@Kestane kardeş gördün mü sıkıntı olmayacak 🙂
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Green Card teslim suresi
-
@kubra94 bizim tam 100 gun surdu green kartin elimize ulasmasi..normal durum bu
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
datanist
-
Karti maryland eyaletine gelmis birisi var mi arkadaslar
Bu civarlarda adres belirtenler icin size kac gunde geldi
Tesekkurler
-
@Shila, içinde söyledi: Green Card teslim suresi
ben giris yaptim, 1 hafta icinde SSN geldi, 3 haftada green card'i teslim aldim, baya hizli oldu
-
Herkese selamlar,
Ben mülakat sürecine uzunca bir süre bekledikten sonra girdim. Bu arada Avustralya’da çalışmaya başladım. Konsolosluktan 20 Eylül 2022’de onay aldım. Amerika’ya Şubat 2023 sonuna kadar girmem lazım. Green Card’ı Houston’da bir arkadaşımın evinde bekleyeceğim. Ama Avustralya’daki işim gereği Card gelmeden dönmem gerekebilir. Ben yokken Green Card postaya gelirse arkadaşım bana kurye ile ( Amerika’dan Avustralya’ya) gönderebilir mi? Green Card’ı almadan çıkmam ve daha sonra kurye ile Avustralya’da teslim aldıktan sonra Amerika’ya dönmem mümkün olur mu?
Şimdiden teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhaba tekrardan. 2 kasım 2022de Washington DC‘den ilk girişimi yaptım. Adres değişikliği yaptım havaalanında. Apartman numarasını yanlış yazmışlar(B3 yerine B33). 4 Kasımda Delaware SSN ofise gittim orda görünmüyordu girişim. Bişeyler yaptı ama anlamadım:)
Uscis’e baktım submitted on 4 November yazıyordu. Adres değişikliği de yaptım Uscis üzerinden. 1 hafta içinde SSN geldi ama yanlış Apt numarasıyla (B33) ama teslim ettiler zarfın üzerinde eşimin de ismi yazıyordu. Onun adresi olduğu için postacı mailboxtaki diğer zarflarla eşleme yapmış olabilir. Kendisine küçük bir bahşiş bıraktık mailboxa:) Olur da Green Card da aynı hata ile gelirse bıraksın diye:)
1 Aralık 2022 itibariyle Green Card da teslim edildi. Onda adres düzelmişti Uscis üzerinden yaptığım değişiklik işe yaramış. Yani gelmesi 1 ay sürdü.
-
Greencard teslimat süreçleri;
12 Ağustos : Immigrant Visa Fee Payment Received
11 Ekim : Abd’ye ilk giriş
31 Ekim : Card is Being Produced
4 Kasım : Card was Mailed to Me
7 Kasım : Card Was Picked Up By The United States Postal Service
10 Kasım : Card Was Delivered To Me By The Post OfficeÖzetle giriş yaptıktan tam 1 ay sonra Greencard'ım adresime ulaşmış oldu.

-
Arkadaslar Selamlar;
Biz Dv 2023 talihlisi olarak Miami`ye 9 Subat 20023 tarihinde giris yaptik.
SSN numaralarimiz hic bir yere basvuru yapmadan belirttigimiz adrese giris yaptiktan 1 hafta sonra geldi.
Fakat Green Card`larimiz; ben ve oglumun giris tarihinden 2 ay sonra geldi.
Esimin Green Card`i 3 ay gecti gelmedi, 3 ay gectikten sonra gelmezse kartiniz, USCIS sitesinden tools bolumu var oradan Green card postalanmadi kismina tikliyorsunuz ve islemlerinizi yapiyorsunuz. Suan esimin karti da yolda, giris tarihinden 4 ay sonra gelmis olucak.
-
Merhaba, ben şubat ayında amerikaya ilk girişimi yaptım, giriş esnasında pasaporta bir stamp basıldı, bunun 1 yıl geçerli olduğu söylendi. Greencardım ben Amerikadayken ulaşmadı, Türkiyeye döndükten sonra amerikada belirttiğim adrese ulaştı. Şimdi 3 Ağustosta tekrar giriş yapacağım ama kargoda kaybolur vs diye kartımı teslim almadım doğrudan gittiğimde teslim almak istedim. Girişte sorun yaşar mıyım?
-
Merhabalar, Green Card'larımızın teslim edileceği adresteki arkadaş Türkiye'ye geldi şuan. Normalde kredi kartları vs. posta kutusuna bırakılıyormuş ama Green Card'ı bırakırken sıkıntı olur mu? Bu konuda deneyimi olan var mıdır acaba? Evde bulamadıklarında kartı nereden alıyoruz?
-
@tugbaokutan Elden teslim edilmiyor, posta kutusuna veya kapiya birakiliyor.
-
@datanist Yaa buna çok sevindim. Teşekkürler

-
@tugbaokutan @datanist
Bu soru ve cevaba ben de çok sevindim, aynı durumdayız da
-
bu biraz şans işi. kimilerine 15 günde gelirken kimisine de 2 ayda gelebiliyor.
-
Tamamen bilmediğim için soruyorum. Green card'ın elimize geç teslim edilmesinin bir dezavantajı var mı?
-
Merhaba, Greencard'ın beklenenden daha uzun sürede yani 3-4 ayda gelmesi durumunda, teslim için verdiğimiz adresteki kişi o adresten taşınmış olursa adres değişikliğini nasıl yapabiliyoruz. Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
-
@Dopi26 bu konuda kimseden dönüş alamamıştım ama ben tecrübelerimi paylaşmak için yazmak istiyorum. 3 Ağustos’ta İstanbul’dan Miami’ye uçuşum vardı. Türkiye’den çıkarken vize kontrolü yapan görevlilerden bazıları çok bilgili değildi, stamp’ın yeterli olacağı konusunda biraz tereddüt ettiler. Ama konuyu bilen başka görevliler olduğu için sorun olmadı. Sadece dış hatlara geçiş esnasında son vize kontrolümde Türkiyedeki görevli greencardım olmadığı için yurtdışı çıkış harcı yatırmamı söyledi. Uçağıma da çok az vakit kalmıştı. Tekrar kontrol etmesini, göçmen statüsünde harcın gerekli olmadığını söyledim. Yine birilerini aradı ve aslında gerek olmadığını öğrendi ama tabi ısrarcı olmasam harç için sıradan çıkartacaktı beni. Miami’ye geldiğimde hiç sorun olmadı. Sadece birkaç soru sordu, son girişimden sonra Türkiyede ne kadar kaldığımı vs. Sonrasında geçişime izin verdi hemen.
-
greencardın ve ssn nin gelişi giriş yapılan eyaletle alakalı olabilir mi acaba, adres verilen şehir falan etkili midir ?
-
Merhaba
Uscis de green kartımın basılıp basılmadığına bakacaktım ödemeyi de türkiyedeyken yaptım ancak mail adresimi tanımadı ben de aynı mail adresime yeni hesap oluşturdum durumu görüntülemek için bana check case status numarası soruyor ama bana böyke bir bilgi gelmedi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler -
@norta Merhaba, belki şu başlık yararlı olur:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form/ -
@Caner-Tıkız Merhaba, benim de durumum ayni. Online Access Code isteniyor. Sizin sureciniz nasil oldu. Birazdaha bilgi verebilirmisiniz. Tesekkurler
Benzer Başlıklar
129
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k