Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Forumda neredeyse tüm aile sponsorluğu kategorileri mevcut ancak, F1 yoktu. Süreç her ne kadar F4 ile aynı olsa da F1 özelinde bilgilerin, deneyimlerin bir başlık altında olmasının yararlı olacağı kanısındayım ki ben bunun eksikliğini yaşıyorum. Neredeyse F1 kategorisinden green card almış birilerinin paylaşımlarına rastlamadım. Ben 2018 in Mart ayında bu kategoriden başvuru yaptım. Son yayınlanan vize bültenine göre yaklaşık 3 yıllık bir süre var AOS talebinde bulunabilmem için. Tabi zaman ne gösterir bilinmez belki de süreç uzayacak ve Türkiyeye dönüp konsolosluk üzerinden işlemlerimi yapmam gerekecek. Başvuruyu yaptığımda bu konuda çok bilgili değildim. Sağdan soldan duyduklarıma göre 2-3 yılda green card sahibi olacaktım ama işin içine girince 6-7 yıl süreceği öğrenmek biraz sarstı.

    İşin daha ilginci, Vatandaş çocuklarının green cardlıların çocuklarından daha çabuk green card alacağı söyleniyordu hep ki mantıklı bir argumandı. Ancak işin içine girince onun bile değiştiğini, belli bir süredir green cardlıların çocuklarının vize bültenine göre daha çabuk green card aldığı görülüyor.

    Yaşayacağım tüm süreçleri buradan paylaşmaya devam edeceğim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    F1 Gocmen Vizesi Basvuru Sureci

    F1 vizesi, ABD vatandaslarinin, 21 yas ustu bekar cocuklari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur. F gocmenlik vizeleri, IR vizelerinden farkli olarak yillik kotaya tabidir. Yillik vize sayisi kotasi oldugundan uzun yillar siranin size gelmesini beklemeniz gerekmektedir. F1 vizesine, ancak cocugunuz ABD'ye girip Green Card'ini alana kadar bekar kalacaksa basvuru yapabilirsiniz.

    Bekleme sureniz konusunda (priority date) ayrintili aciklamayi ve sureci nasil takip edebileceginizi su konunun ilk postunda bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    F1 vize surecinin olumlu sonuclanabilmesi icin ABD vatandasinin cocuguna sponsor olabilmesi gerekmektedir, sponsorluk hakkinda ayrintili bilgiye su konudan ulasabilirsiniz.

    F1 gocmenlik vizesi icin su asamalari takip etmelisiniz:

    1. I-130 ve USCIS onayi

    ABD vatandasi bireyin, kardesleri icin Green Card surecini baslatmasi icin ilk olarak I-130 formunu doldurmasi gerekmektedir. Bu formu doldurmak icin su sayfadan yararlanmalisiniz:

    Ayrica bu form hakkindaki sorularinizi su konuda da sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular

    Konudaki ornek es icin basvuru yapana ait ama tamamen ayni bilgiler sizin icin de gecerli, o nedenle I-130 formu hakkindaki ayrintilar icin yukaridaki forum konusunu takip etmelisiniz. Ayrica su USCIS sayfasinda hem I-130 formunu hem de formu doldurmak icin gereken bilgileri bulabilirsiniz. Ayrica online bildirim alabilmek icin G-1145 formunu da doldurup gonderebilirsiniz. (Ayni sayfada bulabilirsiniz)

    I-130 formunu gonderirken formlari imzalamayi unutmamalisiniz. Ayrica form doldurma ucretini olan $535'i da formla beraber (check ya da money order seklinde) gondermelisiniz. USCIS'e gondereceginiz pakette sunlar olmali:

    • Form I-130 - ABD Vatandasi anne veya baba tarafindan doldurulup imzalanacak
    • online bilgilendirilme amacli opsiyonel olarak Form G-1145
      (bu formlar hakkindaki sorularinizi su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular)
    • $535 form ucreti (check ya da money order)
      (guncel form ucretleri icin su sayfayi kontrol edebilirsiniz: https://www.uscis.gov/forms/our-fees )
    • ABD vatandasi olan ebeveynin (basvuran) vatandaslik belgeleri (dogum belgesi, pasaport biyografi sayfasinin ya da naturalization belgesinin fotokopisi)
    • GC alacak cocugun pasaport biyografi sayfasinin fotokopisi
    • ABD vatandasinin ve cocugunun arasindaki aile iliskisini gosteren resmi belgeler
      (Ornegin, basvuranin ve cocuklarinin isimlerini acikca gosteren dogum belgeleri).

    Bu surecte ilk olarak USCIS'ten belgelerinizin alindigina dair NOA (Notice of Action) 1 mektubunu (genelde ilk ay icinde) alacaksiniz ve bu mektupta sizin priority gununuz de yer alacak. USCIS daha sonra formlarinizi isleyip dosyanizi NVC'ye gonderecek ve dosyanizin NVC'ye gonderildigine dair NOA-2 mektubunu alacaksiniz. Bu NOA2'nin ulasmasi yillar alacaktir.

    Not: Eger Priority Date'iniz geldiginde Green Card alacak kisi veya kisiler ABD icindeyse, o durumda AOS yapmalisiniz. AOS konusunda ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    2. NVC (Department of State) Bildirimi

    Priority Date'iniz aktif oldugunda ve formlariniz NVC'ye gonderildikten sonra, NVC’den size bildirim gelecek ve su adresteki 6 asamayi takip edeceksiniz: https://nvc.state.gov

    Bu 6 asama soyle:

    1. Bir temsilci secme

    Bu temsilci, sizin vize sureciniz konusunda bilgilendirilecek kisi olmali. Eger bir avukatla islemleri hallediyorsaniz avukatinizi temsilci olarak secebilirsiniz. Fakat kendinizi, bir aile uyenizi ya da arkadasinizi da temsilci olarak secebilirsiniz. Eger kendinizi secmiyorsaniz, guvenilir bir kisi sectiginize emin olun!

    Temsilcinizi su internet sayfasindan: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
    DS261 formu doldurarak secmelisiniz. Bu sitedeki forma girmeniz icin gereken bilgiler size NVC tarafindan gonderilen mektupta yer aliyor.

    (DS261 formunu doldurduktan sonra, NVC’e bilgileri islemesi icin 3 hafta sure verip sonrasinda diger asamalara gecebilirsiniz)

    1. Ucretleri odemek:

    Yine https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresine kendi bilgilerinizle girip,

    • Gocmenlik vize basvuru islemleri (Immigrant Visa Application Processing Fee)
    • mali destek taahudu (Affidavit of Support Fee)

    icin ucret odemeniz gerekmektedir.

    Bu ucretleri online olarak https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresinden ayri ayri odemelisiniz. Bu ucretleri odemek icin bir ABD bankasindan hesap numarasina ve routing number’a ihtiyaciniz olacak. Ayrica ucretleri odemek icin NVC’nin gonderdigi mektuptaki NVC dosya numarasina (NVC Case number) ve Invoice ID (Fatura numarasi) da ihtiyaciniz var.

    Bu ucretleri odedikten sonra NVC’e 1 hafta sure verip, bir sonraki asamaya gecmelisiniz. (NVC odemelerinizi alana kadar, DS260 formunu dolduramazsiniz!)

    1. DS260 formu doldurmak

    Bu adresten https://ceac.state.gov/iv/ DS260 formunu doldurmalisiniz. DS260 formunun turkcesi icin su paketi kullanabilirsiniz: yesilkartforum.com/cekilis

    Ayrica youtube kanalimizdaki su video'dan yararlanabilirsiniz:

    DS260 formunu doldurmak icin, NVC’den gonderilen mektupta (Welcome Letter) yer alan NVC Dosya numarasina (NVC Case Number), Beneficiary ID Numarasi ve Invoice ID Numarasina ihtiyaciniz olacak. Green Card alacak herkes bir DS260 formu doldurmali.

    1. Mali dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)

    DS260 formunu doldurduktan sonra, finansal olarak aile uyenizi destekleyebileceginizi gostermeniz gerekmektedir. Bu nedenle I-864 sponsorluk formunu doldurmalisiniz. Bu formla beraber gelir duzeyinizi ve ABD’deki resmi statunuzu ve ABD’de yasadiginizi gosteren belgeleri de toplamalisiniz.
    Bu konudaki ayrintilar icin su sayfayi inceleyebilirsiniz. Ayrica bu konudaki sorulariniz icin su forum konusunu kullanabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

    1. Durumunuzu belgeleyen yardimci dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)

    NVC'ye gondermek icin;

    • Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
    • Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
    • Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
    • Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.
    • pasaport ve diger seyahat belgelerinin fotokopileri

    gibi belgeleri toplamalisiniz. Eger gonderdiginiz belgelerin dili ingilizce degilse, yeminli tercumana cevirisini yaptirip gondermelisiniz. Onemli belgelerin sadece fotokopilerini NVC’ye gondermelisiniz, orjinallerini ise mulakatinizda yaninizda bulundurmalisiniz.

    Bu dokumanlarin listesine su sayfadan ulasabilirsiniz...

    Eger Turkiye disinda bir ulkeden belge alacaksaniz, bu belgelerin listesini ve nasil alinacagini yine ayni sitede ilgili ulkenin sayfasina giderek ogrenebilirsiniz.

    1. Belgeleri NVC'ye gondermek

    4uncu ve 5inci asamadaki belgeleri topladiktan sonra tek bir paket hazirlayip bu paketi NVC’ye gondermelisiniz. Eger tum gerekli belgeleri NVC'ye gondermezseniz dosyanizin islenmesi ertelenir. Her eksik belgede NVC sizi bilgilendirip eksik belgeyi gondermenizi ister.

    Onemli belgelerin (ya da cikarilmasi cok zor olan belgelerin) sadece fotokopilerini NVC’ye gonderin. Belgelerin orjinallerini konsolosluktaki mulakata gostermelisiniz.

    Eger online processing yapabileceginize dair bir mektup aldiysaniz bu dokumanlarin taranmis halini CEAC’a upload edebilirsiniz. Eger boyle bir posta almadiysaniz durumunuza gore email ya da posta yoluyla belgeleri gonderebilirsiniz.

    NVC’nin adresi:
    National Visa Center
    Attn: DR
    31 Rochester Ave. Suite 100
    Portsmouth, NH 03801-2914

    Bu konuda daha ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz...

    Bu asamalari bitirdikten sonra, NVC sizin sectiginiz konsoloslukta bir mulakat gunu belirleyip sizi bu konuda bilgilendirecek.

    Bu surecte NVC’ye ulasmaniz gerekiyorsa, su sayfadan iletisim bilgilerini bulabilirsiniz:

    3. ABD Konsoloslugunda mulakat

    NVC tum belgeleri ve ucretleri aldiktan sonra ve dosyanizin tam olduguna kanaat getirdiginde, size sectiginiz konsoloslukta bir mulakat tarihi belirleyecek ve sizi 1-1.5 ay oncesinde bilgilendirecek. NVC'den mulakat tarihini almaniz ilgili konsoloslugun yogunluguna gore 3-4 ayi bulabilir.

    Mulakatiniza Turkiye’de giriyorsaniz, su sayfadan konsoloslugun istedigi belgeleri ogrenebilirsiniz ve mulakat tarihiniz belirlendiginde belgeleri toplamaya baslayabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf

    Zaten belgelerin cogu NVC'ye gonderdiginiz belgeler oldugundan elinizde olmasi lazim. Turkiye’deki gocmen vize basvurulari sadece Ankara Konsoloslugu'nda yapilmaktadir. O nedenle gocmen vize alabilmek icin Ankara’ya gitmeniz gerekmektedir.

    Lutfen siz de surecinize dair butun ayrintilari ve bilgileri bu konuya aktarmayi unutmayin. Forum, uyelerinin bilgi paylasmasina dayanarak varligini surdurmektedir. Forumda diger forum uyelerinin bilgi ve deneyimlerini okuyup bunlardan yararlandiginizi, ve sizin de bilgi ve deneyimlerinizden diger forum kullanicilarinin yararlanacagini unutmayin lutfen!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mydream elinize saglik, ben de ilgili bilgileri aktardim, hata veya eksiklik gorurseniz lutfen belirtmekten cekinmeyin 🙂


  • @crazycells, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    @mydream elinize saglik, ben de ilgili bilgileri aktardim, hata veya eksiklik gorurseniz lutfen belirtmekten cekinmeyin 🙂

    Siz yazarsınız da hata olur mu hiç 🙂 Yazdıklarınızla burası şimdi daha anlamlı oldu. Umarım ben de süreci en kısa sürede tamamlar ve yaşanmış ve nihayetine ermiş tecrübelerimi aktarabilirim.


  • Biraz da sorularla devam edelim. Case Processing Times dan baktığımızda, bugün itibariyle

    Processing time for U.S. citizen filing for an unmarried son or daughter over 21 (I-130);

    at California Service Center: 56.5 Months to 73.5 Months
    at Nebraska Service Center :12.5 Months to 16 Months
    at Potomac Service Center: 7 Months to 9 Months
    at Texas Service Center: 5 Months to 7 Months
    at Vermont Service Center: 58.5 Months to 76 Months

    İlgili service center I-130 formunu işlemeden bir sonraki aşamaya geçemiyoruz. Elbette bugün o formu işleseler bile visa bülteninde bizim priority date imiz current olmadan yine son aşamayı tamamlayamıyoruz. Fakat her service centerın dosyaları işleme süresi farklı. Diyelimki vize bülteninde bizim priority date imin çok yaklaştı ama California Service Center dosyaları işleme konusunda çok ağır ilerliyor. Böyle bir durumda bu tür dosyalara öncelik mi veriyor yoksa diğer service centerlara mı transfer ediyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mydream, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Biraz da sorularla devam edelim. Case Processing Times dan baktığımızda, bugün itibariyle

    Processing time for U.S. citizen filing for an unmarried son or daughter over 21 (I-130);

    at California Service Center: 56.5 Months to 73.5 Months
    at Nebraska Service Center :12.5 Months to 16 Months
    at Potomac Service Center: 7 Months to 9 Months
    at Texas Service Center: 5 Months to 7 Months
    at Vermont Service Center: 58.5 Months to 76 Months

    İlgili service center I-130 formunu işlemeden bir sonraki aşamaya geçemiyoruz. Elbette bugün o formu işleseler bile visa bülteninde bizim priority date imiz current olmadan yine son aşamayı tamamlayamıyoruz. Fakat her service centerın dosyaları işleme süresi farklı. Diyelimki vize bülteninde bizim priority date imin çok yaklaştı ama California Service Center dosyaları işleme konusunda çok ağır ilerliyor. Böyle bir durumda bu tür dosyalara öncelik mi veriyor yoksa diğer service centerlara mı transfer ediyor?

    cogunlukla priority date'in current olma zamanini gecirmiyorlar ama dediginiz gibi daha once dosyalarin baska service center'lara aktarildigina da sahit olduk. Dolayisiyla buyuk ihtimal cok buyuk bir yigilma olursa dediginiz gibi yaparlar diye dusunuyorum...


  • @crazycells Teşekkür ederim cevap için. Ben de öyle olmasını umuyorum.


  • F1 A. Final Action Dates For Family-Sponsored Preference Cases B. Dates For Filing Family-Sponsored Visa Application
    Jun 22MAY14 15FEB15
    July 08JUL14 22APR15
    İlerleme Süresi 17 Gün 67 Gün

    Adjustment of Status başvurusunda bulunacak kişilerin bu linkteki USCIS in aylık duyurularını inceleyerek visa bültenindeki A bölümünü mü yoksa B bölümünü mü esas alarak AOS sürecini başlatması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor. Normalde USCIS aksini belirtmediği sürece A yani Final Action Date baz alınarak AOS talebinde bulunulması gerekiyor ancak geriye dönük vize bültenleri incelemelerimde USCIS in AOS yapacaklar için B bölümünü hep işaret ettiğini gördüm.

    Bunda sonra her vize bülten yayımlandığında priority datelerdeki ilerleme miktarını buraya aktarmayı düşünüyorum. Forumda pek F1 lı yok gibi ama sonrası için, bu sürece gelecekte başlayıp kaynak arayacaklar için ufak ufak burada bilgileri biriktirmeye başlayalım. Forumun en fakir sayfası burası. 😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mydream, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Forumun en fakir sayfası burası.

    Sizin katkiniz zenginlestirmek icin fazlasiyla yeterli sayin @mydream 🙂 👍


  • @crazycells Teşekkür ederim. 🙂


  • Malum Ocak 2021 e kadar Amerika dışında bulunan kişilere (her kategoriyi kapsamıyor) green card verilmesi durduruldu. Bununla beraber her mali yılda verilecek green card sayısı da belli. Örneğin F1 için bu sayısı 23400 + F4ün kullanılmayan miktarı. Normalde bir çok insan sırada olduğu için kullanılmayan diye bir şey yok aslında. Ancak bu geçici yasakla birlikte gerek F1 gerekse F4 kategorisinde mali yıla az kaldığı için az veya çok kalan vizeler kullanılamayacak. Sorum şu (aslında sorudan çok tememni ya benimkisi), F1 kategorisini ki diğer kategoriler de elbette olabilir, current yaparlar mı vize bülteninde kalan vizelerin kullanılabilmesi adına? Böylece Amerika içerisinde bulunanlar AOS yapabilirler. Aksi halde kullanılmayan vizeler kül olup gidecek. Gerçi şu sıralar her şey ülkedeki yabancıları uzaklaştırmak adına ya...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mydream son aylara yaklasirken dediginiz gibi bir ihtimal var, ama sanirim onumuzdeki aylarda USCIS'in durumuna bagli...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3549/coronavirus-un-uscis-e-etkileri


  • @crazycells, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    @mydream son aylara yaklasirken dediginiz gibi bir ihtimal var, ama sanirim onumuzdeki aylarda USCIS'in durumuna bagli...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3549/coronavirus-un-uscis-e-etkileri

    Eğer ek bütçenin kongrede görüşülmesi süreci vs. Trumpın elindeyse o iş biraz zor gibi. Ama sayıca çalışan az olsa bile eğer current olursa AOS talebinde bulunmam ve başvurumun alındığına dair ilk evrakı postadan almamla beraber en azından bu öğrencilerin yüz yüze eğitim alamamasına bağlı olarak ülkeyi terk etmek zorunda kalacakları olumsuz durumdan sıyırmış olurum. Tabi eğer AOS a da başvurmak için Service Centerların dosyamısı işlemiş olması gerekmiyorsa. Orada henüz 2017 ler işlemde. Tatlı bir ihtimal yine de. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mydream, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    @crazycells, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    @mydream son aylara yaklasirken dediginiz gibi bir ihtimal var, ama sanirim onumuzdeki aylarda USCIS'in durumuna bagli...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3549/coronavirus-un-uscis-e-etkileri

    Eğer ek bütçenin kongrede görüşülmesi süreci vs. Trumpın elindeyse o iş biraz zor gibi. Ama sayıca çalışan az olsa bile eğer current olursa AOS talebinde bulunmam ve başvurumun alındığına dair ilk evrakı postadan almamla beraber en azından bu öğrencilerin yüz yüze eğitim alamamasına bağlı olarak ülkeyi terk etmek zorunda kalacakları olumsuz durumdan sıyırmış olurum. Tabi eğer AOS a da başvurmak için Service Centerların dosyamısı işlemiş olması gerekmiyorsa. Orada henüz 2017 ler işlemde. Tatlı bir ihtimal yine de. 🙂

    AOS basligindaki bilgilere de goz atin... AOS surecinin baslamasi icin sizin ilk formunuzu almalari yeterli, sonra size (genelde 2-3 hafta sonra) bu formlari aldiklarina dair I-797C belgesi gonderecekler, o belge ile ABD'de kalabiliyorsunuz...

    Butce konusundan emin degilim maalesef, bazi butceleri House tek basina oyluyor, sanirim bazilarina da Senato tek basina karar veriyor. USCIS butcesinin kim tarafindan kontrol edilip onaylandigini ben de bilmiyorum... Kongrenin tamami + Trump'in imzasi gerekir mi emin degilim, fakat genelde Kongre anlastiysa baskanin da bu karara ve uzlasmaya saygi gostermesi beklenir. Zaten cumhuriyetciler de onaylamissa, Trump'in imzalamamasi her taraftan tepki gorur.


  • @crazycells, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    @mydream, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    @crazycells, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    @mydream son aylara yaklasirken dediginiz gibi bir ihtimal var, ama sanirim onumuzdeki aylarda USCIS'in durumuna bagli...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3549/coronavirus-un-uscis-e-etkileri

    Eğer ek bütçenin kongrede görüşülmesi süreci vs. Trumpın elindeyse o iş biraz zor gibi. Ama sayıca çalışan az olsa bile eğer current olursa AOS talebinde bulunmam ve başvurumun alındığına dair ilk evrakı postadan almamla beraber en azından bu öğrencilerin yüz yüze eğitim alamamasına bağlı olarak ülkeyi terk etmek zorunda kalacakları olumsuz durumdan sıyırmış olurum. Tabi eğer AOS a da başvurmak için Service Centerların dosyamısı işlemiş olması gerekmiyorsa. Orada henüz 2017 ler işlemde. Tatlı bir ihtimal yine de. 🙂

    AOS basligindaki bilgilere de goz atin... AOS surecinin baslamasi icin sizin ilk formunuzu almalari yeterli, sonra size (genelde 2-3 hafta sonra) bu formlari aldiklarina dair I-797C belgesi gonderecekler, o belge ile ABD'de kalabiliyorsunuz...

    Butce konusundan emin degilim maalesef, bazi butceleri House tek basina oyluyor, sanirim bazilarina da Senato tek basina karar veriyor. USCIS butcesinin kim tarafindan kontrol edilip onaylandigini ben de bilmiyorum... Kongrenin tamami + Trump'in imzasi gerekir mi emin degilim, fakat genelde Kongre anlastiysa baskanin da bu karara ve uzlasmaya saygi gostermesi beklenir. Zaten cumhuriyetciler de onaylamissa, Trump'in imzalamamasi her taraftan tepki gorur.

    USCIS butcesinde durumlar biraz karisik. Normalde tum federal kurumlarin butcelerini mali yil baslamadan bir onceki yilin Subat ayinda, ABD Baskanligi nezdinde OMB ve GAO officeleri hazirlar ve kongreye sunar. Konge onaylar ve sonra her kuruma ayrilan butceler, mali yil basi olan 1 Ekim'de gecerli olmak uzere, dagitilir.

    USCIS'in butcesi ise cogunlukla vize ve vatandaslik gibi durumlardan dolayi alinan feelerden olusuyor. Yani federal butceden cok kisitli para geliyor onlara. O yuzden, covid-19 nedeniyle, butcelerine kaynak girisi Mart ayindan bu yana durmus durumda ve simdi kongreden para talep edecekler. Tabii ki onlar direct isteyemiyorlar ve Trump'in bunun icin istekli olup olmamasi cok onemli cunku parayi kongreden USCIS icin istemesi gereken Baskan. Yani bir sure icin furlough yapin da diyebilir veya baska biryerden kaynak da aktarabilir.


  • @MySea Evet, @crazycells in daha önce verdiği şu bağlantıyı incelediğimde de görüp şaşırmıştım. Operasyonlarının çoğunu aldıkları feelerle yürüttüklerini, vergi mükelleflerine yük olmadıklarını belirtiyorlar. Ve dahası talep ettikleri $1.2 milyarı da, fee lere %10 luk bir zam yaparak geri ödeyeceklerini belirtiyorlar. Sonuç olarak yolun sonu Trump'a çıkıyorsa düşük ihtimal gibi geliyor bana.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Evet, USCIS'teki basvurular normal duzeyde olsa kendine yetebiliyor. Belki hatirlayanlar olacaktir, gecen yilin basindaki butce onayi tartismalarinda (eger kongre devlet isleri icin butcede anlasamazsa "government shutdown" oluyor ve gecen yil 1 aydan fazla benzer bir durum yasamistik) USCIS benzer bir aciklama yapmisti. USCIS'teki basvuru ucretleri islemleri devam ettirmeye yeterli oldugu icin butce sorunu olmadigini ve basvurularin "government shutdown" sirasinda da devam edecegini vurgulamislardi.

    Onceki "government shutdown"lardan farkli olarak konsolosluk da gecen yil kasasindaki para bitene kadar islemlere devam edecegini aciklamisti, onceki yillardaki shutdown'lardan Ankara ve Istanbul ABD Konsolosluklari da kapaniyordu.


  • F1 A. Final Action Dates For Family-Sponsored Preference Cases B. Dates For Filing Family-Sponsored Visa Application
                                              |
    

    | August | 15AUG14 | 08JUN15 |
    | İlerleme Süresi | 38 Gün | 47 Gün |

    Geçici yasağa rağmen final action date deki ilerlemeyi anlayamadım ama neyse...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mydream, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    F1 A. Final Action Dates For Family-Sponsored Preference Cases B. Dates For Filing Family-Sponsored Visa Application
                                              |
    

    | August | 15AUG14 | 08JUN15 |
    | İlerleme Süresi | 38 Gün | 47 Gün |

    Geçici yasağa rağmen final action date deki ilerlemeyi anlayamadım ama neyse...

    USCIS hala calismaya devam ediyor, sadece insanlarla yapilan yuzyuze gorusmeler yasaklandi, USCIS hic kapanmadi...


  • @crazycells, içinde söyledi: F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Dates For Filing Family-Sponsored Visa Application

    Evet, göçmenlik ofislerinin kapanmadığını biliyorum ama eksik bilgimden de olabilir, bir şeyleri kafamda oturtamadım. F1 kategorisi özelinde konuşacak olursak, AOS dışında göçmen vizesi verilmiyor ancak kağıt üzerinde işlemler, kişilerin priority date leri aktif olmuşsa doysa gönderimleri vs. devam ediyor. Amerika dışındakilerin B bölümünü kullanması, daha sonra ise Final actiton date de p. date aktif olduğunda da son işlemlerin ( konsolosluk görüşmesi gibi) başlayıp tamamlanarak green kartın alınması gerekiyor. Bu noktada işte şöyle bir mantıkla düşünüyorum, 1 Ocak 2021 e kadar ABD dışındaki kimseye green card verilemeyecek. Dolayısıyla Final action date 1 Ocak tarihine kadarki olan her ay ilerlese bile kimseye verilemeyeceği için sırada bekleyenlerin sayısında bir azalma olmayacak. Mali yıl içerisinde de 23.400 den fazla vize veremeyecekleri için 1 Ocaktan sonraki bir tarihte , bu Ocak olur, Temmuz olur çok önemli değil, Final action datetki ilerlemenin durması lazım diye düşünüyorum. Ya da işte yanlış düşünüyorum. Anlamaya çalışıyorum işte. Uzun uzun yazmamın sebebi de bu. Var ise bir mantık hatası, nerede yapıyorum onu anlamaya çalışıyorum. E yardıma açığım elbette. 🙂


Benzer Başlıklar

  • 18
  • 58
  • 2
  • 10654
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum