Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@patron3535 Tesekkurler! Yemin tarihinin belirlenmesi vs. gibi sureci de eklersek asagi yukari 6 ay kadar surmus olacak. California'da bu sekilde ilerledi. Florida'da arkadasim mulakatinin oldugu haftanin cuma gunune yemin tarihi almisti. Direkt mulakat esnasinda vermislerdi tarihi.

• @Edelweiss Cali de büyük yer aynı gün yemin olmamasına şaşırdım yoğun yerlerde hemen yan odada işi hallediyorlardı ben bide ek isim almayı düşünüyordum sonra süreci uzatacağını düşündüm hakim falan devreye giriyor vs dedim neyse boşver

• Merhaba. Bugun N400 Vatandaslik interview um vardi. Hersey cok iyi gecti. Ancak son 5 yil icindeki Outside of the U.S seyahatleri sayisinda bir celiski oldu. Ben 7 defa yurtdisina ciktigimi bildirdim ancak memur bana 9 defa cikmissiniz dedi. Hayir dedim Ben butun yurtdisi triplerinin hepsini gerek cektigim fotograflardan gerekse ucak biletlerinden tek tek hepsini cikarip oyle listelemistim. Isterseniz tarihleri bana bildirin ben tekrar check edeyim dedim evraklar yanimda var isterseniz control edebilirsiniz dedim kabul etmedi. Sonra da belki rezervasyon yapip iptal etmissinizdir dedi ve gecti. Anladigim kadari ile seyahatleri sadece CBP den degil ucak sirketlerinden veya rezervasyon programlarindan mi aliyorlar anlayamadim. Neye istinaden 9 tane trip oldugunu soyledi anlamadim. Belki de beni mi test etti bilemiyorum. Corona virus surecinde 1-2 defa ucak rezerve iptalim olmustu galiba onlari da dahil etti ama seyahatim olmadi. Finalde N400 formum bugun onaylanmadi final decision icin Quality Review olacagina dair N652 formunu ve green cardimi Geri verdi ve Final decision ve Oath ceremony icin daha sonra letter gondereceklerini bildirip interview um bitti. <( Ben gercekten USA nin yasal prosedur ve evrak islerini anlayamiyorum. Hicbir evrak isim prosedurlere uyma ve dogru beyanlarda bulunmama ragmen tek seferde sonuclanmiyor ve kendimi evrak islerinde uckagit yapan yalanci gibi hissetmeye basliyorum. 😞 Umarim kisa surede onaylandigina dair letter I alirim. Basvurup bekleyenlere de bol sanslar.

• @roccorocco umarim en kisa zamanda sonuclanir. N400 formunu doldurup gondermekten itibaren surec toplam kac ay aldi ve hangi eyalettesiniz?

• @Arne-Saknussemm California. Temmuz ayinda basvurmustum. 4.5 ay Kadar surdu.

• ⭐⭐

@roccorocco Bence iş biraz memurun inisiyatifine kalıyor. Enerjiniz uyuşmadıysa böyle bir tavır takınmış olabilir. Ben seyahatleri sorunca sadece Türkiye ve Meksika’yı söyledim. Sonrasında “Kanada?” diye sordu. “Aa evet, doğru, tamamen unutmuşum. Bir kez de Kanada’ya gitmiştim” dedim. Hiç sorun etmedi.

Hatta bir soru sordu: “ABD’ye olan bağlılığınızı nasıl ispatlarsınız?” Hiçbir şey gelmedi aklıma, ne diyeceğimi bilemedim ve gülümsedim 😃 “Biraz zor bir soru oldu, cevap bulamadım” dedim. Sonra kendisi ipucu verdi. Aylık maaşımdan kesilen şeylerden bahseder etmez “Vergimi ödüyorum” dedim. O da onayladı.

• @Edelweiss Aslinda seyahatleri sorun yapmadi. Sadece 6 aydan uzun olan var mi diye sordu hayir dedim. Sorun degil o halde deyip gecistirdi. 9 tane seyahatiniz deyip teyit etmeme izin vermemesini anlayamadim. Memurla aramizda notur bir iliski vardi. Indian Asian'a benziyordu. Ilk karsilamada her ikimizde guler yuzlu ve pozitiftik basladiktan sonra ne gulumseme ne de surat asma gibi bir sey olmadi. Kisisel sorulari sormayip sadece arabamin markasini sordu. Her sorduguna cevap verdim. Bir de soyle bir sey var. Mulakat sirasi cok kalabalikti. 12;45 te olan mulakatima nerdeyse saat 3'te girdim. Officer gercekten cok hizli konustu ve sorulari hizlica sordu. Yes ve no lu sorularin birkacini birlestirerek sordu Trafik cezalarini hic sormadi bile. Sadece yes cited olarak duzeltme yapti. Sanki hadi cabuk bitirip siradakini alayim der gibi cok panik halde isini yapiyordu. Her mulakat olan 20-25 dakikada gonderiyorlardi Coguda Ceramony e katilmayacak gibi gorunuyordu. Zaten bana artik bugun icin ceremony veremiyoruz dedi. Sonra da quality review icin n652 formunu Verdi.

• ⭐⭐

@roccorocco USCIS yil sonunda daha fazla dosya yetistirip, hedefleri tutturabilmek icin cok daha yogun calisiyor diye duymustum. Seninki biraz sanssizlik olmus. Ben 1.30'da olan mulakatima, 10 dakika gecikme ile girdim. Santa Ana'daki salon da oyle cok cok dolu degildi. Benimle de Vietnamli oldugunu dusundugum bir memur ilgilendi. Bana vermis oldugu kagitta ise asagidaki secenek isaretliydi.

3b3e07fa-edbb-46bc-8812-cd50732d3c5d-image.png

Ceremony icin ayni gunun bahsi dahi gecmedi. Bana dogrudan yemin tarihi ile alakali ek bir mail alacagimi, belirtilen tarihte, belirtilen adrese giderek torene katilmami soyledi.

• ⭐⭐

Mulakat sonrasi verilen formun tamami:

image.png

• Benimkinde B olan isaretli ancak Uscis in sisteminde de A da yer Alan ifade yaziyor. Yani your application has been recommended be approved yaziyor. Oath ceremony will be scheduled yaziyor. Red olsa Zaten o anda red ederler diye dusunuyorum. Buyuk ihtimalle bir ust amiri veya baska memur onaylayacak. Hatta verdigi kagitta interviewer officer in adi dahi yazmiyor. Yani tamamen kavram karmasalarinin oldugunu bir durum yasiyorum. Kabul edildi mi edilmedi mi. Kagitta not decided yet diyor. Sistemde recommended be approved yaziyor.

• @roccorocco hakkınızda hayırlısı olsun, quality review yani supervisor approval çok nadir olan bir konu değil Reddit de interview deneyimlerinde sıkça görüyoruz belki bekledikleri evrak yada netleştirmek istedikleri bazı durumlar oluyor sanırım benim anladığım çok ters bir durum yoksa gecikmelide olsa yemin töreni randevusu veriliyor

• ⭐⭐

@roccorocco Ben bir problem olacagini zannetmiyorum. Sadece biraz ters bir memura denk gelmisiniz. 🙂 Vergi borcu yoksa, 5 yili doldurduysaniz ve evraklarda eksiklik yoksa onaylanacaktir bence.

• Benim başvurunun da ilk seferde onaylanması zor 6 aydan uzun seyahatler var n470 formum var bu konuya hakim memura denk gelirsem belki yırtarım yoksa kalite kontrole göndereceği kesin. Bakalım önümüzdeki aylarda gidersek görüşmeye göreceğiz ak mı kara mı

• Hicbir evrak sormadi. Birsuru de evraklarla gittim. Transkriptler ceza odeme makbuzu vs. Hatta submit tarihinden sonra vadesi olan estimated tax in odeme dekontunu da goturdum ama sormadi. Sadece vergi borcu olup olmadigini sordu. ID ve Green card haricinde hicbir dokuman sormadi. Dedigim gibi cok hizli hizli alip sirayi bitirmeye calisiyor gibiydiler.

• @patron3535 n400 formunda clear bir sekilde aciklar ve dokumanlari yuklerseniz zannetmyorum sorun Olsun. Zaten biz mulakata gitmeden uzerinde calisip evraklari teyip ediyorlardir. Turlu turlu case lar ile karsilasiyorlardir. DUI li arac kullanan biri bile ilk gorusmede Aldi. Tamamen random ve memurun bilgim duzeyine ve yetkisine bagli gibi.

• @roccorocco tabi biz gittiğimizde birçok kurumdan hakkımızda bilgi toplanmış oluyordur FBI, IRS social security vs, bu giriş çıkışlar ile ben çok uğraştım devlentin elindeki bilgiye ulaşmak için kaç kere FOIA request girdim her birinde elimizde bir kayıt yok dendi bu sizin 6-9 farkı kafama takıldı gerçekten

• New yorktan Toronto ya gecmistim 24 saatten az olan tripleri bildirmeyin yaziyor. Bildirmedim ancak mulakatta belirttim. Kotu yani pasaporta hicbir damga vurulmuyor. Eger not almadiysan yada gittigin yerlerde Fotograf cekmediysen veya ucak seyahati olmayan bir seyahat ise gercekten hatirlamasi ve bulmasi zor olur. Uscis biz greencardlilar seyahatlerimizi goruntuleyemiyoruz. Yani hatirla hatirlayabiliyorsan son 5 yili diyorlar. Kendleri bir damga veya bir kagit dokuman vermyorlar seyahate dair Hatirlamadigimizda da sorumlusu yine biz oluyoruz. EE siz bize bir dokuman verin veya damga vurun ki seyahatlerimizi size ispatlayalim degil mi?

• image.png

image.png

image.png

akil vermek gibi olmasin ama ben basima gelecekleri bildigim icin excelde su sekilde basit tablolar olusturdum, bir gelisme degisiklik olunca hemen not almak amaciyla. obur turlu ileride kesin karistiririm diye uykularim kacar.

• image.png
    bir de bu 🙂 hatta trafik cezalarini da buna yazmayi planliyorum

• @roccorocco gerçekten çok saçma bir durum kayıtlara ulaşamamak, TR de bile e devletten şak diye çekiyorsun ne zaman girdin çıktın. Ben birde son 10 senedir global entry den giriyorum memur bile yoktu ilk başlarda sadece kiosk dan geçiliyordu , dediğim gibi baya uğraştım n400 de yanlış eksik olmasın diye CBP den almadım tarihleri elimizde tarih yok diye mesaj geliyor 2-3 ay sonra FOIA cevabı olarak.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |