an itibariyle yaptım yiyoruz teşekkürler @Mr-Hakan . 🙂
-
-
ilginç ve güzel bir konu başlığı olmuş, pazar kahvesi eşliğinde güzel gitti
-
@Elgitaro, içinde söyledi: Köfte Yapamıyoruz!
Cevaplar için çok teşekkürler herkese. Bakalım önerileri deneyeceğim.
Sonuçtan bir bilgi alalım lütfen, köfte yapımı nasıl gidiyor😉
-
Teşekkürler cevizli elmalı kurabiye bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum.
-
-
-
Lahmacun Antep'te yenir. Kesin ve net bilgi. Ayrıca tecrübeyle sabit. Çok uzun süredir Antep'te yaşıyorum. Antep'te her pide fırının yanında kesinlikle bir de kasap vardır. patates tava, domates tava, patlıcan kebabı, altı ezmeli patlıcan kebabı, karnı yarık, soğan kebabı, lahmacun, kilis tava başlıca yaptırabileceğiniz yemeklerdir.
Arkadaşın tarifine gelirsek, iç malzeme için gerekenler eksik. Pişirme konusunda ise @FreeWoRLD 'un yöntemi doğru. İyi bir fırınınız varsa fırında da yapabilirsiniz. Mecbur kaldığımız bir gün denedik oldu. Ama kesinlikle taş fırın gibisi yok. -
@mysea yabancisi ve kulturune hakim olamadigim bir icecek,sorsaniz beyaz kirmizi ve rose derim birde tadimlama yapilirken koklanip ardindan cok az alinarak agizda damakdaki aromasi uzerinden tercih edildigini yer yer gordum.
Kimbilir ne tur cesitliliklere sahiptir orada -
Biz evde hemen hemen ayda 1 defa sucuk yapiyoruz. Dana kiyma ve baharatlar ile acili ve bol sarmisakli yapiyoruz. Strec film falan kullanmak yerine, cizbiz kofte gibi hazirlayip, donduruyoruz ve kahvaltilarda 2 veya 3 tanesini yumurta ile pisirip yiyoruz. Gerek koku gerekse tat olarak piyasa sucuklarindan hic farki yok. Sadece goruntu farkli. 🙂
-
@yapay-zeka, içinde söyledi: Destekleyin beniii 😃
like atacakdım mesajını bulamadım baya mesaj kaydırdım
gerek kalmadı abi saol zaten kayboluyor diye yazmıştım 😃 saçma sapan bir değişik iş
-
ahahahaha
-
@Mr-Hakan Bunu en kısa sürede deneyeceğim. 🙂
-
@stoneage, içinde söyledi: Kiyma ve et
@crazycells, içinde söyledi: Kiyma ve et
Mumkun oldugu kadar marketlerden veya supermarketlerdeki supheli ambalajli etlerden kacinin... Son kullanma tarihi gecse de, hemen tarihi degistirip yine raflara koyuyorlar veya tarihi gecmeye yakin baharatlarla vs. karistirip "marine edilmis et" diye satiyorlar.
Amerika'da oluyor bunlar?
Evet, sanilanin aksine ABD'de son kullanma tarihi kullanmak (bebek mamalari disinda) yasal bir zorunluluk degil. Fakat boyle bir kultur olustugu icin ureticiler urunun yasam uzunluguna gore bir tarih belirliyorlar. Yasalar bozulmus, kuflu veya tuketilmesi zararli olacak seyleri yasakliyor, ama bunun yasalarla belirlenmis net bir siniri/tanimi yok.
Burada sizin duyu organlariniz devreye girmeli... Bir seyin bozuk oldugunu gozunuzle, elinizle, burnunuzla vs. algilayabiliyorsaniz o durumda ya urunu almayacaksiniz ya da aldiysaniz hemen aldiginiz yere gidip paranizi geri alacaksiniz (fis oldugu surece hicbir market sorun cikaramaz).
Eger bir seyin bozuk oldugunu gordugunuzden marketi sikayet de edebilirsiniz.
Fakat dogrusunu soylemek gerekirse paket urunlerin ustundeki tarihler de cok dogru degil, bir seyin ne kadar uzun sure dayanacagini sizin onu saklama kosullariniz belirler... misal son kullanma tarihi gecen ay gecmis bir biskuvi yediginizde ne olur? Cevap: Buyuk ihtimal hicbir sey... Eger siz o biskuviyi serin ve kuru bir yerde sakliyorsaniz SKT uzerinden 3-5 ay bile gecmis olsa hala kitirligini ve tadini kaybetmez. Fakat sicak ve nemli bir ortamda birkac haftada yumusayip tadini kaybedebilir, SKT gecmemis olsa bile... Bu dedigim butun yiyecek/icecekler icin gecerli...
Fakat belirteyim, bu tur konularda bir sorun yasarsaniz, konuyu gonul rahatligiyla mahkemelere tasiyabilirsiniz, yasalar sizin yaninizda.
-
-
-
kaleminize saglık teşekkür ederim. 🙂
-
Gereken malzemeler
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek karışı buğday nişastası (mısır olmaz )
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 paket yada 500 gram katı yağ (tercihen 250 gram tereyağı 250 gram margarin)
Alabildiği kadar unYapılışı
Ununuzu , pudra şekerinin 3/4 ünü (kalanı süsleme için kullanılacak ) ve nişastanızı elekten geçirerek derince bir kaba alın .
Kabın içine aldığınız unun ortasını havuz gibi yaparak sıvı ve katı yağınızı ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru uzun şeritlere bölünüz ve yuvarlayınız.
Yuvarladığınız hamurları istediğiniz boyutlarda keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine seriniz .
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirin . 15 dakikayı geçmemesine dikkat edin .
Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra üstüne süsleme için ayırmış olduğunuz pudra şekerini serpin ve afiyetle yiyin .Birkaç ufak ipucu
Verilen tarife yaklaşık 1 su bardağı kakao ekleyerek kakaolu un kurabiyesi yapabilirsiniz.
fırından ilk çıkardığınız zaman kurabiyeleriniz biraz nemli gibi hissettirebilir ama soğuduktan sonra çok beğeneceksiniz.Unutmamanız gereken en önemli şey ise 160 celcius derece den yuksek sıcaklıkta pişirmemeniz gerektiğidir. daha yuksek derecede pişirirseniz içi hamur kalacaktır.
Pastane tarifidir .yaklaşık 2 tepsi çıkacaktır .
-
Hamur için
6 bardak un
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1.5 paket yada 15gram kabartma tozu
1 su bardağı süt
Açmak için de mısır nişastasıŞerbeti için
4 bardak şeker
4-5 bardak su (şerbetle aranız iyiyse 4 değilse 5 bardak )
yarım limonun suyuİçi için
Ceviz fıstık yada fındık 600 -700 gramUn, tuz ve kabartma tozunu derince bir kabin içerisine alın , üstüne yumurta, süt ve yağınızı ekleyin .
Yumuşak bir hamur kıvamı yakalayana kadar yoğurun, 10 dakika dinlenmesi için üstünü strecleyip bir kenara koyun .
Zevkinize göre ici için seçtiğiniz malzemeyi blender ile iyice ufalama kadar çekin.
Hamurunuz dinlendikten sonra toplamda 30 parça olacak şekilde küçük parçalara ayırın. 30 parca hamurunuzu 12 12 ve 6 parça olarak 3 gruba ayırın .
Her hamur parçanızı bir tatlı tabağı büyüklüğünde eliniz veya oklava ile açın .
12 parçayı aralarında yeteri miktarda nişasta olması şartı ile üst üste dizin son 6 parca için de aynısı yapın .
Açtığınız parçaları tepsinize sığacak kadar büyüklükte olana kadar oklava ile açın. En alta 12 katlık bir parça gelecek şekilde hamurunuzu tepsiye serin üstüne baklavanızın içi için kullandığınız malzemenin yarısını dökün sonra diğer 6 katli hamurunuzu açıp kalan iç malzemenizi hamurun üzerine serin . En son olarak 12 katlı diğer parçanızı açıp tepsinize serin . Baklavanızı isteğinize göre üçgen , kare veya prizma şeklinde kesin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınıza verin. Ortalama 18 ile 23 dakika arasında pişecektir. Fırınınıza hamurunuzu attıktan sonra ara ara kontrol ederek meşhur altın baklava rengini alana kadar pişirin. Piştikten sonra fırınınızdan çıkarın .Serbetin yapımı
Şekerinizi ve suyunuzu bir tencereye alıp biraz karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın bu arada limonu üstüne ekleyip karıştırmaya devam edin . Şerbetiniz kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrasına kadar karıştırmaya devam edin . Kaynayan şerbetiniz soğumadan . Elle dokunabilecek kadar soğumuş baklavanızın üzerine dökün.
Gerisi size kalmış ister soğutup, isterseniz sıcak sıcak afiyetle yersiniz .Önemli bir kaç nokta var onları da burda belirteyim
Bu tarif 45 cm çapındaki yuvarlak tepsi içindir yaklaşık olarak 3.5 kg baklava tarifidir.
Baklavanız yeteri kadar soğumamış ise kesinlikle şerbet eklemeyin
Her fıstık , ceviz ve fındık baklava için kullanılmaz mümkünse işlem görmemiş (kavrulmamış) yemiş kullanın fıstık için ise eğer bulabiliyor iseniz boz iç fıstık kullanın .
Mümkün ise mermer tezgah üzerinde hamurunuzu açabildiğiniz kadar açın.
Bu tarif pastanelerde aldığınız ticari nedenlerle üretilen baklava değil babaannelerimizin yaptığı baklavadır.
-
California’da Sprouts diye bir market var orda sisede cig pastorize edilmemis sut satiliyor. Organic sutlere gore bile biraz pahali.
Lahmacun tarifi
-
Arkadaşlar forumda yapılışının örneğini verdiğim fırını yaptığınızı varsayarak tarifi paylaşacağım.
Hamuru için
Yarım kilo un
1.5 su bardağı su
2 nohut kadar maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 kaşık sıvı yağ
Yarım çay kaşığı toz şekerİçi için
Yarım kilo kıyma
2 3 domates
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 er çay kaşığı karabiber ve kimyon
Birer yemek kaşığı domates ve biber salçasıNot: baharatları damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz
Hamurun hazırlanması
Ununuzu eleyip bur kabin içine koyun ,
su, şeker, tuz ve yağı ekleyip hamurunuzu 15 dakika kadar yoğurun . Sonrasında hamurunuz iki kati oluncaya kadar üstünü kapatarak dinlendirin.İçinin hazırlanması
Domatesleri soyup küçük küçük kesin( rendeleyebilirsiniz lakin tavsiye etmem)
bir süzgece koyup 25 30 dakika suyunun süzülmesini bekleyin.
Başka bir kaba kıymanızı koyup ortasını havuz gibi yapın domates dışında kalan tüm malzemeleri koyun ve hafiften karıştırın arkasından suyu süzülmüş domatesleri de ekleyerek iyice karıştırın.Final aşaması
Dinlenmiş hamurunuzu 70-80 gramlık parçalara bölün. Ortalama 11 - 12 tane hamur parçanız olacaktır. Hamurlarınızı topak haline getirip 15 dakika kadar dinlendirin sonrasında dinlenmiş hamur topaklarını bir lahmacun boyutuna gelene kadar açın. Hazırladığınız içten diğer hamurlarınızın sayısını düşünerek parçalar alıp açtığınız hamurun üstüne; fazla bastırmadan , bastırarak yayın . Arkasından fırına atıp 6 7 dakika kadar pişirip çıkarın . Herkese afiyetler olsun -
Biz basit lahmacun olayını şöyle çözdük.
Costco dan pişmemiş tortilla alıyor hanım... Içini hazirliyor o şekilde yapıyor ...
Kabul edilebilir seviye de oluyor çocuklar için
Pişmemiş tortilla baya bir hayat kurtarıyor özellikle çocuklar için. Çakma lahmacun pizza gözleme ne istersen
-
@semavi koyunun olmadığı yerde keciye Abdurrahman Celebi derler
-
Bir de sağlam sucuk tarifi bilen varsa alsak. Ben de et tipi ve kesim tarzı tercihi yok, ama ev ahalisinde kısmen var. O yüzden Italian işi yapamıyoruz maalesef
Alaturka Sucuk tarifi alabilir miyiz garantili deneyen varsa? TR de Polonez klasik -fermente değil ama ısıl işlemli- sucuk her yerde bulabildiğimiz favorimiz idi -
-
@mr-hakan Lahmacun tarifi içinde söyledi:
@caglaror tabi hocam ufak bi sıkıntımız var . Sıkıntı biter bitmez kendi evimde yaptığım tarifi paylaşırım
@semavi kadir hocam sözüm olsun geldiğimde sizinde müsait olduğunuz bir zamanda sizlere lahmacun yapayım
Inşallah güzel olur...
Bizimki gecistirici çözüm zaten
-
Elinize saglik sayin @Mr-Hakan , ben de ABD'de daha once denedigim ve basarili sonuc aldigim lahmacun tarifini paylasayim izninizle. Zaten tarif cok benziyor, ama benim malzeme listesi sizinki kadar olcu-dostu degil
Maalesef sizinki gibi tas firin yapabilecek sartlar bulamadigim icin onun daha dandik versiyonu olan "pizza stone"u kullaniyorum ben Fakat tas firina sahip restoranlarda yediginiz pizzanin tadindaki farki da hissediyorsunuz. Bu arada hemen ara bir not ilistireyim, New York civarinda lahmacun icin "Turkish pizza" tabiri kullaniliyor restoranlarda. Ben lahmacunu evde hem normal firin tepsisinde hem de "pizza stone" ile yaptim, pizza stone biraz daha iyiydi ama illaki sart degil, ikisi de lahmacun aserdiginiz zaman durumu kurtarmaya yeterli pizza stone'la yapinca biraz daha kitir oluyor gibi, ben de oyle daha cok sevdigimden tercih ediyorum.
pizza stone'u bilmeyenler icin amazon'dan arakladigim iki pizza stone fotosunu buraya ekleyeyim, firinin icine yerlestirip onceden isitiyorsunuz, sayin @Mr-Hakan 'in nasil yapilacagini anlattigi firinin kalitesine erisemese de, bu firini yapma olanagi olmayanlarin kullanabilecegi bir alet.
hamur:
25g yeast (maya)
500g un, tip 00 (italyanlarin pizza icin kullandiklari)
300ml su
1 yumurta
tuz- 20 dk elle yogur.
- sonra 24 saat buzdolabinda dinlendir, ustu islak bir bezle kapali olsun...
ic malzeme:
1kg et (geleneksel olarak kuzu eti(lamb) ile oluyor ama ABD'de sigir eti(beef) bulmak daha kolay oldugundan bununla da yapabilirsiniz)
2 sogan
8 domates
100ml domates salcasi
2 yesil biber
bol maydanoz bol
2 dis sarimsak
kimyon, tuz, biber, isot
2 kasik zeytin yagi- butun malzemeleri cok kucuk dograyip iyice her seyi karistiriyoruz (ben sogani rendelemeyi tercih ediyorum), sonra eti 1 saat dinlendiriyoruz.
sonra hamuru aciyoruz ve ic malzemeyi hamura dagitiyoruz, 250-300C (480-570F) derece de 4-6 dk arasi pisir. Bence sicaklik ne kadar yuksek olursa o kadar iyi oluyor...
-
@crazycells hocam aslında pizza stone diye aldığınız malzeme ile anlatımdaki fırının taban taşları aynı şeyler sizin yaptığınızın da pek büyük bir farkı yok taş fırından . Tıpkı dediğiniz gibi önceden ısıtmadan kullanımları pek mümkün değil lakin geç ısınıp geç soğuduğu ve ısıyı absorbe ettiği için bu tarz kil bazlı malzemeler ve özellikle dişi bazalttan yapılan fırınların mükemmel kaliteyi yakalamak için şart olduğunu düşünüyorum . Ekstra olarak bu tarz malzemelerin genellikle pişecek ürünün her tarafını eşit pişirmesi nedeniyle de tercih ediliyor
-
@mr-hakan Lahmacun tarifi içinde söyledi:
@crazycells hocam aslında pizza stone diye aldığınız malzeme ile anlatımdaki fırının taban taşları aynı şeyler sizin yaptığınızın da pek büyük bir farkı yok taş fırından . Tıpkı dediğiniz gibi önceden ısıtmadan kullanımları pek mümkün değil lakin geç ısınıp geç soğuduğu ve ısıyı absorbe ettiği için bu tarz kil bazlı malzemeler ve özellikle dişi bazalttan yapılan fırınların mükemmel kaliteyi yakalamak için şart olduğunu düşünüyorum . Ekstra olarak bu tarz malzemelerin genellikle pişecek ürünün her tarafını eşit pişirmesi nedeniyle de tercih ediliyor
aynen oyle sayin @Mr-Hakan , dediginiz gibi yapildigi malzeme de cok onemli.
-
Bizde evde yapiyoruz. Sizin malzwmelere ek olarak hatay usulu nar eksisi ekliyorum biraz ve tavada kisik ateste uzeri kapali sekilde pisiriyorum ️. Biraz yorucu oluyor ama değer. Malesef burda damak tadımıza uygun lahmacun bulamadıgımız ıcın. Yorgunluğa değiyor
-
Biz de ev ahalisi olarak sucuk severiz. Biz de durumu soyle cozduk. Turk marketten merve sucuk aliyorsunuz. Onceleri bu bizim sucuklara benzeniyor diye hayiflaniyorsunuz. Ama yemeyi kesmiyorsunuz. Zamanla Turkiyedeki guzel sucugun tadini unutup kotu merve sucugu sucuk diye yiyorsunuz tabi turkiye ziyareti sirasinda sucuk yememek sart. Yoksa eski tadi tekrar hatirlarsiniz
-
Arkadaslar New york ve New jerseyde Lahmacun veya Pide yemek istiyorsaniz su Mekanlari deneyebilirsiniz.
istanbul Bay Restaurant Adres: 2202 86th st, Brooklyn 11214
Dayinin Yeri Adres: 333 palisade Ave, cliffside park, Nj 07010
star pide Adres: 1059 Main st,Paterson, NJ 07503 -
Santa Clara'da biz de şimdilik sadece Garlic Mediterranean Grill restoran'ı bulduk, http://ordergarlicmediterraneangrill.com/ .
Lahmacun şimdilik onlarınki -
-
Benim lahmacun tarifim de aşağıdaki gibi. Ben teflon tavada kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyorum. San Antonio'da olanlara paket teslim yapılır :))) Lahmacun başlığı görünce dayanamadım bizim hassas noktamız
Hamuru için:
2 su bardağı oda ısısında su
5 su bardağı un yavaş yavaş ekleyin lütfen
1 tatlı kaşığı tuzİç Harçı için:
Yarım kg yarı yağlı kıyma
1 adet büyük boy kırmızı biber
3 adet çarliston biber
2 adet yeşil biber
1 tutamdan fazla maydanoz
2 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek domates salçası veya 1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber pulbiber ,toz biberŞu pizza makinesinden de aldım denedim iyi pişiriyor.
-
@ceylan-alkan bizim burda Alibaba diye bir market var isot falan bulabiliyorum. international market lerde vardır arap marketi türk marketi vs
-
Oğlum'un bir ara ciğer yemesi gerekiyordu ve doğal olarak yemiyordu.
Bende en sevdiği lahmacun diye çiğ çiğeri rondodan geçirip püre yapar içine de sucuk rendeleyip lahmacunu o şekilde yapardım.
Sucuklu lahmacun bu şekilde olur ,kıymalı lahmacun da diğer şekilde diye yedirmiştim 1 yıl.
Tarifler için teşekkür ederiz. -
@tuchi Sizinkine benzer sekilde esim de yapiyor lahmacunlar. Oldukca lezzetli oluyor.
Birde doner yapiyor. 4-5 lbs dana kiymayi baharatlarla karistiyor. Her biri yaklasik 1 lbs gelecek sekilde kalin rulo seklinde strec filme sariyor ve donduruyor. Pisirecegi zaman ise ince ince keserek, tavada hafif yagda pisiriyor. Pilav ustu guzel oluyor.
-
@MySea oo bi baharat karışımı tarifi isteyelim eşinizden o zaman
-
@tuchi Kesin bir olcu kullanmamakla beraber kimyon, karabiber, tuz, rosemary, kekik, crushed red pepper ve turmeric kullaniyor.
Benzer Başlıklar
118
Çevrimiçi
40.9k
Kullanıcı
4.4k
Konu
426.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum