• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozzy22
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 11
    • Konu 0
    • İleti 114
    • En İyi 55
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozzy22

@ozzy22

84
    İtibar
    221
    Profil Görüntülemeleri
    114
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ozzy22 Takip etme Takip Et

ozzy22 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar. Sizlerle başımdan geçen tüm süreci en başından en sonuna kadar paylaşmak istiyorum.

Green card çekilişini kazandığımı öğrendiğim o ilk andan sonra şoku atlatır atlatmaz ds260 formumu doldurmaya başladım. 1 hafta içerisinde formu yolladık. İlk etapta yesilkart forumu bilmediğim için süreçleri bilen birinden destek aldım. Destek aldığım kişi sıram 18 binlerde olduğu için bana geçmiş yılların verilerine göre sana nisan, mayıs gibi mülakat maili gelir demişti. Sürecin ilerleyen safhalarında bunun çok yanlış bir çıkarım olduğunu yaşayarak öğrendim. Aslında süreç iyi başlamıştı fakat ocak ayından sonra şubat ve mart ayları hiç dağıtım yapılmadan geçildiği için stres seviyem iyice artmaya başlamıştı. Nisan ayında Ankara'nın yüksek sayıda mülakat dağıtmasını beklerken beklentilerimin çok çok çok altında bir dağıtım geldiğini görünce tam o noktada uyandım ve eğer bir şeyler yapmazsam tüm umutlarımızın elimizden kayıp gideceği hissiyatına kapıldım. O an gerçekten çok üzülmüştüm ama şu an düşününce eğer Nisan'daki o hayal kırıklığını yaşamasaydım bugün ben ve eşimin vizeyi almasını sağlayan dosya taşıma süreci için belki de bir şeyler yapmaya başlamayacaktım. Bu yüzden bazen bizi aşırı üzen şeylerin aslında hikayenin bir parçası olduğunu ve onlar olmazsa başarılı olamayacağımızı bu süreçte yaşayarak öğrenmiş oldum.

Nisan ayındaki o dağıtımdan sonra birkaç gün resmen tüm vaktimi forumu okumaya ayırdım. Arama kısmına "dosya taşıma" yazdım ve o ana kadar forumda bu konuda yazılmış tüm başlıkları ve iletileri tek bir kelimesini bile atlamadan notlar alarak okudum. Özellikle dv 2022 kazananlarının Barbados, Hindistan, Paraguay vs. gibi dünyanın öbür ucu diyebileceğimiz yerlere dosya taşıyıp vizelerini oralardan almaları bana epey cesaret verdi. Tekrardan içimize umut doldu ve dosya taşımak için birkaç mail taslağı hazırladım. Mail taslağı hazırlarken chatgpt kullandım. Size de tavsiye ederim. Gerçekten çok iyi yazıyor.

Atacağım mailleri hazırladıktan sonra tam 106 ülkeye mail attım. Bu süreçte bir yandan da Yunanistan üzerinden schengen almak için randevu aldım. Bunun sebebi süreç içinde dosya taşıyıp Viyana'dan vize alan çok fazla arkadaş oldu. Eğer Avrupa'da bir ülke dosya taşımamı kabul ederse schengen şimdiden hazır olsun diye böyle bir hamle de yaptım.

Kendime bilgisayarda bir dosya oluşturmuştum. Mail attığım konsoloslukların başına bir rakam koyuyordum. Cevap yazan konsoloslukların başına farklı bir rakam ve 2.ye, 3.ye mail attıklarıma da aynı şekilde farklı rakamlar koyuyordum. Bu şekilde ilerlediğim için sürecin takibi benim için çok kolay oldu. Ve sonunda bizim için mutluluk verici o maili aldık. Hong Kong'taki konsolosluk temmuz ayı için boş kontenjanları olduğunu söyledi ve dosya taşımayı onaylıyor musunuz şeklinde dönüş yaptı. Onayladık ve dosyamız Hong Kong'a taşındı. Nisan'ın 3. haftası gibi başladığımız dosya taşıma çalışmasında Haziran'ın ilk haftası gibi başarıya ulaşmış olduk. İnanılmaz güzel bir andı.

Biz Hong Kong'a giden 2. kafileydik. Bu yüzden Uğur Bey'in izniyle bizden önce ilk giden kafiledeki arkadaşların kurduğu Hong Kong grubuna dahil oldum. Bu grupta spesifik olarak Hong Kong özelindeki bilgiler altın değerindeydi. Bir yandan dosyaları hazırlama telaşındayken bir yandan da uçak biletlerimizi ve otel rezervasyonlarımızı hallettik.

Bu arada ben çekilişi kazandıktan sonra evlendim. Bu yüzden Hong Kong'tan mülakat aldıktan sonra onlara mail atıp durumu açıkladım. Benden evlilik cüzdanını pdf olarak atmamı istediler. Daha sonrasında eşimi dosyaya eklemek için benim dosyamı açtılar ve eşim içinde bir dosya açtılar. Eşimi dosyaya ekleme safhasında bizden önce Hong Kong'a gidenlerden Özge Hanım ve adminlerimizden Gökçe Hanım'ın çok yardımı oldu. Onlara tekrardan çok teşekkür ederim.

Hong Kong'a Bangkok aktarmalı gittik. 9 saat bekleme süremiz vardı. Gerçekten aşırı yorucuydu. Ekstra olarak valizlerin transferi konusunda da bir problem yaşadık. Hong Kong'ta otele kendimizi attığımızda gerçekten kolumuzu kaldıracak halimiz yoktu. Aktarmalı uçuş önermiyorum arkadaşlar. Mecbur kalmadığınız sürece yapmayın. Dönüşte neyse ki direkt uçuşla geldik.

Hong Kong tarafı gerçekten rahat geçti. Bizden önce gidenlerin tecrübeleri bize ışık oldu. 3 Temmuz pazartesi günü sağlık randevumuz vardı. Bana 2, eşime 3 aşı yapıldı. Urgent fee ödedik ve klinikteki neredeyse tüm personele 6 Temmuz perşembe günü mülakatımız olduğu için sonuçları en geç çarşamba günü yani 2 gün içinde almak istediğimizi söyledik ve bunun bizim için önemini anlattık. Baştan söz veremeyiz şeklinde yaklaşsalarda finalde mor saçlı hemşire ablamız çarşamba günü öğleden sonra gelip sonuçlarımızı alabileceğimizi söyledi 🙂 Klinikten çıktıktan sonra o gün bizimle orada olan Namık, Mehmet, Muratcan ve Serap ablamızla beraber yemek yemeye gittik. Dünyanın öbür ucunda sizinle aynı amaç için orada olan kişilerle sohbet etmek gerçekten çok güzeldi. Buradan hepsine selamlar olsun.

Ve en sonunda 6 Temmuz perşembe günü saat 8'de konsolosluk önünde beklemeye koyulduk. İçeri girdikten sonra gerçekten tüm çalışanlar çok kibar ve yardımsever insanlardı. Önce belgelerimizi teslim ettik ve ödeme yaptık. Daha sonra belgelerimizi alan memur oturup ismimizin okunmasını beklememizi söyledi. Biraz bekledikten sonra ismimiz okundu. Bu son aşama gerçekten çok kısa sürdü arkadaşlar. Önce yemin ettik ardından görevli gayet güler yüzlü bir şekilde bize sorular sordu. Sorular: "Ne iş yapıyorsunuz?", "Ne okudunuz?", "Daha önce hiç yurt dışına çıktınız mı?", "Amerika'da nerede yaşamak istiyorsun?", "Neden orası?" gibi sorulardı. Ekstra olarakta biz çekilişten sonra evlendiğimiz için bize "Ne zaman tanıştınız?", "Ne zaman evlendiniz?" şeklinde sorularda sordu. Üniversite'de tanıştığımızı ve 2016'dan beri beraber olduğumuzu söyledik ve yanımızda epey bir fotoğraf getirdiğimizi ve gösterebileceğimizi söyledik ama gerek yok dedi. Ardından tebrikler vizenizi onaylıyorum, yarın gelip pasaportlarınızı ve diğer belgelerinizi teslim alabilirsiniz dedi. O an tabi dünyalar bizim oldu. Sevinçten ayaklarımızın bağı çözüldü desek yanlış olmaz. Ertesi gün de söylenen saatte konsolosluğa gittik ve belgelerimizi teslim aldık.

Sözlerimi bitirirken bunu her fırsatta dile getiriyorum ama tekrardan söylemek istiyorum. Bu forum ve telegram grubunun bir parçası olmak bir ayrıcalıktır. Buradaki ortam, bilgi akışı, insanların size olan yaklaşımı, herkesin birbirine yardım etmek için çabalaması... Gerçekten inanılmaz bir yer burası. Bu yüzden buranın kıymetini bilin. Son olarak bize bu ortamı sağlayan, süreç içinde de sorduğumuz tüm sorulara büyük bir yardımseverlikle cevap veren başta @gucarslan Uğur Bey ve @cerkezkizi09 Gökçe Hanım olmak üzere diğer tüm adminlere ve hem forumdaki hem gruptaki tüm arkadaşlara yani sizlere sonsuz teşekkür ederim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      O
      ozzy22
    • RE: Texas,Dallas

@Ozzyy Merhabalar. Evet hocam biz Dallas'a yerleştik. 1 aydır buradayız. Şu ana kadar çok memnunuz hatta sürekli çok doğru bir tercih yapmışız diyoruz :)) Biz şehir araştırması yaparken dikkate aldığımız şeyler güvenlik, iş imkanları ve yaşam giderleriydi. Bu 3 özelliği değerlendirdiğimizde bizim için Amerika'da en iyi 2 şehir Austin ve Dallas'tı. Karar aşamasında ikisi arasında baya gidip geldik. Daha sonra şunu fark ettik ki Dallas her kulvarda Austin'den önde. Austin'de kiralar daha yüksek ve ufak bir yer. Dallas-Fort Worth metro alanının nüfusu 7.9 milyon. Burası gerçekten büyük ve büyümeye de devam eden bir yer. Kendi mesleğinizi indeed ya da linkedin gibi sitelere girip konuma göre arattığınızda orada listelenen iş ilanı sayısından farkı görüyorsunuz zaten. Tabii ki siz kendi araştırmanızı yapın karar sizin ama biz Dallas'ı baya sevdik 🙂

Texas içinde yayımlandı
      O
      ozzy22
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar. Hong Kong dosyamı taşıdı. Bu yüzden yazmak istedim. Dosya taşımaya çalışan tüm arkadaşlar umarım emeklerinin karşılığını alırlar. Benim söyleyeceğim tek şey, yılmadan denemeye devam edin.

İlk mail tarihim: 01.05.2023

Hong Kong'un dosyanız nerede ve dosya transferini onaylıyor musunuz maili: 03.05.2023 (aynı gün yanıt verdim)

Hong Kong'un olumsuz yanıtı: 08.05.2023

İkinci denemem: 1x.05.2023 (tam tarih hatırlamıyorum ama mayısın 10'larındaydı)

Hong Kong'un Temmuz ayı için kapasitemiz var onaylıyor musunuz maili: 25.05.2023 (aynı gün yanıt verdim)

Hong Kong'un dosyanızı taşımak için kcc ile iletişime geçtik maili: 31.05.2023

Kcc'ye attığım sorgulama maili: 05.06.2023

Kcc'nin cevabı: 08.06.2023 (okumadan cevap vermişler. kcc'ye uzun yazmayın)

Kcc'ye attığım ikinci sorgulama maili: 09.06.2023

Kcc'nin mülakat yeriniz Hong Kong cevabı: 12.06.2023

O
      ozzy22
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@melikemim Biz şehir araştırması yaparken indeed üzerinden ilerliyoruz. Orada meslek ve şehri yazdıktan sonra sağ köşede o şehirde o meslekle alakalı kaç tane iş ilanının listelendiği yazıyor. Bunu hem asıl mesleğinizde hem de adapte olma sürecinizde yapabileceğiniz meslekleri girip yaparsanız doğru şehri bulabilirsiniz.

Eyaletler içinde yayımlandı
      O
      ozzy22
    • RE: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

@Serkan-YILDIZ Aile olarak geldiğiniz için aslında alternatifleriniz bunlar. Bekar gelenler için hostel veya oda kiralama gibi seçeneklerde mevcut ama bunlar aileler için pek mantıklı değil.

Emlak içinde yayımlandı
      O
      ozzy22
    • RE: Food Truck, Food Cart, Yiyecek ve İçecek Standı işleri

Aile büyüklerim arasında aşçılık yapanlar olduğu için belki bir gün yaparım diye bir süredir bu konuda araştırmalar yapıyorum. İlgisi olan arkadaşlar atacağım blog yazısından food truck işi yapmak için en iyi şehirleri ve bu şehirlerde bu işi yapmak için yerine getirmeniz gereken gereklilikleri öğrenebilirsiniz.

https://www.webstaurantstore.com/blog/2042/top-food-truck-cities-in-america.html

Turizm içinde yayımlandı
      O
      ozzy22

@Emy-0 Evet mülakat aldım. 6 Temmuzda olacak görüşmemiz. Hong Kong tc vatandaşlarından vize istemiyor.

O
      ozzy22
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@dogibakan İşin bol olduğu yerler genelde büyük şehirler. Bunlar arasında da yaşam maliyetlerinin düşük olduğu yerler için Texas eyaletinin şehirleri ön plana çıkıyor. Houston, Dallas, San Antonio, Austin gibi şehirler. Austin, Texas'ın başkenti, son yıllarda büyük şirketlerin oraya akın etmesiyle epey popüler oldu ve bu yüzden yaşam maliyetleri anlamında diğerlerinden bir tık daha pahalı. Texas için iklim konusu size uymayabilir çünkü özellikle yaz ayları ciddi sıcak olduğu söyleniyor. Delivery işleri açısından açıkçası durumu bilmiyorum. Meksika'yla sınırı olan bir eyalet olduğu için belki bu tarz işlerde rekabetten ötürü gelirler düşük olabilir. Spesifik olarak şehir bazlı araştırmanızı öneririm. Bunun dışında hem yaşam maliyetlerinin düşük olması hem de iş ilanlarının çokluğu açısından Maryland eyaletinin Baltimore şehri baya dikkatimi çekti. Gerçekten kiralar Texas'ın şehirlerinden bile daha ucuz. İş olanakları da epey fazla ki zaten başkent DC'ye de epey yakın bir konumda. Yalnız bir konu var. Zamanında izlediğim "The Wire" dizisinden hatırladığım kadarıyla Baltimore gerçekten suç oranının yüksek olduğu bir şehir. Şu anda bir Detroit kadar tehlikeli olmasa da en tehlikeli ilk 10 veya 15 şehir listeleri içerisinde yer alıyor. Tabi bu konuda bence şehirde yaşadığınız mahalle de çok önemli. Sırf Miami gibi güzel bir yerde yaşamak için düşük kira ücretlerinden ötürü Little Haiti'de ev kiralarsanız orası sizin için daha tehlikeli olabilir çünkü aynı miktarda kira ücretiyle Baltimore'da nezih bir mahallede ev tutabilirsiniz. Bu yüzden yer araştırması yaparken bu tarz detaylara da dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Kendi adıma konuşmam gerekirse biz iklim koşullarından ötürü güney eyaletlere daha sıcak baktığımız için Baltimore'u eledik şimdilik ama yine de iş fırsatlarının bolluğundan ve düşük yaşam maliyetlerinden ötürü sizin aklınızda bulunsun. Bu seçenekler dışında bir de Tennessee eyaletinin başkenti Nashville dikkatimizi çekti. Onu da incelemenizi tavsiye ederim. Şu an için araştırmalarım devam ediyor. Yeni yerler bulursam sizi güncellerim.

O
      ozzy22

@ogzylmz Son ana kadar denemeye devam edin. Geçen senenin deneyimlerini okursanız ağustos sonunda bile dosyasını taşıyıp eylül ayında mülakata girip vizelerini alan bir çok örnek olduğunu göreceksiniz.

O
      ozzy22
    • RE: Amerika'da sehir ve eyaletlerin "EN"leri

2023 Yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki En Hızlı Büyüyen 10 Şehir

1. Frisco, TX
      2. McKinney, TX
      3. Meridian, ID
      4. Sugar Land, TX
      5. Pearland, TX
      6. Kent, WA
      7. Round Rock, TX
      8. Murfreesboro, TN
      9. League City, TX
      10. Irvine, CA

(Kaynak: HomeSnacks)

O
      ozzy22

ozzy22 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card ile Askerlik Tecili

@gorgias Tecil işlemi için konsolosluğa herhangi bir ödeme yaptınız mı?

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      O
      ozzy22

@Ozzyy Çok teşekkür ederiz. Dallas'a taşınmaya karar verirseniz haberleşelim. Her konuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız 🙂

Texas içinde yayımlandı
      O
      ozzy22

@Serapp Çok teşekkür ederiz Serap ablacım. Ne zaman istersen gel. Başımızın üstünde yerin var. İrem'in de çok selamı var. Muratcan'a da sevgiler 🙂

Texas içinde yayımlandı
      O
      ozzy22

@Ozzyy Merhabalar. Evet hocam biz Dallas'a yerleştik. 1 aydır buradayız. Şu ana kadar çok memnunuz hatta sürekli çok doğru bir tercih yapmışız diyoruz :)) Biz şehir araştırması yaparken dikkate aldığımız şeyler güvenlik, iş imkanları ve yaşam giderleriydi. Bu 3 özelliği değerlendirdiğimizde bizim için Amerika'da en iyi 2 şehir Austin ve Dallas'tı. Karar aşamasında ikisi arasında baya gidip geldik. Daha sonra şunu fark ettik ki Dallas her kulvarda Austin'den önde. Austin'de kiralar daha yüksek ve ufak bir yer. Dallas-Fort Worth metro alanının nüfusu 7.9 milyon. Burası gerçekten büyük ve büyümeye de devam eden bir yer. Kendi mesleğinizi indeed ya da linkedin gibi sitelere girip konuma göre arattığınızda orada listelenen iş ilanı sayısından farkı görüyorsunuz zaten. Tabii ki siz kendi araştırmanızı yapın karar sizin ama biz Dallas'ı baya sevdik 🙂

Texas içinde yayımlandı
      O
      ozzy22

@deebee Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Texas içinde yayımlandı
      O
      ozzy22

@Not_Born_Yesterday Çok teşekkür ederim. Merkezi bir yerden tutacağımız için sanırım uber ve lyft araç satın alana kadar daha mantıklı.

Texas içinde yayımlandı
      O
      ozzy22

Merhaba arkadaşlar. Eşimle birlikte 26 Eylül'de Dallas'a taşınacağız. İlk etapta airbnb'den bir aylık bir ev kiralamayı düşünüyoruz. Bu bir aylık süreçte ev arama, banka hesabı açma, ssn gelince ehliyet alma gibi işlerimiz olacak. Bu yüzden airbnb'den ev tutarken her şeyin elimizin altında olduğu merkezi bir yerden ev tutmak istiyoruz. Önerebileceğiniz yerler var mıdır? Ayrıca ilk geldiğinizde araç satın alana kadar ulaşım işini nasıl çözdünüz bunu da merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Texas içinde yayımlandı
      O
      ozzy22
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@yigitberberoglu Aynı problemi ben de yaşadım. Normal wifi ye değil de telefonumun internetine bağlanıp o şekilde deneyince oldu. Siz de bu şekilde deneyebilirisiniz.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      O
      ozzy22

@mamaryoo Umarım olumlu dönüş yaparlar

O
      ozzy22

@mamaryoo Hong Kong'a da mail atmayı unutmayın. Özellikle bu sene dosya taşımaya yeşil ışık yakmış yerleri mutlaka her hafta deneyin.

O
      ozzy22