• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Olkan Oflaz 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 83
    • En İyi 35
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Olkan Oflaz 0

@Olkan Oflaz 0

57
    İtibar
    310
    Profil Görüntülemeleri
    83
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Olkan Oflaz 0 Takip etme Takip Et

Olkan Oflaz 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Selam herkese, biraz uzun olabilir ama Hem sağlık tarafı hem de mülakatta olanları yazacağım mülakata girecek arkadaşlara yol olsun diye. Sağlık Randevusuna giderken götürülecek belgeler unganların sitesinde yazıyor ama genel olarak benden eu olmayan e nabızdan alınan aşı belgesi ve pasaportumu aldı sadece geri kalanlara bakmadı. 3 tane aşı yapıldı, kan alındı ve röntgen çekildi bu işlemler için toplamda 13.500 tl gibi bir para ödedim hemen hemen 350-400 dolar arası bir fiyat oluyor genelde anladığım kadarıyla. benim randevum saat 9 daydı ama ben erkenden gittim 8.30 gibi direkt gidip pasaportumu verdim ve senin randevun saat 9 da 30 dk sonra gel gibi bir şey söylemediler yani size tavsiyem erken randevu aldıysanız erken gidin pasaportunuzu girişteki hanımefendiye verin. ödemeyi kart,dolar,tlnakit şeklinde yapabiliyorsunuz ben nakit tl olarak yaptım. dolar ile ödeme yapanların üstünü tl olarak geri verdiler. yani ödeme yapacaksanız tl nakit veya kartla ödeme yapın ama bana kalırsa tl nakit çekip yapın ne isterse çıkarıp verirsiniz amacınız bir an önce işlemlerinizi bitirmek olarak düşünerek hareket edin zaten hem sağlıkta hemde konsolosluktaki çalışanlar işlemlerinizi uzatmak üzerine bir tavır sergilemiyorlar hepsi işlemleriniz hemen bitirme peşindeler. sağlık raporu sonucu akşamına veya bir sonraki gün geliyor onun çıktısını alıp konsolosluğa giderken dosyanıza koyarsınız onun dışında sağlık tarafı genel olarak kolay ve basit.

konsolosluk tarafı ise sağlık tarafından daha basit çünkü soyunup durmuyorsunuz 😃 sadece bekleme sıkıntı onun dışında çok kolay olacaktır. benim randevum bugündü yani dündü şimdi bunları yazınca dün oldu ^^ saat 7.45 teydi ben sabah 6.30 ta gittim kapıya bekledim kimse yoktu gittiğimde herkes randevu saati neyse o saatte gelmeye çalıştılar anladığım kadarıyla ama ben direkt gidip erkenden kapıda bekledim dediğim gibi yine en önde bekledim randevu için ve ilk girdim ilk çıktım. yani sağlıkta olduğu gibi burada da erken gidip bekleyebilirsiniz randevunuz için. randevuya giderken yanınızda çanta, telefon yani aklınıza gelebilecek hiçbir şeyi almıyorlar şöyle yapın elinizde dosyanız ve siz onun dışında bir şey olmasın üstünüzde takı vs olabilir. onun dışında araba ile gelirseniz oraya bırakırsınız yoksa girişte emanetçi var dolaba koyabiliyorsunuz 1 saat için 200 tl alıyor haberiniz olsun. girişler 7.30-45 arası gibi bir şeyde açılıyor içeri giriyorsunuz girişte pasaportunuzu bir kutunun içine atıp karşı tarafa veriyorsunuz onlar randevunuzu kontrol ediyor daha sonra diğer kapıya geçip orada bekliyorsunuz ardından pasaportunuzu güvenliğe veriyorlar içeri giriyorsunuz xrayden geçip pasaportunuzu alıyorsunuz. xrayden geçtikten sonra ana binaya gidiyorsunuz. ana binanın girişinde solda masa var oraya pasaportunuzu veriyorsunuz arkasına etiket yapıştırıyorlar ve size bir numara veriyorlar göçmen olduğunuz için. 300 ile başlıyor. daha sonra oturup bekliyorsunuz görevli memurlar başladığı zaman numaranız yanıyor ve işlemlerinize başlıyorsunuz. İlk tarafta benim dosyamı bir türk çalışan beyefendi aldı her şeyimi kontrol etti sistemden. benden Adli sicil kaydı, Nüfus kayıt örneği, Askerlik durum belgesi, Evlilik cüzdanı orjinali, 1 adet fotoğraf ve evliliğe dair kanıtlar aldı. bu kısımda hepsini veremedim kanıtların gerek olmadığını isterse verebilirsin dedi sonra pasaportumla birlikte bunların hepsini bir dosyaya koydu ve tekrar beklemeye başladım. (belgelerin hepsi türkçeydi ve herhangi bir apostil vs yoktu) daha sonra girişte solda masaların kayıt yaptırdığımız tarafta orada ayrı bir bölme var orada mülakatı yaptık. göçmen vizelerin mülakatını yapanlarla, göçmen olmayan vizelerin mülakatını aynı kişiler yapmıyor. yani arkanızda bekleyenlerin hepsi göçmenler. Ardından orada bekledim zaten ilk olduğum için hemen çağırdı hanımefendi ha bu arada türk beyfendi dosyamı yaparken mülakatı ingilizce yaparsın değil mi dedi bende evet dedim yani türkçe de yapabilirsiniz bu size kalmış bir şey. Ardından hanımefendi çağırdı mülakata başladık Merhaba, merhaba derken yemin edeceğimizi söyledi ardından yemin ettik ve ceac üzerinden yüklediğim belgelere baktı eksik var mı diye. oradaki görevliler sizin bir açığınızı bulmaya çalışmıyorlar aksine yapıcı olup sürecinizin bitmesi için çabalıyorlar. tek tek kontrol ettikten sonra aldığı adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, askerlik, evlilik cüzdanı gibi belgeleri tekrar geri verdi. o ara bilgisayar üzerinden dosyalarımı kontrol ederken. Eşinizle nerede tanıştınız? Eşiniz ne iş yapıyor? sponsorun kim ? co sponsor var bu kim diye sordu. (eşimin babası). yaşayacağınız adres burası mı dedi. (sistemde kayıtlı olan adresi söyledi) evet diye belirttikten sonra 1 hafta içerisinde pasaportunuz ptt ile gönderilecek dedi. teşekkür edip her şey bitti mi diye sorup evet cevabını aldıktan sonra ayrıldım. Süreç benim açımdan kolay geçti. heyecan yapmayın bir sorun çıkmayacaktır umarım herkesin dosyaları bir an önce sonuca ulaşır. aşağıda benim randevuya götürdüğüm evrakları listeledim oradan bakabilirsiniz ama bu benim için geçerli olan herkes için geçerli olacak diye bir şey yok onun bilincinde olun. ^^

• Pasaport
      • Evlilik cüzdanı
      • Evlilik cüzdanı yeminli tercüman ile ingilizce çevirisi ( tek sayfa olmalı tercümanlar biliyor ) daha sonra da notere onaylatılacak.
      • Adli sicil kaydı kaydı ( E devlet üzerinden ingilizce çevirili şekilde iniyor )
      • Nüfus kayıt örneği ( E devlet üzerinden Nüfus aile, eski eşi listele, vukuatlı. Çevirili inmiyor gerek de yok )
      • Askerlik durum belgesi ( e devlet üzerinden ve çeviri gerekli değil )
      • 1 adet 51x51 fotoğraf ( vizeye basılacak )
      • Evliliği kanıtlayan belgeler. Fotoğraflar, biletler, sohbet geçmişi ( sınır yok )
      • Herhangi bir boşanma geçmişiniz varsa boşanma belgesi. ( orjinal )
      • Pasaport için PTT kaydı yapıldıktan sonra yapıldığına dair çıktı alınacak.

• Sağlık muayenesinden geçtikten bir gün sonra mail gelecek o mailin çıktısı alınacak ( sistemde sıkıntı olursa sağlık muayenesinden geçtiğini belgeleyebilirsin )
      • Sponsor ve varsa Joint Sponsora ait CEAC a yüklenen tüm belgeler. ( Sistemde sorun çıkarsa yanında getirdiğini söyleyerek direk uzatabilirsin ve onu taratıp kendileri yükleyebiliyorlar orada )
      • Ankara Büyükelçiliğinden gelen mülakat tarihini, kuralları, getirmen gerekenleri belirten mail çıktısı ( ne olur ne olmaz )
      • E devlet üzerinden formül B çok dilli uluslararası geçerli evlilik belgesi ( çıktı alırken tek sayfa arkalı önlü olacak. ( ihtiyacın olabilir )
      • DS260 formu ve ayrıca confirmation sayfası çıktısı.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Ben köpeğimi 15 gün önce getirdim Türkiye den süreç 2000 dolar havalimanı veterinerine ve 8 bin filanda uçağa verdim süreç bitti. Onun dışında dc dulles ten giriş yaptım ben indikten sonraki ertesi gün akşam 4 gibi köpeğimi aşı vs yapıp verdiler. Son olarak Türkiye ye geri götürecekseniz köpeğinizi de galiba veterinerden bir belge vs alırsanız gidiş dönüş bir daha bu ücretleri yani havalimanı ücretini ödemeden yapabiliyorsunuz artık haberiniz olsun

Yolculuk içinde yayımlandı
      Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@ksmdgn, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Eskiden 10-11 ayda sonuçlanıyordu maalesef 12 aydır uscis ten bir haber yok zaman çizelgesinde yok artık ne olacak şaşırp kaldık

Şubat 2024ten beri dq olanlara randevu maili bile gönderilmedi daha 😞

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@dreamyy orası hep açıkta otelde kalıyorsanız otelde bırakın eşyalarınızı boşa 200 liraydı en son niye veriyorsunuz 1-2 saat için. Onun yerine otelinize gitmek için taksiye verin daha iyi. 🙏

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

Süreci anlatıyorum komple yeni yaptım. cdc formu dolduruyorsunuz bu formun geçerlilik süresi 30 gün yani bu formu doldurup cdc gönderip Amerika’ya giriş yapmanızdaki toplam süreç 30 gün olacak. Formun çoğu kısmını ilçe tarıma ve en son kısmı 2 sayfada en alt kısımı da il tarıma gidip onaylatacaksınız. Daha sonra başvuru formunu doldurup başvuru yapıp işte köpeğin dişleri vs karnesinin fotoğrafları ve köpeğin bütün görüntüsü kuyruğu gözükmesine dikkat edin başvuru yapıyorsunuz daha sonra bilet satın alıyorsunuz ve hayvan götüreceğinizi söyleyip ödemesini yapıyorsunuz burada rezervasyon gibi bir şey yapmanızı önermem gününüzü her şeyi netleyip hem sizin biletinizi hem de köpeğinizin biletini satın alın uçakta yer kalmayabilir. Cdc ödeme yapıp işlemi bitiriyorsunuz. Ben hafta sonu Amerika’ya giriş yapacağım için ekstra ücret ödedin ve toplam ödediğim tutar 2000$ oldu. Daha sonra da kapıda zaten görevli belgelerinizi bakıyor gidiyorsunuz bu kadar.

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@Aydan-Champagne-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar, biz 22 şubatta DQ olduk ama sanırım şubatta DQ olan kimseye henüz randevu maili gelmedi. Randevu maili alan var mı yakın tarihte?

Hayır en son Ocak ayında verildi mayıs-haziran ayına şubattan itibaren kimseye randevu verilmedi 😞

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@astranger öncelikle başlığı göz gezdirip okursanız sorunuzun cevabının sizin düşündüğünüz gibi olmadığını görürsünüz. Ayrıca alttaki sorunuza da cevap vereyim süreç toplamda 19 ayı bulan insanlar var. Oradaki tarih doğru değil ilk başvurudan itibaren 11-13 ay arası sürecektir.

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@hilalf 2 gün

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@Bircan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Olkan-Oflaz-0 tebrikler ;kardesim masallah bu ne asktir, rabbim sizi ve tum sevenleri en kisa zamanda kavustursun insallah. Herseyi fazlasi ile yapmissin, ihtimal bile birakmamissin.Bu arada benim adim Niyazi, esimle turkiyede evlendim 4 ay once, 1 ay once I-130 ile basvurdum. Tabiki bir kac noktada kafamda sorular olustu, musadenle deginmek isterim.
      -Evlilik cuzdani zaten internatinol bir belgedir bunu tercume , noter yapmanin gerek olmadigini dusunuyorum nacizane. Yani asli ve fotokopisi fazlasi ile yeter gibi.

• Bu belgelerin tamami(evlilik cuzdani haric)sizin adinizadir . Yani amerikadaki esinize dair hic bir belge yoktur dogrumu?
        -Bu evlililgi kanitlayici belgeler; foto,biletler, sohpet gecmisini ilk basvuruda zaten sisteme yukledik. Bunlari tekrardan mulakatta gostermek gereklimidir?
        -Turkiyede olmadigim icin bilmiyorum; bu PTT kaydi nedir? ne icin gereklidir? bununla ilgili bilgini rica ederim.
        -DS260 formu ve ayrıca confirmation sayfası çıktısı demissin, Ds260 i zaten onayladiklari icin mulakat asamasina gecmissin. Yani onlarin sisteminde zaten bu olmazsa olmaz. Ama yinede sen atini saglam agaca baglamissin.🤙
        -Sponsor ve varsa Joint Sponsora ait CEAC a yüklenen tüm belgeler. ( Sistemde sorun çıkarsa yanında getirdiğini söyleyerek direk uzatabilirsin ve onu taratıp kendileri yükleyebiliyorlar orada )----Guzel insan bunlara inan gerek yoktu, DS260 i dolduruken sisteme bunlari yuklyuyorsun zaten. Bunlarin isiginda mulakata hak kazandin. Ama yinede helal olsun, iyi calismis.👏
      • Amacim ic sesimi duyurmakti, emegine, diline saglik , cok tesekkur ederim butun bilgiler icin. Yolun, bahtin acik olsun.
        -Bu arada surece iliskin tarihlerinde hata var.😧

Öncelikle işinizi şansa bırakmayın orada ne olacağını ne biteceğini bilmiyorsunuz benim deneyimim bu yönde gelişti sizinki farklı yönde gelişebilir. Ucsis aşamasına başvururken biz çeviri apostil yaparak yükledik bunun gerekli olduğunu biliyorum. Dq olduysanız orada kendi adınıza yüklediğiniz belgelerden bahsediyorum. Askerlik, nüfus kayır gibi onları alıyorlar sizden kontrol ediyorlar. Sorun gerek olup olmaması değil çıktı alıp dosyaya ekleyip koymanın bir zararı yok herhangi bir sorunda progress olduğunda belge temin edip tekrar pasaportunu gönderiyorsun derken 1-2 ay arası süre kaybediyorsun gerek var mı ? Yok. Hayır sürecim bu şekilde gelişti tarihlerde hata yok tr tarihine göre (gün/ay/yıl) şeklinde düşünün usa tarih biçimi değil.

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@yakup-budakci vize görüşmesinde sana adresini soruyorlar neresi diye o zaman söyleyin orada ona göre düzeltirler orada merak etmeyin çok önemli bir şey değil. Vize aldıktan sonra da girişte o değişen adresi söylersin green cardın o adrese postalanır.

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

Olkan Oflaz 0 tarafından gönderilen son iletiler

@Turhan-0 evlilik tarihin örneğin 22 Aralık 2024 vizeye başvurdun 5 ocak 2025 vizen pasaportuna basıldı geldi 12 Eylül 2026. Bu tüm tarihler temsili eğer evliliğinin üzerinden 2 yıl geçmişse Amerika’ya girişinde 10 yıllık gc basıp gönderiyorlar eğer vizen basıldı konsoloslukta ben beklemeyeceğim dedin geldin 2 yıllık veriyorlar ardından 2 yıl kullanıyorsun bitime 6 ay kala tekrar başvuru yapıp 10 alıyorsun. 3 sene sonunda da vatandaşlığa başvuruyorsun. Bir farkı yok anlayacağın kimse sana 10 veya 2 diye sormuyor. Yaşıyorsun ikisi de aynı görevi görüyor. Tek farkı 2 yıllık aldıktan sonra 10 yıla başvurduğunda para yatırıyorsun o kadar. Ha ben Türkiye de beklerim 2 yıl doldururum öyle gelirim diyorsunda bu sefer vatandaş olma süren o kadar geriye gidiyor anlayacağın durum bu

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

Fiziksel gc ülkeye girişten 5 ay sonra geldi. Bazı insanlara 75 günde geldi bazılarına 4-5 ay sürüyor.

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@lina ben 1 aralıkta giriş yaptım ücreti ödedim yaklaşık 130 gün oldu halen gelen giden yok. Bu süreler değişkenlik gösteriyor her ucsis service center süreleri farklı birisine 75 günde geliyor başkasına 120 gün de bile gelmiyor stabil bir süre yok anlayacağınız.

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@Ephedra maksimum yanınızda birisi varsa 2 kedi ona 2 kedi siz alıp anca öyle götürebilirsiniz ha bir de tarım ormandan belgelerini almayı unutmayın. Son olarak eğer kedilerinizi pasaportu sizin üstüne ve üçüncü tekil aile üyesi olmayan kişiler getirecekse hayvan kaçakçılığının önüne geçmek için vekâletname istiyorlar haberiniz olsun.

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@dreamyy orası hep açıkta otelde kalıyorsanız otelde bırakın eşyalarınızı boşa 200 liraydı en son niye veriyorsunuz 1-2 saat için. Onun yerine otelinize gitmek için taksiye verin daha iyi. 🙏

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@star646 turist vizesi ile evlenip vize almak iki farklı şeyler birisi göçmen olmayan diğeri göçmen. Göçmen olmadan yaptığınız şeyler göçmen olmamızı engellemez. Benim de arkadaşım turist vizesi ile çalıştı ve şikayet etmişler Türkiye’ye geri döndüğünde konsolosluğa çağırıp vizesini iptal ettiler. 1 sene sonra o-1 göçmen vizesi alıp geri gitti yani işlemlerinizi başlatın bir şey olmaz.

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@gulsah123 e devletten aldığınız hiçbir belgeyi translate yaptırmanıza gerek yok Türkçe kabul ediyorlar sorun olmuyor boşa para harcamayın

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@Ümit1979 süreç Amerika’da yürütecek ne demek süreç online zaten Amerika da avukata verecek o mu bakacak demeye çalıştınız ? Boşanma belgeniz orijinali lazım. Orijinalı yoksa süreciniz uzar

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@yakup-budakci ben Thy ile kabinde getirdim de 8 kilo dan fazla mı kediniz ? Öyleyse aşağıya verin yanınızda olmanızdan daha az strese girer çünkü ev kedisi olduğu için çok insan olunca daha agresifleşebiliyorlar aklınızda bulunsun. Eczaneden prozac alın uçağa binmeden önce verin uyku halinde gider Amerika’ya kadar.

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0

@mevlanus ssn giriş yaptığın zaman 1 hafta içinde adresine geliyor gelmezse en yakın bürodan randevu al git aynı gün verirler. Gc pasaportunda var zaten fiziksel kart çok önemli değil ha ne zamana gelir diyorsan da ben giriş yapalı 50 gün oldu gelen giden bir şey yok 2-3 ay arası sürer gibi duruyor

Olkan Oflaz 0
      Olkan Oflaz 0