Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hulyarslan çok teşekkürler hepimizin insallah 🙏


  • Arkadaşlar selamlar.
    asıl talihli olan eşim ve küçük oğlum vizelerini aldılar 22 mart 2024 tarihinde. ben ve büyük oğlum AP'ye kaldık maalesef.
    CEAC ekranından baktığımda tarih hiç değişmiyor, eşimin ve küçük oğlumun vizelerini aldığı 22 mart 2024 gözüküyor.
    ama ; https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/ ekranına da sık sık bakıyorum 29 mart - 15 Nisan ve 18 nisan tarihlerinde güncelleme oldu.
    kafam karışmıyor değil açıkçası , acaba ; asıl talihli olan eşim vizeyi aldığı için mi CEAC ekranında güncelleme olmuyor diye deli sorular aklımda 🙂
    ekran görüntüsünü atmaya çalışıcam.
    bir de https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/ ekranındaki güncellemeyi test etmek için AP'ye kalmış bir arkadaşımız vardı numarası bana yakın sayılır. ( tabi sadece ilk 2 rakamı biliyorum) tek tek rakamları girerek deneyeceğim , buradaki güncelleme acaba herkese mi ? yoksa dosya dosya mı gidiyor diye.
    sonuca ulaşırsam yazarım 🙂

    CEAC SS.jpg


  • 100 rakamı kontrol ettim , toplamda 4 sonuca ulaştım ve 4'ünün de update tarihleri 18 nisan 2024 olarak gözüküyordu.
    peki o zaman buradaki güncellemenin bir esprisi yoksa ve her güncelleme her dosyada görünüyorsa neden "Case Number" soruyor ki?
    @gucarslan üstadım selamlar , malum; konunun uzmanı olarak bir yorumunuz olabilir mi bu durum için ?
    ( sinekten yağ durumunda olduğumuz için mazur görürsünüz umarım 🙂


  • @serkanylmz Biz de sizinle aynı durumdayız, bekliyoruz. Bizimkisi de CEAC da 29 şubatta takıldı kaldı. Öteki tarafta 5-6 tane güncelleme oldu. Kontrol ediyorum hep, her zaman bütün “Refused 221g” durumunda olanların güncellemesi aynı tarih oluyor, hatta vize almışlara da baktım her dosyanın güncelleme tarihi aynı. Sadece dosyanın durumunda herhangi bir değişiklik varsa “Case Status” kısmındaki yazı değişiyor. En iyisi CEAC ı takip etmek gibi duruyor.


  • @serkanylmz https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html sayfasının alt kısmındaki güncel csv uzantılı data dosyasını indirip excel tablosuna çevirin, tabloda sütunları filtreleyerek istediğin analizi yapabilirsiniz.


  • @Fırat-ERKAL "beklemek"'ten başka bir çaremiz yok anlaşılan 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanylmz ben ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım açıkçası.
    neden 100 tane rakamı kontrol ediyorsunuz ki?
    güncelemeleri takip etmeniz bu kadar önemli değil. asıl talihli vizesini almış, diğer çocuk da hakeza..
    kalan aile üyeleri de yakında vizesini alacak, sabırla gelecek cevabı bekleyin.


  • @serkanylmz Ceac’de Refused gorunen sizin ve oglunuzun dosyalarina tiklayarak bakabilirsiniz. Bazen Issued olan dosyalar guncelleme almazken, Refused olanlar tarih guncellemesi aliyor. Bol sabirlar.


  • Bugün güncelleme veya sonucu gelen oldu mu?


  • @SUV2019 ben maalesef 😞


  • @gucarslan selamlar hocam. kontrol etmemin amacı ; acaba güncellemeler dosyaya mı özel, yoksa genel güncelleme mi diye merak açıkçası.
    teşekkür ederim olumlu düşünceleriniz için.
    ankara'ya mail göndermiştim,ds5535 formlarını update ettik işleme alınmış mıdır diye ? 1 hafta oldu ses seda yok maalesef.
    dün de ; konsolosluğun "soru sor" bölümünden aynı soruyu yönelttim kendilerine. ona da bir dönüş olmadı.
    umarım sizin dediğiniz gibi yakın bir zamanda alabiliriz vizelerimizi.
    hoşçakalın.


  • @dpdemir merhaba tekrar , ceac'den hemen hemen günde 2 defa kontrol ediyorum . refused'lere de ayrı ayrı bakıyorum ama nafile.
    aksine maillere ve "soru sor" bölümünden sorulan sorulara da bir dönüş olmayınca tedirgin oldum açıkçası.


  • @serkanylmz merhaba,

    3 Ocak'tan beri AP olarak bekliyoruz. Henüz bir güncelleme olmadı.
    Tek yapacağımız Sn. @gucarslan 'ın dediği gibi sabırla beklemek.
    Bol şans dilerim.


  • @akincetin yani sizlerin şansı erken mülakata girmeniz ,ben düşünüyorum da eğer başıma gelirse ki geledebilir Eylül de mülakat alsam ve AP ye kalsam hiçbir şansım yok.Umarim tez zamanda güzel bir şekilde sonuçlanır süreciniz


  • @serkanylmz DS-5535 isleme alındı diye mail attıkları gün benim dosyam Ceac’de “Ready’ den “Refused” a dönmüştü. Dolayısıyla, size cevap vermeseler de “Refused” olduğunuz için, formlar ellerine ulaşmış ve işleme alınmıştır diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlı olsun. Bekleyen herkesin en kısa zamanda vizeleri onaylansın. 🙏🏻


  • @dpdemir merhaba,
    aslında sitem ettiğim nokta ; mülakat günü veya bir kaç gün sonra DS5535 formunu bize göndermiş olsalardı belki de yolun büyük kısmını bitirmiştik . Asıl talihli olan eşim sağlık muayenesinde balgam testine kaldığı için zaten 2 aylık bekleme süresi mecburen oluşmuştu.
    10 ocak 2024 mülakatından sonra, eşimin sağlık raporu 11 mart 2024 tarihinde temiz çıktı çok şükür. Aynı günün akşamı ais kaydını revize ettik ve ertesi gün öğlen gibi postaneye evraklarımızı vermek için evden çıkacaktık ki ; konsolosluktan bir mail geldi, gerçekten zamanlama aynen bu şekilde oldu, şaka gibi 🙂
    Gelen mailde; ben ve büyük oğlum için DS5535 istiyorlarmış.
    ben raporun çıkmasını beklerken açıkçası ceac'den duruma hiç bakmamıştım.
    siz daha tecrübelisiniz bu konu ile ilgili , inşallah dediğiniz gibi olmuştur.
    gerçekten sabır üstü bir sabırla bekleyen tüm arkadaşların vizeleri en kısa zamanda onaylanır inşallah.


  • @serkanylmz Anliyorum. Sizin icin zaman kisiti oldugundan bu onemli elbette. Benim mulakat gunu idari isleme kaldigim soylendi, ona ragmen DS-5535 formu 10 gun sonra geldi. Esim ve oglumun vizelerinin Issued oldugu gun bana formu gonderdiler. Sizin de oyle olmus sanirim. Asil basvuran onay alinca AP ye kalanlara form gidiyor herhalde. Bu arada sizinle birlikte AP ye kalan oglunuz kac yasinda? Sakincasi yoksa yasini merak ettim. 16 yasa kadar adli sicil kaydi bile istenmiyor halbuki.


  • @dpdemir keşke bize de mülakat günü AP olduğunu söyleselerdi, peşine düşerdim mutlaka ds5535 formunun.
    vizeyi alan küçük oğlum 16 , AP'ye kalan büyük oğlum 19 yaşında.zaten üniversite hazırlıkta okuyor şu anda.


  • @serkanylmz Umarım hepimiz icin en kisa surede tamamlansin. Ozellikle aile olanlarin bir an once tamamlanmasi cok onemli. Aksi takdirde insanlar ne Amerika’da ne Turkiye’de dogru durust yasamlarina devam edebiliyorlar. Belirsizlik insani cok yoruyor.


  • @dpdemir inşallah , şu anki ruh halinde tek dileğim o gerçekten.
    bazen ( ki son aylarda bu ruh haline çok kapıldım) keşke hiç başvurmasaydım diyorum. sürecin bu kadar çetrefilli olacağını bilseydim kesinlikle hiç bulaşmazdım.
    aslında bu yaştan sonra(yaşım 50) bu macera hiç benim tarzım değil. aksine büyük oğlum da pek istemiyor gitmeyi 🙂 ( kız arkadaşından dolayı)
    çocukların üniversiteyi orada okuması ve 5 sene sonra usa pasaportu sahibi olmaları için bütün çekilen ve çekilecek olan çile.

    inşallah siz bizden önce vizenizi alırsınız, bu zihin yorgunluğu en kısa zamanda biter umarım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum