Merhaba hem kendi kedimi hem de arkadasimin iki kedisini Trden amerikaya guncel getirdiğim için ayrıntılı anlatmak istiyorum.
Oncelıkle kedının en az fazla 1 yıl en az 2 hafta oncesınde kuduz aşısı ve iç dış parazitleri yaptırılmış olmalı ve hepsi kedinin pasaportunun arka kısmında stickerlı bi sekilde bulunmalidir. Veterıner ve tarım orman bakanlıkları titrasyon gerekli olabilir vs derse aldırmayın cünkü kediler için değil.
Amerika Trden gelecek KEDİLER için titrasyon testi istemiyor sadece köpekler için titrasyon testi var.
Benim gibi örneğin İzmir - İstanbul - Amerika şeklinde uçuyorsanız bileti bulduğunuz gibi satın almadan önce uçuş numaraları ve saatini not alıp uçacağınız havayolu şirketini arayıp, aktarma yapacağınız ilk yurtiçi şehri dahil evcil hayvan rezervasyonu olmadığından emin olup, bileti alır almaz rezervasyonunu yapmalısınız. Rezervasyonda cam kenarı koltuk seçmek zorundasınız orta bir koltuğa önceden check in yapmayın. Zaten havayolu görevlisi sizi yönlendirecek.
Ucakta kedimi tasimak icin kullandigim cantanın linki
İlla bu model zorunlu değil fakat ben rahat ettim.
Ucustan bir gün önce nüfusunuzun kayıtlı olduğu tarım ilçe orman bakanlığına gidip KEDİNİZLE BİRLİKTE kimliğiniz ve kedinizin pasaportu ile kedinizin ucus belgesini almalısınız 1000 TL civarındaydı en son. Bunu 1 gün öncesinden yapın daha öncesinde almanız havalimanında sorun çıkartabilir.
Son olarak hayat kurtarıcı bir ipucu daha Amerika uçuşları Türkiyeden 12 saat sürdüğü için ve kediniz ayağınızı koyduğunuz yerde durmak zorunda olduğundan zorlanabilir eğer 2 yanınızda doluysa kedimin hastalanmasından korkuyorum derseniz sizi en azından ortanızın boş olduğu yere oturtacaklardır.
Kedinizin ucustan 12 saat önce su ve maması kesilmelidir kusabilirler.
Cok huysuz bi kediniz varsa veterinerinizden uyuması için ilaç alabilirsiniz ne kadar vermeniz gerektiğini kesinlikle veterinerden öğrenin herhangi bir petshop calısanından veya internetten değil.
Son olarak arkadaslarımın kedisini veterinerden üstüme aldırtıp öyle getirdim bunu yapmak istemiyorsanız bir alternatif yolu daha var önceden de bu baslıgın altında anlatmıstım. Umarım yardımcı olmuştur.