Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@daphne Kedim 5 kilo boyu 30 uzunlugu 50 cm canta dikeyken biraz sıkısmıs gibiydi ama yatay rahattı. ucakta koltugun altında da yatay duruyor zaten
-
Merhaba.Benim 3 kedim var. 3ü de benim üzerime kayıtlı.Beraber yolculuk için tek kişi tek kedi alabiliyormuş sanırım.Abd ye ailem ile gideceğim.Diğer 2 kedimi onlar üzerine mi kaydetmem gerekiyor? Yani pasaportta mı isim değişikliği yapılıyor? Yoksa başka bir evrak mı lazım bunun için?
Bir de ABD için farklı çip takılması gerekiyor diye okudum.Mevcut çipleri geçerli değil mi?
-
Bu ileti silindi! -
Atlantaya carsamba gunu kopegimle ucagim var.tum evraklar tamam titre dahil.Fakat hala atlanta vet rez.donmediler.15gun tatil yapicam kopegim trde bensiz kalamaz hayvanin psikolojisi bozuluyor.Mail atiyoruz donmuyolar ariyoruz doncez diyolar.elimiz ayagimiza girdi
-
@hare-krishnaa_ Çip konusunu bilmiyorum ama ilçe tarımdan götürecek kişi diye evrak oluşturabiliyorsunuz. Kim götürecekse onun Tc sini yazıyorlar evrağa.
-
@Aylin-Camkiran-Kenan merhaba köpeğiniz kaç kilo ve kabinde mi gidecek uçak altı mı ? Benim köpeğin küçük ırk 8 kilo ama galiba kafes dahil 7 kilo limiti varmış doğru mu ? Bilginiz var mı ?
-
Evcil hayvan taşıma hakkında sıkça sorulan sorular
Ayrıca bu konu başlığının ilk post’unda da detaylar mevcut, kabinde taşınan evcil hayvanların (kedi veya köpek fark etmeksizin) ağırlığı kafesiyle birlikte 8 kg'ı geçmemelidir. Kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk maksimum
-
@ayliny Merhaba, biz de köpeğimizle gitmeyi düşünüyoruz fakat yeterli bilgi bulamadık ve her konuştuğumuz veteriner farklı bir şey söylüyor. Köpeğimiz 3 yaşında ve düzenli olarak kuduz aşısını oluyor. Kuduz titre testinden sonra Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden de belge alarak uçabileceğimizi söyleyen bir kesim var. Bir de 3 ay abd'ye gidildiğinde karantinaya alıyorlar diyen var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Konsolosluğu aradık onlarda travel.gov a yönlendirdiler.
Siz nasıl ilerlediniz bilgi verebilirseniz çok seviniriz. :folded_hands_medium-light_skin_tone: -
@hare-krishnaa_ merhaba, mevcut chipler gecerli başka bir chip taktırmanıza gerek yok. Sizin dışınızda taşıyacak kişi için ise ilçe tarımdan hangi kediyi kim getirecekse ona vekalet vermeniz gerekiyor. Orada zaten hazır dilekçe var. Siz sadece kimliğinizle gidip kişinin taşımasına onay verdiğinize dair dilekçeye imza atacaksınız ve kimlik fotokopinizi alacaklar. Benim de kedilerim pasaportta benim üzerime kayıtlıydı. Bir tanesini eşim getirdi. Abdye gelmeden önce kendisine ilçe tarımdan aynı vekaleti bırakmıştım. Bir de pasaportta hayvan sahibi olarak sizin bilgilerinizin olduğu bir yer var. Onun hemen altında 2. 3. Kişi ekleme alanı olması lazım. Oraya da kişinin adını tükenmez kalemle kendiniz ekleyin yine de. Biz tarımdan vekaletle getirdik herhangi bir sorun yaşamadık.
-
Arkadaşlar merhaba. Golden Retriver cinsi (ESA) Duygusal Destek Köpeğimiz ile Miamiye gitmeyi planlıyoruz. Kendisi uygun yer bulabilirsek kabinde bizimle uçacak. THY'den bilet alacağız CDC kurallalarını okuduk. Ona istinaden Petlimo ile iletişime geçtir. onlar da Animal broker listesi yolladılar. yani hem onlara hem de diğerlerine para vermek lazım. fakat brokerlara ulaş ulaşabilirsen. bu konuda tecrübelerinizi yazar mısınız? Yolculuk planlamamız Aralık ilk haftası. 1 Ağustos 2024 sonrasında tecrübe edinen kişilerden cevap bekliyorum.
-
@Ashley-0 iyi günler gerekli bilgileri edindiniz mi? bizim de gitme düşüncemiz var Miamiye.
-
@Aylin-Camkiran-Kenan iyi günler. sorununuzu çözdünüz mü? biz de yolculuk yapacağız da tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum
-
Sultan Papağanı götüren birisi varsa bilgilendirebilir mi?
-
@semihistanbul merhaba, 1 Ağustos itibariyle kurallar değişti malumunuz. Aklımız o kadar karıştı ki anlatamam. Köpeğimi bırakma gibi şansım yok. Ama ne evraklar gerekli tam anlamıyla bulamıyorum hiç bir yerde. Bilginiz var mı? Ya da yardımcı olabilecek biri? Resmen yaşlandım şu süreçte
-
@Ashley-0 Merhaba, öğrenebildiniz mi acaba süreci. Bende arayış içindeyim hala :)
-
@hzey Merhaba, bizim araştırdığımız kısım gerekli olan evraklardı.(Kuduz titrasyon testi ve yolculuktan 48 saat öncesinde tarımdan alınacak evrak.) Normalde uçuşlarda bildiğim kadarıyla 8 kg’ya kadar uçak içinde gidebiliyor, 8 kg’dan üstünü ayrı bir yerde taşıyorlar. Uçak için rezervasyon yaptıktan sonra arayarak evcil hayvan için bilet alınıyor. Onun da belirli sınırlaması var, o yüzden çağrı merkezinden yapılıyor. Bahsettiğim şeyleri biliyor olabilirsiniz. Sizin bahsettiklerinizi bilmiyorum o yüzden anlayamamış olabilirim sorunuzu. Araştıracağım. Sizin de farklı öğrendiğiniz bir durum olursa bizi de bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
-
@Pınar-Keser-Binay Her veteriner o kadar farklı bilgi verdi ki kime inanacağımızı şaşırdık. Bizim köpeğimizin kuduz aşısı zamanı henüz gelmediği için (30 Aralık 2024’te olması gerekiyor) biz bir önceki aşısı ile kuduz titrasyon testi yaptırabildik.( 3 yaşında yani daha önceden aşı olmuştu. Kimi tekrar aşı yaptırın dedi kimi gerek yok dedi. Eğer aşı yaptırılırsa 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra test yapabiliyorlar, ona vaktimiz olmadığı için mecburen yaptırdık. Yani burada biraz size kalmış, çünkü veterinerler fikir olarak ikiye ayrılıyor.) Laboratuvara Ankara’ya gönderiyorlar, min. 2-3 haftada sonuç geliyor diyorlar. Veterinerler sonra gerekli evrakları hazırlayıp size veriyor. Yolculuktan 48 saat önce tarıma gidip bir belge alıyorsunuz. 3 ay karantinada kalıyor diyenler oldu falan. Ben bulunduğum şehirde tarımı arayıp bilgi aldım, sağ olsun çalışan bir hanımefendi bir veterineri arayarak teyit etti, karantina yok en azından bahsettiğim bizim süreç için. İstisnai durumlar varsa bilemiyorum.Bizim edindiğimiz bilgiler bu şekilde, çok karışık ve yorucu bir süreçti. Umarım sizin işinizi kolaylaştırır. Eksik bilgim varsa öğrenirseniz beni de bilgilendirin lütfen.
-
@Aylin-Camkiran-Kenan Merhaba, siz veterinere pansiyon için mi ulaşmak istiyorsunuz yoksa farklı bir işlem mi var acaba? Biz de köpeğimizle gideceğiz, yapmamız gereken bir şey varsa bilgi almak isteriz. Şimdiden teşekkürler 🙏🏻
-
Merhabalar konu hep bir yere kadar geliyor ve maalesef kilitleniyor :(
titrasyon test kısmı ve tarım müdürlüğünden belge alma konusunda herkes hemfikir, buraya kadar net. Ama sıkıntı buradan sonra başlıyor.- Gidilecek havalimanından sorumlu bir veterinerden randevu almak gerekiyor mu?
- CDC başvurusunu uçuş tarihinden ne kadar önce yapmak gerekiyor?
- Broker ne için lazım?
- karantinaya hangi durumlarda alınıyor?
- vb.
Köpeğini ağustos sonrası Amerikaya götüren veya gönderen biri noolur bizi aydınlatsın. Kronolojik olarak madde madde bize tane tane anlatsın lütfen çok rica ediyorum. illaki birileri ağustos sonrası köpeğini Amerikaya götürmüştür.
Hepimiz bu konuda belli ki çok hassasız ve dağıldık kafamız karışık...
-
@Kadir-Yüce valla ben kısmetse 1 aralıkta götüreceğim cdc doldurup başka bir forumu doldurduk onun da geçerlilik süresi 1 ay ilçe tarım ve il tarım doldurdu onunla cdc başvurduk Thy bilet aldık gideceğimiz havalimanında rezervasyon yaptık durum böyle genel olarak
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum