Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mertcanaydin çok teşekkürler, 5 martta temelli taşınma için virginiaya yerleşiyoruz bizde. Çok değerli oldu 🙂

• merhabalar rica ederim, yine bir şey lazım olursa ulaşabilirsiniz her zaman faydam dokunursa mutlu olurum.

• @Bora-Çiçek evet ben 2 hafta önce girdim 50 soru 40 yapınca bilgisayar geçtiniz diyor 🙂 ehliyetim geldi ama sıkıntı google çeviri sorulara da google çeviri ile çalıştım

• Virginia yakınlarda driver test giren var mı bizden ?

şöyle bir sorum olacak; yazılı testi geçtim ve görevli bana yanında amerikan ehliyetli birisi olsun arabayı o getirsin sen tek başına gelme dedi, bana biraz saçma geldi çünkü benim türk ehliyetim var ve süresi dolmadı arabada kuzenimin sigortada ismim de yazıyor zaten

ben mi yanlış anladım yoksa kural burda böyle mi acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mertcanaydin Boston'da da aynı. Amerika ehliyetli birinin Massachusetts plakalı aracı ile direksiyon testine girilmek zorunda. Tanıdık yoksa sürücü kursları bu işi ücreti karşılığında yapıyor.

• @mertcanaydin yine mantık aramayacağımız ve çok sorgulamadan mecburen yapmamız gereken bir konu :)) virginiada tanıdığım var ve ehliyeti yok 3-4 yıldır bu şekilde yaşıyor 🙂 uğraş dur simdi

• @mertcanaydin Ehliyet alana kadar instruction permit ile yanınızda 21 yaşından büyük biri ile araba sürmek zorunlu diye biliyorum. Tek başınıza süremiyorsunuz. Bu aşamada geçerli Türk ehliyeti sorun yaratır mı yaratmaz mı bilmiyorum. Ceza almamak adına riske atmamak en iyisi ama yine de siz bilirsiniz. Bazen yabancı ehliyet kurallarını bilmeyen polisler oluyor, sıkıntı yaratabilir.

• Merhaba sistem degismis floridada, ingilizceme guvenemiyorum florida da ehliyet almamda yardimci olabilecek kimse varmidir bildiginiz .tskler

• ⭐⭐⭐⭐

@shadow-sharks-0, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhaba sistem degismis floridada, ingilizceme guvenemiyorum florida da ehliyet almamda yardimci olabilecek kimse varmidir bildiginiz .tskler

Florida icin ehliyet basvurusunda ihtiyaciniz olan evraklarin listesini asagidaki linkte bulabilirsiniz.

6 Subat 2026 itibariyle Florida'da guncellenen politika kapsamında, İngilizce dışındaki dillerde basılmış tüm sınavlar tüm hizmet merkezlerinden ve üçüncü taraf sınav sağlayıcılarından kaldırıldi, sinava sadece Ingilizce dilinde girebilirsiniz veya eyalet degistirerek Turkce secenegi sunan bir eyalete gidebilirsiniz. Florida DMV'de gireceginiz DL sinavinda cikmasi muhtemel sorulari asagidaki linkten calisarak/ezberleyerek hazirlanabilirsiniz.

• Florida’da yazılı sınavı geçtim fakat direksiyon sınavından kaldım şimdi bir sonraki güne yine randevu aldım ama bana dediler ki adres kanıtın geçersiz ben o sınava girmek için araba kiralamıştım o arabanın da süresi bugün bitiyor adres kanıtı için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@proahmet, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Florida’da yazılı sınavı geçtim fakat direksiyon sınavından kaldım şimdi bir sonraki güne yine randevu aldım ama bana dediler ki adres kanıtın geçersiz ben o sınava girmek için araba kiralamıştım o arabanın da süresi bugün bitiyor adres kanıtı için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Florida için; Proofs of Residential Address başlığı altındaki evraklardan iki tane en az temin etmeniz gerekiyor. Temin edemiyorsanız bu belgelerden iki tanesini ve bir tanıdığınızın yanında yaşıyorsanız, tanıdığınızın onayı ve eşliğinde notary onaylı Certification of Address belge hazırlatabilirsiniz ve beyan edebilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba
    Nj’de Türk ehliyetimle road teste girmeden driver license almak istiyorum. Hangi dmv leri önerirsiniz?
    Teşekkürler 🙂

• @t-erbey001 ehliyet için 30 gün Houston'da ikamet etmiş olmanız gerekiyor. Ev kiralamalısınız ve kontratta sizin isminiz olması gerek. Eşinizin ismini de yazdırın kontrata. İkinci kanıt belgesi olarak araba sigortası oluyor. Ayrıca Green kart ve ssn gelmiş olması gerek. Online olarak eğitime giriyorsunuz 6 saat video izleme ve daha sonra impact texas diye bi kurs daha var. Bunları geçince iki adet çıktıyı alıp DPS ye randevu alıp gidiyorsunuz. Size learner permit veriyorlar ve bununla herhangi bir sürücü kursuna gidip road test yapıyorsunuz. Sınav sonucuyla randevu alıp dps ye tekrar gidiyorsunuz. İşte o zaman asıl ehliyeti alıyorsunuz. Geçici ehliyet olarak kullanabileceğiniz bir kağıt veriyorlar. Şu detayı da söyleyim Dps ye randevu aldığınızda telefona sms geliyor orada bir link var. Dps ye vardığınızda o linke tıklayıp sıra alıyorsunuz ve form doldurmalısınız. Check in yapmayı içerdeki kiosklardan da yapabilirsiniz ama ben cepten yaptım. Ayrıca şuna dikkat edin iki çeşit form var birisi adult diğeri minor. Siz adult yazanı dolduracaksınız.

• Mart 2026 Ehliyet Alımı / San Diego, California

Merhaba, geçtiğimiz hafta San Diego'da eşim ile ehliyetlerimizi aldık.

Öncelikle DMV'nin sistesinden hesap oluşturduk ve California'da yaşadığımıza dair belgeleri sisteme yükledik. Aslında bu belgeleri DMV'de de teslim edebiliyorsunuz ancak biz online sınava evden girebiliriz belki diye evrakları önce online yüklemek istedik. Yüklediğimiz belgelerin birine hızlıca onay geldi, diğerine ise seçilen belge ile uyumlu değil gibi bir dönüş oldu ve uygunluk vermedi. Sonrasında farklı belge yükledik ve o da onaylandı.

Belgeler ( proof of address ) : SSA'den gelen üzerinde adres görünen zarf, Green Card'ın geldiği ve üzerinde adres görünen zarf, BOFA'dan gelen ve üzerinde adres görünen zarf.

Belgeler onaylandı ancak evden sınav seçeneği açılmadı. Bu sebeple biz de online sıra alarak aynı gün DMV'ye gittik. Online sıra, makineden numara almak gibi bir şey. Gitmeden sıranızı alabiliyor ve online takip edebiliyorsunuz. Yetişemeyecek gibi olursanız iptal edip yeniden alabilirsiniz.

Sıramız yaklaşırken DMV'ye ulaştık. Sıramız gelince ilgili bankolara gittik. Orada da aslında yukarıda bahsettiğim ve online yüklediğimiz belgeleri verdik. SSA'den gelen zarfta adreste harf hatası olduğu için eşimle iligilenen memur onu kabul etmedi ve eşim BOFA'dan gelen zarfı verdi. En az iki adet geçerli belge istiyorlar. Benimle ilgilenen memur ise hiç fark etmedi ya da sorun etmedi ve SSA'den gelen zarfı sisteme taradı. Yani hangi evrakın o an kabul göreceği biraz memura bağlı. Bu sebeple tüm adres kanıtlarınızı yanınızda götürmenizi tavsiye ederim.

Kaydınızı oluştururken arkadaki harfleri okumanızı istiyor ve göz muayeniniz de yapılmış oluyor böylece 🙂 Eğer gerçekten İngilizce pratiğiniz yoksa gitmeden önce harflerin okunuşuna çalışın lütfen.

Akabinde fotoğraf çekimine yönlendiriliyorsunuz. Fotoğraf da çekildikten sonra boş olan bir bilgisayarda yazılı teste giriyorsunuz. California'da Türkçe test seçeneği mevcut. Ama çeviriden kaynaklı sorular bazen zor anlaşılabiliyor acele etmeden soru tarzını anlamak lazım. Tereddüt yaşarsanız 3 soru geçme hakkınız var. Ama mantık yürüterek size en güvenli seçeneği seçerseniz muhtemelen doğru yaparsınız 🙂 yazılı sınavın büyük kısmı sürüş güvenliği üzerine çünkü. Zaten gitmeden DMV California sitesindeki handbooku okursanız hiç sorun yaşamazsınız. Çünkü tüm sorular oradan çıkıyor.

Türkçe test seçeneğiyle sınava girerseniz ilave bir de trafik işaretleri testi oluyor. Bu test kısa ve genelde işaretlerin üzerinde İngilizce kelimeler var. Biraz İngilizce biliyorsanız zaten hemen yaparsınız. Bilmiyorsanız trafik işaretlerine ayrıca çalışın derim.

Yoğun lokasyonlara gelen arkadaşların, gelir gelmez hiç vakit kaybetmeden yazılı sınav için randevu almalarını tavsiye ederim. Çünkü yazılı testi geçtikten sonra direksiyon sınavı için randevu alabiliyorsunuz ve takvim gerçekten yoğun.

Yazılı sınavı geçtikten1 gün sonra sürüş testi için randevular açılıyor. Ben neredeyse 20 gün ileri tarihe ancak alabildim ama sonra her gün sistemi kontrol ettim, daha yakın bir tarihe randevu bulunca mevcut randevumu iptal edip hemen yakın tarihe aldım.

Türkiye ehliyetiniz varsa yanınızda California ehliyetli birinin olmasına gerek yok. Eşim de ben de farklı günlerde ve farklı merkezlerde bu şekilde sınava girdik. Geçen yıl arkadaşlarımız da bu şekilde girmiş. En azından San Diego'da eyalet ehliyetli birini istemediklerini söyleyebilirim.

Aracın geçerli ruhsatı (registeration) ve geçerli bir sigorta (insurance) gerekiyor ve bunları mutlaka kontrol ediyorlar. Başkasının aracının olması önemli değil. Başkası adına sigorta ile kabul etmezlerse güvenilir bir acente bularak kendi adınıza sigorta yaptırabilirsiniz. Acentelerin lisanlarını sorgulayabildiğiniz site var. Buradan kontrol ederek iletişime geçebilirsiniz.

Sürüş testini de geçtikten sonra buna dair bir belge veriyorlar, ehliyet gelinceye dek bu belgeyle araç kullanabiliyorsunuz. Biz real ID ile birlikte başvurmuştuk. Zannedersem tek bir kart gelecek.

Bu arada, özellikle iki soy isim kullanan kadın arkadaşlarım için önemli bir konuyu ayrıca belirtmek isterim.

DMV sitesinde başvuru yaparken sistem iki soy isim arasına boşluk koymanıza izin vermiyor. Ben de mecburen soy isimleri birlikte yazdım. Yazılı sınava gittiğimizde verdikleri kağıtta soy ismim ayrıydı ve tamam sorun yok herhalde dedim. Direksiyon sınavından sonra verilen belgede ise soy ismim bitişikti. Sistem izin vermiyor diye düşünerek ben bu belgeyi imzaladım. Sonrasında da sorun olabileceğini düşündüğüm için geri döndüm ve durumu anlattım. Belgeyi imzalamadan söylemem çok daha doğru olurdu aslında. Çünkü o esnada düzeltmesi çok daha kolay olacakmış. Belgeyi imzaladığınız an işlemlerini tamamlandı seçip dosyanızı kapatıyorlar, basım aşamasına aktarılıyor. Sistemden güncelleme yapabilmeleri için tekrar dosya açılması gerektiğini söylediler ve DMV'deki bilgisayarlardan bilgi güncelleme seçeneğini seçerek başvuru yaptım. Oradaki memur yardımcı oldu ve hemen akabinde soy ismimi güncelleyip, yeni fotoğraf çekip belgeleri tekrardan bastı. Ama yardımcı olmak istemeseydi belki başka bir güne de kalabilirdi işimiz. O yüzden iki soy isim kullanıyorsanız DMV'de mutlaka belirtin ve belgelerinizi imzalamadan önce kontrol edip hata varsa düzeltilmesini isteyin.

2026 Mart için ehliyet için yatırdığımız ücret kişi başı 46 USD.

Herkese bol şans.

• Georgia da yaşayan arkadaşlar varmı?

• Bu ileti silindi!

• Ehliyet için adres kanıtı olarak banka hesabından online statement alinca kabul ediliyor.

• Merhaba Nasılsınız Ben Türkiyedeyim turist vizesi ile gelsem TIR ehliyeti alabilirmiyim lütfen yardımcı olurmusunuz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Halil-Kilinc sakın bu hamleyi yapma. Çünkü greenkart yada amerika vatandaşı dışında ki kişilerin ehliyetini iptal ediyorlar.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Halil-Kilinc Hayır alamazsınız. CDL alabilmeniz için ya vatandaş ya greencard ya da H-2A, H-2B ve E-2 vizelerinden birine sahip olmanız gerek.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |