DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @lumos Merhabalar,sizin ve diğer tecrübe sahiplerinin paylaşımları bu süreçte çok yardımcı oldu,emeğinize sağlık öncelikle. Dün başvurumuzu yaptık ama bugün eksik var diye mail geldi. Aslında belgelerimiz tam ama ben veterinerimizin imzasından kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Gelen maili paylaşıyorum,tam olarak ne eksik anlam veremedim ben.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Mail şöyle; Dear Applicant:

    You have submitted an incomplete application for a permit to import a dog from a high-risk country for dog rabies.

    The application for the animal identified below was missing:

    1. A valid (unexpired) CDC Rabies Vaccination and Microchip Record. CDC will NOT accept foreign-issued pet passports or any other certificates for foreign rabies vaccinations. Please have your veterinarian complete the form found at: www.cdc.gov/rabiesrecord.

    This is not a denial. In order for CDC to process your application, you must resubmit your permit application online and include all necessary information. We cannot accept missing documents by email.

  • ⭐⭐⭐

    @zoesworld Merhaba, gelen maile gore online CDC Kuduz asilama ve mikrocip beyan/kayit formunuzun (buradan ulasabilirsiniz form'a) eksik oldugunu belirtmisler, tabii belgeniz eksik olmasa bile bir detay gozden kacmis olabilir, hizlica revize etmenizi oneririm.

    Imzasinda nasil bir sorun oldugunu dusundunuz bilmiyorum ama islak imzayi tercih ediyorlar; tabii CDC'in belirttigi kurallara uyan dijital imza da (bunun Veteriner hekimler arasinda Turkiye'de yaygin oldugunu dusunmemekle birlikte yanilma payiyla ifade ediyorum) alternatif olabilir.

    Bu paylasimda detaylica formun nasil dolduruldugunu bulabilirsiniz;

    @lumos, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    CDR-RVMR-2023-508 (Mikrocip ve Kuduz Asisi Formu, bu form CDC tarafindan uluslararasi uyum icin olusturulmustur). Formun doldurulma rehberi icin alttaki imaji inceleyiniz.

    2- CDC-RVMR Formu.jpg

    CDC Kopek Izin Basvuru Formu doldurma rehberleri sirasiyla eklenmistir.

    Islem bittiginde sistemden tekrar izin talebinizi submit (submit icin buraya tiklayiniz ) etmelisiniz. Kolayliklar dilerim, CDC kismi esasinda en hizli cozume kavusan asamasi bu surecin, bol sanslar.


  • @lumos Öncelikle çok teşekkür ederim.Formu doldururken sizin paylaştığınız grafik önümde açıktı,birebir aynısını doldurdum.Aklımda 3 ihtimal var,veterinerin imzasının dijital olmaması ama siz ıslak imza kabul ediyorlar demişsiniz,ikincisi bütün formu komple büyük harflerle doldurdum bu yüzden olabilir mi?, üçüncüsü yüklediğimiz dosyaların ismini değiştirmem gerektiğini bilmiyordum,dosya adlarında - gibi karakterler var bu yüzden yüklenememiş olabilir mi?Tekrar teşekkür ederim 🙏🏻


  • kirma cins kopek getiren arkadaslar, cins beyaninda ne bulundunuz? microchippte "terrier unspecified" olarak tanimlanmis olan sokak kopegi icin 35kg oldugundan airedale terrier olarak transfer talebi olusturdum. fikir ve tecrubeleriniz nelerdir?

  • ⭐⭐⭐

    @zoesworld Rica ederim. Imzanin islak olmasini ben degil CDC oneriyor; oncelik bu olmali diyor: '...The veterinarian should sign the CDC Rabies Vaccination and Microchip Record [PDF – 1 page] in ink. ... '
    Dijital imza da rastgele degil, otorize bir bicimde olmali (Turkiye'de bu konuda gecerliligi olan bir tur yok henuz- e-imza uygulamasi da ABD'de gecerli degil..., Adobe icin de veteriner hekimin imza lisansi alacagini dusunmuyorum yine Turkiye'de), yani imzanin dijitalize edilmesi degil, belki veteriner hekim bu noktada hata yapti. Lutfen islak imza ve Kase uygulamasini talep edin. Formunuzun detaylarini bilemedigimden sebepleri maalesef bilemiyorum tabii. Buyuk harf tam aksine dogru bir yaklasim, olasi okunurluk hatalarini onlemek icin. Dosya isimlerini lutfen ilgili oneriye gore ozel karakterler kullanmadan basitce yapin, bu nokta da onemli.


  • Benimde iki tane kuşum var
    Gidersem yanımda götürmek istiyorum
    Umarım sıkıntı çıkmaz
    Onlarla seyahat ayrı sıkıntı olacaktır


  • @jisun Merhabalar kediniz icin kuduz asisinin suresi bir yili askin olmamali ve son yaptirdiginiz asinin uzerinden en az bir ay gecmis olmali yani sizin tekrar asi yaptirmaniza gerek yok.Ben iki kedimle birlikte gelecektim disarda gezmeyi cok seven ama aksam eve geri donen oglum havaalanina gitmek uzere kapidan cikarken bi firsatini bulup evden kacti maalesef tr de kaldi.Aksam eve geri donmus su an emin ellerde ama Amerikali olamadi maalesef 😞 Bu arada titrasyon testi istenmiyor kedilerden.Tarim orman bakanligindan alacaginiz belgeyi biliyorsunuzdur zaten onu da ucustan bir gun once almaniz gerekiyor.Bizim belgelerimizi kontrol ettiler ve kedimizi tartillar hatta fotografini cekti memur.Bi ustteki msj da kedinin cantayla birlikte kilosu sorlmus onu da tam hatirlayamiyorum ama kedinin 5 kilo olmasi gerektigi kalmis aklimda.Thy nin web sitesinde bunun bilgisi veriliyor evcil hayvan goturme basligi altinda.Ve belki bu da konusulmustur ama tum msjlari gormedigim icin yine de soylemek isterim.Ucak bileti almadan once mutlaka kedi icin uygunlugu kontrol edin bi ucakta kabin de en fazla iki pet gidebiliyormus.Biz kontrolden gecip ucaga girerken gorevliler kedi de geldi diye konusuyorlardi aralarinda:) K alkista ayaginizin altina koymanizi istiyorlar ama sonra cantasiyla birlikte kucaginiza alabilirsiniz diyorlar. Ben sakinlestirici macun ve cantanin icine pet almistim.Ama ne macunu yedi ne baska bisey havaalaninda da asla yemedi icmedi ve tuvalet yapmadi.Ucak indikten sonra yaklasik bi saat bekledik o zaman biraz bagirdi ama onun disinda pek sesi cikmadi eve gelir gelmez de mama kum hazirdi hemen kullandi 🙂 Simdiden kolaylikla gececek bi yolculuk diliyorum 🙂


  • @lumos dün ikinci defa tekrar düzenleyip gönderdim başvuruyu.Gelişmeleri de sizinle paylaşırım çünkü tecrübelerimiz birbirimizin işlemlerini daha da kolaylaştırıyor.🙏🏻


  • @bernat merhaba, kediyi tartmışlar mı acaba?

  • ⭐⭐

    @Gizem-Aldogan-0 Check in de tartıyorlar.


  • @Gizem-Aldogan-0 merhaba benim kedim de soft case tasıma cantasıyla 8.2kg geliyordu 200 gram sorun değil dediler. Ama 9,5 kg sorun olabilir. Tartıyorlar ama bilginiz olsun


  • @lumos az önce cdc onay mailimiz geldi,yardımlarınızla bu süreci atlattık çok çok teşekkür ederim 🙏🏻şimdi Thy den bilet almak kalıyor geriye.Thy Kızıltoprak ofisini önermiş bazı arkadaşlar,İzmir de hangi ofis daha iyi yardımcı olur bilemediğimden,İstanbuldan alayım diyorum biletimi. Sizin bu konuda fikrinizi almak istiyorum

  • ⭐⭐⭐

    @zoesworld Gözünüz aydın! Harika haber. Ben de Izmir'deydim, direkt THY'nin havalimanındaki ofisine gittik. Daha önce aktardığım şekilde hallettik. Çok yardımcılar ama tabii dokuman hakimiyeti sizde olacak her şekilde. Bol şanslar, güle güle seyahat de kısmet olur umarım.


  • @zoesworld İzmir'de alsancak THY bilet satış ofisinden gerçekleştirdim ben tüm işlemleri. Gerçekten çok yardımcı olmuşlardı. Hatta ilgili kişinin kontakt bilgisini ve e-mailini bile verebilirim ihtiyacaınız olursa.


  • @lumos çok teşekkür ederim, yalnız aklıma birşey takıldı, belgede permit valid tarihi : 06/12/2024 ve 07/22/2024 arası diyor. Bu süre uzatılamaz diyor. Bu tarih aralığı bizim giriş yapmak için kullanabileceğimiz süre mi yoksa köpeğim sadece bu tarihler arasında mı Amerika’da kalabilir bu kısmı anlamadım, yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻🙏🏻


  • @md1987 çok teşekkür ederim paylaşırsanız sevinirim tabii 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @zoesworld Bu tarihler arası seyahat edebilir demek.


  • @lumos çok özür dilerim,yani bu tarih aralığında giriş yapabilir, sonrasında aşıları kontrolleri tam olması şartıyla birkaç ay kalabilir.Doğru mu anladım acaba?🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @zoesworld bu belge sadece seyahatle ilgili, gerisi gittikten sonra yapılacak, bu belgenin ABD'de bir geçerliliği o anlamda yok, bilet gibi düşünün.


  • @bernat Desteginiz için çok teşekkürler harika bilgiler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162
Çevrimiçi

42.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum