Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • malzemeler
    yarım çay kaşığı limon tuzu yada yarım limonun suyu
    5 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    1.5 kilo un

    yapılışı

    ununuzu bir tavaya alıp kavuruyoruz . un hafiften sarımtırak bir renk alana kadar kavuruyoruz. kavurduğumuz unu bir köşeye bırakıyoruz.

    Başka bir tencereye şekerimizi suyumuzu ve limon suyunu ekleyip karamelize ediyoruz kıvamı eskiden evde yapılan çam sakızı kıvamına gelene kadar karamelize etmeye devam ediyoruz.

    İstediğimiz kıvama gelince önceden kavurduğumuz unun yarısını altını hafiften yağladığımız bir tepsiye döküyoruz . Hazırladığımız şekerli karışımı bu unun üzerine döküyoruz .

    Sonrasında şekerle hazırladığımızı macunu tepsinin içinde ortasından delerek tepsi boyunca çekiyoruz . tepsinin sınırlarına ulaşan karışımın üstüne biraz daha un serpip tekrar halka şekline getirerek tekrar tepsinin boyutuna getiriyoruz.
    bu işlemi pişmaniyemizin telleri saç teli inceliğine erişene kadar hızlıca devam ediyoruz. dikkat etmeniz gereken nokta şeker tamamen soğumadan işlemi hızlıca yapmanız gerektiği. işlemi tekrarlayıp saç teli inceliğine ulaşınca pişmaniyenizi istediğiniz boyut ve şekillerde parçalara bölüp servise hazır hale getirin ve ardından afiyet ile yiyin

    Yeterince iyi anlatamamış olabilirim ondan dolayı örnek olsun diye bir video paylaşıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mr-hakan elinize saglik


  • @Mr-Hakan Bunu en kısa sürede deneyeceğim. 🙂


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 2
  • 1
  • 29
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum