Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar biliyorum çok konuşuldu , ama 12-14 yaş arası çocuklar için covid aşısı istiyorlar bunu nasıl halletiniz? Ben telefonlar ulaştığım zaman sadece 3cu doz için sormuştum, gerek yok zaten aşı da kalmamış hastanelerde , o zaman düşünemedim çocuklar için sormayı🤷🏻♂️.
    Çocuklar için durum nedir haberi olan var mı?

• @salih-atilla, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@salih-atilla ben oğlum için yaşadığımı yazayım ama sonuçta arkadaş mutlaka araştırsın yanlış yönlendirmek istemem ikinci universtenin son dönemiydi şubeden celp geldi ertelemeye gittik hatta araya adamda soktuk 2 universte olduğu için tecil etmediler bende şubeden bir subaya dedimki askere giderse okulu 1 yıl uzayacak istanbul dışı maddi kayıp yaşayacağız bakaya olsa ne olur çok çok gbt dolayı 3 defa yakalanmasa okul bittiğinde gelirse bakaya kaldığı gün başına parasal ceza ödersiniz bakaya kaldı bitirdi şubeye gitti celp zamanı değilmiş bekle çağıracağız dediler 6 ay sonra çağırdılar kars ermeni sınırına gönderdiler ceza olarak algıladık ama çok rahat askerlik yaptı ben derimki aile üyelerinden biri gitsin konuşsun celp tarihine bakılsın gitsin ben burdayım desin mutlaka o anki durumu için şubeden ıslak imzalı belge alır düşüncem bu ama yinede derimki araştırsın yanlız bakaya kalanın bedelli yapma hakkı yok demişlerdi

" yanlız bakaya kalanın bedelli yapma hakkı yok demişlerdi" Evet eskiden öyleydi ama şimdi bakaya kalanda bedelli yapabiliyor.
    Tek farkı bakaya kaldigin süre hesaplama yapılıyor ceza kesiliyor. bedelli ücreti 200.000 tl ise bakaya cezasi 180.000 tl felan çıkıyor 5-6 yil bakaya kaldi ise birisi. 1 yil kaldiysa bu kadar ceza çıkmaz.
    O cezayi ödemeden bedelli ye başvuramazsin. Onun dışında bir vergi daha çıkıyordu ama o cezayi ödemesen de oluyor. Onu pek sorun etmiyorlar

• Belli sebeplerden dolayı yazamadığım mülakat sürecini şimdi yazabiliyorum umarım şuan ve gelecekte bu işlemlerle ulaşan kişilere yardımcı olurum.(vizemi aldığım gün bu yazıyı yazmıştım ama şimdi paylasabiliyorum) Bugun vize onaylandı ve postaneden pasaportumu vizemi aldım. süreci ve yaşadıklarımı elimden geldiğince yazacağım. ilk başta benim sıra numaram 15.9XX Ankara'daki sira gelmeyeceğini anlayınca grupları aradık ve telegram'dan gruplara katıldık biraz geç kaldık ama yavaş yavaş öğrendik işleyişi, yeri geldi çok basit sorular sorduk ama işin sonunda öğrendik. Hong Kong sürecine kadar yaklaşık 1.200 mail attık ve hepsi ya olumsuz ya da kısıtlı imkanlarının olduğunu söyledi. Hongkonk u duyunca yaklaşık 4 gün sonra uçtum ama 1 günle kaçırdım 1- 1.5 hafta orada kaldıktan sonra Malezya ya taşıyan bir abi vardı ondan haber aldım ve o günün akşamı hemen malezyaya uçtum yaklaşık 1 hafta sonra dosyamı taşıdıklarına dair mail aldık ve çok sevindik ama mail içeriğinde mülakat alacağınızı garantisi yoktur ibaresi beni çok endişelendiriyordu, daha fazla kişi malezyaya taşıyınca ben bir olanak olursa değerlendirme kararı aldım ve burmayi duydum vize işlerinin kolay olduğunu ama ülkenin sıkıntılı olduğunu öğrendim ilk önce gitmeden mail attım fiziki kanıt istiyeceklermi diye ama dönüş gelmedi uzun bir süre malezyada kaldıktan sonra gruplardan birinde taylanda dosya taşındığını öğrendik ve klasik o akşam hemen yine uçtum ama mail atmadım çünkü gruplarda mail atarsam arafta kalabileceğim süreci zora sokabilecegim falan dendi. 1 gün mail atmadım sonra malezyaya daha fazla kişinin taşıdığını görünce risk alıp mail attık ve 3 gün sonra bize dosyanızı malezyadan taylanda taşımayı onaylıyor musunuz tarzında mail attılar onay verdik ve resmi olarak taylanda da taşıdık. Tarih 12 temmuzdu bu arada.Belli bir süre geçtikten sonra yaklaşık 24 temmuzda mülakat olarak 6 ağustosta tarih verildi. Hemen hastane randevularını araştırdım ve başta anlayamadım sonra sitelerinden randevu oluşturdum ama yerlerinin olmadığını söylediler bende wp üzerinden yazdım ve bana erken bir tarihe randevu verdiler. Gün geldi international hastaneye vardım a blok 10.kata çıktım resepsiyon a pasaportumu verdim ve bana dijital bir form doldurtup kağıt verdiler onunla 15.kata çıktım ve görevlilere verdim. 1.islem benim göz oranlarıma, kilo boy VS baktılar,2. İşlem göğüs taraması 3..islem olarak kan tahlili aldılar ardından idrar tahlili verdim ve 2 3 saatlik bir bekleme süresinin olduğu söylendi, işlem tamamlanınca doktorun yanına aldılar ve boğazıma karnıma baktilar ardından İngilizce bir şekilde(hastanede Türk tercüman var baglayabiliyorsunuz) bana test sonuçlarımı anlattı ve 3 çocukluk asimjn tamamlanmadigini söyledi mecburen onları yaptırdım artı olarak yurt dışına çıkmadan sinovac yaptırmıştım ama kabul görmedi ve extra bir tane daha virüs aşısı yapılmasını uygun gördüler 2 ayda 2 aşı oldum hiç acimadilar. 4 aşıyı yaptıktan sonra bana ertesi gün gelip sonuclari almam gerektiği söylendi, ertesi gün aldım ve mülakat tarihini bekledim öncesinde uygun bir fiyata 500 600 baht (TL cinsiylede 500 600 TL) tercüman ile anlaştık İngilizcem yeterli olsa bile işi riske atmamak daha iyi olur diye dusundum. Mülakat günü telefonları ve tüm elektronik cihazları kapatarak görevlilere verdik çıkınca alabiliyorsunuz, sonra sıraya girip greencard kazananı olduğumu söyledim ve pasaportla fotoğrafımı istediler bir iki işlem yapıp isminizle çağıracağız dendi. 3 bölüm var bizi 3. Bölüm çağırdı ve ilk başta ds260 formumu istedi sonra 2 fotoğraf istedi ikisinin de arkasına ismimi yazmamı istedi ardından askerlik yapıp yapmadığımı onunla ilgili kanıtlayan askerlik durum belgemi istedi, sağlık muayene belgemi istedi ardından diplomamı ve mezun belgemi istedi en son olarak bana genel isleyisten bahsettiler AP sürecini VS anlattılar ve ödemeyi yapıp oturun sizi 1 numaralı bölüm mülakata çağıracak dendi. 15dk VS bekledikten sonra 1.bolum çağırdı ve ilk başta yemin ettirdi parmak izimi aldı ve sorulara geçti, kendinizi nasıl geliştirdiniz, nereye gideceksiniz neden oraya gidiyorsunuz, tanıdığınız var mı orada dendi, ve ardından olumlu geçtiğini ve 10 iş günü içerisinde vizeniz belirlediğiniz adresten alabilirsiniz dediler(dosya kısmında ne banka dökümü ne gss number sayfa kısmını ne de nüfus kayıt örneği VS istemediler) salı günü girdim cuma günü yani bugün postahane den vizemi almış bulunmaktayım, başta sevgili eşim olmak üzere herkese yardımları için cok teşekkür ederim, umarım herkes hayallerine kavuşur (bir etkisi var mıdır bilmiyorum ama süreç boyunca turkiyede değildim gidip gelmedim hiç, kaldığım hostellerden de kağıt aldım göstermek için 3 numaralı bölüm gördü baktı sonra geri verdi kağıtları bana,)

• @rnc Merhabalar, ben muayene oldum zaten şu an asker kaçağı olarak görünüyorum bakayadayım bu şekilde hiçbir belge vermiyorlar. Askerliğe gitmek istediğimi belirttiğim anda asker olacağım için bu sefer green card alıp mülakattan geçsem bile ülkeden çıkış yapamam.

• @murat-94, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rnc Merhabalar, ben muayene oldum zaten şu an asker kaçağı olarak görünüyorum bakayadayım bu şekilde hiçbir belge vermiyorlar. Askerliğe gitmek istediğimi belirttiğim anda asker olacağım için bu sefer green card alıp mülakattan geçsem bile ülkeden çıkış yapamam.

Yaparsin hocam. Asker olman yurtdışına çıkamıyacagın anlamına gelmiyor. Tabi farklı bir neden den yurtdışı yasagı gelmedi ise.

• @Yaman-0 Dün unganlardaydık.Kızım 14 yaşında daha önceki covid aşılarının kartını enabızdan çıkarttık bebeklik aşı kartlarını da yanımda götürdüm onları da aldılar sisteme girdiler.Ayrıca 15 yaş altı çocuklar için kan tahlili ve röntgen istemiyorlar.

• @airman boşanmanın olduğu mahkemeden ıslak imzalı apostilli boşanma belgesini aldım.Ayrıca yeminli tercüman tarafından ıslak imzalı kaşeli İngilizce çevirisini de aldım.Daha önce forumda sormuştum önceki talihlilerden biri bu şekilde yaptım diye cevaplamıştı

• @fatma-parlak evraklarınız bu şekilde kabul görür

• @fatma-parlak benim çocuklar covid aşı olmadılar ki , o zaman onların olmasına gerek yoktu . Şimdi peki ne yapmalıyım?

• @Yaman-0 unganlara mail yada telefonla sorun mutlaka. Dün iranlılardan bizimkilere zor sıra geliyordu hiç bişeyi riske atmayın son günlerdeyiz

• @fatma-parlak peki siz çocuğunuza yaşı yaptırmışmıydınız o zaman ?

• @Yaman-0 evet iki çocuğuma da 2 doz biontech aşı yapılmıştı

• @fatma-parlak unganlar covid aşısı olmadığı için aşı şartı aramıyor daha önce sağlık muayenesi ne gidenler yazmıştı

• @cemal1153 hocam hangi sayfada yazıldı hatırlıyor musunuz?

• @Yaman-0 bakayım sizin için

• ⭐⭐

@rnc doğrudur bizim bakaya davasının üzerinden 4 yıl geçti

• @Yaman-0 sayfayı bulamadım daha dün okumuştum aşı tr genelinde olmadığı için unganlarda da yok ve şart kosmuyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Yaman-0 sayfasını hatırlamıyorum geriye dönük arama yapabilirsiniz ama önerim unganları aramanız yada mail atıp sormanız. Çünkü bu konu konuşulurken ki durum covid aşısı 1 seneyi geçmiş kişiler için konuşulmuştu yani daha önce aşı yapılmış ancak cdcnin talebi doğrultusunda son 1 sene içinde olunmuş bir aşı sunmaları gerektiğinden ve şu anda hastanelerde aşı olmadığı nedeniyle eksiklik yaşandığı için konuşulmuştu. Eskide olsa hiç covid aşısı vurulmamış biri için değildi diye hatırlıyorum.

• Selamlar, bizim dosya hâlâ “at NVC” gözüküyor ve taşıma yapamıyoruz, mail attığım yerler henüz at NVC olduğu için taşımıyor, dosya 2024EU24xxxx, nasıl yapabiliriz öneriniz var mı? @gucarslan

• Arkadaşlar merhaba. 03 Eylül tarihinde Kuala lumpurda gireceğimiz mülakat için bir sorum olacak.

• Bebek arabasıyla konsolosluğa girebiliyor muyuz? (geçmiş yıllardaki deneyimlerde girildiğini okudum ama son dönemlerde görmedim. Bebeğiyle mülakata giren arkadaşların bilgisi varsa yardımcı olurlarsa sevinirim)
    • Bebek ile ilgili bebek bezi alt değiştirme örtüsü vs bunlar kabul ediliyor mu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |