• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. aposport
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 26
    • En İyi 17
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

aposport

@aposport

18
    İtibar
    55
    Profil Görüntülemeleri
    26
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

aposport Takip etme Takip Et

aposport tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@nevzemin Ben @redsat2000 dediği gibi 7-8 aydan önce geleceğini düşünmüyorum. Ciddi yoğunlukları var.

Yıl sonuna doğru sonuçlanır gibime geliyor.

İnşallah Amerika ya son giriş tarihinden 6 ay öncesinde işlemler neticelenir.

Aksi durumda bir gir çık daha gerekecek.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      A
      aposport
    • RE: Zora Motors Yeni Yerinde!

Kadir Hocam,

Hayırlı uğurlu, bol kazançlı olsun inşallah.

Taşınma sürecinde yanında olmak, yardım etmek isterdi gönül. Herşeyin hayırlısı.

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      A
      aposport
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@crazycells Merhaba, forumu araştırdım ama net bir cevap bulamadığım için yazmak istedim.

Talihli benim. 2019

Eşim ve çocugum var. Hepimiz Green Kartlarımızı aldık. İlk girişi hep beraber yaptık. Şuan TR deyiz. Şimdilik 6 aylık periyotlara dikkat ediyoruz.

Bir yandan uzaktan Amerika da iş bakıyorum, firmalarla görüşme tarihleri planlıyorum.

Yakın zamanda yeniden giriş yapacağım. Ancak bu girişlerde eşimi ve çocuğumu götürmek istemiyorum.

Yerleşik düzene geçen kadar, Amerika ya girişte başımızın ağrımaması, sorguya çekilmememiz, kartı kaptırmamamız için eşimin ve çocuğumun giriş periyotlarını nasıl planlamalıyım? 6 ay da bir onlarda gir çık mı yapmalı yoksa son çıkıştan sonra 1 yıl dolmadan yılda 1 kere gelseler yeterli midir?

Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

A
      aposport

@crazycells

Merhaba, 2019 talihlisiyim.

17 Eylül 2019 da Amerika ya giriş yapmıştık. 10 gün kadar kalıp, iş görüşmelerini yapıp TR ye döndük.

6 aylık süre nedeniyle sanırım şimdi en geç 17 Mart 2020 ye kadar Amerika ya yeniden giriş yapmam gerekiyor.

Ancak bu Coronavirus nedeniyle tehlike geçene kadar yolculuk yapmak istemiyorum.

6 ayı geçirip daha geç bir zamanda Amerika ya giriş yaparsak, savunma olarakta Coronavirus nedeniyle gelmedik / gelemedik desek ne kadar inandırıcı olur?

A
      aposport

Cevaplar için teşekkürler.

A
      aposport

@crazycells çok teşekkür ederim.

A
      aposport

@redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@aposport Başvuru esnasında ailece olmanız gerekli ve de her bir aşamasında

Çok teşekkürler.

A
      aposport

Bilgilendirme için çok teşekkürler.

A
      aposport

@redsat2000 Merhaba, processing time bölümünden bakınca ortalama sonuçlanma süresi 17 ay diyor.

Case açmak istediğimde şubat 2024 e kadar bekle diyor.

https://egov.uscis.gov/processing-times/

Ne yapacağımı gerçekten ben de bilmiyorum 😞

A
      aposport

@redsat2000 Teşekkürler. Deneyeceğim.

A
      aposport

aposport tarafından gönderilen son iletiler

@bbsrn Merhaba, Biometrikten sonraki permit onay süreci pandemiden önce 3-4 ay imiş. Pandemide sonra 16-17 aylara yükseldi. Bu 17 aylık periyotu ister tamamen Türkiye de geçirin ya da benim gibi 5-6 ayda bir Amerika ya gir çık yapın.

Onay gelene kadar ki 16-17 ayı Türkiye de geçirenlere sonrasında ne gibi bir dönüş olacak bilgim yok.

16-17 ay sonunda Permit onayınız geldikten sonra 2 yıl Amerika ya giriş yapmanız gerekmiyor.

A
      aposport

@artemis61, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhabalar, I-131 formunu 3 kişilik aile için hazırlayacağım.

• Kızım 2 yaşında onun içinde Form I-131 i hazırlayacağım. Part 4 Purpose of trip kısmına açıklama olarak “anne ve babaya bağlı olarak “ yazsam olur mu yada ne yazmalıyım.
      • Kızım imza atamayacağından imza kısmına ben imzalayacağım. Kızımın formunu ben hazırladığım için Part 10 nu (Başvuru sahibi dışında bu başvuruyu hazırlayan) kısmına kendi bilgilerimimi yazacağım.
      • Ödemeyi her aile bireyleri için ayrı ayrı Money Order USPS yapacağız.
        Çekin üstünde Kime kısmına “ U.S. Department of Homeland Security” yazacağız.
        Açıklamaya I-131 Application and ……
      • Gönderen kısmına eşim ve benim kendi isimlerimizi yazıcam ayrı ayrı fakat kızım için hazırlanan çekte göndericiye benim adımımı yoksa kızımın adını mı yazacağım.
        @crazycells

Küçük cocuğunuz için Re-Entry Permit başvurusu yapmayın. Gerek yok. İlk sayfalara göz atın. Göreceksiniz. Küçük cocuğu için para yatıran arkadaşlar iade alamadılar.

A
      aposport
    • RE: Zora Motors Yeni Yerinde!

Kadir Hocam,

Hayırlı uğurlu, bol kazançlı olsun inşallah.

Taşınma sürecinde yanında olmak, yardım etmek isterdi gönül. Herşeyin hayırlısı.

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      A
      aposport

@dorstenevi

USCIS in CASE TRACKER programı var. Telefonuna yükleyip, takip edebilirsin.

A
      aposport

@Beykentli DC tarafındaydım. Tüm evraklar aynı merkeze gidiyor. Biz bu işleme başladığımızda 8 ay gibi sonuçlanıyordu. Totalde 10 ay gibi planlamıştık.

Sonra bir anda process süresi 17 aylara yükseldi. Ve şuan dedikleri gibi sonuçlanması 17 ayı buluyor.

A
      aposport

Merhaba,

Permit 2 yıllık verildi.

İzin Başlangıç tarihi Re-entry Permit onaylandıktan sonra.

Yani 11 Eylül 2023 ile 10 Eylül 2025 arası.

A
      aposport

Arkadaşlar,

Merhaba,

21 Mart 2022 de başlattığım Re-Entry permit başvuru süreci 11 Eylül 2023 tarihinde toplamda 540 gün sonunda olumlu olarak sonuçlandı.

Çok uzun ve stresli bir süreç oldu.

Bu süreç boyunca başta @crazycells @redsat2000 @semavi olmak üzere bilgisiyle destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

A
      aposport

@nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

USCIS'i aradım, herhangi bir sorun olmayacağını re-entry permit'in sadece ülkeye giriş çıkış için kullanıldığını, dilendiğinde Amerika'ya dönüp çalışmaya başlayabileceğimizi söylediler.

@crazycells tekrar merhaba, tahmin ettiğim üzere Amerika'dan bir iş teklifi aldım, re-entry permit'imi iptal etme şansım olabiliyor mu, internette konu ile ilgili bir döküman vs bulamadım.

@crazycells cevap için teşekkürler, ben aslında Amerika'ya giriş yapabilmekten ziyade re-entry permit süresi içerisindeyken bir iş teklifi alırsam çalışıp çalışamayacağımı merak ediyorum. Re-entry'i iptal etmek gibi bir durum olabiliyor mu, internette bu konuda bir döküman bulamadım.

Bilgilendirme için teşekkürler.

A
      aposport

@nihalozcan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@aposport Merhabalar ben de re entry permit e başvuralı 7-8 ay oluyor. Bizde de bir gelişme yok. Ben sürecin devam ettiğini düşünerek bu süreçte tekrar giriş çıkış yapmadım. Yani başvuru ne kadar sürse de ortada bir mazeretten dolayı yapılan bir başvuru var gitmemek için geçerli bir durum gibi düşünmüştüm kendimce ama garantiye almak için mi giriş yaptınız veya bana bildiğiniz verebileceğiniz bir tavsiye var mıdır? Teşekkür ediyorum

Merhaba,

Gerek @redsat2000 in tavsiyeleri gerekse eski tecrübelerden ötürü bu süreçte de 6 ayı geçmemeye devam ettik.

Pandemi döneminde 20 ay giriş çıkış yapmamıştık. Kapıda "pandemi nedeniyle 20 aydır gelemedik" dediğimizde, görevli bana " tüm dünyaya uçuşları askıya aldık ama sizi almadık. Sizin uçaklar hergün buraya indiler", gelmeniz lazımdı. "Geçerli bir neden değil" dedi. Sonrasında kapılarda çok zorluk yaşadık.

O nedenle Re-Entry Permit başvurumuz sonuçlanana kadar işimizi şansa bırakmak istemiyoruz.

Şu zamana kadar 2 giriş yaptık. 2 sinde de I-131 Receipt Notice i gösterince herhangibir problem çıkarmadılar.

A
      aposport

@crazycells

Merhaba,

Dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Bu Re-entry permit başvurusunu yaptıktan sonra 6 ay içinde hatta 1 yıl içinde sonuçlanmadığı için 2 kez Amerika ya giriş yapmak zorunda kaldık.

Her seferinde kapıda görevlilere I-131 Receipt Notice yi gösterdik ve sorunsuz giriş yaptık.

Aksi durumda bu not elimizde olmasa belli ki çok sıkıntı yaşayacaktık. Nota bakmadan önce bayağı zorladılar.

Umarım 3. girişi yapmak zorunda kalmadan süreç sonuçlanır.

A
      aposport