Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Yaman-0 hatta dilekçe ile başvuru yapın ki iş resmiyete dökülsün o zaman olmadığına dair bir yazı vermek zorunda olurlar

• @Yaman-0 Hocam öyle bir yazı yok zaten siz yazdıracaksınız. Hastanenin başhekimliğine gidin sizi anlayabilecek kapasitede birine basitçe açıklayın durumu ve onların yönlendirmesiyle ilerleyin daha rahat olur ben öyle yaptım 1 günde çözdüler işimi.

Bunun dışında sanıyorum kağıt olmasa da Unganlar işinizi yapacaktır çünkü ülkede aşı yok sizin elinizde olan bir durum değil. Aşı aradığımız ve Unganlarla iletişimde olduğumuz sıralarda forumdaki tecrübeleri daha sıkı takip etmiştim ve yazı olmadan da yardımcı oldukları 1-2 tecrübe okudum diye hatırlıyorum. Ama sizi asla yanlış yönlendirmek istemem. Bence kağıdı almak için elinizden geleni yapın. Özel hastanelerden de talep edebilirsiniz. Ya da en iyisi Unganları arayıp durumunuzu bildirin. Hafta içi her gün 17:00 - 19:00 arası arayabilirsiniz.

• Herkese merhaba,
    Öncelikle sabırla burada sorularımızı yanıtlayan destek olan herkese çok teşekkür ederim.
    Bugün mülakatımız vardı eşimle ve çok şükür onayımızı aldık. Forumu sıkı ve yakından takip eden biri olarak evraklarda sorun yaşamadan yarı Türkçe yarı ingilizce mülakatımızı tamamladık. Güler yüzlü bir konsolosluk görevlisi ile evrak kontrolü ne iş yapacağımız mezuniyetimiz ile ilgili bi kaç soru sonrası onayımızı verdiler. Fakat şöyle bir sorunumuz var eşim benimle birlikte mülakata katıldı hatta forumda daha önce bunu sormuştum fakat ptt üzerinden adres kaydı benim üzerime olduğundan eşimin pasaportunun adrese gönderilmesi için oradan kayıt yapılması gerektiğini ilettiler fakat us visa consular servis yetkilileri yardımcı olamıyorlar mail ilettim teknik servise bende nasıl konsolosluğa bu adres bilgilerini ulaştırabiliriz ne yapacağız bilemedik. Karşılasan oldu mu hiç böyle bir durumla? Konsolosluk görevlileri sonradan yapabileceğimizi ilettiler ama ortada kaldık.
    Yeni başvuranlara ve mülakat bekleyen herkese şimdiden bol şans umarım her şey herkesin gönlünce olur.

• @asdwqq teşekkür ederim, az önce yaşadığım bolge ilçe sağlık müdürlüğü bir dilekçe verdim , sağolsun anlayışlı karşıladılar ve yardımcı oldular , yârın gelip dilekçemin sonucunu alabileceğimi söylediler. Dilekçede basitçe el yazma ile çocukların babası olduğumu ve aşı döneminde yaşları tutmadığı için aşı yapılmadı, şimdi yurtdışına seyahat ve sağlık müanesinden geçmek için aşı belgesi isteniyor. Bununla ilgili yardımcı olmalarını rica ettim. Bakalım yarın ne diyecekler .

• @cemal1153 evet bugün dilekçe verdim yârın sonucunu alıcam.

• @ugursway çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Umarım herhangi bir sorun yaşamayız.

• @MomisCan teşekkür ederim Buket hanım. İnşallah herhangi bir sorun olmadan bizde sürecimizi tamamlayabiliriz 😊😊

• Merhabalar, banka hesabımda 10bin dolar var ama hepsi Türk lirası şeklinde böyle aldım hesap ekstresini, sorun olur mu paranın TL olarak kalması? Yoksa dolara çevirmek zorunda mıyım?

• @Yaman-0 çok güzel

• Arkadaşalar bu bana Unganların mail ile cevabı:

«Mevcut aşılarınız varsa aşı kartlarınız ile geliniz. Türkiye'de aşı bulunmadığını biliyoruz»

Öncesinde benim 13-15 yaşlarında ki çocuklarımın hiç covid aşıları yoktu, Unganlara mail atmıştım bugün böyle cevap verdiler

• @Yaman-0 Bu yazıdan benim anladığım aşı kartınız var ise getiriniz aşı kartınız yoksa da sorun yaratmıyoruz :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@murat-94 buradan tavsiye edilen cevaba buradan ulaşabilirsiniz, mülakat tarihinizi imzanızda günceller misiniz?

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Herkese iyi akşamlar. Vize mülakatımıza çok az bir süre kaldı bu sebeple biraz panik halindeyiz. Forumda aradım ama bulamadım. Daha önce sorulduysa bilgi kirliliği için kusura bakmayın lütfen :)
    24.02.2024 tarihinde erkek arkadaşımla resmi nikahımızı yaptık ve ardından eşim için de DS260 formunu doldurduk. Mülakat maili aldığımızda ise dosyamı açtırıp soy adımı ve medeni halimi güncelledim. Ardından Ankara' dan eşim ve benim için evrak listesi geldi. Gelen mailde Marriage Certificate yanında (Original and English translation) yazıyor. Mailde gelen bilgiye göre evlilik cüzdanını İngilizce' ye çevirmeli miyiz? Diğer evrakların yanında belgeler Türkçe ise çeviriye gerek yoktur yazıyor. Fakat evlilik cüzdanının yanında yazan açıklama farklı. Bu sebeple biraz kafamız karıştı.

Bunun dışında eşimin devam eden bir davası var fakat adli sicil kaydında görünmüyor. Bu davaya ait mahkeme kararını ve çevirisini mülakata götürmeli miyiz? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

image.png

• ⭐⭐

@seymagol ilk sorunuzun cevabi belli,zaten yazmislar. X belgesi Ingilizce isteniyor ise bu durum y belgesinin de Ingilizce istenecegi anlamina gelmez. Kafa karistiracak bir durum yok.

Ikinci soru icinse durust olmakta yarar var. Belgeleri goturun.

• RevolterR Revolter bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐

@seymagol, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese iyi akşamlar. Vize mülakatımıza çok az bir süre kaldı bu sebeple biraz panik halindeyiz. Forumda aradım ama bulamadım. Daha önce sorulduysa bilgi kirliliği için kusura bakmayın lütfen :)
    24.02.2024 tarihinde erkek arkadaşımla resmi nikahımızı yaptık ve ardından eşim için de DS260 formunu doldurduk. Mülakat maili aldığımızda ise dosyamı açtırıp soy adımı ve medeni halimi güncelledim. Ardından Ankara' dan eşim ve benim için evrak listesi geldi. Gelen mailde Marriage Certificate yanında (Original and English translation) yazıyor. Mailde gelen bilgiye göre evlilik cüzdanını İngilizce' ye çevirmeli miyiz? Diğer evrakların yanında belgeler Türkçe ise çeviriye gerek yoktur yazıyor. Fakat evlilik cüzdanının yanında yazan açıklama farklı. Bu sebeple biraz kafamız karıştı.

Bunun dışında eşimin devam eden bir davası var fakat adli sicil kaydında görünmüyor. Bu davaya ait mahkeme kararını ve çevirisini mülakata götürmeli miyiz? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

image.png

Evlilik cüzdanını hepimiz orijinal olarak götürdük, sorun yaşayan olmadı bildiğim kadarıyla. Yine de son dönemde yazılan mülakat tecrübelerinden bir kontrol edin.

Davanız henüz sonuçlanmadığı için götürmeniz gereken bir belge yok bununla ilgili. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı yeterli. Bol şanslar!

• Merhaba arkadaşlar, 10 Eylül'de Ankara'da mülakatımız var ancak 2NL mailini Ankara'dan henüz almadık. 4 Eylül'de mülakatı olan arkadaşlara uzun zaman önce 2NL maili gitmiş Ankara'dan ancak 10 Eylül'de mülakatı olan bize henüz gelmedi. Sizce Ankara'ya mail atıp sormalı mıyız? Yoksa biraz daha beklemeli miyiz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@asdwqq bir süre daha bekleyebilirsiniz, götürülmesi gereken evraklar hem forum konu başlıklarında hem de Ankara'da mülakata giren talihlilerin deneyimlerinde mevcut.

Gelecek olan 2NL'de bu deneyimlerde bahsi geçen evraklardan farklı bir şey istenmeyecek lakin profilinizde geçmiş yıllarda yurtdışında ikametiniz var ise (polis raporu), arşiv kayıtlı adli sicil kaydınızda bir durum var ise (mahkeme kararı ve tercümesi), medeni hal değişikliği var ise (boşanma mahkeme kararı) bunlarla ile ilgili ekstra belge talep edilebilir sizden.

Heyecanınızı anlıyorum, sakin kalmanız sürecinize katkı sağlayacaktır. Buna ilave olarak AIS kaydınızı oluşturabildiniz mi?

• @ATS16 AIS kaydımı oluşturdum. Bu arada AIS kaydı oluşturmam gerektiğine dair mail aldım ama ben zaten yapmıştım. Dediğiniz durumlardan hiçbiri yok sadece klasik evrakları hazırlayacağım. Muhtemelen 1-2 saat içerisinde hazır edebilirim mülakatta gerekli bütün evrakları ancak mail alamayınca biraz tedirgin olmadım değil açıkçası.

• Arkadaşlar merhaba
    Mülakat onay sonrası pasaportlar kaç günde ulaşıyor adrese acaba 1 hafta denildi ama DV status daha değişmemiş konsolosluk sisteminde. Birde AIS kaydı eşim için yapamamıştık o zaman gerek yok denilmişti. Mülakatta sorun edilmedi ama pasaportun ulaşması için gerekli denildi. AIS için mail attık henüz dönüş olmadı. Süreç nasıl ilerleyecek acaba bilgimiz yok maalesef

• @asdwqq Arkadaşlar merhaba, güncelleme olması ve 9-10 Eylül'de mülakat randevusu olanlara referans olması açısından yazıyorum.
    Dün Ankara'ya 2NL maili almadığımı ve herhangi bir sorun olup olmadığına dair bir mail attım.
    Bununla bir alakası var mı yok mu bilemem ama bugün 2NL mailimi aldım. Herkese bilgi olması açısından yazmak istedim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k