@sevo82 4 yıl olmuş nerdeyse. Durumunuz ne ? Deportu kaldırabildiniz mi ? Bilgi verebilir misiniz ?
-
@Ahmet-0 Merhaba ben J-1 traniee vizesi ile gelip daha sonra f-1 vizesine gectim .Fakat bunu dil okulu araciligi ile gerceklestirdim.Sizce daha sonra Turkiyeye dondukten sonra tekrar J-1 vizesine basvursam bu statu degisikligi sikinti yaratirmi bana ?
Tessekkurler. -
@Rushvisasnow merhabalar ,bizde sizden güzel haberlerinizi bekliyoruz 🙂
-
-
@Cihan Merhaba, ben şu an L1-A sürecindeyim. Bir avukatım var. araştırmışsınız az çok, eğer Tr deki ortağı olduğunuz şirket şartları karşılıyorsa ki en büyük şart en az 15-20 çalışanı olmalı, yasal olarak tüm gereklilikleri yerine getiren bir şirket ise evet daha mantıklı L1
siz bir avukata anlattıysanız şartları da karşılıyor olsanız sizi bu şekilde yönlendirirdi. hakkınızda hayırlısı olsun. -
@EmirhanKurt bence eski bir vize memuruyla konusun.
-
@erdinc gözünü aydın, hayırlı olsun 🙏🏻🍀
-
@Fatig-Terim calisma izni saglamaz F1 vizeleri nurse aide olarak egitimi ABD de tamamlasaniz bile bir yolu yok malesef sadece cekilisi kazanmaniz ya da baska yollarla greencard sahibi olmaniz durumunda mumkun
-
Ilk is Sponsor bulmaniz. Facebook Gruplarina bakabilirsiniz,
Sponsorunuz USCIS web sitesinde yazan formu dolduracak. numarasi degisti sanirim. eskiden I134 tu. siteden guncel forma ulasabilirsiniz.
Sponsorunuzun basvurusu onaylandiktan sonra side USCIS web sitesinden uyelik acacaksiniz. Sponsor formu doldururken sizden bir mail adresi isteyecek. Hesap acarken mail adresinin ayni olmasina dikkat edin.
Siz USCIS ten hesap aciktan sonra hatirladigim kadariyla case numaranizi kendi hesabiniza tanimlamaniz gerekiyor. Nasil oldugunu hatirlamiyorum. ama zor birsey degildi. web sitesinizi kurcalayarak bulabilirsiniz.
Daha sonra seyahat iznine basvuruyorsunuz. Bu bir vize degil. ama siz vizez gibi dusunebilirsiniz. Ucaga binmenize ve Ulkeye girmenize bu evrak yardimci olacak.
Size tavsiyem seyahat izniniz onaylandiktan sonra 1-2 gun Amerikaya gelmeye calisin. Bazilarinin seyhat izinleri iptal oldu diye duydum.
Amerikaya girdiginizde sponsorunuzun oldugu yerde kalmak zorunda degilsiniz ama kendi basinasiniz.
Sponsordan rica edip size kefil olmasini saglayin ve ilk evinizi kiralayin. Yoksa kimse kolay kolay ev vermez.
Giriste I-94 formunuz oluyor. bu form ayni zamanda sizin gecici calisma izniniz. Ama siz yinede hemen ehliyet,ID, calisma izni gibi butun evraklara hemen basvurun.
Devlet yardimlarina basvuru yapin. Her eyalete gore degiskenlik gosterir. Size uygun olan bir devlet yardimlarina basvurun. Yemek parasi, cash para, saglik yardimi gibi yardimlari alabilirsiniz. Size bu konuda tavsiyem, yillik 25-30k$ kazanmaya basladiktan sonra yardimlarinizi iptal ettirin. Belki ilerde green card ta sorun cikartabilir.
burada 2 yil kalma hakkiniz var. 2 yil sonra biz 2 yil daha uzattik. ama yeni gelenler icin buna gerek kalmayabilir.
*https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/3911/all-actions?q={"action-by"%3A"all"%2C"house-committees"%3A"all"}
yukaridaki linkte bizim icin bir yasa tasarisi sunuldu. onaylanirsa green card verecekler.Sanirim tum sureci anlattim.
-
-
-
-
vize reddi sonrası ais'te ki daha önce vize reddiniz var mı sorusuna hayır seçip randevuya giden oldu mu?
sanırım ds-160 formunda red olduğunu belirtip randevu sitesinde belirtmeyenler var. randevulara nasıl yansıyor merak ettim.
-
Amerika ve Kanada, birbirinin reddini ve onayını görür.
Amerika ve Kanada, Meksika ile sınır dışı edilen kişilerin bilgilerini paylaşır. Anlaşma gereği Meksika o kişilere bir daha vize vermez.
Amerika ve Kanada, Schengen vizesi için verilen retleri göremez. Spesifik olarak talepte bulundukları takdirde Schengen ofisi bilgi paylaşabilir.
Schengen bölgesine üye ülkeler, tüm bilgileri AB Parlamentosu tarafından oluşturulan Schengen Veri Sistemine girmekle yükümlüdür, dolayısıyla her ülke tüm Schengen başvurularını görür.
-
ABD vize başvuru hizmetlerimizde uyguladığımız ücret tarifemiz aşağıdaki gibidir:
Genel Danışmanlık Hizmeti: 100$
(Nuray hanım ile 30 dakikalık kompleks dosyaların incelenmesi ve görüşülmesi.)
Kapsamlı Danışmanlık Hizmeti: 300$
(DS-160 Vize Başvuru Formu doldurma, Randevu alma ve Emekli ABD Konsolosluk Memuru Nuray Hanım ile Vize Mülakatına Hazırlık dahildir.)Vize Randevusunu Erkene Alma Hizmeti: 300$
(120 gün içerisinde alınamayan randevular için ödediğiniz ücret iade edilir.)Sürecin daha hızlı ilerlemesi için ABD vize başvuru ücreti olan 185$'ı sizden alıp, ödemeyi konsolosluğa biz yapmaktayız.
300usd + 185 usd kişi başı için çok yüksek bir bedel
-
Merhabalar,
ABD vizesine başvuru içim formu doldurdum şu an vize ücreti ödeme aşamasındayım. Tahminin randevu için de Mart-Nisan 2026 gibi bir tarih veriyor.
Biraz önce tesadüfen şunu gördüm. “1 Ekim 2022 tarihinde veya sonrasında yatırılan tüm göçmen olmayan vize başvuru ücreti (MRV ücreti olarak da bilinir) ödemeleri, bu ücretin ödenmesine ilişkin makbuzun düzenlendiği tarihten itibaren 365 gün boyunca geçerlidir. "
Ben şu an ücreti yatıracağım ve randevuma yaklaşık 1,5 sene sonra gideceğim. Bu arada vize ücreti makbuzu geçersiz sayılacak. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, tekrar para mı yatırmak zorundayım, yoksa bu işin başka bir çaresi var mı?
-
@fenerbahçe06 siz vize basvurusunu Ve verilme kriterlerini yanlis anlamissiniz.
Sadece yurtdisi cikisi vize garantisi saglamaz. 20 tane Schengen alabilirsiniz.
50+ ulke gezen insanlar red Aldi. Milyonerler red Aldi. Pentagondan davetli general red Aldi, vs vs.
2011de ingiltere kralicesinden odul almis fotografcinin red aldigini gordum.Ds160i cok ciddi Ve duzgun doldurmaniz gerek Ve mulakatta gayet acik Ve net seyahat sebebini aciklamaniz lazim.
Sadece gezicem, alisveris yapicam bir sebep degildir.Bu arada dava acamazsiniz yasal olarak.
-
@nightmare00 Merhaba, oncelikle lutfen ilgili basliklar disinda sorulariniz cok spesifik degilse yeni baslik acmamanizi oneririm. Bu soruyu ilgili turistik vize basliklarinda sormanlisiniz.
Ilgili basliklar icin tiklayiniz; ABD ve Kanada.Kisaca bu sorunun yaniti kesin degildir. Vize degerlendirmesinde bir cok faktor var, ornegin eger bir cok diplomaniz (lisans, lisansustu...) var ama calismiyor, bekar ve ulkenize bagli degilseniz diplomalarin bir etkisi olmayacaktir. Bu demek degildir ki; is sahibi olmak, evli olmak gibi haller de size vize verileceginin garantisi olsun. Kurallara uygun bir sekilde basvurmadan bilemezsiniz. Yukarida ilettigim basliklardaki deneyimlerden okuyup kendiniz adina yorum yapabilirsiniz.
-
@Azat-Köklü Azat Bey 3 sene giris yasagi kondugu bilgisi size kim tarafindan verildi? E mail mi geldi yoksa siz mi internetteki bilgilerden boyle bir kaniya mi vardiniz?
-
@crazycells 1 yıl ceza o 40 güne düştü para, cezasına çevrildi ve ertelendi arşiv de kaydı yok. Bu hırsızlık suçu maalesef bir iftira tarzı bi olaydı.. bazı avukatlar bunun için bir belge hazırlayıp bu suç engel değil diye argüman sunuyormuş bunun hakkında bilginiz var mı Cihan bey? DS 260 formunda yes deyip izah ettikten sonra karar mülakatta mı belli oluyor NVC ineligible diyebilir mi yoksa mülakat mı son karar merci o argüman nereye sunuluyor konsolosluk personeline mı
-
biraz karisiklik var sanirim. sizin bahsettiginiz sey aslinda isveren sponsorlugunda green card almak.
EAD mevcut statu ya da calisma izni veren durumunuza gore verilen izin. o da gecerli durumunuzun sonuna kadar gecerli oluyor.
iltica ederek EAD alacaksaniz o da baska baslikta ilgileniyor.
konulari cok dagitmadan demek istedigim su; EAD sizi bir statu ya da green carda goturmez, tersi seklinde calisiyor sistem yani calismak icin gecerli bir durumunuz size EAD aldirir.
İdari İşlem - Administrative Process - AP Süreci
-
İdari işlemler (Administrative Process veya AP) tüm ABD vize başvurularında yapılan bir arkaplan soruşturmasıdır. Pek çok kişinin idari işlem süreci mülakat gününde bitmesine rağmen bazı kişilerin dosyaları hızlıca aklanamaz ve başvuru dosyası kapsamlı soruşturma için NVC (National Visa Center)'ye gönderilir.
Göçmen vizelerle, göçmen olmayan vizelerin idari işlem süreci ve nedenleri tamamen aynı olduğundan bu konudaki sorular, cevaplar ve bilgiler için şu başlıklar takip edilmelidir:
(lütfen sorularınız ve deneyimleriniz için en üstteki başlığı kullanın, diğer başlıkları da bilgilenmek amacıyla inceleyebilirsiniz)
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem/
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1567/fy2019-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem/
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/240/dv2018-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem/
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/182/administrative-processing-i̇dari-i̇şlemler/
-
-
-
-
-
-
-
-
Benzer Başlıklar
97
49.0k
Users