an itibariyle yaptım yiyoruz teşekkürler @Mr-Hakan . 🙂
-
-
ilginç ve güzel bir konu başlığı olmuş, pazar kahvesi eşliğinde güzel gitti
-
@Elgitaro, içinde söyledi: Köfte Yapamıyoruz!
Cevaplar için çok teşekkürler herkese. Bakalım önerileri deneyeceğim.
Sonuçtan bir bilgi alalım lütfen, köfte yapımı nasıl gidiyor😉
-
Teşekkürler cevizli elmalı kurabiye bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum.
-
-
-
Lahmacun Antep'te yenir. Kesin ve net bilgi. Ayrıca tecrübeyle sabit. Çok uzun süredir Antep'te yaşıyorum. Antep'te her pide fırının yanında kesinlikle bir de kasap vardır. patates tava, domates tava, patlıcan kebabı, altı ezmeli patlıcan kebabı, karnı yarık, soğan kebabı, lahmacun, kilis tava başlıca yaptırabileceğiniz yemeklerdir.
Arkadaşın tarifine gelirsek, iç malzeme için gerekenler eksik. Pişirme konusunda ise @FreeWoRLD 'un yöntemi doğru. İyi bir fırınınız varsa fırında da yapabilirsiniz. Mecbur kaldığımız bir gün denedik oldu. Ama kesinlikle taş fırın gibisi yok. -
@mysea yabancisi ve kulturune hakim olamadigim bir icecek,sorsaniz beyaz kirmizi ve rose derim birde tadimlama yapilirken koklanip ardindan cok az alinarak agizda damakdaki aromasi uzerinden tercih edildigini yer yer gordum.
Kimbilir ne tur cesitliliklere sahiptir orada -
Biz evde hemen hemen ayda 1 defa sucuk yapiyoruz. Dana kiyma ve baharatlar ile acili ve bol sarmisakli yapiyoruz. Strec film falan kullanmak yerine, cizbiz kofte gibi hazirlayip, donduruyoruz ve kahvaltilarda 2 veya 3 tanesini yumurta ile pisirip yiyoruz. Gerek koku gerekse tat olarak piyasa sucuklarindan hic farki yok. Sadece goruntu farkli. 🙂
-
@yapay-zeka, içinde söyledi: Destekleyin beniii 😃
like atacakdım mesajını bulamadım baya mesaj kaydırdım
gerek kalmadı abi saol zaten kayboluyor diye yazmıştım 😃 saçma sapan bir değişik iş
-
ahahahaha
-
@Mr-Hakan Bunu en kısa sürede deneyeceğim. 🙂
-
@stoneage, içinde söyledi: Kiyma ve et
@crazycells, içinde söyledi: Kiyma ve et
Mumkun oldugu kadar marketlerden veya supermarketlerdeki supheli ambalajli etlerden kacinin... Son kullanma tarihi gecse de, hemen tarihi degistirip yine raflara koyuyorlar veya tarihi gecmeye yakin baharatlarla vs. karistirip "marine edilmis et" diye satiyorlar.
Amerika'da oluyor bunlar?
Evet, sanilanin aksine ABD'de son kullanma tarihi kullanmak (bebek mamalari disinda) yasal bir zorunluluk degil. Fakat boyle bir kultur olustugu icin ureticiler urunun yasam uzunluguna gore bir tarih belirliyorlar. Yasalar bozulmus, kuflu veya tuketilmesi zararli olacak seyleri yasakliyor, ama bunun yasalarla belirlenmis net bir siniri/tanimi yok.
Burada sizin duyu organlariniz devreye girmeli... Bir seyin bozuk oldugunu gozunuzle, elinizle, burnunuzla vs. algilayabiliyorsaniz o durumda ya urunu almayacaksiniz ya da aldiysaniz hemen aldiginiz yere gidip paranizi geri alacaksiniz (fis oldugu surece hicbir market sorun cikaramaz).
Eger bir seyin bozuk oldugunu gordugunuzden marketi sikayet de edebilirsiniz.
Fakat dogrusunu soylemek gerekirse paket urunlerin ustundeki tarihler de cok dogru degil, bir seyin ne kadar uzun sure dayanacagini sizin onu saklama kosullariniz belirler... misal son kullanma tarihi gecen ay gecmis bir biskuvi yediginizde ne olur? Cevap: Buyuk ihtimal hicbir sey... Eger siz o biskuviyi serin ve kuru bir yerde sakliyorsaniz SKT uzerinden 3-5 ay bile gecmis olsa hala kitirligini ve tadini kaybetmez. Fakat sicak ve nemli bir ortamda birkac haftada yumusayip tadini kaybedebilir, SKT gecmemis olsa bile... Bu dedigim butun yiyecek/icecekler icin gecerli...
Fakat belirteyim, bu tur konularda bir sorun yasarsaniz, konuyu gonul rahatligiyla mahkemelere tasiyabilirsiniz, yasalar sizin yaninizda.
-
-
-
kaleminize saglık teşekkür ederim. 🙂
-
Gereken malzemeler
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek karışı buğday nişastası (mısır olmaz )
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 paket yada 500 gram katı yağ (tercihen 250 gram tereyağı 250 gram margarin)
Alabildiği kadar unYapılışı
Ununuzu , pudra şekerinin 3/4 ünü (kalanı süsleme için kullanılacak ) ve nişastanızı elekten geçirerek derince bir kaba alın .
Kabın içine aldığınız unun ortasını havuz gibi yaparak sıvı ve katı yağınızı ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru uzun şeritlere bölünüz ve yuvarlayınız.
Yuvarladığınız hamurları istediğiniz boyutlarda keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine seriniz .
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirin . 15 dakikayı geçmemesine dikkat edin .
Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra üstüne süsleme için ayırmış olduğunuz pudra şekerini serpin ve afiyetle yiyin .Birkaç ufak ipucu
Verilen tarife yaklaşık 1 su bardağı kakao ekleyerek kakaolu un kurabiyesi yapabilirsiniz.
fırından ilk çıkardığınız zaman kurabiyeleriniz biraz nemli gibi hissettirebilir ama soğuduktan sonra çok beğeneceksiniz.Unutmamanız gereken en önemli şey ise 160 celcius derece den yuksek sıcaklıkta pişirmemeniz gerektiğidir. daha yuksek derecede pişirirseniz içi hamur kalacaktır.
Pastane tarifidir .yaklaşık 2 tepsi çıkacaktır .
-
Hamur için
6 bardak un
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1.5 paket yada 15gram kabartma tozu
1 su bardağı süt
Açmak için de mısır nişastasıŞerbeti için
4 bardak şeker
4-5 bardak su (şerbetle aranız iyiyse 4 değilse 5 bardak )
yarım limonun suyuİçi için
Ceviz fıstık yada fındık 600 -700 gramUn, tuz ve kabartma tozunu derince bir kabin içerisine alın , üstüne yumurta, süt ve yağınızı ekleyin .
Yumuşak bir hamur kıvamı yakalayana kadar yoğurun, 10 dakika dinlenmesi için üstünü strecleyip bir kenara koyun .
Zevkinize göre ici için seçtiğiniz malzemeyi blender ile iyice ufalama kadar çekin.
Hamurunuz dinlendikten sonra toplamda 30 parça olacak şekilde küçük parçalara ayırın. 30 parca hamurunuzu 12 12 ve 6 parça olarak 3 gruba ayırın .
Her hamur parçanızı bir tatlı tabağı büyüklüğünde eliniz veya oklava ile açın .
12 parçayı aralarında yeteri miktarda nişasta olması şartı ile üst üste dizin son 6 parca için de aynısı yapın .
Açtığınız parçaları tepsinize sığacak kadar büyüklükte olana kadar oklava ile açın. En alta 12 katlık bir parça gelecek şekilde hamurunuzu tepsiye serin üstüne baklavanızın içi için kullandığınız malzemenin yarısını dökün sonra diğer 6 katli hamurunuzu açıp kalan iç malzemenizi hamurun üzerine serin . En son olarak 12 katlı diğer parçanızı açıp tepsinize serin . Baklavanızı isteğinize göre üçgen , kare veya prizma şeklinde kesin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınıza verin. Ortalama 18 ile 23 dakika arasında pişecektir. Fırınınıza hamurunuzu attıktan sonra ara ara kontrol ederek meşhur altın baklava rengini alana kadar pişirin. Piştikten sonra fırınınızdan çıkarın .Serbetin yapımı
Şekerinizi ve suyunuzu bir tencereye alıp biraz karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın bu arada limonu üstüne ekleyip karıştırmaya devam edin . Şerbetiniz kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrasına kadar karıştırmaya devam edin . Kaynayan şerbetiniz soğumadan . Elle dokunabilecek kadar soğumuş baklavanızın üzerine dökün.
Gerisi size kalmış ister soğutup, isterseniz sıcak sıcak afiyetle yersiniz .Önemli bir kaç nokta var onları da burda belirteyim
Bu tarif 45 cm çapındaki yuvarlak tepsi içindir yaklaşık olarak 3.5 kg baklava tarifidir.
Baklavanız yeteri kadar soğumamış ise kesinlikle şerbet eklemeyin
Her fıstık , ceviz ve fındık baklava için kullanılmaz mümkünse işlem görmemiş (kavrulmamış) yemiş kullanın fıstık için ise eğer bulabiliyor iseniz boz iç fıstık kullanın .
Mümkün ise mermer tezgah üzerinde hamurunuzu açabildiğiniz kadar açın.
Bu tarif pastanelerde aldığınız ticari nedenlerle üretilen baklava değil babaannelerimizin yaptığı baklavadır.
-
California’da Sprouts diye bir market var orda sisede cig pastorize edilmemis sut satiliyor. Organic sutlere gore bile biraz pahali.
Türk damak tadına uygun yoğurt tarifi
-
Kaliforniyada yoğurt yapmak için : Trader Joe's marketinden European Style Plain yoghurt alınır, düz bir kaba 5-6 kaşık konulur kalanı afiyetle yenir, üzerine tabağın kenarından sarkacak şekilde büyükçe bir parça kağıt havlu çok bastirmadan üstüne değecek şekilde bırakılır, fazla suyu kağıt havlu emerken tencereye yine Trader Joe's tan alınan 1 galon tam yağlı süt konulur, sürekli karıştırarak 15 dk maksimum kaynatilir, ilimaya bırakırken bir kaba sıcak sütten biraz alınır kaptaki süt iliyinca suyunu cektirdigimiz yoğurt karıştırılarak bir kenarda bekletilir, tenceredeki sutumuz de iliyinca mayamizi çalıp varsa kaz tüyü bir monta sarılır yoksa battaniye havlu vs sarılır, 5 saat bir köşede sütun mayayla buluşup anlaşması beklenir, sonra buzdolabına konur ertesi gün mis gibi kaymaklı yoğurt hazır efenim afiyet olsun.
-
@irfan-çetin-0
Tesekkurler.
Biz Sam’s Club’ta satilan Organik sut ile yapiyoruz. ilk mayalamada biraz gorunum itibari ile hos olmuyor. Fakat 3.cu veya 4.cu tekrar tekrar olusturulan mayadan Turkiye’de bile bulamadigimiz kalite, tat ve goruntude bir yogurt olusuyor. Hazir satilan yogurtlarin hicbirini begenmemistik ilk geldigimizde.Sizin dediginiz markayida deneyelim.
-
@Irfan-çetin-0 tesekkurler
@FreeWoRLD cok haklisiniz, biz en cok sunu benzetmistik:
Plain Whole Milk
-
Yoğurt mayalama ile ilgili bir iki ufak bilgi vereyim . Sabahları çimlerin üzerinde görülen "çiğ" yada "çiy" damlalarını da mayalama için kullanabilirsiniz veyahut inciri dalından kopardiginizda akan süt e benzer özsuyu kullanarak da mayalayabilirsiniz. Süt içinse önerim eğer yakınlarınızda bir amish kasabası veya köyü var ise kendilerinden alacağınız koyun sütü de gerçekten çok güzel bir süt olacaktır . Normal içim için pek ideal bir süt olmasa bile yoğurt yapmak süt kaymağı yapmak veyahut tereyağı yapmak için çok güzel süttür. Yağlı bir yoğurt olduğundan dolayı mayalanan yoğurdu da hatırı sayılır şekilde kalın olacaktır.
-
teşekkürler. trader joe's birçok eyalette mevcut.
-
Texas'taki arkadaşlara White Mountain Bulgar yoğurdunu öneririm. Biz çok memnunuz. Pek çok markette bulmak mümkün. Biz genelde Whole Foods veya HEB'den alıyoruz.
-
White mountain bulgar da guzel biz de daha cok food 4 less den karoun plain yogurt aliyoruz 4 lbs tadi baya guzel grade A california milkten :0)
-
@gkhanfeez Kaliforniya'daysanız Türk damak tadına uygun yoğurt yapmanız çok kolay: içinde söyledi:
White mountain bulgar da guzel biz de daha cok food 4 less den karoun plain yogurt aliyoruz 4 lbs tadi baya guzel grade A california milkten :0)
White Mountain yerli, mandirasi Austin'de. Biz yerli ureticiyi destekliyoruz. Ayrica 1 galonluk koca bidon sadece 14 dolar!
-
amiş raw süt alırsanız çok güzel yogurt yaparsınız. hatta kaymağını sütün üzerinden alıp kahvaltıda balla veya nutellayla afiyetle yiyebilirsiniz.
-
Henüz marka ve modellere çok alışamadım ama Chobani %0 yağlı düz yoğurt aroması çok güzel. Kıvamı cıvık macunsu.
-
Biz şimdiye kadar bildiğimiz yoğurda en yakın tadı Mountain High marka plain yoğurtta aldıı. Hem kıvam hem lezzet olarak hemen hemen Türkiyedeki market yoğurtları ile aynı.
-
California’da Sprouts diye bir market var orda sisede cig pastorize edilmemis sut satiliyor. Organic sutlere gore bile biraz pahali.
Benzer Başlıklar
107
Çevrimiçi
40.7k
Kullanıcı
4.4k
Konu
424.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum