Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar;

    Eşimle beraber CR1 vize maratonuna başladık. Samimiyetle söylüyorum, forumdaki engin bilgiler I-130 belgesini doldururken işimizi çok kolaylaştırdı. Elimden geldiği kadar başlıkları hatmettim fakat cevap alamadığım bazı soruları buradan paylaşmak isterim. Tekerrür oluyorsa affola.

    -Öncelikle "Answer all questions fully and accurately. If a question does not apply to you type or print “N/A,” unless otherwise directed." ibaresini netleştirmek istiyorum.
    Bütün yorumlar, sorunun cevabının olmadığı her yere N/A veya none yazılması gerektiğini söylüyor. Boş bırakılması, sorunun okunmamış olduğu şekilde algılanabiliyormuş. Bu doğru bir endişe midir? Kayıt numaralarının yazılması gereken yerlerde bile N/A yazmam gerekir mi? (örnek: Alien Registration Number yoksa, numara yazılması gereken yere N/A yazmak doğru mudur?)
    -Bizim durumumuzda eşim petitioner ben beneficiary'im. Eşim evlendikten sonra US pasaportundaki soyadını değiştirmedi fakat evlilik cüzdanımızda ve Türk kimliğine benim soyadımı da taşıdı. Biz kendisinin bilgilerini aynen US pasaportunda olduğu gibi bırakmayı düşünüyoruz, yani benim soyadımı almamış, herhangi bir maiden name kullanmıyor şeklinde. Bu herhangi bir sorun yaratır mı?
    -Son sorum part 4 soru 62a-b-c ile alakalı. Soru, "The beneficiary will not apply for adjustment of status in the U.S., but he or she will apply for an immigrant visa abraod at the US Embassy or Consulate in:" diyor. Biz USCIS etabını geçtikten sonra NVC ve sonraki kısımlarını Türkiye'de yapacağız. Bu durumda bu soruya Ankara'daki büyükelçiliği yazmam doğru mudur, yoksa 'adjustment of status' ABD'de mi yapılacak?

    Şimdiden yardımlarınız ve cevaplar için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    I-130 ve I-130A formu nasil doldurulur?

    • Aile Sponsorlu Gocmenlik basvurularinin ilk asamasi I-130 formunu doldurup gondermektir. Bu formu esiniz, anne veya babaniz, kardesiniz veya cocuklariniz icin doldurup USCIS'e gondermelisiniz.

    • I-130A formunu sadece esiniz icin gocmenlik basvurusu yapiyorsaniz, esiniz doldurmali. Diger aile uyeleri icin basvuru yapiyorsaniz doldurmaniza gerek yoktur, o durumlarda sadece I-130 formu yeterlidir.

    • adresinden ulasabileceginiz I-130 ve I-130A formlarini Adobe Acrobat vs. turu programlarla bilgisayarinizda veya formlarin ciktisini alarak siyah bir kalemle elinizle doldurabilirsiniz.

    • Green Card sahibi ya da ABD vatandasi olan ve basvuran kisi "Petitioner", Green Card alacak kisi veya kisiler de "Beneficiary" olarak adlandirilir.

    I-130 formu:

    • Formu doldururken size uygun ve cevabi olan sorulara cevap vermeli diger kisimlari soruya ve istenilen cevaba gore N/A ya da NONE olarak cevaplamali ya da bos birakmalisiniz. Eger sorulara vereceginiz cevaplar icin verilen bosluklar yeterli degilse, 9. kisimda bu bilgileri belirtmelisiniz.
    1. kisimdaki sorularda Green Card alacak kisi ile olan iliskiniz soruluyor, bu formu esiniz, anne veya babaniz, kardesiniz veya cocuklarinizdan kim icin dolduruyorsaniz o secenegi isaretlemelisiniz.

    2. kisimdaki sorularda sirasiyla basvuruyu yapan Green Card sahibi ya da ABD vatandasinin Alien numarasi(varsa), SSN'si, bugune kadar kullandigi isimleri, dogum tarihi ve yeri, cinsiyeti, posta adresi, son 5 yilda yasadigi tum adresleri, daha once evlendiyseniz ilgili bilgileri, esinizin bilgileri, anne veya babanizin isim, dogum tarihi ve yeri, vatandaslik veya gocmenlik bilgileriniz, son 5 yilda calistiginiz islerin bilgileri soruluyor.

    3. kisimdaki sorularda basvusuyu yapan kisinin etnik koken, uzunluk ve agirlik bilgileri, goc ve sac rengi bilgileri soruluyor.

    4. kisimdaki sorularda Green Card alacak kisinin gocmenlik ve SSN bilgileri (varsa), bugune kadar kullanmis oldugu tum isimler, su anki adresi, ABD'de yasamayi dusundugu adresi, daha once yapmis oldugu evliliklere ait bilgiler (yaptiysa), su anki evlilige ait bilgiler, Green Card alacak kisinin es ve cocuklarina ait bilgiler (eger varsa), bu kisinin ABD'ye girisiyle ilgili bilgiler (eger girdiyse), turkce karakterlerle isim, soyisim ve adres bilgileri, Green Card'in AOS veya CP ile alinip alinmayacagi (Eger ABD'de ise Adjustment of Status, eger ABD disindaysa Consular Processing yapmali!) eger CP yapiliyorsa hangi ulkede yapilacagi soruluyor.

    5. kisimdaki sorularda basvuru yapan kisinin daha once birileri icin gocmenlik basvurusu yapip yapmadigi veya su an baska aile uyeleri icin gocmenlik basvurusu yapip yapmadigi soruluyor.

    6. kisimdaki sorularda basvuru yapan kisinin formu kendi basina doldurup doldurmadigi, kendisinin iletisim bilgileri ve imzasi isteniyor.

    7. kisimdaki sorularda eger bir tercuman kullanildiysa bu tercumana ait isim, adres, lisans numarasi ve iletisim bilgileri soruluyor ve ayrica imzasi isteniyor.

    8. kisimdaki sorularda eger form basvuru yapan kisi disinda biri tarafindan doldurulduysa, bu kisiye ait isim, adres ve iletisim bilgileri soruluyor ve ayrica imzasi isteniyor.

    9. kisimdaki bosluklari, yukaridaki sorulara verdiginiz cevaplar forma sigmadiysa kullanmalisiniz. Eger tek bir form yeterli degilse bu sayfanin yeteri kadar kopyasini yapip butun sorularin cevaplarini tamamlamalisiniz. Ciktisini aldiginiz butun "Part 9" kagitlarinin ustune isminizi ve eger varsa A-number'inizi yazmalisiniz. Cevapladiginiz sorularin sayfa (page), kisim (part) ve madde (item) numarasini ilgili bosluga yazdiktan sonra cevaplari vermelisiniz. Her "Part 9" kagidini imzalayip, imzaladiginiz tarihi uzerine yazmalisiniz.

    I-130A formu:

    • Bu formu sadece esiniz icin gocmenlik basvurusu yapiyorsaniz, esiniz doldurmali. Diger aile uyeleri icin basvuru yapiyorsaniz doldurmaniza gerek yok.
    1. kisimdaki sorularda Green Card alacak es, kendi isim, adres (son 5 yilda kaldigi tum adresleri) ve anne ve babaya ait bilgileri yazmali.

    2. kisimdaki sorularda Green Card alacak es, son 5 yildaki is deneyim bilgilerini yazmali.

    3. kisimdaki soruda eger 2. kisimda belirtilmediyse, ABD disinda yaptiginiz son is soruluyor.

    4. kisimdaki sorularda Green Card alacak esin formu kendi basina doldurup doldurmadigi, kendisinin iletisim bilgileri soruluyor ve eger ABD'de yasiyorsa imzasi isteniyor.

    5. kisimdaki sorularda eger bir tercuman kullanildiysa bu tercumana ait isim, adres, lisans numarasi ve iletisim bilgileri soruluyor ve ayrica imzasi isteniyor.

    6. kisimdaki sorularda eger form Green Card alacak es disinda biri tarafindan doldurulduysa, bu kisiye ait isim, adres ve iletisim bilgileri soruluyor ve ayrica imzasi isteniyor (Eger esiniz ABD disinda oldugundan siz bu formu doldurduysaniz, gerekli bilgilerinizi bu kisma yazmalisiniz).

    7. kisimdaki bosluklari, yukaridaki sorulara verdiginiz cevaplar forma sigmadiysa kullanmalisiniz. Eger tek bir form yeterli degilse bu sayfanin yeteri kadar kopyasini yapip butun sorularin cevaplarini tamamlamalisiniz. Ciktisini aldiginiz butun "Part 7" kagitlarinin ustune isminizi ve eger varsa A-number'inizi yazmalisiniz. Cevapladiginiz sorularin sayfa (page), kisim (part) ve madde (item) numarasini ilgili bosluga yazdiktan sonra cevaplari vermelisiniz. Her "Part 7" kagidini imzalayip, imzaladiginiz tarihi uzerine yazmalisiniz.

    USCIS adresi:

    I-130 ve I-130A formlarini doldurduktan sonra formu ilgili USCIS adresine gondermelisiniz. USCIS adresi; basvuru kategorinize, ABD disinda veya icinde bulunup bulunmadiginiza, eger ABD icindeyseniz hangi eyalette oldugunuza gore degisiklik gosterebilir. O nedenle suradan hangi adrese gondereceginizi belirlemelisiniz:

    Ayrica gondereceginiz pakete bir cover letter da yazabilirsiniz:

    Ornegin formu esiniz icin doldurdugunuzu farzedersek; (sag ust tarafa tarihi ekleyebilirsiniz)

    USCIS
    ATTN: I-130
    PO Box 21700
    Phoenix, AZ 85036


    To Whom It May Concern: Please find enclosed my Form I-130 Petition for Alien Relative on behalf of my wife................ who is currently residing in Turkey.
    Included are the following documents:

    • Money order in the amount of $535
    • 2 passport style photograph (for me)
    • 2 passport style photograph (for my wife)
    • Form G-1145 E-Notification of Petition
    • Form I-130 Petition for Alien Relative
    • Form I-130A Supplemental Information (please note that since my wife is residing abroad she could not sign the form)
    • Copy of my Green Card and copy of my immigrant visa
    • Copy of biographic page of my passport
    • Copy of biographic page of my wife’s passport
    • Birth Certificate from Turkey (one for me and one for my wife)
    • Police record from Turkey (for me)

    Evidence for bona fide marriage:

    • Copy and English translation of Marriage certificate from Turkey
    • Pictures that show wedding and engagement ceremonies where extended family members are also included, moment of propose marriage, our official ceremony and that belong to our trips.
    • Copy of messaging through whatsapp and instagram applications.

    Thank you very much for your prompt attention to this matter.

    Respectfully,
    Isim Soyisim
    Adres

    Ayrica gonderilmesi gereken formlari daha once baska konuda belirtmistim, buraya da listeyi tasiyorum...

    Form I-130 Petition for Alien Relative ve Form I-130A

    • Form I-130 - GC sahibi ya da ABD vatandasi sponsor tarafindan doldurulup imzalanacak (form)
    • Form I-130A - Green Card alacak es tarafindan doldurulup imzalanacak (form)
      (eger esiniz ABD disindaysa imzalamadan bu formu gonderebilirsiniz!)
    • online bilgilendirilme amacli opsiyonel olarak Form G-1145
      (bu formlar hakkindaki sorularinizi bu konuda sorabilirsiniz)
    • Eger es icin basvuru yapiyorsaniz yani CR1, IR1 veya F2A surecine giriyorsaniz iki adet fotograf (iki es icin de gerekli - arkasina bastirmadan isimlerinizi yazabilirsiniz) diger aile uyelerinin basvurulari icin fotograf gerekmiyor.
    • $535 form ucreti (check ya da money order)
      (guncel form ucretleri icin su sayfayi kontrol edebilirsiniz: https://www.uscis.gov/forms/our-fees )
    • GC sahibi ya da ABD vatandasi olan sponsorun Green Card'inin, dogum belgesinin, pasaport biyografi sayfasinin, ABD vatandaslik belgesinin veya gocmenlik statusunu gosteren diger belgelerinin fotokopisi (yani sponsor GC ya da ABD vatandasi oldugunu gostermeli)
    • GC alacak es, cocuk, ebeveyn veya kardesin pasaport biyografi sayfasinin fotokopisi
    • GC alacak kisilerin en sonki I-94 formu (https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search) (Eger ABD'delerse)
    • Green Card alacak kisilerin su anki ve onceki evliliklere ait dokumanlarin fotokopileri (eger daha once bosanma gerceklestiyse, bosanmalarin resmi olarak bittigine dair resmi belgeler)
    • Eger es icin basvuru yapiyorsaniz evliliginizin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosteren belgeler
      (Bunlar su tur belgeler olabilir; fotograflar, ortak banka hesaplari, ortak kira ya da mortgage odemeleri, ortak doldurulmus vergi formlari, ortak faturalar, ortak araba bilgisi ya da sigortasi, ortak sigorta ya da emeklilik bilgileri, gayrimenkuller, ayni adreste yasadiginiza dair belgeler, varsa cocuklariniza dair dogum belgeleri ya da evliligin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosterdigini dusundugunuz diger dokumanlar).
    • Eger anne/baba icin basvuru yapiyorsaniz aile iliskinizi gosteren resmi belgeler
      (Bunlar su tur belgeler olabilir; annenin ve cocugun isimlerini acikca gosteren dogum belgeleri, babanin ve cocugun isimlerini acikca gosteren dogum belgeleri, anne ve babanin evlendigini gosteren belgeler de ek olarak gonderilebilir. Eger anne veya babaniz daha once evlendilerse, onceki evliliklerinin resmi olarak bittigini gosteren belgeler).
    • Eger kardes icin basvuru yapiyorsaniz, ABD vatandasinin ve kardesinin arasindaki aile iliskileri gosteren resmi belgeler
      (Bunlar su tur belgeler olabilir; basvuranin ve kardeslerinin isimlerini acikca gosteren dogum belgeleri, bu dogum belgeleri anne veya babanin en azindan birisinin ortak oldugunu gosterebilmeli. Eger anne veya babanin sadece biri ortaksa, veya anne ya da babanin daha once evlilikleri olduysa onceki evliliklerinin resmi olarak bittigini gosteren belgeler de basvuruya eklenmelidir. Evlatlik yoluyla kardes olduysaniz yine bu durumu gosteren resmi belgeleri basvuruya eklemelisiniz).

    @egedem I-130 ile ilgili içinde söyledi:

    Merhabalar;

    Eşimle beraber CR1 vize maratonuna başladık. Samimiyetle söylüyorum, forumdaki engin bilgiler I-130 belgesini doldururken işimizi çok kolaylaştırdı. Elimden geldiği kadar başlıkları hatmettim fakat cevap alamadığım bazı soruları buradan paylaşmak isterim. Tekerrür oluyorsa affola.

    -Öncelikle "Answer all questions fully and accurately. If a question does not apply to you type or print “N/A,” unless otherwise directed." ibaresini netleştirmek istiyorum.
    Bütün yorumlar, sorunun cevabının olmadığı her yere N/A veya none yazılması gerektiğini söylüyor. Boş bırakılması, sorunun okunmamış olduğu şekilde algılanabiliyormuş. Bu doğru bir endişe midir? Kayıt numaralarının yazılması gereken yerlerde bile N/A yazmam gerekir mi? (örnek: Alien Registration Number yoksa, numara yazılması gereken yere N/A yazmak doğru mudur?)
    -Bizim durumumuzda eşim petitioner ben beneficiary'im. Eşim evlendikten sonra US pasaportundaki soyadını değiştirmedi fakat evlilik cüzdanımızda ve Türk kimliğine benim soyadımı da taşıdı. Biz kendisinin bilgilerini aynen US pasaportunda olduğu gibi bırakmayı düşünüyoruz, yani benim soyadımı almamış, herhangi bir maiden name kullanmıyor şeklinde. Bu herhangi bir sorun yaratır mı?
    -Son sorum part 4 soru 62a-b-c ile alakalı. Soru, "The beneficiary will not apply for adjustment of status in the U.S., but he or she will apply for an immigrant visa abraod at the US Embassy or Consulate in:" diyor. Biz USCIS etabını geçtikten sonra NVC ve sonraki kısımlarını Türkiye'de yapacağız. Bu durumda bu soruya Ankara'daki büyükelçiliği yazmam doğru mudur, yoksa 'adjustment of status' ABD'de mi yapılacak?

    Şimdiden yardımlarınız ve cevaplar için teşekkür ederim.

    1. Aynen dediginiz gibi, bos birakirsaniz cevabini yazmayi unuttugunuzu zannedebilirler, o nedenle mumkun olan her bolume N/A ya da None yazmaya calisin. Eger yazilmiyorsa (sayi gerekiyorsa) ve verecek cevabiniz yoksa bos birakabilirsiniz.

    2. Turkiye'de ve ABD'de farkli isim ve soyisme sahip olabilirsiniz. Eger ABD'deki isminizi degistiriyorsaniz, bunu ilgili birimlere ileterek yapabilirsiniz. ABD'de evlendikten sonra soyisim degisikligi yapmak zorunlu degil, o nedenle esiniz ismini tutabilir. Bence de ABD pasaportundaki gibi verin tum bilgileri. (Eger formlarda kullanilan farkli isimler sorusu varsa, o kisma Turkiye'deki ismini de ekleyin)

    3. Siz Consular Processing yapacaksiniz, o nedenle AOS yapiyorum olarak isaretlemeyin. "Ankara/TURKEY" diye yazmaya calisin.


  • Cevaplar için çok teşekkürler @crazycells

    1. sorudaki konuyla ilgili, Sorunun screenshot'unu buraya koyamadım malesef ama consular process veya AOS yapıyorum gibi bir seçenek bulunmuyor soruda. Aslında kafam o nedenle biraz karıştı.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @egedem I-130 ile ilgili içinde söyledi:

    Cevaplar için çok teşekkürler @crazycells

    1. sorudaki konuyla ilgili, Sorunun screenshot'unu buraya koyamadım malesef ama consular process veya AOS yapıyorum gibi bir seçenek bulunmuyor soruda. Aslında kafam o nedenle biraz karıştı.

    o kismi doldurunca otomatik olarak CP'e donusecek.


  • @crazycells çok teşekkürler.


  • Herkese merhaba,

    Süreç devam ettikçe oluşan bir takım yeni sorularımı buradan iletiyor olacağım. Umarım başkalarının da işine yarar.
    İki sorum var:
    -Birincisi tercümelerle ilgili. Evliliğimizin 'iyi niyetini' kanıtlamak için, eşimle yıllardır aramızda geçen bazı sosyal medya konuşmalarının ekran görüntülerini dosyamıza koyuyoruz. Haliyle bunların noter onaylı tercümeleri gerekecek. Görüntülerin çoğu e-mail / uygulama / web sitesi formatlarında. Bunların tercümeleri nasıl bir formatta veriliyor bilgisi olan var mı? Tek tek web sitesindeki bütün türkçe reklamlar, bannerlar vs de tercüme edilip fatura büyüyor mu yoksa sadece temel metin mi tercüme ediliyor?
    Bu konuda uzmanlaşmış, önerebileceğiniz bir tercüme ofisi bilgisi verirseniz çok sevinirim.

    -İkinci sorum, 535 USD'lik I-130 filing fee'yi nasıl göndereceğimizle ilgili. Türkiye'deki bir bankada bu ücreti çek olarak yazdırıp paketin içinde göndermem yeterli olur mu? Türkiye'deki hangi bankalar bu hizmeti veriyor bilgisi olan var mı?

    Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @egedem I-130 ile ilgili içinde söyledi:

    Herkese merhaba,

    Süreç devam ettikçe oluşan bir takım yeni sorularımı buradan iletiyor olacağım. Umarım başkalarının da işine yarar.
    İki sorum var:
    -Birincisi tercümelerle ilgili. Evliliğimizin 'iyi niyetini' kanıtlamak için, eşimle yıllardır aramızda geçen bazı sosyal medya konuşmalarının ekran görüntülerini dosyamıza koyuyoruz. Haliyle bunların noter onaylı tercümeleri gerekecek. Görüntülerin çoğu e-mail / uygulama / web sitesi formatlarında. Bunların tercümeleri nasıl bir formatta veriliyor bilgisi olan var mı? Tek tek web sitesindeki bütün türkçe reklamlar, bannerlar vs de tercüme edilip fatura büyüyor mu yoksa sadece temel metin mi tercüme ediliyor?
    Bu konuda uzmanlaşmış, önerebileceğiniz bir tercüme ofisi bilgisi verirseniz çok sevinirim.

    -İkinci sorum, 535 USD'lik I-130 filing fee'yi nasıl göndereceğimizle ilgili. Türkiye'deki bir bankada bu ücreti çek olarak yazdırıp paketin içinde göndermem yeterli olur mu? Türkiye'deki hangi bankalar bu hizmeti veriyor bilgisi olan var mı?

    Şimdiden teşekkürler.

    1)Bence soyle yapin, bu konusmalari microsoft word sayfalarinda duzenleyip sayfa sayisini azaltmaya calisin. Sonra bu sayfalarin tercumelerini yaptirin. Tercumelerin noter onayli olmasina gerek yok, sadece yeminli tercuman yeterli. Daha sonra hem screenshot'lari hem de bunlarin cevirisinin bulundugu word dokumani gondermis olursunuz. En azindan ceviriye odeyeceginiz ucreti azaltmis olursunuz.

    2)USCIS'in sitesindeki yaziya gore maalesef hem check hem de money order ABD'deki bankalardan cekiliyor olmali. O nedenle Turkiye'de hazirlatacaginiz bir money order ya da check gecerli olmayabilir. Check'in ya da money order'in uzerine "U.S. Department of Homeland Security" diye yazmalisiniz. Bunu ABD'deki tanidiklariniz hazirlayip size gonderebilirler.

    Eger bu sizin icin iyi bir secenek degilse kredi kartinizi dolar odemelerine ve yurtdisi cekimlerine actirip kredi karti ile odemenizi yapabilirsiniz. Eger kredi karti kullanacaksaniz su formu da eklemeniz lazim basvuru paketine:


  • Abd vatandaşı olan eşimle Türkiye’de evlendik 20 eylül 2017de uscis e başvuru yaptık bugün yani 27 mart 2018 de nvc belgelerimizin gideceğini belirten bi sarı zarf gelmiş fakat içinde yönergelerle ilgili nasıl bi yol izlememiz gerektiği yazmıyor bunun için mail atacaklar sanırım benim bu aşamada türkiyede ne tür belgeler hazırlayıp göndermem gerekiyor bu konu hakkında detaylı Bilgi verebilirmisiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayse23 I-130 ile ilgili içinde söyledi:

    Abd vatandaşı olan eşimle Türkiye’de evlendik 20 eylül 2017de uscis e başvuru yaptık bugün yani 27 mart 2018 de nvc belgelerimizin gideceğini belirten bi sarı zarf gelmiş fakat içinde yönergelerle ilgili nasıl bi yol izlememiz gerektiği yazmıyor bunun için mail atacaklar sanırım benim bu aşamada türkiyede ne tür belgeler hazırlayıp göndermem gerekiyor bu konu hakkında detaylı Bilgi verebilirmisiniz

    bu konuda ayrintili bilgi icin su konunun ilk post'unu okuyabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak


  • Herkese merhaba,

    I-130 paketimi yolladım. Bütün katkılarından dolayı özellikle @crazycells e teşekkür ederim.
    I-797C - Receipt formum yazışma adresine ulaştı. Anladığım kadarıyla ücretin tahsil edildiğini bildiren bir form, benim herhangi bir aksiyon almamın beklenmediğini umuyorum.
    Sürecimi buradan paylaşmaya devam edeceğim.

    tekrar teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @egedem I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    Herkese merhaba,

    I-130 paketimi yolladım. Bütün katkılarından dolayı özellikle @crazycells e teşekkür ederim.
    I-797C - Receipt formum yazışma adresine ulaştı. Anladığım kadarıyla ücretin tahsil edildiğini bildiren bir form, benim herhangi bir aksiyon almamın beklenmediğini umuyorum.
    Sürecimi buradan paylaşmaya devam edeceğim.

    tekrar teşekkürler.

    hayirli olsun 🙂 islemler baslamis demektir. su an icin hicbir islem yapmaniza gerek yok 🙂 ikinci NOA belgesini de belgelerin gozden gecirilmesi bitince alacaksiniz ve sonra dosyaniz NVC'ye aktarilacak. Surecinizin devamini bekliyoruz 🙂 Bol sanslar!


  • Merhabalar,

    Süreç malesef olumsuz başladı. I-797C Receipt formu elime ulaştıktan bir hafta sonra, göndermiş olduğum çekin tahsil edilemediğine ve dolayısıyla dosyamın reddedildiğine dair bir yazı aldım. İşin garip tarafı, çeki Garanti Bankası'ndan hazırlatmıştım ve Amerika'da herhangi bir bankadan tahsil edilebileceğini söylemişlerdi bana.
    Red yazısıyla beraber, bütün paketimi de geri göndermişler ve içinde çek mevcut değil. Acaba, çek bir şekilde düştü/kayboldu mu diye düşünüyorum. Dünden beri USCIS call center'dan tahsilatın neden gerçekleşemediğini veya çekin akıbetinin ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorum ama malumunuz pek yardımcı olmuyorlar.
    Neyse, sabırla paketi tekrar göndereceğim ve bu sefer kredi kartıyla ödeme opsiyonunu kullanacağım. Sanırım daha güvenli olacak.

    Bir sorum var; tekrar gönderdiğim I-130 formumda "Have you EVER previously filed a petition for this beneficiary or any other alien?" sorusuna artık Evet diye cevap verip, 'result: denied' olarak belirtmem gerekiyor değil mi? Acaba additional info. kısmını kullanarak, bu reddin çek tahsilatından kaynaklandığını belirtmem fayda eder mi?

    Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @egedem I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    Merhabalar,

    Süreç malesef olumsuz başladı. I-797C Receipt formu elime ulaştıktan bir hafta sonra, göndermiş olduğum çekin tahsil edilemediğine ve dolayısıyla dosyamın reddedildiğine dair bir yazı aldım. İşin garip tarafı, çeki Garanti Bankası'ndan hazırlatmıştım ve Amerika'da herhangi bir bankadan tahsil edilebileceğini söylemişlerdi bana.
    Red yazısıyla beraber, bütün paketimi de geri göndermişler ve içinde çek mevcut değil. Acaba, çek bir şekilde düştü/kayboldu mu diye düşünüyorum. Dünden beri USCIS call center'dan tahsilatın neden gerçekleşemediğini veya çekin akıbetinin ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorum ama malumunuz pek yardımcı olmuyorlar.
    Neyse, sabırla paketi tekrar göndereceğim ve bu sefer kredi kartıyla ödeme opsiyonunu kullanacağım. Sanırım daha güvenli olacak.

    Bir sorum var; tekrar gönderdiğim I-130 formumda "Have you EVER previously filed a petition for this beneficiary or any other alien?" sorusuna artık Evet diye cevap verip, 'result: denied' olarak belirtmem gerekiyor değil mi? Acaba additional info. kısmını kullanarak, bu reddin çek tahsilatından kaynaklandığını belirtmem fayda eder mi?

    Şimdiden teşekkürler.

    Gecmis olsun. Sadece ABD'deki bir bankadan check yazabilirsiniz. Check'in ABD'de cash edilip edilmesi dert olan kisim degil, USCIS ABD'deki bir bankadan istiyor. Kredi karti opsiyonunu kullanabilirsiniz, kartinizin dolar ve yurtdisi odemelerine acik olduguna emin olun.

    Evet, o soruyu oyle cevaplayin. "Check from a bank in Turkey could not be cashed" diye ekleyebilirsiniz.


  • @crazycells Aynen ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Peki hazırlammış olduğum ilk paketteki cover letter'da "Nature of Submission: I-130 Original Submission" diye bir ibare yazmıştım. Bunu da 'second submission' gibi bir şekilde değiştirmeme gerek var mı? Veya yeniden paketi gönderdiğimde, bunun ikinci gönderimim olacağını belirtmem gereken başka bir bölüm var mıdır atladığım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @egedem I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    @crazycells Aynen ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Peki hazırlammış olduğum ilk paketteki cover letter'da "Nature of Submission: I-130 Original Submission" diye bir ibare yazmıştım. Bunu da 'second submission' gibi bir şekilde değiştirmeme gerek var mı? Veya yeniden paketi gönderdiğimde, bunun ikinci gönderimim olacağını belirtmem gereken başka bir bölüm var mıdır atladığım?

    hayir, bu bilgiyi formun icindeki soru disinda bir yerde belirtmenize gerek yok. Bence hala "original submission" olarak belirtebilirsiniz.


  • @crazycells cok tesekkurler.


  • @crazycells odeme garanti olsun diye esimin amerika’da yasayan bir akrabasinin kredi kartini kullanacagim. Haliyle kendisinin G-1450 formunu imzalamasi gerektigi icin paketi ona yollayip, o imzaladiktan sonra uscis lockbox’a postalamasini isteyecegim. Bu durumda amerikadan gonderilecek olmasina ragmen “if you live outside of the us” posta adresine gondermesi dogru olacaktir degil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @egedem I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    @crazycells odeme garanti olsun diye esimin amerika’da yasayan bir akrabasinin kredi kartini kullanacagim. Haliyle kendisinin G-1450 formunu imzalamasi gerektigi icin paketi ona yollayip, o imzaladiktan sonra uscis lockbox’a postalamasini isteyecegim. Bu durumda amerikadan gonderilecek olmasina ragmen “if you live outside of the us” posta adresine gondermesi dogru olacaktir degil mi?

    evet, dediginiz gibi outside of US adresine gonderin. Eger oyle bir ihtimal varsa, bence o size USPS'ten "money order" hazirlayip gondersin? Siz money order'i paketin icine koyarsiniz?


  • @crazycells iki gun sonra uzun bir sure sehir disinda olacagim. Ben gonderip, bu yukten bir an once kurtulmak istiyorum 🙂
    Ote yandan Uscis geri gonderdigi paketin icine ceki koymamis, dolayisiyla bankadan parami geri alamamam da isin cabasi malesef.
    Bugun bir kere daha customer service’i ariyip en azindan ceki geri postalamalarini isteyecegim. Umarim sansim yaver gider.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @egedem I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    @crazycells iki gun sonra uzun bir sure sehir disinda olacagim. Ben gonderip, bu yukten bir an once kurtulmak istiyorum 🙂
    Ote yandan Uscis geri gonderdigi paketin icine ceki koymamis, dolayisiyla bankadan parami geri alamamam da isin cabasi malesef.
    Bugun bir kere daha customer service’i ariyip en azindan ceki geri postalamalarini isteyecegim. Umarim sansim yaver gider.

    sanirim USCIS kendisine gelen check'leri yok ediyor. Bununla ilgili bir bilgi okumustum, bulursam buradan paylasacagim. Ama cash edilmemis check'in banka hesabinizdan para eksiltmemesi lazim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum