biraz araştırdım , oraya 5k dolar ile gelirsek 3-4k bandında bir araç 1k ile de ehliyet alabiliriz diyorlar benim tr'de ehliyetim var orada geçer mi yoksa bu yöntemimi deneyeyim ?
-
-
@efemu35 sigorta mantığı dünya da her yerde aynıdır. Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Türk ağzı ile konuşayım sizde kasko yok. Ondan dolayı sadece trafik poliçesi var. Trafik poliçesi karşıya verdiği zararı karşılar. Yani bu kaza da sizin taraf mağdur mu yoksa suçlu mu eğer mağdur iseniz zaten siz karşı aracın trafik poliçesinden liability üzerinden dosya açtırmanız gerekiyordu. Ancak siz suçlu iseniz kendi aracınızın hasarını liability de ek primle teminat almadıysanız zaten cebinizden ödeyeceksiniz. İptal kısma gelirsek bir poliçeden hasar dosyası açıldığı zaman dosya olumlu yada olumsuz kapanmadan hiçbir şekilde iptal olmaz.
-
@melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
-
-
-
@Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
-
Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm.
"24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁"
Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz.
Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu.
Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence 🙂
Herkese kolaylıklar dilerim 🙂 -
Birebir ayni surecten gecmemis olsa da tavsiyesi olabilecekler varsa fikirlerini paylasirlarsa cok sevinirim.
@crazycells -
@Mustafa-Uğurlu , @crazycells
New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum.
J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur? -
@Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim 🙂 bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor.
Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır -
@NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV.
Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
-
Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz.
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Bu hizmeti kullanarak, sürücü belgeniz için kayıp bildiriminde bulunabilirsiniz.
-
-
selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! 🙂
-
@MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler
Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin!
Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin!
Isin ozeti budur.
Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin!
Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz. -
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
-
-
-
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
-
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin..
Amerika'da Ehliyet Almak
-
@blaxseed PA icin hala ayni uygulama devam ediyor. Guncel tutarlar su sekilde muayene 101 dolar minute clinic de yapildi. 4 yillik ehliyet ucretide 39.5 dolar olmus. Enflasyon uğramış hastane ücretinde buraya

-
PA için yazıyorum. Ehliyet almak istiyorsanız pasaport veya green card+adres kanıtı (size gelen bir mektup, kira kontratı, Amazon dan alınmış bir ürün adresi gibi ad soyad olan ve adres olan size gelmiş herhangi bir mektup, fatura vb.) + DL-180 formu (doktor muayenesi şart) sınav merkezinde 18 soruluk bir test (15 dogru cevap vermeniz gerekiyor, Türkçe dil desteği maalesef yok) , görme testi yine sınav merkezinde ödeme ve bir yıllık permınant drıver lisance veriliyor. Pendot sayfasından birde sürüş testi planlayıp yapınca ehliyet hazır.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: A aysegul
-
Herkese merhaba. New Jersey'de ehliyet ile ilgili sorun yaşıyorum. Ehliyet almak için Lodi'den başvuru yaptim, beklememek icin knowledge sinavina Wayne de girdim, gectim. Road test istediler. Benim TR ehliyetim var diyerek itiraz ettim. Kabul etmediler. Examination permit evrakının arka yüzüne validated for supervised/ restricted practice damgasi vurulmus. Road teste girmek icin randevu almak istedigimde ise you are not eligible... uyarısıyla sistem randevu vermiyor. Anladığım kadarıyla üç ay boyunca supervised gözetiminde arac kullandiktan sonra road teste girebiliyormusum. Road test sorun değil ama üç ay beklemek iş bulmak açısından büyük sorun. Bu süreci duzeltemenin bir yolu var midir? Baska bir yerden knowledge test vs icin tekrar randevu alip mevcut islemi iptal ettirebilir miyim? Yas 40 bu arada. Nasil bir yol izleyeyim?
-
Merhabalar, bilen birileri cevaplarsa sevinirim. Geçen ay Teksas’tan, Washington D.C’ye taşındım, ama burda da en maks 1 yıl ikamet etmeyi düşünüyorum. Bu 1 yılın sonunda ya yeniden başka eyalete ya da yurtdışına taşınmayı düşünüyorum. Teksas ehliyetim 9 yıl daha geçerli duruyor, DC’de ise arabam yok, toplu taşıma ya da bisiklet kullanıyorum. Adresimi USPS, USCIS ve bankalar nezdinde güncelledim ama kız arkadaşımla oturduğumuz apartmana iş sebebiyle kira ödemiyoruz, o sebeple faturalar vs hiçbir şey adımıza değil. Teksas ehliyetimi DC ehliyetine nasıl çevirebilirim diye baktığımda, 2 adet adres kanıtı (kira sözleşmesi, fatura gibi) istiyorlar, ve ben sadece belki bir tanesini karşılayabilirim (telefon faturası, o da son çıkan iPhone’dan alıp, faturalı hatta geçeyim diyorum)
DC ehliyeti için out of state iseniz tekrar road test, skill test vs almak gerekiyormuş. (yanlış anlamadıysam)
Şimdi ben bu 1 yıl boyunca DC’de araba kullanmayı düşünmüyorum, ehliyetimi yine de çevirmeli miyim? Veya direkt Real ID’ye çevirtmem mi gerekiyor? Ehliyetimi çevirmesem, ne gibi bir yaptırım olabilir veya arada araç kiralarken Teksas ehliyetimi kullanabilir miyim? -
18 yas altindaki gencler icin driving learners permit islemleri (Florida icin):
Once online olarak DET adi verilen 6 saatlik bir egitimi, DMV ile anlasmali, bir websitesinde ucretli sekilde tamamlamasi gerekiyor. Yine ayni siteden yine ucretli online test yapabilir veya DMV de randevu ile bu testi yapabilir. 50 sorudan en az 40 dogru yapmasi gerekiyor. Online 3 defa test hakki var, DMV de iki hakki var.
Test gecince, yine DMV den driver permit icin randevu lazim.
Gereken belgeler:
Dogum belgesi
SSN karti
2 adet address proof (Anne veya baba adina olabilir)
Anne veya baba da randevuya gelmeli veya notarized bir form doldurmalilar, ehliyet icin izin vermek adina.
Gorme testi yapiliyor.
Driver permit ucreti $50.Driver permit ile once okuldaki driver's course tamamlaniyor. Sonra, yaninda 21 yas ustu ehliyetli birisi ile en az 40 saat daytime ve 10 saat nighttime surus yapiyor.
1 yil sonra DMV de driving test yaparak gercek driving license alabiliyor.
-
Nihayet Chicago area’da aldigim ehliyet deneyimimi paylasacak vakti bulabildim. Forumda yalnizca 1 adet deneyim oldugu icin ben de kendi tecrübemi yazmak istedim.
Chicago ozelinde DMV’de herhangi bir islem icin randevu almaniz sart, walk-in hicbir DMV kabul etmiyor. Randevu icin https://apps.ilsos.gov/dlexamcheck/ adresine girip “New DL or Instruction Permit” secenegine basiyorsunuz. “Are you a current Illinois resident? (If you hold a valid DL from another U.S. state, please answer No.)” sorusunda, eger benim gibi Amerikada yeniyseniz ve ilk ehliyetinizi alacaksaniz Yes secmelisiniz. Daha sonra “I am applying for” seceneginde zaten sadece 2 secenek cikiyor, herhangi birini secebilirsiniz bir degisiklik olmuyor. Sonra “Make appointment” diyorsunuz.
Ayni gun icin randevu almak istiyorsaniz her sabah 6:30’da yeni slotlar aciliyor. Ben sabah 6:25’te kalkip surekli yenileyerek randevu bulmustum. Daha ileri tarih icin genelde oglen 11-12 gibi de randevu bulabiliyorsunuz. Ornegin bu yaziyi yazarken (saat 12pm) baktigimda Des Plaines DMV’de 30 September sabah 09:00-11:30 arasi randevu alinabiliyordu. Randevu buldugunuzda saat ve tarihi secip isim, soyisim, telefon bilgilerinizi giriyorsunuz, size bir mesaj geliyor. O mesaji 1 yazarak yanitladiginizda randevunuz onaylaniyor.
Not olarak soyleyeyim: Yogun DMV’lerde bazen hic randevu acilmiyor. Genelde suburb’lerdeki DMV’lerde her sabah ayni gun icin slotlar aciliyor. Henüz ABD’de araba surmedigim icin en azindan yazili sinavi gecip learner permiti alayim dedim Deerfield DMV’den ayni gun randevu buldum. Gitmisken Real ID de almak icin 2 adres kaniti goturdum (SSN kartinin geldigi mail kagidi ve Chase bank statement). Bunlara ek olarak SSN kartimi ve Green Card’imi da yanima almistim.
Randevu saatimden 10 dk once gidip kapidaki gorevliye gelen SMS’i gosterince iceri girdim (randevusuz gelenleri hic almiyorlardi). Sira bana geldiginde telefon numaramla randevumu teyit ettiler. Islemi sordugunda ehliyet icin geldigimi, road test icin hazir olmadigimi ama yazili sinavi aradan cikarmak ve Real ID almak istedigimi soyledim. Bana ehliyet ve state ID islemlerini ayri yapabilecegini soyledi, kabul ettim. Daha sonra sira numarasi verilip fotograf cekimine yönlendirildim.
Foto cekimi ve imza verildikten sonra numara alip bekledim. 30-40 dk sonra sira bana geldi. Belgeler tekrar istendi, sisteme girildi. Guvenlik amacli 4 soru soruldu (kanunlarla ilgiliydi ama tam hatirlamiyorum). Organ bagisi yapmak isteyip istemedigim soruldu. Vision test yapildi. Ardindan imza ve initial atmam icin bir kagit verildi, bu belgeyi de kasiyere teslim ettim. Ehliyet ve ID islemleri ayri oldugu ve kartla ödeme yaptigim icin odemem 41$ tuttu. Sonra yazili sinav icin bekledim. Sira geldiginde gorevli üstünde telefon, kulaklik vs varsa bir yere birakmam gerektigini soyledi, bos bilgisayara oturup listeden kendi ismimi secip sinavi baslatmam istendi. Yalniz oldugum icin telefonumu emanet edebilecegim kimsenin olmadigini mümkünse cebimde kalip kalmayacagini sordim, gorevli bana guvendigini soyleyip cebimde kalmasina izin verdi

Bilgisayarda dil secimi cikti, yaklasik 20 farkli dil secenegi vardi (aralarinda gürcüce bile vardi) ama Turkce yoktu. Neyse ki Ingilizceme güvendigim icin benim icin sorun degildi. Sinav 35 soruydu, bazilari true/false bazilari coktan secmeliydi. 28.soruyu da dogru yapinca sinav otomatik olarak sonlanip bu sekilde bir ekran cikti.

Sonra gorevliye gidip gectigimi soyledim, learner permit ve gecici state ID’mi verdi, isimin bittigini ve learner permit ile yanimda gecerli ehliyet olan birisi olmak sartiyla araba kullanabilecegimi belirtti.
Yaklasik 1.5 ay sonra road test ile ehliyetimi alabildim. Burada Turkiye’den farkli olarak sinava gireceginiz arabayi kendiniz bulmaniz gerekiyor. Yasim ve ABD ehliyetim olmamasi sebebiyle araba kiralamak cok pahaliya geliyordu. Daha sonra aklima bir fikir geldi Uber‘dan sürücü cagirip saatlik kazancinin 1.5 katini teklif ederek ehliyet konusunda bana yardimci olup olmayacagini sordum. Kabul etti. Road testten once parkurda 2 kez prova yaptik.
roadtest icin randevumu chicago north elston dmv‘den almistim normalde bu dmv asiri yogun oldugu icin genelde ayni güne randevu bulmak asiri zor oluyor ancak bu sefer sansim yaver gitti. Parkuru asiri basit, dmv cevresinde kare cizip sinavi tamamliyorsunuz güncel olarak parkur bu sekilde (
) daha sonra ayni sekilde gelen smsi kapidaki görevliye gösterip iceri girdim tekrardan ayni islemler oldu (telefon numarasi teyidi sira numarasi alip fotograf cekimi imza vs) belge olarak sadece state id, learner permit ve greencardimi verdim. bu islemlere ek sadece roadteste girecegim arabada gecerli insurance olup olmadigi soruldu. Uber sürücüsünden policeyi bana sms olarak atmasini istemistim (bu konuda arabanin herhangi bir insurance’i olmasi yeterli adiniza olmasina gerek yok) ve telefonumdan gösterdigimde kabul ettiler. Daha sonra bana tekrar bir form verildi bu formu kasiyere götürüp onaylatmam istendi herhangi bir ödeme yapmamin gerek olmadigi söylendi. Kasiyere gidip onaylattiktan sonra arabayi parkurun baslangic kismina sürmem söylendi. Burada bir görevli gelip insurance policenizi kontrol edip arabanin stoplari kornasi ve sinyallerinin calisip calismadigini test ediyor. Bütün roadteste girecek adaylarla beraber bir sirada bekliyorsunuz daha sonra sinavinizi yapacak görevli arabaniza binip size kurallardan bahsediyor. Yukarida paylastigim videoya ek otoparka girip arabayi park edip sonra parktan cikariyorsunuz. Parkuru sorunsuzca tamamladiktan sonra görevli tebrik edip arabada beklememi gecici ehliyetimi verecegini söyledi. Yaklasik 10dk bekledikten sonra kagida basilmis sekilde ehliyetimi teslim edip fiziksel olarak 8-10 is günü icerisinde ehliyetimin postayla gelecegi bilgisini verdi. Daha sonra uber sürücüsüne ödeme yapip anlastigimiz gibi ödemesini yapip tesekkürlerimi ilettim ve böylece ehliyet sürecim tamamlanmis oldu. Olabildigince her detayi aktarmaya calistim ek sorunuz varsa yardimci olabilirim. -
Merhaba,
Minnesota eyaletinden yaziyorum. Burada ehliyetiniz 2 ay gecerli. Once yazili sinavi sonra pratik sinavi gecmeniz gerekiyor. Yazili sinav 40 sorudan olusuyor ve en fazla 7 yanlis yapabilirsiniz 8. yaptiginiz an sistem kapaniyor ve yazili sinavdan kalmis oluyorsunuz. Esim yazili sinava ilk giriste 20 li sorularda iken 8 yanlisi yapip kaldi cunku pek hazirlanmadan sinava girmisti. Ikinci kez yazili sinava girmeden once de epeyce hazirlandi. 32. sorudayken de sinav ekrani 'tebrikler sinavi gectiniz' demis kapanmis. Gelelim benim yazili sinav macerama. Ben de cikmis sorulara baktim buranin ehliyet rehber kitapcigini yariya kadar falan okudum. Bu arada dil icin gittigimiz kursta cuma gunleri de trafik egitimi var iki hafta kadar da oraya gittik sonra gittigimiz tum kurslar iki haftalik bir tatile girdi. Bu surecte esim yazili sinavi gecti ben de ertesi hafta yazili sinava girip ilk seferde kili kilina gectim. Ilk iki soruda bildigimi de yanlis yaptim tam anlayamadigim icin sorulari. Sonra tum dikkatimi verip sorulara yogunlasarak okudum. 39. soruyu isaretledigimde yazili sinav Tebrikler sinavi gectiniz deyip kapandi.
Gelelim pratik sinavlara... Esim bu sureci artik cok onemsedigi icin ilk buldugu yerde pratik sinava girdi ve gecti. Ben de bu surecte trafikteki tecrubemi arttirmaya baktim. Turkiyede de cok aktif arac kullanan bir sofor degildim ama haftada bir ayda bir kullaniyordum. Park konusunda cok iyi degildim mesela, onu duzeltmeye calistim. Bugun itibariyle de driving test sinavina girdim ve kaldim. Tayvanli mi Cinli mi oldugu belli olmayan maximum 30 yaslarinda bir sinav gorevlisiydi denk geldigim kisi. Buyuk bir keyifle beni birakti ya da ben oyle hissettim. En erken 1 hafta sonra tekrar sinava girmem gerekecek. Gelelim yaptigim hatalara....
Parkuru tanimadan teste girmeyin ben tamamen ilk defa gordugum bir alanda arac kullanmaya kalktim ve de kaldim. Surus oncesi elinize bir liste veriyorlar bu listede surucu koltugu ayari, emniyet kemeri, dikiz aynalari, silecekler, uzun kisa farlar, korna, acil durum icin dortlu sinyal, fan ve buz cozdurmek icin dugmeler soruluyor. Sonrasinda gorevli sizi suruse baslatiyor. Suruse baslar baslamaz onumuzde parketmis bir okul otobusu duruyordu, cinli arkada sola don dedi sinyali yaktim sola donmeye dogru siren sesi calmaya basladi. Bir an noluyoruz dedim kaldim oyle bu durumda saga cekip beklemeniz gerekli dedi neyse cektik saga bekliyoruz dakika bir gol bir hesabi cart diye bir seyin uzerini cizdi. Devam et sola don dedi dondum, gidiyoruz. Surda 90 derece park et dedi. Arabayi ayarladim arkami dondum bakiyorum guzel bir sekilde girdim geri geri. Bu arada dikkat etmemisim sol on cubuga dikiz aynam carpti ve bizim cinli arkadas hemen accident diye raporlamis. Neyse gidiyoruz o ara duraklar gibi olduk eliyle direksiyonu isaret etti ora hill parkmis megerse ondan da yarim aldik bu arada bana left left left deyip taa karsi yola cikartti arkadas park et dedi ettim. Sonra da diyor ki sol seride park edemezsin. Iyice sinirim bozuldu. Don dedi dondum' yanlis donmusum. Anlayacaginiz hem yanlis talimat verip tuzaga dusurup sonrasinda da sunu bunu yapmaman gerekirdi diye duzeltiyor. Zaten kafaya koymus birakmayi. Sozun ozu pratik sinavda denk geldiginiz kisi cok onemli arkadaslar. Bu da farkli bir tecrube oldu bakalim ikinci pratik sinavda napacagiz -
@alageyik lodiyi baştan deneyin yazılı test ile.ancak sistem birçok eyalette değişti ehliyet almak zorlaşıyor
-
@erenotti diğerleri için o eyaletin kurallarına bakman lazım ama benim araştırmalarımda eğer oturum olarak orayı seçeceksen mutlaka değiştirmen gerekiyor diye biliyorum. Adres kanıtı ise bir tandığın veya eşin sana mektup veya kargo atsın yanında götür kanıt olarak. 3 hafta uğraştırdılar beni o iş için
-
Merhabalar, California Orange County bölgesi için ehliyet alma tecrübemi paylaşmak istiyorum. Yazılı sınavı da direksiyon sınavını da 2. seferde geçebildim. Yazılı sınavın ilkinde İngilizceme güvenip California da Türkçe seçeneği olmasına rağmen İngilizce girdim. 2. sefer de Türkçe girince gördüm ki Türkçe sınav İngilizce sınavdan farklı ve 2 aşamadan oluşuyor. İngilizce versiyonu internet örneklerinden farklı ve zordu bence. Ama Türkçe versiyonu internette bulunan soruların aynısı. Bu nedenle Türkçe girmenizi tavsiye ederim. Türkçe versiyonda sadece tabelalara ilişkin bir test başlığı var ve oldukça kolay. Direksiyon için ilk olarak Santa Ana da çok kalabalık bir dmv de girdim. Hem süreçte çok uzun yere bekledim hem de görevli çok sinirli bir bayandı. 2. deneme için biraz uzak da olsa San Clemente ye gitmeye karar verdim. Önceden de gidip sınava girenlerin rotasını takip ederek öğrendim. Görevli çok iyi niyetliydi ve çok kısa bir test sonrasında (geri geri sürüş bile yaptırmadan) geçtim.
-
Herkese merhaba,
KKTC ehliyeti Türkiye ehliyeti gibi 90 gün geçerli mi? KKTC tanımadığı için sorun yaşanabildiğini söylediler bunun doğruluk payı ne bilen var mı?
Bu durumda Türkiye ehliyetine çevireceğim ehliyetimi eğer gerekliyse, ya da daha önce uluslararası sürücü ehliyeti alan olduysa bu belge geçerli olursa bunu alacağım.
Bilenler yanıtlayabilirse sevinirim -
@danjaj amerikayi bilmiyorum ama avrupa kktc ehliyetini saymiyor. Avrupada sifirdan kursa yazilip almak zorunda kalmisti bir arkadasim bu sene. Bence Abd ye gelmeden turk ehliyetine cevirin kafaniz rahat olur.
-
@danjaj
Merhaba, bunun icin hangi eyalete gidecekseniz kendilerinin DMV resmi web sitesini incelemelisiniz. Eger KKTC Ehliyetiniz bir international ehliyetse, bir ihtimal kabul gorebilir. Yaniliyor olabilirim ancak uluslararasi taninmayan bir ulkenin uluslarlari gecerlilige sahip bir ehliyeti olmayacagini dusunuyorum. Eger sizin imkaniniz varsa TR’den yeni bir ehliyet ya da eger mumkunse var olan KKTC ehliyetinizi TR’de degistirebiliyorsaniz sizin icin isleri daha cok kolaylastiracaktir, burada cogu state TR ehliyetini kabul ediyor ve sizi direksiyon sinavindan muaf tutuyor. -
2026 talihlisiyim eger bir terslik olmayip gidersem 2006 da Massachusetts ten aldigim expire olmus ehliyeti kolay yoldan yenileyebilirmiyim
-
@ugursway, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@danjaj
Merhaba, bunun icin hangi eyalete gidecekseniz kendilerinin DMV resmi web sitesini incelemelisiniz. Eger KKTC Ehliyetiniz bir international ehliyetse, bir ihtimal kabul gorebilir. Yaniliyor olabilirim ancak uluslararasi taninmayan bir ulkenin uluslarlari gecerlilige sahip bir ehliyeti olmayacagini dusunuyorum. Eger sizin imkaniniz varsa TR’den yeni bir ehliyet ya da eger mumkunse var olan KKTC ehliyetinizi TR’de degistirebiliyorsaniz sizin icin isleri daha cok kolaylastiracaktir, burada cogu state TR ehliyetini kabul ediyor ve sizi direksiyon sinavindan muaf tutuyor.@akara, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@danjaj amerikayi bilmiyorum ama avrupa kktc ehliyetini saymiyor. Avrupada sifirdan kursa yazilip almak zorunda kalmisti bir arkadasim bu sene. Bence Abd ye gelmeden turk ehliyetine cevirin kafaniz rahat olur.
Çok teşekkürler dediğiniz gibi en mantıklısı TR ehliyetine çevirmek sanırım, bu hafta gelmeden halledeyim
-
Ufak bir not gelecek zamandaki forum kullanıcıları için, diğer eyaletler konusunda yorum yapamayacağım ancak Illinois’de TR ehliyetiniz olsa bile direksiyon sınavı şart. Teorik test sınav zaten sürecin olmazsa olmazı.
-
@azure Merhabalar, ben de şu anda trafik kurallarını okuyorum. Kitabın son chapter'ındayım. Arada da videolar izliyorum. Kesinlikle konunun uzmanı değilim fakat bu yazdığınız her şey o kitaplarda ve videolarda mevcut kural olarak. Objektif bakınca test eden kişi bırakmakta haklı. Hatta gerçek hayatta trafikte nasıl karar verdiğinizi sorgulamak test eden kişi için çok mantıklı. Ama biraz heyecanınız varsa ve bu şekilde anlık kararlar vermek gerekiyorsa sürücü açısından moral bozucu ve daha fazla paniğe sebep oluyor yanlış yönlendirilmek. Aslında bilmediğiniz kurallar değildir, o panikle insanın eli ayağına dolaşabiliyor. En azından öğrenmiş oldunuz.
Böyle bir tester bana denk gelirse ileride büyük ihtimal intersection'da sağ sol olaylarına ben de düşebilirim bence

Geçmiş olsun, bir sonraki sınavınızda başarılar diliyorum.
-
@chefozy, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
2026 talihlisiyim eger bir terslik olmayip gidersem 2006 da Massachusetts ten aldigim expire olmus ehliyeti kolay yoldan yenileyebilirmiyim
Resmi sitede süresi bitiminden itibaren 2 yıla kadar yenileyebilirsiniz diye yazıyor. 2 yıldan fazla zaman geçtiyse, yol testine girmeniz gerekiyor. Siz 2006'da aldığınıza göre sanırım 2016'da expire oldu ve bu durumda yol testine girmeniz gerekecek ama bu çok kolay bir işlem sadece Mass plakalı araç gerekiyor, bunu ücreti karşılığında yapanlar var.
-
@Serapp
tesekkurler:) -
Merhabalar, 24 yaşındayım ve Türk ehliyetim var. Şu anda New Jersey’deyim ve ehliyet almak istiyorum. Sanırım oncelikle permit randevusu alıp ona girmek gerekiyor. Burada ehliyet almis biri yardımcı olabilir mi? Sürüş sınavına giriyor muyuz?
Benzer Başlıklar
128
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k