Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Yukarıdaki alıntıda verilen rakamlar çok eski tarihli, yeni fark ettim. Güncel rakamları IRS resmi sitesinde ve Amerika vergisi ile ilgili sitelerde bulabilirsiniz veya bir vergi uzmanına danışabilirsiniz.

Ayrıca formlar ve ekleri değişebiliyor IRS sitesinden güncel formları ve doldurma yönergelerini varsa ekleri ile indirebilirsiniz.

Genellikle ücretli bir aracı vasıtasıyla vergi beyannamesi verildiğinden sizin yukardaki angarya işleri yapmanıza gerek kalmaz.

• @DonTurcos Tekrardan teşekkür ederim, araştıracağım.

• @gucarslan ben 2022 ve 2023 j1 programı ile abd de bulundum ve taxrefund olayını bilmiyordum ve başvuru yapmadım şimdi baktımda baya bi karışık durum ve 60 dolar ödemem lazım siteye vergi iadesi için bu yüzden yapmasam olur mu dv lottery vizesi için mülakatta sorun yaşar mıyım

• merhaba ben VERGİ BEYANI MUAFİYETİ İÇİN sprintaxtan form 8843'ümü doldurdum.

Sprintax ilk sayfasında şöyle bir bilgi yazıo:

"If you want to use approved Private Delivery Service, please mail it to:"

Austin - Internal Revenue
    Submission Processing Center
    3651 S IH35,
    Austin, TX 78741
    USA

SORUM ŞU: türkiyedeyim şimdi bunu PTT ile yollamam yeterli mi?

• Eger 2024 yillik geliriniz asagidaki limitlerin altindaysa, vergi beyani yapmayabilirsiniz. (Ben yine de yapmanizi tavsiye ederim)

Single $14,600 or more

Head of household $21,900 or more

Married filing jointly $29,200 or more

Married filing separately $5 or more

Qualifying surviving spouse $29,200 or more

• vergi beyanı limitlerin altındaysa bile yapmamız gerektiği söylendi üniversite tarafından. sorun şu ki burdan formu doldurup ptt ile yollamam yeterli mi?

• vergi beyanı limitlerin altındaysa bile yapmamız gerektiği söylendi üniversite tarafından. sorun şu ki burdan formu doldurup ptt ile yollamam yeterli mi?

• @raktan biz GC kazandigimiz ilk sene vergi bildirimini Turkiyeden posta ile yapmistik . Hatta stimulus odemesi aldik. Turkiyede idik o zaman ve cek Turkiye adresine geldi. PTT ile gonderin, simdi hatirlamiyorum, iadeli taahutlu yaptik sanirim. gonderdiginiz formlari saklayin ileride size sorarlar ise.

• @MySea bahsettiginiz durum sanirim 65 yas ve ustu icin gecerli.

• Merhaba. 24 Kasım 2024 Amerika ya giriş yaptım Green Card ve SSN alıp 27 Aralık 2024 Tr ye geldim kamu da çalışıyorum. Mayıs 2025 te Amerika’ya kalıcı olarak taşınmayı düşünüyorum. Amerika da kaldığım 35 günde herhangi bir iş te çalışmadım. Vergi beyanı yapmam gerekiyor mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@oguztexas, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

Merhaba. 24 Kasım 2024 Amerika ya giriş yaptım Green Card ve SSN alıp 27 Aralık 2024 Tr ye geldim kamu da çalışıyorum. Mayıs 2025 te Amerika’ya kalıcı olarak taşınmayı düşünüyorum. Amerika da kaldığım 35 günde herhangi bir iş te çalışmadım. Vergi beyanı yapmam gerekiyor mu ?

Vergi beyanı yapmanız için bekar olanlar yıllık 13.850 dolar evli olanlar 27.700 dolar üzerinde kazancınız olması gerekiyor. Bu 35 günde olmamıştır tabi 🙂
    Beyan vermenize gerek yok.

• Merhabalar. Bu vergi sistemi epey karmaşık 😅 İki sorum olacak.

