• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. aura
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 50
    • En İyi 23
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

aura

@aura

101
    İtibar
    351
    Profil Görüntülemeleri
    50
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

aura Takip etme Takip Et

aura tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhaba. Oncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.
      Viyana ‘da girmis ve olumlu olarak tamamlamis oldugum deneyimimi paylasmak isterim:
      8 nisan Molnar mulakati
      Randevum 9.30 du , 9 da vardim ve hic bekletmeden hemen islemlerime erken basladilar. oncelikle kayit islemim yapildi , sonrasinda antikor, asi belgeleri istendi . Sira icin kimseyi beklemedim, kayit ve muayeneye gecme surem yaklasik yarim saat sordu. Sonrasinda bir odaya alindim ve Dr asistani ile medikal gecmisim , kronik rahatsizliklar , ilac vs gibi sorularin oldugu kismi yanitladimiki asi yapilmasi gerektigini belirttiler .Burada ayrica boy, kilom, tansiyonum ve atesime bakildi. Daha sonra muayene odasina alindim. Burada oncelikle kan alindi.Daha sonra kiyafetlerimi ic camasir kalacak sekilde cikartip beklemem rica edildi . Cok kisa sure sonra Dr Ivana Molnar geldi , fiziksel muayenemi yapip ve asilarimi yapti . Uluslararasi bir asi karti verildi.cikarken 360eur muayene ucreti +95 eur asi ucreti toplamda 455 eur odeyip rontgen merkezine bana verdikleri belge ile birlikte gittim.
      Giriste numaratorden ikinci siradaki opsiyondan numaranizi aliyorsunuz . Ekranlarda numaranizi takip edip gisede isleminizi yaptiriyorsunuz. Isminizi okuyup sizi aliyorlar , yaklasik yarim saat sonra rontgen icin sira geldi . Rontgen cekildikten sonra onlar sonuclari Molnar a gonderiyorlar ancak size de bir cd veriyorlar ve bu cdyi US ilk giriste yaninizda bulundurmaniz gerekiyor. Bunun icin de bir sure beklemeniz gerekiyor ben 50 dk kadar bekledim. Yine isminizi okuyorlar ve cdnizi aldiginizda ilk etap tamamlaniyor.

9 Nisan Mulakat Gunu
      Saglik randevum bir onceki gun oldugundan sabah ilk isim Molnar’a mail gondermek oldu ve hemen cevap verdiler , tetkikler tamamlandi en kisa surede konsolosluga iletecegiz diye. Birkac dakika icerisinde bir baska mail geldi ve asilarimin oldugu results report gibi bir belge , bunu ayni zamanda konsolosluga submit ettiklerini yazmislardi.
      Aradaki saatler nasil gecti bilmiyorum ve o an geldi sonunda:
      Konsolosluk binasi Stadtpark’in karsisindaki Marriot otelle ayni yerde , girisi otelin sag tarafinda , 4.katta bulunuyor. Saat 1 de olan gorusme icin 1’e 5 kala asansorle yukariya ciktim. Oncelikle katta pasaportlarimizi hazirlayip beklememizi rica ettiler. Sonrasinda pasaportumuzu alip akabinde tum metal esyalarimizi cikartarak cantamiza koymamizi istediler oncelikle x ray dan gecirdiler . Daha sonra ben metal dedektorden gecip iceriye gectim. 1-2 dakika icerisinde ismim anons edildi ve bankoya cagrildim. Iceride oturmaniz icin sandalyeler var ve uzerinde numaralarin oldugu bankolar var , hangi bankoya gececeginizi de anons ediyorlar. Sevgili Alize Hn sirasiyla su belgeleri rica etti :dogum belgem , vukuatli nufus ornegi, adli sicil kaydi (bunlar Viyana konsoloslugunun bize gonderdikleri maildeki gibiydi , yani e-devlet barkodlu ciktilarini Turkce olanlari bize bilgi verdikleri sekilde kabul ettiler), diploma asli ve fotokopisi + yeminli tercumesi ( ben lise dahil tum diplomalarimi goturmustum ancak son mezuniyet ne ise onu vermem istendi , yalniz bu diger konsolosluklarda girecek arkadaslari yaniltmasin, okudugumuz deneyimlere gore her konsoloslugun talebi farkli oluyor ve lutfen buna gore hazirlikli gitmeniz gerekir ) , iki adet fotograf, gecerliligi olan b1/b2 vizem eski pasaportumda oldugundan bunu da teslim ettim(bu vize iptal edilip mulakat sonunda bana teslim edildi ), banka hesap dokumu . ds260 da belirttigim adres soruldu, adres degisikligim olmadigi icin teyit ettim sadece.Henuz saglik raporumun ulasmadigini belirttiler ancak sabah teyit aldigim ve raporun bana iletilecek kismini da aldigimi soyledim, tekrar bakalim dediler.
      Evraklarimi teslim aldiktan sonra bana yandaki bankodan odeme yapmami soylediler ve 330usd olan fee yi odedim ve tekrar oturup beklememi soylediler. Kisa bir sure sonra yeniden ismim okundu ve bir baska bankoda konsolos hn ile gorusme basladi. Oncelikle yemin ettirildi. Okudugum bolum soruldu, bu meslegi mi yapiyorsun ve neden yapmiyorsun diye sordu(uluslararasi iliskiler mezunuyum ancak bambaska bir sektorde calisiyorum) , ne zaman US ‘e gitme planim oldugu, gitmek istedigim eyalette belirttigim adresteki kisinin kim oldugu soruldu. Kacinci basvurum oldugunu sordu.Sorgulama gibi degil cok rahat gecti. Henuz saglik raporum ulasmadigi icin issue edemiyoruz hemen ama geldiginde bir sorun yok ise hersey yolunda gozukuyor dedi. Approved mu yani dedigimde congratulations kelimesinin duymam ve sanki zaman durdu. Bayrak ister misin dedi “evet” dedim ve oradan elimde bayrakla cocuklar gibi ciktigimi hatirliyorum, kelimelerle anlatamam . Umuyorum sizler de ayni duygulari deneyimleyebilirsiniz . Bir saat icinde mail geldi ve saglik raporlarinin ulastigini, vizemi bastiklarinda bana bilgi vermek icin yeni bir mail gondereceklerini belirttiler. Ceac de durumum oncelikle refused ( sonra bir ara ilginc sekilde “ready” ) sonrasinda “administrative process” ve sonra da “issued “ oldu (bu ceac statusu cok kez forumda aciklandi ben de tekrar paylasayim) . Daha sonra konsolosluktan vizemin basildigi ve pasaportumu teslim almam icin bana courier dan mail gelecegi yonunde bir mail aldim.Aksam 19.30 civari kargo firmasindan ertesi gun pasaportumu teslim alabilecegim maili geldi. 11.04 de yani yarin evraklarim ve pasaportumu teslim almaya gidecegim. Deneyimimi vakit kaybetmeden paylasmak istedim ki belki birilerine yardimci olur. Ben de bircok insanin paylasimi ile varolan bu forum sayesinde bugun buradayim ve herkese tekrar sonsuz tesekkur etmek istiyorum. Umuyorum dileyen ve hakeden herkes hayallerine kavusur. Sevgiler

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      aura
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba bugun Viyana da girdigim mulakatimda vizem onaylandi , yarin vizem basilacakmis mailini de aldim. En kisa surede deneyimlerimi paylasacagim, bu forumun degeri tartisilmaz ve duydugum minneti kelimelerle anlatamam , herkese tum samimiyetimle cok tesekkur ediyorum. Ilk gun daha hicbirsey bilmiyorken “aos ne , dosya tasima ne ?” diye sorarken bugun forum sayesinde buralardayim. Daha ilk iletimde cevap vermis ve surec icerisinde hep destek olmus @lumos Tugba Hn ‘a , @gucarslan Bey ‘e sonsuz tesekkurler . Umarim herkes hayallerine kavusur,herkesin gonlune gore olsun. Cok sevgiler

A
      aura
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Kizim ile sorunsuz sekilde girisimizi yapali bir ay oluyor. Kedi icin sadece tarim orman dan almamiz gereken belge oldugu icin ucusumuzdan bir gun once bagli oldugumuz mudurluge gittik. Bir yil icerisinde yapilmis kuduz asimiz , halihazirda cip oldugu icin sorunsuz sekilde evragimiz hizlica duzenlendi. Ben foto da goturdugum icin orada onu da pasaporta yapistirdilar ancak zorunlu demediler . Istanbul Havalimani’nda oncelikle US ucuslari kontuarindan valizlerimizi verdik sonrasinda pet kontuarina gectik. Ben birebir olculerde soft case tasima cantasi almistjm pek de dikkat etmediler . Kilo olcumu yapildiktan sonra kizimin da check in i yapildi. Sorunsuz bir ucus gerceklestirdik. Cbp ‘de giris yaparken kediyle ilgili hicbirsey sormadi , bakmadi .
      Umuyorum herkes sorunsuz bir ucus ile yeni evlerine tuylu bebeklerini rahat rahat getirip yeni hayatlarini birlikte paylasirlar . Herkese sevgiler

Yolculuk içinde yayımlandı
      A
      aura

@mamudo issued oldu 🥳🥳🥳🥳

A
      aura

Tebrik eden ve edecek herkese topluca kalpten cok tesekkur ediyorum. Vizesini almis tum arkadaslarimi ayni sekilde tebrik ederim ve yeni hayatlarinda herseyin en guzelini dilerim , ve henuz vizesini almayi bekleyenler icin de bol sans diliyorum. Yolunuz acik olsun 🍀

A
      aura

Su ana kadar olumlu donus olmadigi gibi gayet kesin ifadelerde kabul edilemeyecegi yanitlari da almak bir hayli keyifsiz hale getiriyor insani. Bir tur bugun de tekrar mailleri gonderdim ancak bir gelisme yok. Umuyorum sureci tersine cevirebiliriz

A
      aura

@merve26 enn ennn ama en cok sevindiklerimden biri 🤍 yolun acik olsun Merve , yeni hayatinda guzellikler seni bulsun. Yollarimizin kesismesi dilegiyle. Bol sans diliyorum . 🌸🙏🏻

A
      aura
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Daha once bahsedildimi hatirlamiyorum ilgili baslikta ancak A-Number yani Alien Number icin A ‘dan sonraki numaralar 9 haneden az ise sistem A dan sonraki “0” rakamini kendini koymakta, manuel olarak yazmamiza gerek olmuyor.Arkadaslarimin da birkac ileti oncesi belirtmis oldugu gibi Uscis fee 1 Nisan 2024 itibari ile 220$ degil , ben de 235$ olarak odememi gerceklestirdim. Oncelikle my uscis den kayit oldum , hesap actim ve ilgili bolumden daha sonra odememi kolaylikla gerceklestirdim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      A
      aura

@cansss 10 saat cok uzun bir sure. Evden cikmadan bir iki saat oncesinde mama ve suyu kesmistim ben. Havalimaninda da bekleme suresi oluyor zaten. Ben yanima mamasini , seyahat icin mama ve su kabini da aldim , sivi cubuk seklindeki odul mamalarindan da almistim(benimki bunu cok sevdiginden , siz de sevdigi odul mamadan cantaniza alabilirsiniz ) , ucus yarisinda kizim mama dahi yedi biraz. Mide bulantisi yaptigi icin oncesinde kesmeniz tavsiye ediliyor ama siz veterine hekiminiz ve baskalarinin da tavsiyelerini alin , ve de cocugunuzu en iyi taniyan sizsiniz ; yani buna gore hazirliginizi sekillendirirsiniz. Sorunsuz ve guzel ucuslar dilerim

A
      aura
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

25 Temmuz’da giris yapmis olmama ragmen sonrasinda aradan gecen iki haftada SSN’im gelmedigi icin 13 Agustos ‘da SSN ofisine gittim. Henuz sistemde gozukmedigini ve erken oldugunu 3. Haftayi da tamamlamam gerektigini soylediler malesef. Gelmeyecegini bildigim halde bir sonraki haftayi bekledim ve 19 Agustos’da tekrar gittim. Basvuru formunu onceki hafta isteyip, hazirlayip oyle gittim. Giriste CBP’ye adresi degisikligi yaptirmistim ancak adresle ilgili bir karisiklik olmadigini Ssn imin sistemde gozukmedigini belirttiler. Zaten ne arkadasimin evine gitmis ne de benim evime gelmisti. USPS’den zaten kendi adresim olarak guncellenmisti zaten bugun de neyse ki bin sukur green cardim kendi adresime ulasti. SSN process edilmeye calisilmis ancak olmamis gibi garip ve hic anlamadigim bir aciklama ile SSN basvurusu yapmak durumunda oldugum kesinlesti ve formu teslim edip basvurumu gerceklestirdim . 2 haftalik bir surecte gelmesi gerektigini soylediler.
      NYC de olan arkadaslar icin NJ ,Hoboken’daki SSA office ‘ e gitmelerini tavsiye edebilirim, karisik degil , sira geliyor ve derdinizi rahat anlatirsiniz, Manhattan asiri yogun olabiliyor o yuzden mantikli bir secim olabilir.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      A
      aura

aura tarafından gönderilen son iletiler

@cansss 10 saat cok uzun bir sure. Evden cikmadan bir iki saat oncesinde mama ve suyu kesmistim ben. Havalimaninda da bekleme suresi oluyor zaten. Ben yanima mamasini , seyahat icin mama ve su kabini da aldim , sivi cubuk seklindeki odul mamalarindan da almistim(benimki bunu cok sevdiginden , siz de sevdigi odul mamadan cantaniza alabilirsiniz ) , ucus yarisinda kizim mama dahi yedi biraz. Mide bulantisi yaptigi icin oncesinde kesmeniz tavsiye ediliyor ama siz veterine hekiminiz ve baskalarinin da tavsiyelerini alin , ve de cocugunuzu en iyi taniyan sizsiniz ; yani buna gore hazirliginizi sekillendirirsiniz. Sorunsuz ve guzel ucuslar dilerim

A
      aura
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@Ryback oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum. Surec icerisinde asi icin 265$ lara varan fiyatlar aldim aslinda . Vakit kaybetmeden marketplace den bu isi halletmem gerektiginin farkindayim artik cover etmesi icin.fazlaca is oldugundan simdi sira ancak buna geldi ve otomatik iptali ogrenmem cok iyi oldu , cok tesekkur ediyorum size 🙏🏻

Sağlık içinde yayımlandı
      A
      aura
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Bu baslik artik aktif degil mi , daha dogrusu yanlis baslik uzerinden mi soru iletiyorum emin olamadim uzun suredir cevap alamayinca 😞 rica etsem yukaridaki iletime istinaden geri donus saglayabilecek arkadaslar olur mu ?

Sağlık içinde yayımlandı
      A
      aura
    • RE: Amerika'da Evcil Hayvan Bakimi

ilk geliste kaydettirmemiz gereken bir sistem var mi ? Ilk sayfada “Homeagain” sitesinden bahsedilmis kendimiz yapabiliyoruz veya tercihe gore veteriner hekim diye belirltilmis ama 2020 iletisi oldugu icin sistemde degisiklik var mi ?
      Buna cevap verebilecek arkadaslarim var mi?

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      A
      aura

@negahkon rica ederim olur mu oyle sey 🙂 hersey , hepimiz icin en basit soruda bile cok bilinmeyenli denklem algisi yaratiyor :)) ben fotografi kendim cektim ama fotografcida arka plani sildirtip yaptirdim. Ebati su an hatirlamiyorum ama en kucugunu yaptirmisim sanirim pasaport uzerindeki kareyi olcup. Zaten onu da kesip yapistirdilar , kafasi o kareye sigacak olcude ciksin yeter . Sadece Van kedisi , Ankara kedisi vs gibi TR ye ozel irklarda sanirim yandan da foto istiyorlar , o konuda net degilim. Dedigim gibi zorunlu degil “bildigim kadariyla “ , ancak ben tedbir amacli soyledigimde fotoyu alip yapistirdilar.
      Size de iyi ucuslar dilerim .

A
      aura

08/19’da yaptigim basvuruya istinaden SSN’im gelmis bulunmakta, bekledigimden hizli geldi basvuru sonrasi. Benim gibi giris sonrasi gelmemis olan arkadaslar makul - belirttigimiz -sureleri bekleyip basvuruda bulunmak icin vakit kaybetmesinler tavsiyesinde bulunmak isterim

A
      aura

25 Temmuz’da giris yapmis olmama ragmen sonrasinda aradan gecen iki haftada SSN’im gelmedigi icin 13 Agustos ‘da SSN ofisine gittim. Henuz sistemde gozukmedigini ve erken oldugunu 3. Haftayi da tamamlamam gerektigini soylediler malesef. Gelmeyecegini bildigim halde bir sonraki haftayi bekledim ve 19 Agustos’da tekrar gittim. Basvuru formunu onceki hafta isteyip, hazirlayip oyle gittim. Giriste CBP’ye adresi degisikligi yaptirmistim ancak adresle ilgili bir karisiklik olmadigini Ssn imin sistemde gozukmedigini belirttiler. Zaten ne arkadasimin evine gitmis ne de benim evime gelmisti. USPS’den zaten kendi adresim olarak guncellenmisti zaten bugun de neyse ki bin sukur green cardim kendi adresime ulasti. SSN process edilmeye calisilmis ancak olmamis gibi garip ve hic anlamadigim bir aciklama ile SSN basvurusu yapmak durumunda oldugum kesinlesti ve formu teslim edip basvurumu gerceklestirdim . 2 haftalik bir surecte gelmesi gerektigini soylediler.
      NYC de olan arkadaslar icin NJ ,Hoboken’daki SSA office ‘ e gitmelerini tavsiye edebilirim, karisik degil , sira geliyor ve derdinizi rahat anlatirsiniz, Manhattan asiri yogun olabiliyor o yuzden mantikli bir secim olabilir.

A
      aura

Kizim ile sorunsuz sekilde girisimizi yapali bir ay oluyor. Kedi icin sadece tarim orman dan almamiz gereken belge oldugu icin ucusumuzdan bir gun once bagli oldugumuz mudurluge gittik. Bir yil icerisinde yapilmis kuduz asimiz , halihazirda cip oldugu icin sorunsuz sekilde evragimiz hizlica duzenlendi. Ben foto da goturdugum icin orada onu da pasaporta yapistirdilar ancak zorunlu demediler . Istanbul Havalimani’nda oncelikle US ucuslari kontuarindan valizlerimizi verdik sonrasinda pet kontuarina gectik. Ben birebir olculerde soft case tasima cantasi almistjm pek de dikkat etmediler . Kilo olcumu yapildiktan sonra kizimin da check in i yapildi. Sorunsuz bir ucus gerceklestirdik. Cbp ‘de giris yaparken kediyle ilgili hicbirsey sormadi , bakmadi .
      Umuyorum herkes sorunsuz bir ucus ile yeni evlerine tuylu bebeklerini rahat rahat getirip yeni hayatlarini birlikte paylasirlar . Herkese sevgiler

A
      aura

@merve26 enn ennn ama en cok sevindiklerimden biri 🤍 yolun acik olsun Merve , yeni hayatinda guzellikler seni bulsun. Yollarimizin kesismesi dilegiyle. Bol sans diliyorum . 🌸🙏🏻

A
      aura

@Gupse bu iletiyi okumak icin (daha dogrusu AP sonrasi guzel haber almak icin ) sabirsizlikla bekledim ve hep inandım ohh beee 🫠🫠. Guzel ailen ve sana sans dolu guzel bir yol ve yeni hayat diliyorum 🤍 tekrar cok ama cok tebrik ederim, hersey gonlune gore olsun 🍀 yeniden bulusmak dilegiyle 🌸🌸

A
      aura