@Kaan-3 Merhaba! Bu durum da oldukça yaygın bir endişe ve detaylara dikkat etmek çok önemli. Sorunu adım adım açıklayayım:
DS-160 formundaki "Planned Date of Arrival" yani planlanan giriş tarihi, bir tahmindir.
Bu tarih bağlayıcı değildir ve vize basımında dikkate alınmaz. Genellikle mülakat günü ile gidiş tarihi arasında çok büyük bir fark yoksa hiç sorun olmaz.
Ancak: Şubat 2025 gibi çok ileri bir tarih belirtmişsen, ve sen aslında çok daha erken (örneğin Haziran–Temmuz 2025 gibi) gitmeyi planlıyorsan, mülakatta memur bu farkı fark ederse nedenini sorabilir.
Randevu Tarihini Değiştirmek ve DS-160 Güncellemesi:
DS-160 formu gönderildikten sonra içeriği değiştirilemez, ama yeni bir DS-160 formu doldurup mevcut randevuna bu yeni formu bağlayabilirsin.
Bunun için mevcut randevunu iptal etmene gerek yok.
Nasıl yapılır:
-
Yeni bir DS-160 doldur.
-
Yeni formun onay (confirmation) sayfasını al.
-
Mevcut randevu sistemine gir (https://ais.usvisa-info.com/)
-
“DS-160 numarası güncelle” seçeneğini bul ve yeni numarayı gir.
-
Bu şekilde hem randevun kalır, hem form güncel olur.
DS-160'u Güncellemeden Gidersen Ne Olur?
Genellikle sorun olmaz.
Ama mülakatta planladığın tarihle farklı bir şey söylersen (örneğin "Haziranda gitmeyi planlıyorum" dersin ama formda Şubat 2025 yazıyorsa), memur nedenini sorabilir.
Sen de “O tarihte planlamıştım ama daha erken gitme fırsatı doğdu” gibi mantıklı ve dürüst bir açıklama yaparsan sorun çıkmaz.
Sonuç:
DS-160’u değiştirmek şart değil, ama bilgilerinin güncel olması tutarlılık açısından iyi olur.
Randevu iptal etmeden sadece DS-160 numarasını değiştirerek bu işi kolayca halledebilirsin.