1. Biz Aralık 2024'te ülkeye giriş yaptık ve kazanç başlangıcımız Ocak 2025. Bir arkadaşımız "free tax prep" ofisinden yüz yüze randevu alarak vergimizi beyan etmemiz gerektiğini söylüyor (zaten iade alırız diye düşünerek). Yapmalı mıyız?

2. İş formlarını doldururken Federal Tax Withholding belgesi içerisinde şöyle bir soru vardı ve en az 1 dolar girmeni istiyordu:
      "Extra Withholding- Enter any additional tax you want withheld each pay period."
      Anladığım kadarıyla yıl sonunda bu rakam sana iade edilecek, zorunlu olmadığını biliyorum ancak anlamakta zorlandım. Neden böyle bir şey var ve rakamı ne girmeliyim ki mantıklı olsun?

Bilenler yanıtlayabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

• @Serapp, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

@oguztexas, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

Merhaba. 24 Kasım 2024 Amerika ya giriş yaptım Green Card ve SSN alıp 27 Aralık 2024 Tr ye geldim kamu da çalışıyorum. Mayıs 2025 te Amerika’ya kalıcı olarak taşınmayı düşünüyorum. Amerika da kaldığım 35 günde herhangi bir iş te çalışmadım. Vergi beyanı yapmam gerekiyor mu ?

Vergi beyanı yapmanız için bekar olanlar yıllık 13.850 dolar evli olanlar 27.700 dolar üzerinde kazancınız olması gerekiyor. Bu 35 günde olmamıştır tabi 🙂
    Beyan vermenize gerek yok.

Teşekkür ederim. Evet 35 günde o kadar gelirim yok 🙂

• @Vildan-0

1- 2024 yili icin vergi beyani yapmaniza gerek yok. Kazanc yani gelir baslangiciniz Ocak 2025 oldugu icin seneye 2025 yili icin beyanda bulanacaksiniz. vergi beyanlari icin yuzyuze randevuya gerek yok, online olarak kendiniz yapabilirsiniz.

2- Extra witholding yaptirmaniza gerek yok, 0 yazin.

• @MySea çok teşekkürler yanıtlarınız için

• Merhaba 2024 yılında amerikada bulunduğum süre boyunca olduğum yere 4 bin dolarlık bir kağıt gelmiş bunun beyanını yapmam gerekiyor mu? Konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi bazı sebeplerden ötürü tekrardan şuanda gidiş sağlamayacağım olarak görünüyor ilerde önüme sorun teşkil edebilir mi?

• @mrym
    Selamlar, detay verebilir misiniz? Oldugunuz yere 4 bin dolarlik bir kagit gelmesi ne demek? Bir iste calistiniz da size W-2 mu gonderdiler? Eger belirli bir miktar altinda gelir elde ettiyseniz, vergi beyan etme zorunlulugunuz olmuyor. Bunun icin IRS’in sitesini inceleyebilirsiniz.

• @ugursway merhaba uğur bey 2-3 aylık kısa bir süre mc donaldsta çalışmıştım sanırsam o kağıtta o yüzden geldi herhangi bir geri bildirim o halde yapmam gerekiyor mu

• @mrym
    Attigim linki incelerseniz belirli bir gelirin altinda vergi beyan etme zorunlulugunuz yok. Ancak TR’de su an gelir elde ediyorsaniz vb. bunu bildirmeniz gerekiyor. Turbotax, H&R Block, Freetaxusa gibi ucretsiz ya da cuzi miktar karsiliginda vergi bildirim hizmeti veren sitelerden sorulan sorulara cevap vererek tax return icin uygunlugunuzu kontrol edebilirsiniz. Tavsiyem gelir elde etmeseniz bile gelir elde etmediginize dair vergi beyani vermeniz yonunde, bu sekilde aile durumunuz, yasadiginiz eyalete gore refund alabilir, yani sira medicaid vb. gibi saglik sigortalarindan faydalamaya hak kazanabilirsiniz. Dilerseniz bir muhasebeci ile gorusebilirsiniz. Kolayliklar dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |