Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar forumda yapılışının örneğini verdiğim fırını yaptığınızı varsayarak tarifi paylaşacağım.

    Hamuru için

    Yarım kilo un
    1.5 su bardağı su
    2 nohut kadar maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 kaşık sıvı yağ
    Yarım çay kaşığı toz şeker

    İçi için
    Yarım kilo kıyma
    2 3 domates
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    1 er çay kaşığı karabiber ve kimyon
    Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası

    Not: baharatları damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz

    Hamurun hazırlanması
    Ununuzu eleyip bur kabin içine koyun ,
    su, şeker, tuz ve yağı ekleyip hamurunuzu 15 dakika kadar yoğurun . Sonrasında hamurunuz iki kati oluncaya kadar üstünü kapatarak dinlendirin.

    İçinin hazırlanması
    Domatesleri soyup küçük küçük kesin( rendeleyebilirsiniz lakin tavsiye etmem)
    bir süzgece koyup 25 30 dakika suyunun süzülmesini bekleyin.
    Başka bir kaba kıymanızı koyup ortasını havuz gibi yapın domates dışında kalan tüm malzemeleri koyun ve hafiften karıştırın arkasından suyu süzülmüş domatesleri de ekleyerek iyice karıştırın.

    Final aşaması
    Dinlenmiş hamurunuzu 70-80 gramlık parçalara bölün. Ortalama 11 - 12 tane hamur parçanız olacaktır. Hamurlarınızı topak haline getirip 15 dakika kadar dinlendirin sonrasında dinlenmiş hamur topaklarını bir lahmacun boyutuna gelene kadar açın. Hazırladığınız içten diğer hamurlarınızın sayısını düşünerek parçalar alıp açtığınız hamurun üstüne; fazla bastırmadan , bastırarak yayın . Arkasından fırına atıp 6 7 dakika kadar pişirip çıkarın . Herkese afiyetler olsun


  • Biz basit lahmacun olayını şöyle çözdük.

    Costco dan pişmemiş tortilla alıyor hanım... Içini hazirliyor o şekilde yapıyor ...

    Kabul edilebilir seviye de oluyor çocuklar için 🙂

    Pişmemiş tortilla baya bir hayat kurtarıyor özellikle çocuklar için. Çakma lahmacun pizza gözleme ne istersen 🙂


  • @semavi koyunun olmadığı yerde keciye Abdurrahman Celebi derler 😂😂


  • Bir de sağlam sucuk tarifi bilen varsa alsak. Ben de et tipi ve kesim tarzı tercihi yok, ama ev ahalisinde kısmen var. O yüzden Italian işi yapamıyoruz maalesef 🙂
    Alaturka Sucuk tarifi alabilir miyiz garantili deneyen varsa? TR de Polonez klasik -fermente değil ama ısıl işlemli- sucuk her yerde bulabildiğimiz favorimiz idi 🙂


  • @caglaror tabi hocam ufak bi sıkıntımız var . Sıkıntı biter bitmez kendi evimde yaptığım tarifi paylaşırım

    @semavi kadir hocam sözüm olsun geldiğimde sizinde müsait olduğunuz bir zamanda sizlere lahmacun yapayım


  • @mr-hakan Lahmacun tarifi içinde söyledi:

    @caglaror tabi hocam ufak bi sıkıntımız var . Sıkıntı biter bitmez kendi evimde yaptığım tarifi paylaşırım

    @semavi kadir hocam sözüm olsun geldiğimde sizinde müsait olduğunuz bir zamanda sizlere lahmacun yapayım

    Inşallah 🙂 güzel olur...

    Bizimki gecistirici çözüm zaten 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Elinize saglik sayin @Mr-Hakan , ben de ABD'de daha once denedigim ve basarili sonuc aldigim lahmacun tarifini paylasayim izninizle. Zaten tarif cok benziyor, ama benim malzeme listesi sizinki kadar olcu-dostu degil 🙂

    Maalesef sizinki gibi tas firin yapabilecek sartlar bulamadigim icin onun daha dandik versiyonu olan "pizza stone"u kullaniyorum ben 🙂 Fakat tas firina sahip restoranlarda yediginiz pizzanin tadindaki farki da hissediyorsunuz. Bu arada hemen ara bir not ilistireyim, New York civarinda lahmacun icin "Turkish pizza" tabiri kullaniliyor restoranlarda. Ben lahmacunu evde hem normal firin tepsisinde hem de "pizza stone" ile yaptim, pizza stone biraz daha iyiydi ama illaki sart degil, ikisi de lahmacun aserdiginiz zaman durumu kurtarmaya yeterli 🙂 pizza stone'la yapinca biraz daha kitir oluyor gibi, ben de oyle daha cok sevdigimden tercih ediyorum.

    pizza stone'u bilmeyenler icin amazon'dan arakladigim iki pizza stone fotosunu buraya ekleyeyim, firinin icine yerlestirip onceden isitiyorsunuz, sayin @Mr-Hakan 'in nasil yapilacagini anlattigi firinin kalitesine erisemese de, bu firini yapma olanagi olmayanlarin kullanabilecegi bir alet.

    alt metni
    alt metni

    hamur:
    25g yeast (maya)
    500g un, tip 00 (italyanlarin pizza icin kullandiklari)
    300ml su
    1 yumurta
    tuz

    • 20 dk elle yogur.
    • sonra 24 saat buzdolabinda dinlendir, ustu islak bir bezle kapali olsun...

    ic malzeme:
    1kg et (geleneksel olarak kuzu eti(lamb) ile oluyor ama ABD'de sigir eti(beef) bulmak daha kolay oldugundan bununla da yapabilirsiniz)
    2 sogan
    8 domates
    100ml domates salcasi
    2 yesil biber
    bol maydanoz bol
    2 dis sarimsak
    kimyon, tuz, biber, isot
    2 kasik zeytin yagi

    • butun malzemeleri cok kucuk dograyip iyice her seyi karistiriyoruz (ben sogani rendelemeyi tercih ediyorum), sonra eti 1 saat dinlendiriyoruz.

    sonra hamuru aciyoruz ve ic malzemeyi hamura dagitiyoruz, 250-300C (480-570F) derece de 4-6 dk arasi pisir. Bence sicaklik ne kadar yuksek olursa o kadar iyi oluyor...


  • @crazycells hocam aslında pizza stone diye aldığınız malzeme ile anlatımdaki fırının taban taşları aynı şeyler sizin yaptığınızın da pek büyük bir farkı yok taş fırından . Tıpkı dediğiniz gibi önceden ısıtmadan kullanımları pek mümkün değil lakin geç ısınıp geç soğuduğu ve ısıyı absorbe ettiği için bu tarz kil bazlı malzemeler ve özellikle dişi bazalttan yapılan fırınların mükemmel kaliteyi yakalamak için şart olduğunu düşünüyorum . Ekstra olarak bu tarz malzemelerin genellikle pişecek ürünün her tarafını eşit pişirmesi nedeniyle de tercih ediliyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mr-hakan Lahmacun tarifi içinde söyledi:

    @crazycells hocam aslında pizza stone diye aldığınız malzeme ile anlatımdaki fırının taban taşları aynı şeyler sizin yaptığınızın da pek büyük bir farkı yok taş fırından . Tıpkı dediğiniz gibi önceden ısıtmadan kullanımları pek mümkün değil lakin geç ısınıp geç soğuduğu ve ısıyı absorbe ettiği için bu tarz kil bazlı malzemeler ve özellikle dişi bazalttan yapılan fırınların mükemmel kaliteyi yakalamak için şart olduğunu düşünüyorum . Ekstra olarak bu tarz malzemelerin genellikle pişecek ürünün her tarafını eşit pişirmesi nedeniyle de tercih ediliyor

    aynen oyle sayin @Mr-Hakan , dediginiz gibi yapildigi malzeme de cok onemli.


  • Bizde evde yapiyoruz. Sizin malzwmelere ek olarak hatay usulu nar eksisi ekliyorum biraz ve tavada kisik ateste uzeri kapali sekilde pisiriyorum ☺😀. Biraz yorucu oluyor ama değer. Malesef burda damak tadımıza uygun lahmacun bulamadıgımız ıcın. Yorgunluğa değiyor😳

  • ⭐⭐

    Biz de ev ahalisi olarak sucuk severiz. Biz de durumu soyle cozduk. Turk marketten merve sucuk aliyorsunuz. Onceleri bu bizim sucuklara benzeniyor diye hayiflaniyorsunuz. Ama yemeyi kesmiyorsunuz. Zamanla Turkiyedeki guzel sucugun tadini unutup kotu merve sucugu sucuk diye yiyorsunuz 😁 tabi turkiye ziyareti sirasinda sucuk yememek sart. Yoksa eski tadi tekrar hatirlarsiniz 😀


  • Arkadaslar New york ve New jerseyde Lahmacun veya Pide yemek istiyorsaniz su Mekanlari deneyebilirsiniz.
    istanbul Bay Restaurant Adres: 2202 86th st, Brooklyn 11214
    Dayinin Yeri Adres: 333 palisade Ave, cliffside park, Nj 07010
    star pide Adres: 1059 Main st,Paterson, NJ 07503


  • Santa Clara'da biz de şimdilik sadece Garlic Mediterranean Grill restoran'ı bulduk, http://ordergarlicmediterraneangrill.com/ .
    Lahmacun şimdilik onlarınki 🙂


  • Elinize sağlık çok güzel bir tarif, Bende yapıyorum Urfa isotu kullanıyorum çok güzel oluyor. İnsan özlüyor bu lezzetleri...

    Türkiye'de baharat getiren var mı? veya nerden bulabiliriz arkadaşlar...


  • Benim lahmacun tarifim de aşağıdaki gibi. Ben teflon tavada kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyorum. San Antonio'da olanlara paket teslim yapılır :))) Lahmacun başlığı görünce dayanamadım bizim hassas noktamız 🙂

    Hamuru için:
    2 su bardağı oda ısısında su
    5 su bardağı un yavaş yavaş ekleyin lütfen
    1 tatlı kaşığı tuz

    İç Harçı için:
    Yarım kg yarı yağlı kıyma
    1 adet büyük boy kırmızı biber 🌶
    3 adet çarliston biber
    2 adet yeşil biber
    1 tutamdan fazla maydanoz
    2 adet orta boy domates
    2 diş sarımsak
    2 adet orta boy kuru soğan
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 yemek domates salçası veya 1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçası
    Tuz,karabiber pulbiber ,toz biber

    Şu pizza makinesinden de aldım denedim iyi pişiriyor.


  • @ceylan-alkan bizim burda Alibaba diye bir market var isot falan bulabiliyorum. international market lerde vardır arap marketi türk marketi vs


  • Oğlum'un bir ara ciğer yemesi gerekiyordu ve doğal olarak yemiyordu.
    Bende en sevdiği lahmacun diye çiğ çiğeri rondodan geçirip püre yapar içine de sucuk rendeleyip lahmacunu o şekilde yapardım.
    Sucuklu lahmacun bu şekilde olur ,kıymalı lahmacun da diğer şekilde diye yedirmiştim 1 yıl.
    Tarifler için teşekkür ederiz.


  • @tuchi Sizinkine benzer sekilde esim de yapiyor lahmacunlar. Oldukca lezzetli oluyor.

    Birde doner yapiyor. 4-5 lbs dana kiymayi baharatlarla karistiyor. Her biri yaklasik 1 lbs gelecek sekilde kalin rulo seklinde strec filme sariyor ve donduruyor. Pisirecegi zaman ise ince ince keserek, tavada hafif yagda pisiriyor. Pilav ustu guzel oluyor.


  • @MySea oo bi baharat karışımı tarifi isteyelim eşinizden o zaman 🙂


  • @tuchi Kesin bir olcu kullanmamakla beraber kimyon, karabiber, tuz, rosemary, kekik, crushed red pepper ve turmeric kullaniyor.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 12
  • 1
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum