Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ülkemizin dörtbir yanında yapılan ve çok sevilen bir tatlı olan tulumbanın tarifini paylaşacağım.

    Gereken malzemeler

    Hamuru için

    2,5 su bardağı un (yada 250 gr. )
    3 yumurta
    Yarım paket yada 125 gram tereyağı
    Yarım çay kaşığı tuz
    3 yemek karışı irmik
    1 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı nişasta
    3 su bardağı (300 ml.) su

    Şerbeti için
    4 su bardağı su
    4.5 su bardağı şeker
    çeyrek limonun suyu (veyahut 1 yemek kaşığı limon suyu )

    Kızartmak için
    2 litre yağ

    Yapılışı

    Şerbetin hazırlanışı

    Şeker su ve limon suyunuzu bir tencereye alıp kaynatın kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin .
    Kıvamı Şerbet kıvamına gelince altını kapatıp ılıyana kadar kendi kendine soğumasını bekleyin . Ardından dolaba alıp iyice soğumasını sağlayın ve ardından hamuru yapmaya geçin .

    Hamurun hazırlanışı

    Yeterli büyüklükte bir tencereye su tereyağı şeker ve tuzunumu ekleyip altını açın . Karışımınız kaynamaya yakın bir yere gelince ununuzu ekleyip kaynayıncaya kadar topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz.(çok güçlü bir mikseriniz yok ise kaşıkla karıştırın )
    Bütün malzemeleri iyice karıştırdığınıza emin olun ve toplamda 2 - 3 dakikayı geçmeyecek şekilde kaynatıp ocaktan alıp soğutmaya bırakın.
    Soğuyan harcınızın içine yumurtaları sırayla ekleyip hamurunuza iyice yedirene kadar karıştırın ( tek tek yapmazsanız zorlanabilirsiniz.) ardından irmiği ve nişastayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz .

    Pişirme süreci
    Derin ve geniş bin tencerenin içine yağımızı koyuyoruz.
    Bu arada sıkma torbalarına torbanın büyüklüğüne bağlı olarak rahat çalışabileceğimiz miktarda hamur koyup ucuna da tulumba tatlısının şekline en çok benzeyen başlığı takıyoruz.
    Yağımızın altını açıp sıkma torbamızdan tercimize göre parçalar sıkıyoruz ve bu parçaları bıçak veyahut spatula tarzı bir kesici ile hızlı ve yumuşak bir şekilde kesip yağın içine düşürüyoruz.
    İlk attığınız anda yağın dibine çöken hamurunuz pişince kendiliğinden yağın üstüne çıkıyor . yağın üstüne çıkan tulumbalarımızı kevgirle süzgeç benzeri bir malzemenin üzerine alıp 1 dakika kadar yağının süzülmesini bekliyoruz.
    Yağı süzülen tatlılarımızı hiç soğutmadan şerbetin içine atıp 30 saniye kadar bekletiyoruz ve ardından şerbetin içinden çıkarıp servis tabağımıza alıp afiyet ile yiyoruz.

    Hatırlatmalar
    Endüstriyel tarifi değildir . endüstriyel tarifin evcilleştirilmiş halidir.
    Yapacağınız miktar çoğalacaksa şerbetinizi parçalara bölmeniz serbetin ışısını düşük tutacaktır , bu da tatlınızın yumuşak olmasını engelleyecek ve daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
    sıkma torbasının temsili resmi aşağıdadır

    sıkma torbası

  • Yasaklı

    an itibariyle yaptım yiyoruz teşekkürler @Mr-Hakan . 🙂


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 1
  • 12
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum