Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Texas,Dallas

Texas
146 55 15.2k 53

• @Serapp Çok teşekkür ederiz Serap ablacım. Ne zaman istersen gel. Başımızın üstünde yerin var. İrem'in de çok selamı var. Muratcan'a da sevgiler :)

• @Ozzyy Çok teşekkür ederiz. Dallas'a taşınmaya karar verirseniz haberleşelim. Her konuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız :)

• Merhabalar.Dallas yaşamayı düşündüğümüz şehirlerden olduğu için buraya yazıyorum.Lise 1 öğrencisi kızım var.Geldiğimizde orada süreç nasıl olacak dil yeterliliği için bir sınava alınacak mı yada okulların dil desteği veren bir programları var mı merak ediyorum.Bu durumları Dallasta yaşayanlardan bilgi almak istiyorum rica etsem en azından kısa bir özet şeklinde anlatır mısınız?

• @fatma-parlak @cnpist lise öğrenimi ile ilgili olarak sizlere bilgi verir çünkü kendi çocuğu 2 yıldır liseye gidiyor.

• @ayvalik10 teşekkür ederim...umarım
    @cnpist bu iletiyi görür ve bildiklerini bizimle paylaşır

• @fatma-parlak biz CA da yasiyoruz. Eyaletler arasi farklar mutlaka vardir lakin liseye gidecek cocuklara bir Ingilizce ve matematik seviye tespit sinavi yapiyorlar. Genelde yasa gore siniflandirma yapiliyor, Ingilizce ikinci dili ise sheltered class a aliyorlar, mufredat ayni ama anlatim daha degisik diyeyim. Genelde yasa gore yerlestirselerde , gideceginiz yerde de ayni uygulama mevcuttur. Lise 1 ise cocuk cok kolay alisacak, bizimki mezun oldu ve bir CalState e girdi. Cocuklar sizden once alisacak merak etmeyin. Size tavsiyem, ebeveyn olarak okuldaki gonullu islere katilarak diger ebeveynler ile tanismaniz olur. Bu hem cocuk hem sizin icin bir cevre edinme yolu, sosyallesme. Cocuklari mutlaka sosyal klupler ve spora yonlendirin, hayat kaliteleri cok artacak. Kendimi atese atayim ve CA egitim olarak TX den daha iyidir diyeyim ama maliyet ayri bir konu :) . Son cumleyi nazire olarak alin ltf :)

• @ayvalik10 eyvallah, farkli eyalet olsada akilda kalmak guzel. Bildiklerimi paylasmaktan zevk aldim, tag icin tesekkur ederim.

• @cnpist paylaştığınız için çok teşekkür ederim...

• deebeeD deebee bu başlıktan bahsetti
  • N Not_Born_Yesterday bu başlıktan bahsetti

• DFW bölgesine gelecekler için referans olması açısından;

1. Posta Kodu Haritasi : https://ottomaps.com/products/dallas-fort-worth-zip-code-map

2. Raylı Sistem Toplu Taşıma Hatları ; https://sayyestodallas.com/living/getting-around/public-transportation/

3. County ve Okul Bölgesi Haritaları : https://candysdirt.com/2020/09/08/title-tip-where-do-you-draw-the-line-county-lines-tell-a-story/

• @ozzy22 merhaba dallasta yaşamaya başlama iletinizi 2023te yazmışsınız ama yine de sormak istedim biz de muhtemelen temmuzda dallas yada austin taşınmayı düşünüyoruz 4 yaşında oğlumuz var dallas daha ağır basıyor ama yine de sizin son fikirlerinizi de merak ettim dallas hakkında umarım cevaplayabilirsiniz

• Merhaba,
    25 Haziran’da hayırlısıyla Dallas’a geliyoruz. Henüz bir ev tutmuş değiliz, bu sebeple araştırmalarımız devam ediyor. Dallas’ta tavsiye edebileceğiniz Türk emlakçılar var mıdır acaba? Ayrıca bölge olarak Carrollton, Coppell, Lewisville, Plano, Frisco ve Allen önerildi. Sizin önerileriniz neler olur acaba?

• Bir sene Plano'da yasadim, Dallas'in en iyi county'lerinden birisidir ayrica Frisco da iyidir

• @Ny-Tx Peki Plano taraflarında 2+1 veya 2+2'lerin ortalama fiyatları ne kadar? Bir tane emlakçıyla görüştük 2+2 apartman dairesi için 2bin dolar fiyat söyledi, piyasaya göre normal mi?

• Zillow ve Apartments'te ortalama 1500-1600 dolara evler gördüm o yüzden biraz fazla geldi.

• @Katzfiell_, içinde söyledi: Texas,Dallas

@Ny-Tx Peki Plano taraflarında 2+1 veya 2+2'lerin ortalama fiyatları ne kadar? Bir tane emlakçıyla görüştük 2+2 apartman dairesi için 2bin dolar fiyat söyledi, piyasaya göre normal mi?

Plano icinde konumuna gore $1800-2500 arasi degisebilir. Plano cok buyuk bir sehir ve her sehur gibi lux, standart ya da standart alti yerleri de mevcut. Gormeden, bulunmadan ev tutmak bence buyuk risk, tavsiyem 1 ay airbnb yapip kendiniz gezerek evi secmenuz. Biz 1 ayda 35 ev gezip karar vermistik. Cunku en nihayetinde kontratiniz geregi en az 1 sene orda yasayacaksiniz.

• @deebee Öyle yapacağız, teşekkürler.

• @ozzy22 merhabalar biz de Seattle şehrine yerleşmeyi düşünüyorduk ama şu an aklımızda Dallas şehri var nasıl. Hangi bölgesinde yaşıyorsunuz. Bizim de küçük bir bebeğimiz var önerilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu oluruz ☺️

• .....seattle de bir hafta tatil yaptim,insanlari frendly cana yakin,fena sehir degil,lakin kendi kanaatimca kanadaya bir kac saatlik mesafede yani kis mevsimi amerikanin asagilarina gore daha cok sert olur diye dusunuyorum...

• @sir-altan anladım teşekkür ederim bende daha önce kasım gibi ziyaret ettim soguktu ☺️

• @Gizem-Arslan merhaba bizimde küçük bir bebeğimiz var temmuz gibi taşınacağız demişsiniz. Taşındınız mı acaba? Eğer taşındıysanız kısa da olsa bir öneri ya da tecrübenizi paylaşabilir misiniz ?

Benzer Başlıklar

• Dallas,Plano

Texas
    104
    11 Oy
    104 İleti
    6k Bakış
    Gizem ArslanG
    @deebee teşekkürler bilgiler için🙏 biz de aslında plano, frisco yada austinde cedar park, round rock arasında gidip geliyoruz. Şu an için austin olarak karar kıldık ama bakalım 3 ay gibi daha bir süremiz var
  • Texas yollarında hız limiti

Texas
    19
    4 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    meiloM
    @saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
  • Texas, Austin

Texas
    642
    15 Oy
    642 İleti
    82k Bakış
    cptmuzafferC
    Merhaba, Yeni giriş yapacak ve Austin'e yerleşecek arkadaşlarıma tavsiye vermek istiyorum. 9 Temmuz 2025'te Austin Havalimanından giriş yaptık evraklarımızı teslim ettik girişte hiç bir problem olmadı. Sonrasında evrak tesliminden 90 gün geçmesine rağmen GreenCardlarımız elimize ulaşmadı uscis mail attı evraklarınız bize ulaşmadı eğer sarı dosya elinizdeyse bize posta gönderin değilse konsolosluğa teslim ettiğiniz evrakları randevu alıp bize getirmeniz gerekiyor diye. Bundan dolayı havalimanı CBP ofisine gittik durumu sorduk evraklarınız bizde ödenek yok gönderemiyoruz hükümet düştüğü için diye cevap aldık dedik ki bize verin dosyayı biz götürelim vermediler. sonra uscis ofisini aradık randevu almaya çalışıyoruz daha vermediler. Yani durum şöyle ki eğer Austin'e yerleşmeyi düşünüyorsanız böyle bir durum var. Houston veya başka bir sorunu olmayan havalimanından giriş yapmayı tercih edebilirsiniz.
  • 2017 Harvey Kasirgasi - Texas

Texas
    34
    1 Oy
    34 İleti
    7k Bakış
    Eski Kullanıcı 015E
    //////////////
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k