Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aura siz de bir şey yedirmediniz mi uçuşa 10 saat kala. Kedimizi getirecek kız kardeşim ve uçuştan 10 saat önce ve uçuşta 14 saat daha yemek yemezse huzursuzlanmaz mı düşününce üzüldüm

• @cansss 10 saat cok uzun bir sure. Evden cikmadan bir iki saat oncesinde mama ve suyu kesmistim ben. Havalimaninda da bekleme suresi oluyor zaten. Ben yanima mamasini , seyahat icin mama ve su kabini da aldim , sivi cubuk seklindeki odul mamalarindan da almistim(benimki bunu cok sevdiginden , siz de sevdigi odul mamadan cantaniza alabilirsiniz ) , ucus yarisinda kizim mama dahi yedi biraz. Mide bulantisi yaptigi icin oncesinde kesmeniz tavsiye ediliyor ama siz veterine hekiminiz ve baskalarinin da tavsiyelerini alin , ve de cocugunuzu en iyi taniyan sizsiniz ; yani buna gore hazirliginizi sekillendirirsiniz. Sorunsuz ve guzel ucuslar dilerim

• @aura çok teşekkür ederim veterineri ile görüşeceğiz öncesinde sizin tavsiyelerinizi de almak istedim güzel geçtiği için uçuşunuz 🙏

• Herkese merhaba, bizim bir kedi ve küçük ırk köpeğimiz var ben ikisini tek başıma götürebilir miyim? Birisini kabinde birisini uçağın altında ? Köpeğimizin pasaportunda eşimin adı yazıyor kedimizde de benimki teşekkürler

• @ayliny selamlar, bu konuyu çözebildiniz mi

• Merhaba hem kendi kedimi hem de arkadasimin iki kedisini Trden amerikaya guncel getirdiğim için ayrıntılı anlatmak istiyorum.

Oncelıkle kedının en az fazla 1 yıl en az 2 hafta oncesınde kuduz aşısı ve iç dış parazitleri yaptırılmış olmalı ve hepsi kedinin pasaportunun arka kısmında stickerlı bi sekilde bulunmalidir. Veterıner ve tarım orman bakanlıkları titrasyon gerekli olabilir vs derse aldırmayın cünkü kediler için değil.

Amerika Trden gelecek KEDİLER için titrasyon testi istemiyor sadece köpekler için titrasyon testi var.

Benim gibi örneğin İzmir - İstanbul - Amerika şeklinde uçuyorsanız bileti bulduğunuz gibi satın almadan önce uçuş numaraları ve saatini not alıp uçacağınız havayolu şirketini arayıp, aktarma yapacağınız ilk yurtiçi şehri dahil evcil hayvan rezervasyonu olmadığından emin olup, bileti alır almaz rezervasyonunu yapmalısınız. Rezervasyonda cam kenarı koltuk seçmek zorundasınız orta bir koltuğa önceden check in yapmayın. Zaten havayolu görevlisi sizi yönlendirecek.

Ucakta kedimi tasimak icin kullandigim cantanın linki

İlla bu model zorunlu değil fakat ben rahat ettim.

Ucustan bir gün önce nüfusunuzun kayıtlı olduğu tarım ilçe orman bakanlığına gidip KEDİNİZLE BİRLİKTE kimliğiniz ve kedinizin pasaportu ile kedinizin ucus belgesini almalısınız 1000 TL civarındaydı en son. Bunu 1 gün öncesinden yapın daha öncesinde almanız havalimanında sorun çıkartabilir.

Son olarak hayat kurtarıcı bir ipucu daha Amerika uçuşları Türkiyeden 12 saat sürdüğü için ve kediniz ayağınızı koyduğunuz yerde durmak zorunda olduğundan zorlanabilir eğer 2 yanınızda doluysa kedimin hastalanmasından korkuyorum derseniz sizi en azından ortanızın boş olduğu yere oturtacaklardır.

Kedinizin ucustan 12 saat önce su ve maması kesilmelidir kusabilirler.

Cok huysuz bi kediniz varsa veterinerinizden uyuması için ilaç alabilirsiniz ne kadar vermeniz gerektiğini kesinlikle veterinerden öğrenin herhangi bir petshop calısanından veya internetten değil.

Son olarak arkadaslarımın kedisini veterinerden üstüme aldırtıp öyle getirdim bunu yapmak istemiyorsanız bir alternatif yolu daha var önceden de bu baslıgın altında anlatmıstım. Umarım yardımcı olmuştur.

• @Zeynep-Uslu merhaba, kedinizin boyutunu öğrenebilir miyim acaba

• selamlar titre istemiyor ABD. eğer çıkacaksanız geri abd den kedilerinizle avrupaya ya da türkiyeye titre gerekiyor.

• @daphne Kedim 5 kilo boyu 30 uzunlugu 50 cm canta dikeyken biraz sıkısmıs gibiydi ama yatay rahattı. ucakta koltugun altında da yatay duruyor zaten

• Merhaba.Benim 3 kedim var. 3ü de benim üzerime kayıtlı.Beraber yolculuk için tek kişi tek kedi alabiliyormuş sanırım.Abd ye ailem ile gideceğim.Diğer 2 kedimi onlar üzerine mi kaydetmem gerekiyor? Yani pasaportta mı isim değişikliği yapılıyor? Yoksa başka bir evrak mı lazım bunun için?

Bir de ABD için farklı çip takılması gerekiyor diye okudum.Mevcut çipleri geçerli değil mi?

• Bu ileti silindi!

• Atlantaya carsamba gunu kopegimle ucagim var.tum evraklar tamam titre dahil.Fakat hala atlanta vet rez.donmediler.15gun tatil yapicam kopegim trde bensiz kalamaz hayvanin psikolojisi bozuluyor.Mail atiyoruz donmuyolar ariyoruz doncez diyolar.elimiz ayagimiza girdi

• ⭐⭐

@hare-krishnaa_ Çip konusunu bilmiyorum ama ilçe tarımdan götürecek kişi diye evrak oluşturabiliyorsunuz. Kim götürecekse onun Tc sini yazıyorlar evrağa.

• @Aylin-Camkiran-Kenan merhaba köpeğiniz kaç kilo ve kabinde mi gidecek uçak altı mı ? Benim köpeğin küçük ırk 8 kilo ama galiba kafes dahil 7 kilo limiti varmış doğru mu ? Bilginiz var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Olkan-Oflaz-0

Evcil hayvan taşıma hakkında sıkça sorulan sorular

Ayrıca bu konu başlığının ilk post’unda da detaylar mevcut, kabinde taşınan evcil hayvanların (kedi veya köpek fark etmeksizin) ağırlığı kafesiyle birlikte 8 kg'ı geçmemelidir. Kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk maksimum

• @ayliny Merhaba, biz de köpeğimizle gitmeyi düşünüyoruz fakat yeterli bilgi bulamadık ve her konuştuğumuz veteriner farklı bir şey söylüyor. Köpeğimiz 3 yaşında ve düzenli olarak kuduz aşısını oluyor. Kuduz titre testinden sonra Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden de belge alarak uçabileceğimizi söyleyen bir kesim var. Bir de 3 ay abd'ye gidildiğinde karantinaya alıyorlar diyen var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Konsolosluğu aradık onlarda travel.gov a yönlendirdiler.
    Siz nasıl ilerlediniz bilgi verebilirseniz çok seviniriz. 🙏🏼

• @hare-krishnaa_ merhaba, mevcut chipler gecerli başka bir chip taktırmanıza gerek yok. Sizin dışınızda taşıyacak kişi için ise ilçe tarımdan hangi kediyi kim getirecekse ona vekalet vermeniz gerekiyor. Orada zaten hazır dilekçe var. Siz sadece kimliğinizle gidip kişinin taşımasına onay verdiğinize dair dilekçeye imza atacaksınız ve kimlik fotokopinizi alacaklar. Benim de kedilerim pasaportta benim üzerime kayıtlıydı. Bir tanesini eşim getirdi. Abdye gelmeden önce kendisine ilçe tarımdan aynı vekaleti bırakmıştım. Bir de pasaportta hayvan sahibi olarak sizin bilgilerinizin olduğu bir yer var. Onun hemen altında 2. 3. Kişi ekleme alanı olması lazım. Oraya da kişinin adını tükenmez kalemle kendiniz ekleyin yine de. Biz tarımdan vekaletle getirdik herhangi bir sorun yaşamadık.

• Arkadaşlar merhaba. Golden Retriver cinsi (ESA) Duygusal Destek Köpeğimiz ile Miamiye gitmeyi planlıyoruz. Kendisi uygun yer bulabilirsek kabinde bizimle uçacak. THY'den bilet alacağız CDC kurallalarını okuduk. Ona istinaden Petlimo ile iletişime geçtir. onlar da Animal broker listesi yolladılar. yani hem onlara hem de diğerlerine para vermek lazım. fakat brokerlara ulaş ulaşabilirsen. bu konuda tecrübelerinizi yazar mısınız? Yolculuk planlamamız Aralık ilk haftası. 1 Ağustos 2024 sonrasında tecrübe edinen kişilerden cevap bekliyorum.

• @Ashley-0 iyi günler gerekli bilgileri edindiniz mi? bizim de gitme düşüncemiz var Miamiye.

• @Aylin-Camkiran-Kenan iyi günler. sorununuzu çözdünüz mü? biz de yolculuk yapacağız da tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |