Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @btek14 Bence cok iyi yapiyorsunuz. Benim hic aklima gelmedi not tutmak. Cunku bilgilere kolayca ulasacagimi ve dogru olacagini dusunuyordum. Zaten hayat devam ederken Boyle seyleri not olmak cok hayat akisina uymuyor cogu zaman. Ama gercekten not olmak veya Ajanda tutmak gerekiyormus onu anladim. Calistigim isyerlerinden aldigim tarihlerde bile celiski yasadim. Bendeki kayitlarla onlarin kayitlari farkli cikti ancak Ben isyerlerinin kaydini dikkate aldim. Cunku onlarin kaydi resmi olanlardi.

• @roccorocco benim basim 1-2 sefer yandi ondan sonra bu konularda cok hassas olmayaca basladim, tum dokumanlari yedekliyorum notlar-kayitlar tutuyorum cunku bir anda topluca ulasmak zor oluyor maalesef.

• @btek14 Bence iyi yapiyorsunuz iyi bir akiskanlik. Gelecege not dusuyorsunuz :)) Amerikalilarda da not tutmak ve Ajanda tutmak hastaligi var. Onemli birseymis anladim. Mesela buradaki Social Securty de bile detayli tarihleri falan yazmiyor. Yil ve donem olarak yaziyor. Turkiye de gun gun ay ay yaziyordu hatta cikis nedenine varana Kadar detaylar bile vardi. Burada maalesef sen kayit tuttuysan oldugu Kadar bilgiye ulasiyorsun.

• @roccorocco dogru bir hareketmis 🙂
    ya bir de 3rd grade bir oglan var bende, onun aktiviteleri icin ozel ajanda aldim. o kadar cok tatil, kurs, etkinlik var ki yazmazsam yetisemiyorum kaciriyorum hatta buzdolabina yapistirdim hanimla bazen ordan takip ediyoruz 🙂

• @btek14 Telefondaki takvime bile kaydetseydim ozellikle seyahatleri kolayca ulasabilirdim. Zaten ucak biletlerini direct telefondaki ajandaya kaydediyor bilet alinca. Tum hareketleri Boyle not almak lazim.bu arada amerikada ki bir sacmalikta posted date process date issued date vs. ozellikle odeme dekontlarina dikkate edin. Bazi cezalarda odedigim tarihten 2-3 gun sonrasini yazabiliyor odeme tarihi olarak. (process date) Onlar bile celiski yaratiyor. Mesela vergiyi 15 Nisanda odedim. Dekontta 16 Nisan yaziyor. Hesap dokumunda 17 Nisan cikiyor. Saka gibi.

• @btek14 evet siz tutun bir Ajanda hem de cocuklar da tutsun cok onemli burada.

• Evet an itibariyle Uscis sisteminde bir update oldu Oath Ceramony Notice mailed olmus. Gercekten Saka gibi bir sistem. Insani panik attack veya anksiyete bozuklugu sahibi yaparlar.

• @roccorocco super haber, gozunuz aydin 🙂

• @btek14 tesekkurler. 🙂 darisi size ve en zahmetsiz ve kolayca olmasi dilegiyle.

• @roccorocco Hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@roccorocco tebrikler, gözünüz aydın 🧿🍀

• @roccorocco, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@btek14 tesekkurler. 🙂 darisi size ve en zahmetsiz ve kolayca olmasi dilegiyle.

tesekkurler.

• @Ryback, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@roccorocco Hayırlı olsun.

tesekkurler.

• @ATS16, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@roccorocco tebrikler, gözünüz aydın 🧿🍀

tesekkurler.

• Oath Ceramony 12 Aralik olarak belirlenmis.

• Herkese merhabalar
    N400 başvuru ile alakalı bir sorum olacaktı. Evlilik yoluyla esim 10 yıllık green cardini aldi. Vatandaşlık için mülakati var ve bu mülakatta esimin yanında olmam gerekiyor mu diye sormak istemiştim. Randevu kağıdında benim gelmemle alakalı bir ibare bulunmuyor. Vatandaşlık başvurusunu da 3 yıl kuralı uzerinden yapiyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• @fyzkynr, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Herkese merhabalar
    N400 başvuru ile alakalı bir sorum olacaktı. Evlilik yoluyla esim 10 yıllık green cardini aldi. Vatandaşlık için mülakati var ve bu mülakatta esimin yanında olmam gerekiyor mu diye sormak istemiştim. Randevu kağıdında benim gelmemle alakalı bir ibare bulunmuyor. Vatandaşlık başvurusunu da 3 yıl kuralı uzerinden yapiyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Hayır. Yalnız girecek mülakata.

• @roccorocco hayırlı olsun gözünüz aydın 1 aya vatandaş olmuş olacaksınız

• @Edelweiss, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Edelweiss, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Basvuru surecim hakkinda bir guncelleme paylasayim:

• 29 Haziran 2025 tarihinde formu doldurup gonderdim.
    • 6 Ekim 2025 tarihinde interview schedule edildigine dair bir e-mail aldim.
    • Interview tarihim 10 Kasim 2025

Interview sonrasi icin yeni bir guncelleme paylasirim. Interview'in olumlu gecmesi durumunda, hemen orada yemin toreni yapilacak mi yoksa baska bir tarihe mi appointment verilecek emin degilim.

Bugün mülakatı tamamladım. Oldukça kolay geçti. Son bir kaç gündür kafamda kurup kurup sürekli sorulara calisiyordum. Beklendiğimden cok daha rahat ve hızlı oldu. 6 soruyu da bilip 6/6 yapınca daha fazla sormadı. 1’er tane writing ve listening sorusu sordu, tablet üzerinden hallettim, sonrasında yemin ettirmesinin akabinde terorist misin, komunist misin vs tarzı sorular soruldu. Amerika’ya nasıl ve ne şekilde geldiğim, Amerika’da ne iş yaptığım, federal vergi borcunun olup olmadığı gibi konuları konuştuk ve ayrıldım. Yemin töreni için bir tarih belirlenip, mail ile ulaştırılacakmış bana. Sonrasında belirtilen adrese gidip yemin ettikten sonra resmen vatandaş olmuş olacağım. 🙂

29 Haziran sizin 5 senenin doldugu tarih miydi yoksa 5 senenin dolmasina 3 ay kala mi basvurmustunuz ? . Hayirli olsun bu arada .

• ⭐⭐

@cnpist Tesekkurler. Aslinda Mart ayinin sonunda basvurma hakki kazanmistim. 5 yilim tamamen doldugu icin, ancak o donemde California'ya tasindigim icin, N400 formunu gondermeden once buranin residenti olmam gerekiyordu. Bu sebeple 3 ay daha bekleyip, resident statusu kazandiktan sonra formu gonderdim. Normalde 90 gun oncesinden basvuracakken, resident statusunu beklememden oturu aslinda neredeyse tam doldurduktan sonra basvurmus oldum. 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |