Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim, aramak galiba çaresiz. Mail atıcam bugün bakalım ne diyecekler .

• @fatma-parlak cevabiniz icin tesekkur ederim. Ben de gidip alacagim belgeyi dediginiz sekilde 🙏

• @Emre-Kurtulmuş Merhaba. Ben ve ailem 23 Ağustos ta unganlar da muayene olduk. Son 1 sene içinde aşı olunması gerektiğine dair bir talepte bulunmadı kar. Zaten gelmeden bir hafta önce e mail ile sormuştum. Gerek yok dediler. Sadece daha önce yapılan covid 19 aşı belgelerini getirin dediler. E nabız da varsa kağıt da istemiyorlar göstermeniz yeterli.

• @ibrahimhalılll
    Selamlar, bizim mulakatımız sırasında puset ve çanta ile konsolosluk binasına giren kişiler olmuştu, ama bundan bebek arabası ile alıyorlar ya da almıyorlar gibi bir çıkarım yapmak doğru olmayacaktır.
    Siz şu şekilde bir yol izleyebilirsiniz, araba ve puset ile birlikte giriş yapmayı deneyebilirsiniz, giriş kontrolünde güvenlik onay vermezse eğer arabayı onlara bırakmayı teklif edebilirsiniz, kendileri telefon vb. gibi birçok eşyayı emanet alıyorlar. Eğer bebek arabanızı kabul etmezlerse, konsolosluğa çok yakın kafeler mevcut onlardan birine bırakabilirsiniz. Şahsi fikrim, konsolosluk girişinde kabul edecekleri yönünde ama siz yine de garanti olması için bu şekilde ilerleyebilirsiniz. Bir de unutmadan, TR kimliğiniz ya da varsa TR ehliyetinizi mutlaka yanınıza alınız, konsolosluk binasına girişte sizden kimlik bırakmanızı isteyecekler, şimdiden bol şanslar.

• @ibrahimhalılll Evet kabul ediyorlar hiç merak etmeyin.
    Biz ikiz bebek arabasıyla ve eşyalarıyla geçtik.
    Bebek konusunda çok hassaslar. Hatta işlemlerimizin bu kadar uzayacağını düşünmediğimizden yanımıza mama almamıştık ve dışarıda anneme bırakmıştık, işlemler uzayınca eşim dışarı çıktı ve bir görevli ona eşlik etti.
    Konsolosluk önünde, annemden manayı alıp geldiler 🙂
    Tabi her şey x-ray den geçirildi.

• ⭐⭐⭐⭐

@Tansu-Byter, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, bizim dosya hâlâ “at NVC” gözüküyor ve taşıma yapamıyoruz, mail attığım yerler henüz at NVC olduğu için taşımıyor, dosya 2024EU24xxxx, nasıl yapabiliriz öneriniz var mı? @gucarslan

DV2024 için yeni mülakat planlaması yapılmıyor. Mülakat verilmediği için dosya taşıma yapmıyor konsolosluklar şu an.

• ⭐⭐⭐⭐

@Tracy evet bahsetmek istediğimde tam olarak buydu daha önce aşı olmuş ama son 1 sene içinde aşı olmamış kişiler için elimizde done var sizin gibi arkadaşlar sayesinde. Ancak daha önce hiç covid aşısı olmamış biri için herhangi bir done yok elimizde şu an maalesef ben kaçırmadıysam

• @Yaman-0 Hocam ben 5 Ağustos’ta mülakat mailini aldıktan sonraki gün Unganlar’ı aradım. Aynı dertten muzdarip olduğumuz için. Eşim korona dönemi hamile olduğundan aşı yaptıramadı ve şu anda da hiç aşısı yok dolayısıyla aşı kartı da yok. Arayıp durumumuzu anlattık ve bize yolunu söylediler. Daha önce bu konuda 6-10 Ağustos arası çok sayıda gönderi paylaşıldı ve benim dışımda birkaç kişi daha Unganlar’ı aşı için arayıp benim bilgilerimi de teyit etti. Profilimden gönderilere bakabilirsiniz ancak ben aşağıya Unganlar ile yaptığım görüşmenin detayını tekrardan yazıyorum;

Telefonla Ungan'lara ulaştım. İçinde bulunduğumuz durumu açıkladım ve aşı olmadığından aşı kartı oluşturamadığımızı anlattım. Kendileri de durumla alakalı bilgi sahibi olduklarını ve durumu CDC'ye bildirdiklerini söylediler.
    Sonuç olarak bize söylenen şu;
    Herhangi bir hastaneden; O hastaneye Covid aşısı vurulmak üzere gittiğinizi ancak Türkiye'de şu an aşı olmadığından aşıyı yaptıramadığınızı belirten bir yazı almamız gerektiği söylendi. Dosyamızı bu şekilde işleme alabileceklerini ve sorun olmayacağını belirttiler.
    Ayrıca aşı kartı olan ancak son 12 ay hatırlatma dozu yapamayan benim içinse herhangi bir problem olmayacağını belirttikler.
    Ek olarak durumu CDC'ye bildirdiklerini ve dönüş beklediklerini, belki de yakın zamanda bu konuda bir gelişme olacağını da söylediler. (Aşı gereksiniminin aranmaması gibi)
    Umarım bu bilgiler birilenin daha işine yarar ve içini rahatlatır.

• @asdwqq çok teşekkür ederim, sorun ben gittiğim devlet hastanesi bana aşı bitti bu yüzden aşı yapamıyoruz diye bir yazı metni veremeyeceklerini çünkü böyle bir metin yok ellerinde. Diye cevap aldım. Şimdilik kaldım ortada anlayacağınız

• @Yaman-0 il sağlık müdürlüğüne başvurun

• @Yaman-0 hatta dilekçe ile başvuru yapın ki iş resmiyete dökülsün o zaman olmadığına dair bir yazı vermek zorunda olurlar

• @Yaman-0 Hocam öyle bir yazı yok zaten siz yazdıracaksınız. Hastanenin başhekimliğine gidin sizi anlayabilecek kapasitede birine basitçe açıklayın durumu ve onların yönlendirmesiyle ilerleyin daha rahat olur ben öyle yaptım 1 günde çözdüler işimi.

Bunun dışında sanıyorum kağıt olmasa da Unganlar işinizi yapacaktır çünkü ülkede aşı yok sizin elinizde olan bir durum değil. Aşı aradığımız ve Unganlarla iletişimde olduğumuz sıralarda forumdaki tecrübeleri daha sıkı takip etmiştim ve yazı olmadan da yardımcı oldukları 1-2 tecrübe okudum diye hatırlıyorum. Ama sizi asla yanlış yönlendirmek istemem. Bence kağıdı almak için elinizden geleni yapın. Özel hastanelerden de talep edebilirsiniz. Ya da en iyisi Unganları arayıp durumunuzu bildirin. Hafta içi her gün 17:00 - 19:00 arası arayabilirsiniz.

• Herkese merhaba,
    Öncelikle sabırla burada sorularımızı yanıtlayan destek olan herkese çok teşekkür ederim.
    Bugün mülakatımız vardı eşimle ve çok şükür onayımızı aldık. Forumu sıkı ve yakından takip eden biri olarak evraklarda sorun yaşamadan yarı Türkçe yarı ingilizce mülakatımızı tamamladık. Güler yüzlü bir konsolosluk görevlisi ile evrak kontrolü ne iş yapacağımız mezuniyetimiz ile ilgili bi kaç soru sonrası onayımızı verdiler. Fakat şöyle bir sorunumuz var eşim benimle birlikte mülakata katıldı hatta forumda daha önce bunu sormuştum fakat ptt üzerinden adres kaydı benim üzerime olduğundan eşimin pasaportunun adrese gönderilmesi için oradan kayıt yapılması gerektiğini ilettiler fakat us visa consular servis yetkilileri yardımcı olamıyorlar mail ilettim teknik servise bende nasıl konsolosluğa bu adres bilgilerini ulaştırabiliriz ne yapacağız bilemedik. Karşılasan oldu mu hiç böyle bir durumla? Konsolosluk görevlileri sonradan yapabileceğimizi ilettiler ama ortada kaldık.
    Yeni başvuranlara ve mülakat bekleyen herkese şimdiden bol şans umarım her şey herkesin gönlünce olur.

• @asdwqq teşekkür ederim, az önce yaşadığım bolge ilçe sağlık müdürlüğü bir dilekçe verdim , sağolsun anlayışlı karşıladılar ve yardımcı oldular , yârın gelip dilekçemin sonucunu alabileceğimi söylediler. Dilekçede basitçe el yazma ile çocukların babası olduğumu ve aşı döneminde yaşları tutmadığı için aşı yapılmadı, şimdi yurtdışına seyahat ve sağlık müanesinden geçmek için aşı belgesi isteniyor. Bununla ilgili yardımcı olmalarını rica ettim. Bakalım yarın ne diyecekler .

• @cemal1153 evet bugün dilekçe verdim yârın sonucunu alıcam.

• @ugursway çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Umarım herhangi bir sorun yaşamayız.

• @MomisCan teşekkür ederim Buket hanım. İnşallah herhangi bir sorun olmadan bizde sürecimizi tamamlayabiliriz 😊😊

• Merhabalar, banka hesabımda 10bin dolar var ama hepsi Türk lirası şeklinde böyle aldım hesap ekstresini, sorun olur mu paranın TL olarak kalması? Yoksa dolara çevirmek zorunda mıyım?

• @Yaman-0 çok güzel

• Arkadaşalar bu bana Unganların mail ile cevabı:

«Mevcut aşılarınız varsa aşı kartlarınız ile geliniz. Türkiye'de aşı bulunmadığını biliyoruz»

Öncesinde benim 13-15 yaşlarında ki çocuklarımın hiç covid aşıları yoktu, Unganlara mail atmıştım bugün böyle cevap verdiler

Benzer Başlıklar

• 6498
  • 3
  • 1589
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |