Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar, iyi forumlar.

    Esim ile 22 Nisan 2018 tarihinde evlendik ve green card basvurusunda bulunacagim. Forumdaki bu konuyu takip ediyorum basvuru icin https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak. Ancak, linkteki konuda kafama takilan bir kac soru var ve bunlarin cevaplanmasinda yardimci olursaniz cok sevinirim.

    Ilk sorum Form I-864, Affidavit of Support - Sponsorluk formu hakkinda. Yukaridaki linkte bu formun altinda su yaziyor:

    "Basvuranin son 3 ayinin maas bordrosu, W2 yada 1040 formlari, ya da su an calistigi is yerinden alacagi bir mektup (Employment Verification Letter)"

    Esim son yilin sadece 6 ayinda calisabildi cunku annesi kotu bir trafik kazasi gecirdi ve annesi ile ilgilinmesi gerekti. Annesi iyilesince 2018 yilinin yani bu yilin basinda esim ile birlikte baska bir yere tasindik ancak calistigi yerlerde maasi cok yuksek degildi. Bundan dolayi son 3 aydaki maasi yeterince yuksek olmayacak. Onumuzdeki hafta bir universitede ise baslayacak ve sponsorluk icin yeterince para kazaniyor olacak. Sizce sadece universiteden alacagi bir employment verification letter yeterli olur mu? Son 3 ayin ceklerinde yeterince maas almadigi icin gostermek istemiyoruz. Sizce nasil bir yol izlemeliyiz?

    Ikinci sorum: Form I-131 Advanced Parole belgesi hakkinda.

    Eger green cardimi alana kadar ulke disina cikma planim yoksa bu belgeyi doldurmak zorundamiyim?

    Ucuncu ve son sorum Form I-130 Petition for Alien Relative ve Form I-130A hakkinda.

    Yine takip ettigim konuda soyle diyor:

    Evliliginizin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosteren belgeler (Bunlar su tur belgeler olabilir; fotograflar, ortak banka hesaplari, ortak kira ya da mortgage odemeleri, ortak doldurulmus vergi formlari, ortak faturalar, ortak araba bilgisi ya da sigortasi, ortak sigorta ya da emeklilik bilgileri, gayrimenkuller, ayni adreste yasadiginiza dair belgeler, varsa cocuklariniza dair dogum belgeleri ya da evliligin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosterdigini dusundugunuz diger dokumanlar).

    Bir fotograf albumu yapmayi zaten dusunuyorduk ama bunu interview yani gorusme zamani yanimizda goturmeyi planliyorduk. Simdilik sadece ortak kira verdigimizi ayni yerde gosteren belgeleri gostermek istiyoruz. Sizce yanlis mi yapiyoruz? Fotograf albumunude bu belge ile gondermek mi gerekir?

    Bu sorularimi cevaplarsaniz cok sevinirim. Cok tesekkur ederim simdiden. Herkese iyi gunler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sayin @wicked , eger ABD'de bir ABD vatandasi ile evlendiyseniz lutfen sorularinizi yukaridaki konudan devam ettirir misiniz? Daha sonra bilgiye ihtiyaci olan arkadaslar o konuyu okuyacagindan, sorulari ayri bir yerde cevaplamak o arkadaslarin bilgiye ulasmasini zorlastiracak. Gorebildigim kadariyla butun sorularinizi -ayni surecle alakali olduklarindan- oraya tasiyabilirsiniz?


  • @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum