ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
Hicbir evrak sormadi. Birsuru de evraklarla gittim. Transkriptler ceza odeme makbuzu vs. Hatta submit tarihinden sonra vadesi olan estimated tax in odeme dekontunu da goturdum ama sormadi. Sadece vergi borcu olup olmadigini sordu. ID ve Green card haricinde hicbir dokuman sormadi. Dedigim gibi cok hizli hizli alip sirayi bitirmeye calisiyor gibiydiler.
-
@patron3535 n400 formunda clear bir sekilde aciklar ve dokumanlari yuklerseniz zannetmyorum sorun Olsun. Zaten biz mulakata gitmeden uzerinde calisip evraklari teyip ediyorlardir. Turlu turlu case lar ile karsilasiyorlardir. DUI li arac kullanan biri bile ilk gorusmede Aldi. Tamamen random ve memurun bilgim duzeyine ve yetkisine bagli gibi.
-
@roccorocco tabi biz gittiğimizde birçok kurumdan hakkımızda bilgi toplanmış oluyordur FBI, IRS social security vs, bu giriş çıkışlar ile ben çok uğraştım devlentin elindeki bilgiye ulaşmak için kaç kere FOIA request girdim her birinde elimizde bir kayıt yok dendi bu sizin 6-9 farkı kafama takıldı gerçekten
-
New yorktan Toronto ya gecmistim 24 saatten az olan tripleri bildirmeyin yaziyor. Bildirmedim ancak mulakatta belirttim. Kotu yani pasaporta hicbir damga vurulmuyor. Eger not almadiysan yada gittigin yerlerde Fotograf cekmediysen veya ucak seyahati olmayan bir seyahat ise gercekten hatirlamasi ve bulmasi zor olur. Uscis biz greencardlilar seyahatlerimizi goruntuleyemiyoruz. Yani hatirla hatirlayabiliyorsan son 5 yili diyorlar. Kendleri bir damga veya bir kagit dokuman vermyorlar seyahate dair Hatirlamadigimizda da sorumlusu yine biz oluyoruz. EE siz bize bir dokuman verin veya damga vurun ki seyahatlerimizi size ispatlayalim degil mi?
-

akil vermek gibi olmasin ama ben basima gelecekleri bildigim icin excelde su sekilde basit tablolar olusturdum, bir gelisme degisiklik olunca hemen not almak amaciyla. obur turlu ileride kesin karistiririm diye uykularim kacar.
-

bir de bu :) hatta trafik cezalarini da buna yazmayi planliyorum -
@roccorocco gerçekten çok saçma bir durum kayıtlara ulaşamamak, TR de bile e devletten şak diye çekiyorsun ne zaman girdin çıktın. Ben birde son 10 senedir global entry den giriyorum memur bile yoktu ilk başlarda sadece kiosk dan geçiliyordu , dediğim gibi baya uğraştım n400 de yanlış eksik olmasın diye CBP den almadım tarihleri elimizde tarih yok diye mesaj geliyor 2-3 ay sonra FOIA cevabı olarak.
-
@btek14 Bence cok iyi yapiyorsunuz. Benim hic aklima gelmedi not tutmak. Cunku bilgilere kolayca ulasacagimi ve dogru olacagini dusunuyordum. Zaten hayat devam ederken Boyle seyleri not olmak cok hayat akisina uymuyor cogu zaman. Ama gercekten not olmak veya Ajanda tutmak gerekiyormus onu anladim. Calistigim isyerlerinden aldigim tarihlerde bile celiski yasadim. Bendeki kayitlarla onlarin kayitlari farkli cikti ancak Ben isyerlerinin kaydini dikkate aldim. Cunku onlarin kaydi resmi olanlardi.
-
@roccorocco benim basim 1-2 sefer yandi ondan sonra bu konularda cok hassas olmayaca basladim, tum dokumanlari yedekliyorum notlar-kayitlar tutuyorum cunku bir anda topluca ulasmak zor oluyor maalesef.
-
@btek14 Bence iyi yapiyorsunuz iyi bir akiskanlik. Gelecege not dusuyorsunuz :)) Amerikalilarda da not tutmak ve Ajanda tutmak hastaligi var. Onemli birseymis anladim. Mesela buradaki Social Securty de bile detayli tarihleri falan yazmiyor. Yil ve donem olarak yaziyor. Turkiye de gun gun ay ay yaziyordu hatta cikis nedenine varana Kadar detaylar bile vardi. Burada maalesef sen kayit tuttuysan oldugu Kadar bilgiye ulasiyorsun.
-
@roccorocco dogru bir hareketmis :)
ya bir de 3rd grade bir oglan var bende, onun aktiviteleri icin ozel ajanda aldim. o kadar cok tatil, kurs, etkinlik var ki yazmazsam yetisemiyorum kaciriyorum hatta buzdolabina yapistirdim hanimla bazen ordan takip ediyoruz :) -
@btek14 Telefondaki takvime bile kaydetseydim ozellikle seyahatleri kolayca ulasabilirdim. Zaten ucak biletlerini direct telefondaki ajandaya kaydediyor bilet alinca. Tum hareketleri Boyle not almak lazim.bu arada amerikada ki bir sacmalikta posted date process date issued date vs. ozellikle odeme dekontlarina dikkate edin. Bazi cezalarda odedigim tarihten 2-3 gun sonrasini yazabiliyor odeme tarihi olarak. (process date) Onlar bile celiski yaratiyor. Mesela vergiyi 15 Nisanda odedim. Dekontta 16 Nisan yaziyor. Hesap dokumunda 17 Nisan cikiyor. Saka gibi.
-
@btek14 evet siz tutun bir Ajanda hem de cocuklar da tutsun cok onemli burada.
-
Evet an itibariyle Uscis sisteminde bir update oldu Oath Ceramony Notice mailed olmus. Gercekten Saka gibi bir sistem. Insani panik attack veya anksiyete bozuklugu sahibi yaparlar.
-
@roccorocco super haber, gozunuz aydin :)
-
@btek14 tesekkurler. :) darisi size ve en zahmetsiz ve kolayca olmasi dilegiyle.
-
@roccorocco Hayırlı olsun.
-
@roccorocco tebrikler, gözünüz aydın 🧿🍀
-
@roccorocco, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@btek14 tesekkurler. :) darisi size ve en zahmetsiz ve kolayca olmasi dilegiyle.
tesekkurler.
-
@Ryback, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@roccorocco Hayırlı olsun.
tesekkurler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum