyor. HK'ye gidince orada Polio'yu vurunuruz.
    Dr. Nicolson'da Tdap+Polio'ya (Adacel Polio) alternatif olarak yalnızca Polio aşısı da vurulabiliyormuş, @gizemctr Hanım'a sormuştum teyit etmişti.

• Herkese merhabalar özellike bu forum için emek vermiş yetkili kişiler başta olmak üzere cümle yazan herkese teşekkür ederim, en doğru ve güvenilir bilgiyi hep burda aldım ve almaya devam ediyorum. Dosyamı taşımak istiyorum 22xxx sıralamam japonya yada jakarta'ya düşündüm bu iki konsolosluk hakkında bilgisi tavsiyesi olan herkesi dinlerim şimdiden çok teşekkür ederim

• @nimetullah2727 Email spam klasörünü kontrol et.. Orada da yoksa KCC'ye bana email gelmedi hala bekliyorum, bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz yaz.

İyi günler

• @ugurbocegi Daha önce gidenler de Tetraxim (4LÜ KARMA) ve Pentaxim (5li karma) oldu onlarda neden sorun çıkmadı. Nicholson'un Tetraxim aşısını kabul etmeyeceğini söyleyen maili paylaşır mısınız ?

• @cptmuzaffer belki mülakat esnasında bunun çocukluk aşısı olduğunu söylemiş olabilir, sanırım Bangkok'daki birinin mülakatında doktor dile getirmiş bunu.

Benim sorduğum şuydu: "Tetraxim (DTaP-IPV Polio) -> It is generally for children, but doctors said it can also be given to adults. (If I get this vaccine, I will be considered vaccinated for tetanus, diphtheria, pertussis and polio, right?)"

Bana dedikleri ise şu:
    "Please take the shot of Tdap-IPV but not DTap-IPV."

Cümlede kabul etmeyiz diye bir ifade yok ama "not DTap"
    demesinden bu sonucu çıkardım. Daha önceden yaptırdıysanız sorun etmeyebilir, ben riske atmak istemediğim için Boostrix Tdap aşısı vurundum, Polio'yu orada vurunacağım.

• Sevgili arkadaşlar AP sürecim tamamlandı. Ve vizem onaylandı. AP sürecinde ve mülakat bekleyen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum umarım her şey gönlünüzce olur selamlar.

• @evrentnrkl hong kongu seçmemizn sebebi cn ızın yüksek olmasıdır, kota dolmadan en hızlı olanı seçmek gerekir

• @mhnds1878 neden eşinizi dahil etmiyorsunuz sürece ?

• ⭐⭐⭐

@mertcanaydin
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @ugurbocegi Ben de kendi deneyimimde bu şekilde ilerledim. Mülakat deneyimimde de bahsetmiştim ancak yine de belirtmek isterim. Ben Td aşımı 28 Kasım tarihinde Türkiye'de olmuştum. Nicolson randevuma gittiğimde bu aşıyı olmamın üzerinden 1 ay geçmemişti ama vize mülakatına girmeme 1 hafta kala 1 ay dolmuş oluyordu ve bu aşıda 1 ay sonra olmam gereken 2. doz varmış. Bu sebeple o gün nicolsonda sadece polio oldum ve 1 ayın tam dolduğu zamana tekrar randevu oluşturup 2.doz td aşımı olmam gerektiğini söylediler. bunun tek ücreti de 300 HKDydi.
    Bu 2. doz mülakat öncesine denk geldiği için yaptırmak zorundaydım.
    Yani özetle sizin mülakatınız eğer 3 Mart tarihinde ise benim tavsiyem aşılarınızı en az 4 Şubat sonrasında yaptırmanız olacaktır.

• @evrentnrkl Bangkok'un bildiğimiz önemli bir eksi yanı yok ancak Hong Kong'un bildiğimiz çok artı yanı var. Maliyeti tabii eksi olarak görünüyor başta ama inanılmaz hızlı çalışan bir konsolosluk, yardımsever ekibin yaptığı sağlık mülakatı, elimizde bulunan bir çok deneyim bizi Hong Kong'a yönlendiriyor.

• @Bertilda dehanıngizemi adlı YouTube kanalındaki çift Tayland deneyimlerini paylaşmış ve covid aşısı olmak zorunda kaldiklarinı belirtmisler

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Berkay-Algül

Evet, dosyanız henüz current olmadığı için KCC’ye e-posta göndermeniz gerekiyor.

Dosya transferi, current olmadan transfer, KCC dosya transferi için e-posta nasıl olmalı?

E-posta adresi: [email protected]
    Konu satırı: 2025EUXXXXXX (dosya numaranız)
    İçerik:
 Dosyanızın transfer edilmesini talep ettiğinizi belirtin. Transfer etmek istediğiniz ülkede bulunacağınızı ve şu adreste kalacağınızı yazın (Adres, konsolosluğa yakın bir otel adresi olabilir; prosedür gereği isteniyor, ancak orada kalmak zorunda değilsiniz).

Dikkat edilmesi gerekenler:

• E-postanız kısa, net ve düzgün İngilizceyle yazılmalı.
    • Uzun cümlelerden kaçının.
    • Hazırladığınız metni bir çeviri aracında kontrol edin.

📌 KCC bazen alakasız veya yanlış yanıtlar verebilir. Doğru cevabı alana kadar tekrar e-posta göndermekten çekinmeyin.

• @istalin çünkü Türkiye’de işi oldukça rahat ve iyi o nedenle bozulsun istemiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |