Macera dolu bir mülakat deneyiminden sonra,
Amerika’dan herkese selamlar 🥳
Gün gece Atlanta üzerinden Amerika’ya giriş yaptık ve Alpharetta’daki otelimize yerleştik.
Eşim, 3 çocuğum, annem ve 17 bavul ile beraber çok uzun bir yolculuğu başarıyla tamamladık 
Ülkeye girişte yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
Pasaport kontrol herkes için ortaktı ve baya kalabalıktı. Sıranın yarısına geldiğimizde ikiz bebeklerimiz çok ağlayınca neyse ki bizi en öne aldılar 
Kontrol memuru pasaportlarımızı kontrol ettikten sonra bizi bir görevlinin eşliği ile beraber sarı zarflarımızı teslim etmek üzere göçmen ofisine yönlendirdi. Orada zarfları teslim ettik ve adres güncellememizi yaptık.
DS formu doldururken verdiğimiz adres ile burada kiraladığımız evin adresini değiştirmeleri için kira sözleşmemizin bir kopyasını onlara verdim.
Bir süre beklettikten sonra bavullarımızı teslim almamız gerektiğini söylediler ve bu konuda bize yardımcı olması için bir görevli çağırdılar.
İnanılmaz kibarlardı. O kadar çok bavulumuz olmasına rağmen hepsini taşıma aracına yüklediler.
Bir görevli bavullarda gıda olup olmadığını sordu. Sadece bebekler için bazı gıdalar var dedik.
Bütün bavulları cihazdan geçirdiler ve çok fazla ilaç vs almış olmamıza rağmen hiç bir bavulumuzu açmadılar.
Yanımızda ne kadar para olduğu ile ilgili hiç bir soru sorulmadı. Ayrıca annemin turist vizesi olmasına rağmen kimse ona dönüş bileti veya kalacağı adres vs ile ilgili bir soru da sormadı.
Bavullar da sorunsuz geçince bize pasaportlarımızı teslim ettiler ve havaalanından çıktık.
Görevli bize Uber e kadar eşlik etti ve 15 dk bizimle orada aracın gelmesini bekledi. Ayrıca bütün bunlar için hiç bir ücrette almadı. (Tabi ki bahşişini verdik)
Taşıma konusundaki bu detayı vermemin neden, İstanbul havalimanında bavul başına 72 lira taşıma ücreti ödettiler bize ve peşin ödeme yapmadan bizi havalimanına sokmadılar.
Burada ise hiç bir ücret talep etmeden o kadar yardımcı oldular ki, kara kara düşünüyorduk bu kadar eşyayı 3 bebekle nasıl alcaz diye, neyse ki her şey harika ilerledi.
Evimizi tuttuk ama hem yol yorgunluğumuzu atmak hem de biraz eşya, araba, hesap vb işleri halletmek için 1 hafta otelde kalacağız. Ssn ve Greencard teslim süreci için de ayrıca paylaşım yapacağım.
Eksik bir şey yazmadım sanırım ama yine de sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yanıtlarım.