Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Genelde premium öneriyorlar profesyonel firmalar. Bazı firmalar rfe gelir uğraşmayalım filan şimdi diye önermiyor
    linkedin

@cgdsarsln, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhabalar bugün receipt notice bana ulaştı. Fakat pp açısından hala ilerlesem mi ilerlemesem mi aradayım. Türkiye’de mevcutta iyi bir işim var ve şirketimde mutluyum ama bir yandan ileride hem kariyer ilerlemesi hem de yaşam için kesinlikle ABD’ye yerleşmek istiyorum. Kendimi 2028 ABD’ye girişe odaklamıştım fakat son zamanlarda çoğu kişiden pp ile ilerle sürekli kural değişikliği stresi ile yaşama tarzında geri bildirimler alıyorum. Sanırsam bir ay içinde ben de pp başvurusu yapacağım gibi duruyor.

• Aşı konusunda birşey sormak istiyorum. Aile hekimliginden su cicegi ve bogmaca (Pertussis) haric diger tum asilari oldum. Bogmaca asisi yapmiyorlarmis. Sonradan ogrendigim bilgiye gore tetanoz-difteri ve bogmaca 3'lü aşı seklinde bulunuyormus. Ama bize sadece tetanoz-difteri seklinde ikili asi yaptilar. Unganlarda sadece bogmaca mi yapacakalar yoksa 3'lu aşıyı mi (tetanoz-difteri-bogmaca) yapacaklar. Tek basina bogmaca asisi tedarik edebilirmiyim?

• @botanist TD adult yaptırmıştık boğmaca yapmadılar hocam. Biz KKK da yaptırmıştık, normalde canlı aşı önermiyorlar. Unganlarda sadece influenza yapıldı bize.

• @ihavedreamed aynen ben de çok farklı görüşler okudum. Benim bir ay deme sebebim kendimi psikolojik olarak hazırlamak ve avukatımla bu konuyu detaylı konuşmak istemem. Hayırlısı bakalım 🙂

• @chemistontheroad Tebrikler... sonrasında ise fazla enerji, güç, ve şans bizlerle olur umarım ki..

• @chemistontheroad cevap icin tesekkurler. Bizde TD, polio, KKK, hepatit b ve influenza yaptırdık. Cocuklara da influenza bulduk yaptirdik ama su cicegi 2. doz yapmiyorlarmis. Kabul ederlerse sadece su cicegi asimiz eksik. Son bir soru simdi e nabizdan asilarima baktigimda Hepatit B pediatrik yaziyor. umarim bu sorun olmaz

• @botanist bizimde hepatit pediatrikti sorun olmadı.

• Az önce VFS den mailimiz geldi. Pasaportlarımızı pazartesi günü teslim alacağız. Burada UPS noktası veya direk adresinize kargo gibi seçenekler mevcut. Yakın mesafede olduğumuz için direk VFS merkezinden gidip teslim alacağız. Genel olarak sürecimiz 2 yıllık bekleme sonrasında hızlı ilerledi. Bir iş teklifi bekliyoruz oda gelirse herşey tam olacak :))

• @chemistontheroad gözünüz aydın, tebrikler. Şansınız bol olsun.

• @chemistontheroad hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar...

• Selamlar herkese. PP ile başvuru yaptığım dosyam için RFE aldım. 6 Şubat' ta RFE kabul edildi. Gelen RFE talebinde, dosya gönderiminden sonra 20 gün içinde dönüş almazsanız bize ulaşın gibi bir ibare vardı. Bu tabloda 20 günde mi sonucu beklemeyelim yoksa ilk başvuru döneminde olduğu gibi 45 gün mü beklemeyelim çözemedim? USCIS ' de de RFE ile ilgili süre bilgilendirilmesi yapılmamış. Deneyimleyenler paylaşabilirse mutlu olurum.

• @Taner-Yanar Kendi sürecimden bilgi verecek olursam ben EB1 A için PP ile NOID almıştım. 7 nisanda dosyam NVC ye ulaştı PP ile 24 nisanda NOID aldım. NOID ye Cevabımız 23 mayısta NVC ye ulaştı. Dosyam 12 haziranda onaylandı. Umarım yol gösterici olur. Bu arada NOID, RFE den daha kötü bir durum umarım siz de approve olursunuz.

• VFS Ankara mahalldeki yerinden pasaportlarımızı ve sarı zarfları teslim aldık. Şahsen gidiyorsanız gerekmiyor fakat çocuk veya eşiniz için kimlik fotokopisi gerekiyor. Saatinden önce gidince vaktiniz gelene kadar gişede bekliyorsunuz bu yüzden fazla önce gitmek vakit kaybı olabiliyor. Mahall iş merkezinin otoparkı 2 saate kadar ücretsiz.

• @mukavemeth Hayırlı olsun süreciniz 🙂 Ne kadar yorucu ve gergin zamanlar geçirdiğinizi tahmin edebiliyorum. Evet RFE olması biraz daha içimizi rahatlatsa da bi tarafımız hep gergin. Sizinki tam 20. günde sonuçlamış. Umarım bizim de aynı sürede approve ile sonuçlanır.

• Arkadaşlar merhaba, DS-260 belge yükleme aşamasındayım. Benden USa ya son girişimde almış olduğum J1 Exchanger visitor documentation istiyorlar. Daha önce böyle bir tecrübesi olan arkadaş varsa bu dökümantasyon da tam olarak ne istiyorlar bilgilendiebilir mi acaba.

• @Feridun-Boylu hocam j1 vizesi alırken DS-2019 isimli bir belge vardı. Bu belgeyle vize başvurularını yapmıştık. İşte tam da o belgeyi istiyorlar. (DS-2019)

• @botanist, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@chemistontheroad cevap icin tesekkurler. Bizde TD, polio, KKK, hepatit b ve influenza yaptırdık. Cocuklara da influenza bulduk yaptirdik ama su cicegi 2. doz yapmiyorlarmis. Kabul ederlerse sadece su cicegi asimiz eksik. Son bir soru simdi e nabizdan asilarima baktigimda Hepatit B pediatrik yaziyor. umarim bu sorun olmaz

chemistontheroad tebrikler sorunsuz hallolmus sureciniz.

Bizim de gelecek ay konsolosluk randevumuz var. cok sayida asiyi ayni anda olmak istemiyoruz.

Unganlarin sitesinde sanirim soyle bir liste mevcut: 'Hepatit A, Hepatit B, Influenza, Influenza tip b (Hib), Kızamık, Meningokok, Kabakulak, Pnömokok, Boğmaca, Polio, Rotavirüs, Kızamıkçık, Tetanos ve Difteri toksoidleri, Suçiçeği'

Su cicegi, bogmaca, rotavirus falan sanirim yetiskine yapilmiyor.

1.) Yetiskin icin 30-35 yas; TD, polio, KKK, hepatit b ve influenza asilari olmak yeterli oluyor mu? Bu listede eksik var mi?

2.) Akciger rontgeni ve Tuberkuloz olmadigini gosteren test/rapor isini de Istanbul'da halletmek mumkun aslinda. Bunlarla Ankara Ungan'lara gitmek isleri hizlandiriyor mu?

Ekstradan emin olmak icin sormak istiyorum. Simdi bize randevu tarihi Mart sonu olarak verildi sabah saatine. Bu asamada konsolosluga gidene kadar, saglik raporu randevusu disinda yapmamiz gereken birsey var mi? Herhangi bir siteye girip uyelik olusturma, kargo adresi verme gibi?
    usvisascheduling den bir account olusturdum ama randevu tarihimi goremedim. buradan yapmamiz gereken bir islem var midir?

• @Mayna Teşekkürler Hocam. J1 ile 2017 de USA ya gitmiştik ama malesef DS 2019 formunu bulamıyoruz. Üzerinden 7-8 sene geçmiş. Chatgbt ye sordum J1 vizesinin kendisi, I-94 ve Kurumdan alacağım J1 vizesi USA da kalış sonrası yurda dönüş yapıp kurumumda 2 yıl kuralını doldurduğuma dair belge koy diyor ama ne kadar geçerli bilemiyorum. Buraya en azından not düşülmüş olsun. J1 ile USa ya giriş yapan arkadaşlar mutlaka DS-2019 formunu muhafaz etsinler...

• @Feridun-Boylu Aslında hala duruyorsa o dönemde bulunan pasaportunuzdaki J1 vizesinde de 2 yıl kuralını doldurduğunuz belli oluyor belki o işe yarar. Gerçi türkiye 2 yıl kuralından çıkarıldı diye biliyorum. Ancak yine de DS-2019 belgesini saklamak gerekiyor, elçilikte J-1 vizesi için mülakatta söylemişlerdi.

• Haftaya vize görüşmemiz var, sosyal medya hesaplarımızın açık olması mı gerekiyor? Bazı vize kategorilerinde bunu istiyorlar ama göçmen vizesinde var mı böyle bir durum?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |