Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@fatma-parlak @cnpist lise öğrenimi ile ilgili olarak sizlere bilgi verir çünkü kendi çocuğu 2 yıldır liseye gidiyor.

• @ayvalik10 teşekkür ederim...umarım
    @cnpist bu iletiyi görür ve bildiklerini bizimle paylaşır

• @fatma-parlak biz CA da yasiyoruz. Eyaletler arasi farklar mutlaka vardir lakin liseye gidecek cocuklara bir Ingilizce ve matematik seviye tespit sinavi yapiyorlar. Genelde yasa gore siniflandirma yapiliyor, Ingilizce ikinci dili ise sheltered class a aliyorlar, mufredat ayni ama anlatim daha degisik diyeyim. Genelde yasa gore yerlestirselerde , gideceginiz yerde de ayni uygulama mevcuttur. Lise 1 ise cocuk cok kolay alisacak, bizimki mezun oldu ve bir CalState e girdi. Cocuklar sizden once alisacak merak etmeyin. Size tavsiyem, ebeveyn olarak okuldaki gonullu islere katilarak diger ebeveynler ile tanismaniz olur. Bu hem cocuk hem sizin icin bir cevre edinme yolu, sosyallesme. Cocuklari mutlaka sosyal klupler ve spora yonlendirin, hayat kaliteleri cok artacak. Kendimi atese atayim ve CA egitim olarak TX den daha iyidir diyeyim ama maliyet ayri bir konu 🙂 . Son cumleyi nazire olarak alin ltf 🙂

• @ayvalik10 eyvallah, farkli eyalet olsada akilda kalmak guzel. Bildiklerimi paylasmaktan zevk aldim, tag icin tesekkur ederim.

• @cnpist paylaştığınız için çok teşekkür ederim...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   deebee deebee 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   N Not_Born_Yesterday 

• DFW bölgesine gelecekler için referans olması açısından;

1. Posta Kodu Haritasi : https://ottomaps.com/products/dallas-fort-worth-zip-code-map

2. Raylı Sistem Toplu Taşıma Hatları ; https://sayyestodallas.com/living/getting-around/public-transportation/

3. County ve Okul Bölgesi Haritaları : https://candysdirt.com/2020/09/08/title-tip-where-do-you-draw-the-line-county-lines-tell-a-story/

• @ozzy22 merhaba dallasta yaşamaya başlama iletinizi 2023te yazmışsınız ama yine de sormak istedim biz de muhtemelen temmuzda dallas yada austin taşınmayı düşünüyoruz 4 yaşında oğlumuz var dallas daha ağır basıyor ama yine de sizin son fikirlerinizi de merak ettim dallas hakkında umarım cevaplayabilirsiniz

• Merhaba,
    25 Haziran’da hayırlısıyla Dallas’a geliyoruz. Henüz bir ev tutmuş değiliz, bu sebeple araştırmalarımız devam ediyor. Dallas’ta tavsiye edebileceğiniz Türk emlakçılar var mıdır acaba? Ayrıca bölge olarak Carrollton, Coppell, Lewisville, Plano, Frisco ve Allen önerildi. Sizin önerileriniz neler olur acaba?

• Bir sene Plano'da yasadim, Dallas'in en iyi county'lerinden birisidir ayrica Frisco da iyidir

• @Ny-Tx Peki Plano taraflarında 2+1 veya 2+2'lerin ortalama fiyatları ne kadar? Bir tane emlakçıyla görüştük 2+2 apartman dairesi için 2bin dolar fiyat söyledi, piyasaya göre normal mi?

• Zillow ve Apartments'te ortalama 1500-1600 dolara evler gördüm o yüzden biraz fazla geldi.

• @Katzfiell_, içinde söyledi: Texas,Dallas

@Ny-Tx Peki Plano taraflarında 2+1 veya 2+2'lerin ortalama fiyatları ne kadar? Bir tane emlakçıyla görüştük 2+2 apartman dairesi için 2bin dolar fiyat söyledi, piyasaya göre normal mi?

Plano icinde konumuna gore $1800-2500 arasi degisebilir. Plano cok buyuk bir sehir ve her sehur gibi lux, standart ya da standart alti yerleri de mevcut. Gormeden, bulunmadan ev tutmak bence buyuk risk, tavsiyem 1 ay airbnb yapip kendiniz gezerek evi secmenuz. Biz 1 ayda 35 ev gezip karar vermistik. Cunku en nihayetinde kontratiniz geregi en az 1 sene orda yasayacaksiniz.

• @deebee Öyle yapacağız, teşekkürler.

• @ozzy22 merhabalar biz de Seattle şehrine yerleşmeyi düşünüyorduk ama şu an aklımızda Dallas şehri var nasıl. Hangi bölgesinde yaşıyorsunuz. Bizim de küçük bir bebeğimiz var önerilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu oluruz ☺

• .....seattle de bir hafta tatil yaptim,insanlari frendly cana yakin,fena sehir degil,lakin kendi kanaatimca kanadaya bir kac saatlik mesafede yani kis mevsimi amerikanin asagilarina gore daha cok sert olur diye dusunuyorum...

• @sir-altan anladım teşekkür ederim bende daha önce kasım gibi ziyaret ettim soguktu ☺

• @Gizem-Arslan merhaba bizimde küçük bir bebeğimiz var temmuz gibi taşınacağız demişsiniz. Taşındınız mı acaba? Eğer taşındıysanız kısa da olsa bir öneri ya da tecrübenizi paylaşabilir misiniz ?

• Merhaba, Amerikalı bir arkadaşım Carrollton Castle Hills bölgesinde yer alan evinin üst katını (1+1) her şey dahil aylık $1000’a kiralamak istiyor. Dallas bölgesine yerleşmek isteyenler için, başlangıç için uygun olabilir. Benden özellikle Türk arkadaşlarıma duyurmamı istedi, sanırım kültürümüzü kendisine yeterince iyi tanıttım 🙂

Ev aileye de uygun, kendisi yalnız yaşıyor, fen bilimleri öğretmeni. Hem İngilizce pratik yapabilir hem de bölge ve Amerika hakkında konuşup bilgi alabilirsiniz. Ben çok şey öğrendim kendisinden.

İlgilenen olursa diye ilanın detaylarını bırakıyorum, teşekkürler.

• Merhaba, Dallas'ta içme suyu sorununu nasıl çözebiliriz? Araştırmalarıma göre çeşme suyunda zararlı kimyasallar bulunuyor. Eve filtre sistemi taktırmak çözüm olur mu, yoksa aylık damacana aboneliği almak daha mı mantıklı?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Dallasta önerebileceğiniz bir dealer var mı? Carmaxten alacağım aksi takdirde ama fiyatlar çok yüksek. Herkese de güvenemiyorum, görüştüğüm bir kaç türk arkadaş dolandırmaya çalıştı açıkcası

Benzer Başlıklar

• 76
  • 3
  • 642
  • 34
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |