Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Eşimle bir türlü güzel köfte yapamadık. Sıkıntı bizde mi yoksa değil mi bir türlü anlayamadık. Yaptığımız köfteler pişerken inanılmaz su bırakıyor ve kupkuru oluyor. Yutmak bile çok zor. %20 yağ içerikli et aldık olmadı, kuzu ve dana eti karışık aldık yine olmadı. Bu kadar kuru olmasının sebebi nedir sizce? Ne kadar yağlı etten köfte yapmamız gerekir? Walmarttan aldık olmadı, krogerdan aldık kıyma yine aynı. Kaç defa denedik hep aynı. Lütfen yardım:)


  • Youtube’dan en çok beğeni ve güzel yorum almış köfte tariflerine bakın 🙂


  • @Elgitaro merhaba ben kiymadan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü birden çok çeşit denemişsiniz. Su salmasinin en büyük nedeni kısık ateşte pişirmek önce yüksek ateş sonra kısık yaparsaniz çok su kaybetmez. Ayrıca suyunu çok salmamasina az galeta unuda yardım eder. Ben fazla baharat kullanmam sadece az karabiber az kimyon yeter. Ve bir çay kaşığı karbonata yarim limon sıkar köpüğü gidince az su koyar karıştırırım bunu kofteme ilave ederim. Bunu bir arkadaşım söylemişti ve yaptığım köfteler çok lezzetli olur. Bence ısı ve içine konulan malzemelerin su tutucu etkisi var. Kimi insan galete ve yumurta koymak istemiyor ancak nedense köfte bunlarla daha elastik sulu kivamda oluyor. Birde ben mutlaka soğan eklerim ancak rondodan geçirip ince süzgeçte suyunu iyece sıkarım. Tuzuda kararındaysa tadina doyamazsınız.

  • ⭐⭐⭐

    @Elgitaro Merhaba, kıyma şeklinde değil de yağı üzerinde olan ve çekilmemiş et yok mu ? Bu şekilde alınca kıymaya çevirebilir misiniz ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Elgitaro size tavsiyem kıyma ve yağı ayrı ayrı çektirin. 2 kez çektirmeyin sakın çok sulanır. tek çekim yeter. dana eti ve kuyruk yağı en güzeli oluyor. yüzde 75 dana eti, yüzde 25 kuyruk yağı. içine baharatları koyun. bir kiloya bir bardak galeta unu ve 1 baş soğan ekleyin. tuzunu biberini koyduktan sonra karışım bütünleşinceye kadar yoğurun. Sonra onları köfte haline getirip dolapta 3-4 saat dinlendirin. Sonra mangalda ya da yüksek ateşte pişirin. pişirmenin en son 1 dakikasını ateşin en az olduğu kısım da dinlendirerek pişirin. sonrasında da afiyetle yiyebilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • @Elgitaro, içinde söyledi: Köfte Yapamıyoruz!

    Merhaba,

    Eşimle bir türlü güzel köfte yapamadık. Sıkıntı bizde mi yoksa değil mi bir türlü anlayamadık. Yaptığımız köfteler pişerken inanılmaz su bırakıyor ve kupkuru oluyor. Yutmak bile çok zor. %20 yağ içerikli et aldık olmadı, kuzu ve dana eti karışık aldık yine olmadı. Bu kadar kuru olmasının sebebi nedir sizce? Ne kadar yağlı etten köfte yapmamız gerekir? Walmarttan aldık olmadı, krogerdan aldık kıyma yine aynı. Kaç defa denedik hep aynı. Lütfen yardım:)

    Yumuşak köfte için 1 çay bardağı sade soda ve yarım paket kabartma tozu (5 gram) ilave harç üzerine koy yoğurduktan sonra agzını streçle 1-2 saat buzdolabında beklet çok yumuşak köfte elde edersıniz.


  • Cevaplar için çok teşekkürler herkese. Bakalım önerileri deneyeceğim.

  • ⭐⭐

    @Elgitaro, içinde söyledi: Köfte Yapamıyoruz!

    Cevaplar için çok teşekkürler herkese. Bakalım önerileri deneyeceğim.

    Sonuçtan bir bilgi alalım lütfen, köfte yapımı nasıl gidiyor😉


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

36
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum