Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • İzmirin en güzel unlu mamulü ilan boyoz tarifini paylaşacağım

    Hamuru için
    1 kg un
    1 yemek kaşığı tuz
    Yarım yemek kaşığı şeker
    1 bardak sıvı yağ
    Yeterince su

    Yapılışı
    Ununuzu eleyip içine şeker ve tuzunuzu ekleyin .
    Ardından sıvı yağı ve su ekleyin. Dikkat etmeniz gereken nokta hamurunuzun çok cıvık veyahut sert olmaması yufka hamuru gibi bir kıvama gelince hamurunuz hazırdır.

    Hamurunuzu strech ile kapatıp dinlenmeye bırakın yaklaşık 2 katı kadar olduğu zaman hamurunuzu çıkarıp açabileceğiniz kadar parçalar şekilde bölüm ve tekrar dinlendirin. Daha sonra hazır olan hamur parçalarınızı yağlanmış mermer üzerinde mümkünse merdane kullanmadan sadece ellerinizle ve mermere vurarak hamurunuzu açın . Burda dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta var hamurunuzun yağsız olduğu zaman daha zor açılacaktır ve elinizden geldiği kadar ince açın . Antepli iste kar gibi Arkasın dan karınca duası okunabilecek kadar ince açmaya çalışın ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olacaktır . Sonrasında açtığınız hamuru rulo şeklinde sarın ve 3 parmak boyutunda parçalar olarak kesin. Sonrasında yağlanmış tepside kesikleri tepsinin tabanında olacak şekilde koyun ve baş veya işaret parmağınızla bastırın. 220 derecelik fansız fırında o meşhur altın rengini alana kadar pişirin ve çıkarıp afiyetle yiyin. Afiyetler olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum