Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@hDundar yazılı testi geçtiğiniz dmvde girme zorunluluğunuz yok. Kural aslında öyle bunun nedenide tahminimce ehliyeti olmayan birinin drive teste gittiğini düşünün türk ehliyetinizden bağımsız bu noktada arabayı dmvye sürerken yanınızda aktif ehliyeti olan birisi olması gerekiyor. Biz giderken yanımızda bir arkadaşımızı götürmüştük ancak sorup etmediler hiç diye hatırlıyorum yinede riske atmamanız iyi olabilir düşüncesindeyim

• @Nisa-Nur-Dinçer merhaba, chatgpt vb yapay zekanın sorulara verdiği cevapları buraya yazarken bunun yapay zeka cevabı olduğunu belirtin lütfen.

Yoksa bu cevabı okuyan kişiler sizin gerçek tecrübeniz veya bilginiz olduğunu sanabilirler.

Sayın @gucarslan sizin bu konudaki düşünceniz nedir?

• Bu ileti silindi!

• @solidppl Dediğinize katılmıyorum. Bir çok eyalet yeni gelen kişiler için geçici süre ile kullanım izni verirken SC de net bilgi yok. Bir çok kanaldan DMV ile iletişime geçmeme rağmen bilmiyoruz diyorlar. Bakın Hayır yok değil, bilmiyoruz diyorlar siz ehliyet alın en iyisi diyorlar. Ehliyeti zaten alacağım sorun o değil. Taşınırken araba lazım ve en azından bir hafta araç kullanabilir miyim bunu merak ediyorum ve doğal olarak soruyorum ama malesef ki cevap yok. Bir şekilde halletim ve yakın zamanda başvuracağım ehliyete. Herkesin durumu farklı ve doğal olarak soru sormaya buraya geliyor. Bu platform zaten bunun için var.

• ⭐⭐⭐⭐

@gkorkmaz

SC için tasindiginiz tarih itibariyle 45 gün zamanınız var ehliyet almak için, yaklaşık 6 haftaya tekabül ediyor, bu bilgi DMV’nin web sitesinde de açıkça yaziyor. Taşındığıniz tarihi de başvurunuz sonrası adresinize gelecek USPS change of address konfirmasyon mektubu veya elektrik/gaz abonelk uygulamanızdan elde edeceğiniz aboneliğinize ait ilk fatura tarihini ibraz ederek veya kira kontratınızın başlangıç tarihini ibraz ederek kanitlayabilirsiniz.

@solidppl’in kast ettiği süreç araştırıldığında ve üzerine zaman harcandığında konuyu araştıran bir kişi için kolay bir süreç olduğu ve tasindiginizda yapılacak to do list’in ilk sıralarına zaman geçirmeksizin alınması gerektiği.

Bol şans!

• @solidppl Bir de genel sorun herkesin hemen ve ezbere ehliyet alması akabinde kuralları öğrenmemiş şekilde trafiğe çıkması… Geçen yazılan örnek iletileride Stop tabelasının önemine değinildi, arada görüyorum Stop tabelasında durmayan, içimden kesin Ortadoğuludur diyorum. Sadece Stop tabelası da değil, Türkiye’dekinden farklı o kadar çok trafik uyarısı ve kuralları var ki, bunları bilmeden trafiğe çıkmak, hele de delivery işleri yapmaya kalkışmak büyük bir risk. Türkiye’de trafik polislerinin veya halkın önem atfetmediği bazı kuralları çiğnemek burda hayati sonuçlara sebep olabilir.

• @ATS16 bahsettiğiniz şey başka bir eyalete ait ehliyetiniz var ise geçerli. Uluslararası geçerli ehliyetler için değil. Websitesinde de zaten başka bir eyalete ait ehliyetiniz var ise diyor. Onlara varsa banada vardır demek varsayım olacağı için DMV ile görüştüm. Türk ehliyetinin bu sürede geçerli olup olmadığını bilmediklerini ve sorun yaşayabileceğimi söylediler. Bu nedenle net bir bilgi yok dedim. Ve evet bahsettiği şeyi anladım ve en kısa sürede alcağım zaten ama konu bu değildi.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti kuralları daha çok önemsemeyen kesim siyahiler olarak geliyor bana bu tabii ki bulunulan çevreye göre değişkenlik gösteriyordur ancak bizim yaşadığımız bölge mesela afro-amerikan, asyalı ve latin yoğunluğunun fazla olduğu bir bölge ve stop tabelasını hiç umursamayan bir çok kişi var ve her baktığımda aracı süren kişinin siyahi olduğunu görüyorum

• @solidppl, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Arkadaslar bircogunuz tr de ehliyet sahini insanlardiniz buraya geldiniz yeni ehliyet alacaksiniz. Zor bir surec degil ve Turkiyeden 10 kat daha kolay. Tasi sikip suyunu cikartmiyorsunuz bu kadar dert edecek, beyin yakacak bir sey degil. Oyle entry ler var ki insan hayret ediyor 🙂

Yani ABD ye gelmis birisinin ehliyet ile ilgili gerekli gereksiz her soruyu buradan sormak yerine DMV sitesine girse butun cevaplari var zaten.

Lafim meclisden disari ama tembellik/asalaklik ayri bir seviye.

Bos yorum. 2 aydir Amerika'dayim ve her seyi tek basima yaptim ve de yapiyorum. Ilk hafta banka hesabimi actim, ikinci hafta arabami aldim ve evimi kendi adima tek kiraladim ve herkes yapamayadabilir ki ben arastirlamarimi chat gpt, copilot, redditten yapoan biri olarak. Hele DMV olayi akillara zarar, bu konuda cahil oldugunuzu net dusunuyorum. Cunku sistemdeki bilgiler ile pratik farkli. CA ornekle evraklarinizi sisteme yukleyip gelmeniz gerek diyor, her ne yuklersen kabul etmiyor, en son gidip orada hallettim ve sistemlerinin sorununu kabul ettiler. Bir digeri boy uzunlugum Real ID yanlis yazilmis ilk gorustugum is bilmez bana ehliyet sinavina gir, o gelsin ve ondan sonra gel yenisini isteyelim dedi. Bu cevap beni tatmin etmedi daha sonra yine gidip baskasi ile gorustum ve ehliyetin cikmadan degistirilemez denilen bilgilerimi degistirttim. Bunlarin hic biri DMV sitede yok. Dahasi yazili test sinavinda ilk girdigim traffic rules tan kaldim ve hemen ardindan 2 dk sonra tekrar traffic rules sinavina girdim ve gectim ama orada bu gectigim sinavi goremeyerek bir oncekinden kaldigimi soyledi ve tekrar girmem gerekiyor dedi ve ben kabul etmedim, yine ayni seyi soyledi ve ben yine kabulk etmedim. Sonrasinda manager ile gorusmemi soyledi ve gorustum, tekrar kontrol edildi ve bu sefer gectigim gorundu. Bilmediginiz konularda yorum yapmamak sayginliginizi artirir, su anki duruma dusmezsiniz.

Sonuc olarak sorun arkadaslar. Bilmemek ayip degildir, sormamak ayiptir.

• @hDundar 2 aydir amerikadasiniz ve bana cahil deme curetine sahipsiniz. 🙂

Ben Amerikaya geldikten 1 hafta sonra ilk arabami, 2. Hafta ehliyetimi aldim. Turkiyede hic araba surmemis birisi olarak tek basima her seyi ogrendim. Yasadigim eyalette butun kurallara hakimim. Hicbir şey bilmiyorsan toplumu takip ederek bile ogrenebilirsin. Sonucta burada herkes kurala uyuyor. Yanlis ogrenme luksun yok.
    Geldikten 8 ay sonra en dusuk APR ile sifir arabami aldim. Sadece araba ve ehliyetle tecrubem bu kadar. Ayriyeten daha DMV ile adres ve ehliyet uzatma ile ilgili islerim de oldu birçoğunu online, bazilarini on site hallettim. Sizce cahil birisi bunlari yapabilir mi? Yapabilir diyorsaniz siz akilli biri olarak benim yapabildiklerimin fazlasini yapabilirsiniz. Ben gercekleri sert sekilde soylemis olmam gercekleri degistirmez. Ben kimseyi incitmeye veya kirmaya calismiyorum. Bugun yasadigim eyaletten baska bir yere gitsem yine aynilarini tek basima yapacagim.

• @erenotti kesinlikle. Ben ilk geldim, suanki calistigim ise geldikten bir ay sonra basladim. O surecte iki hafta doordash yaptim. Araba surmeyide yeni yeni ogreniyordum. O kadar zor ve sikinti ki. Kimseye zorda kalmadigi surece delivery isi yapmasini onermem. Iki hafta zor dayandim. Ozellikle sola donusler acayip kafa karistiriciydi. Yesil isik yansada donulmuyor, saga kirmizi yansada kontrollu gecis hakki sahip. Benim en garibime giden buydu. Ve delivery yaparken araci yanlislikla property driveway e park ederseniz bile buyuk sikinti olabilir.

• Merhabalar Türk ehliyeti olmadan turist vizesi ile floridadan ehliyet alabilir miyim?3 sene önce Türk ehliyetimle 6 aylık florida ehliyeti almıştım tabi sonra expire oldu.Şu an tekrar turist vizesi ile geleceğim ama Türk ehliyetim yok şu an.Tekrar floridadan ehliyet alabilir miyim?

• Merhabalar Türk ehliyeti olmadan turist vizesi ile floridadan ehliyet alabilir miyim?3 sene önce Türk ehliyetimle 6 aylık florida ehliyeti almıştım tabi sonra expire oldu.Şu an tekrar turist vizesi ile geleceğim ama Türk ehliyetim yok şu an.Tekrar floridadan ehliyet alabilir miyim?

• @epsilon05 Alirsin. 3 sene once ehliyetini gosterirsen sinava da girmezsin.
    Ama adres gostermen gerekecek, telefon faturasi veya banka ektresi gibi.

• Selamlar, Indiana’da yazılı ve direksiyon sınavını geçtim ancak ehliyet alamıyorum.
    1 sene önce çalışma izni ve yeşil kart başvurusu yaptım ancak hala beklemede olduğu için ssn dahil hiçbir belgem yok sadece k1 vizesi ve evlilik sertifikam var. Ssn olmadığı için ssa ofisten ssnim olmadığına dair kağıt götürdüm. Benzer tecrübeye sahip birisi veya fikir verebilecek birisi var mı?

• @Karagoz çok teşekkür ederim peki Türk ehliyetine gerek yok bunun için değil mi?

• @ATS16 öncelikle paylastiginiz bilgiler icin tesekkur ederim iki sorum olacak, ilk geldigimde adima ait bir kira sözlesmesi olmayacak ve sanirim 2 adet adres kaniti istenmis chicago icin. Yanlis bilmiyorsam bofa ve telefon hatti icin sözlü adres beyani kabul ediliyor, bu sekilde hat faturasini ve kart statement olacak sekilde 2 adres sunsam kabul edilir mi? Bir de verdiginiz siteden yaklasik 1 haftadir her gün soru cözüyorum ve resmen sorulari ezberledim. Siz de sadece bu siteden mi calistiniz ve yeterli oldu mu?

• @epsilon05 Her eyelatte degisebiliyor, hatta her DMV veya personel kafasina gore karar verebiliyor. Ama ABD icin, suresi gecmis bir US ehliyeti, gecerli bir Turk ehliyetinden daha guvenilir kabul edilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz

Telefon hattı almak için sizin sözlü beyanınız yeterli, oluşacak ilk faturanızın çıktısını ehliyet başvuru esnasında beyan edebiliyorsunuz, çıktı olarak istiyorlar ekran görüntüsü kabul etmiyordu bizim sınava girdiğimiz DMV.

Banka hesabı açarken adres beyani hususu biraz şans ve biraz da bankacının inisiyatifine kalıyor, banka kira kontratı veya baska bir evrak ile kanitlamanizi istiyor adres için. Bu durum ve cozumu ile ilgili Adres Kaniti (Proof of Address) başlığına bakabilirsiniz, özellikle aşağıdaki iki farklı deneyimdeki çozumler işe yaramış.

https://yesilkartforum.com/forum/post/403797
    https://yesilkartforum.com/forum/post/399058

Sınav soruları ile ilgili evet sadece o sitedeki soruları çözdük, %95 aynı sorular geldi ve fazlasıyla yeterli oldu. Stop tabelalarında istisnasız full stop yapmak ve kırmızı ışıkta sağa dönüşte intersection’in %100 boş olduğuna emin olduktan sonra dönüş yapmak direksiyon sinavinda çok önemli.

• @Karagoz çok teşekkür ediyorum cevabınız için.Florida’da almaya çalışacağım eski us ehliyetimle turist olarak geldiğim zaman.Bakalım umarım alabilirim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |